HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 pro 2024, 19:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ] 

Treba nam Lista opasnih ljudi i organizacija po Hrvatsku
DA 75%  75%  [ 12 ]
NE 13%  13%  [ 2 ]
Ne znam 13%  13%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 16
Autor/ica Poruka
 Naslov: Lista Neprijatelja Republike Hrvatske
PostPostano: 25 ožu 2024, 01:01 

Zašto RH nema listu državnih neprijatelja ??

Pod tim ne mislim na nekakve političke preferencije, nego na realnu opasnost koju određene Države ili Institucije ili Privatne osobe predstavljaju Hrvatskoj ili hrvatskom narodu ili djelu Hrvatske nekom Gradu ili regiji tipa Dalmacije i dr.

Neke Države kao Britanija ili USA to imaju strogo riješeno, tako da je zabranjeno putovanje u neke dijelove Svijeta, Države i mjesta.
Dakle nije to nešto što ne postoji ili nešto radikalno nego prije svega pitanje sigurnosti života, ali i gospodarstva neke Države

Evo dat ću neki svoj banalni primjer kako bi to izgledalo...

ŽUTA LISTA - To bi bio najniži stupanj prijetnje Hrvatskoj, hrvatima, hrvatskim gradovima ili regijama
- tu bi bile izlistane osobe, organizacije, Države koje javno pozivaju na rušenje Hrvatske Države (ratom, okupacijom, nekakvim povijesnim pretenzijama i sl)
- zabranjeno bi bilo toj osobi ulazak u RH i automatski bi završila u zatvoru ukoliko uđe u Hrvatsku iz Schengena
- zabranjeno bi bilo toj organizaciji poslovati u RH
- preporuka zabrane putovanja u tu državu hrvatima
slika

CRVENA LISTA - To bi bio iznimno opasan sustavno planirani način rušenja Hrvatske Države ili ugrožavanja hrvata
- tu bi bile izlistane osobe, organizacije , Države koje su pokrenule ili odradile procese koje su izravno ugrozile Hrvatsku Državu ili hrvatski narod ili neki naš grad
- tražilo bi se izručenje te osobe
- zabranjeno bi bilo putovat u tu potencijalnu Državu
- zatvorom bi bila kažnjena bilo koja osoba koja je surađivala s tom potencijalom organizacijom
- povukao bi se ambasador iz te države
slika

CRNA LISTA - To bi bio likvidacijski stupanj apsolutno nespojiv sa postojanjem Hrvatske Države ili hrvatskog naroda.
- tu bi bile izlistane organizacije tipa Islamista, mudžahedina, četnika, narkokartela, terorista i dr. za koje bi se tražilo izručenje i vojni zatvor (doživotno)
- zatvor u nekoj drugoj državi di je lociran
- likvidacija jer je prijetnja sigurnosti Hrvatske.
slika

Kako vam to zvuči ??
Radikalno ili realno

Koga bi stavili na žutu, crvenu, crnu listu
Kako bi se osobe stavljale na listu ??

Vrh

Naslov: Re: Lista Neprijatelja Republike Hrvatske
PostPostano: 25 ožu 2024, 05:52 

Za ovo ćeš morat pribavit novi poslužitelj :sega

Zamisal je jako dobra. Zaslužije razradu.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 08:46 

Nakon čudesnog nacionalnog konsenzusa oko Bebi Lazanje i jedinstva u obrani kulture koju promiče vrlo lako bi se na listi mogli naći opasni hetero fašisti i neprijatelji genderizma. :smijeh

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 14:13 

Za problematičnu osobu (bilo ka' pojedinac ili većinski ili značajni vlasnik ili član upravnih tila pravne osobe)
- zabrana ulaska u RH
- zabrana prolaska kroz RH (međ. prometni koridori)
- zabrana poslovanja u RH
- zabrana poslovanja u RH drugima u njegovo ime (izravno ili prikriveno)
- zabrana vlasništva ili posida nekretnina i skupih pokretnina (brodovi, automobili, umitnine, koncesije, vlasnički udili, obveznice...) u RH, bilo pod njegovin imenon ili drugin kao fiktivnin vlasnikon (a nepoćudnik pravi vlasnik)
- zabrana nasliđivanja ... " .... " ...

Dilokrug kazne protiže se do osoba koje su 2.rodijaci (t.j. zajednički pradid ili prababa).

Hrvatskim fizičkim i pravnim subjektima:
- zabrana poslovati s ton osobon, bilo izravno s njomen ili priko posridnika,
- zabrana zaposliti tu osobu kod sebe u bilo kojen obliku, bilo di
- zabrana slati toj osobi ili njegovom posridniku bilo kakvu uplatu (financijsku, materijalnu, u obliku nedodirljivog dobra...), po bilo kojoj osnovi

Po američkom uzoru.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 15:19 

Evo jedan primjer zašto po meni Hrvatskoj treba lista Neprijatelja.
RAF Rote Armee Fraktion (Crvene Brigade Njemačke)

slika
Citat:
Njemačka zločinačka ljevičarska organizacija Baader Meinhof (RAF) našla je utočište u Zagrebu, pa je čak njemačka državna televizija objavila da u zamjenu za zloglasne teroriste traži desetoricu Hrvata i dva Albanca iz Njemačke. Članovi RAF-a su jedno vrijeme početkom sedamdesetih čak držali predavanja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Da netko nebi pomislio da je to davna komunistička prošlost '70i kad su Teroristi predavali na Sveučilištu u Zagrebu

Morat ću vas razočarat NE isti ti Teroristi Crvene Brigade Njemačke su za vrijeme Republike Hrvatske opet održali predavanje na Sveučilištu u Zagrebu.

Jedan od RAF Terorista koji je ubijao nedužne ljude po njemačkoj nakon što je izašao iz zatvora, pozvan je na Sveučilište u Zagrebu da održi predavanje o svom Terorizmu
Ne znam jel to bilo za vrijeme VladeRH Račan-Budiša ili Milanović-Pusić

slika

S obzirom da je Predsjednik VladeRH Plenković zamalo likvidiran (da nije svratio u Pekaru) na Markovu Trgu, trebao bi imat i osobni motiv da se uvedu LISTE naravno izvan okvira Policije i MUP-a.
To bi trebalo bit na najvišoj razini Ured Predsjednika Ured Vlade uz suradnju tajni službi.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 15:24 

..crna lista-Milanović Mesić Komsic …crvena-josipovic Kosor grmoja peovic..ovako iz glave…žutu-nema smisla brojat onih 20 posto sto nikad nisu oprostili hdz sto je stvorio hr..

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 17:00 

Nije mi jasno tko bi trebao biti na toj crnoj listi?

Neki općeprihvaćeni zlikovci kao šefovi Isila, Hamasa, bivše Wagner grupe, raznih narko kartela i slični? Koja bi bila svrha toga, većina tih likova su već na međunarodnim listama najtraženijih i kad bi se pojavili u Hrvatskoj i sad bi mogli i trebali biti uhićeni i izručeni državama koje ih traže.

Neki sitni regionalni kokošari koji na facebooku pišu "Dogodine u Kninu" ili koriste pogrdne nazive za Hercegovce ili podržavaju džihadiste ili šire antisemitsku propagandu ili nešto slično. Njima isto granična policija može udariti zabranu ulaska u Schengen, kao Sergeju Trifunoviću :zubati čemu onda neka dodatna crna lista?

Ili si ti mislio sastaviti listu unutarnjih neprijatelja?

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 17:09 

:ban …napisa sam vec da obrazložim Mesić dila dokumente koji su inace vojna tajna kontra hr i to ko predsjednik..Milanović onaj koji bi triba na čelu držanja zakona rusi ustav i rusi drzavu pokušajem državnog udara pod ruskim patronatom..komsic valjda ne triba objasnjavat kompromitira hr situaciju u bih svim oružjima..

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 17:13 

Brane je napisao/la:
S obzirom da je Predsjednik VladeRH Plenković zamalo likvidiran (da nije svratio u Pekaru) na Markovu Trgu, trebao bi imat i osobni motiv da se uvedu LISTE naravno izvan okvira Policije i MUP-a.
To bi trebalo bit na najvišoj razini Ured Predsjednika Ured Vlade uz suradnju tajni službi.
Danijel Bezuk koji je pucao na Markovom trgu bio je neki za dom spreman, sin profesionalnog branitelja, klinac koji se naslikavao u majicama HOS-a, Thompsona i BBB.

Misliš li stvarno da je on bio pod utjecajem nekih njemačkih umirovljenika, nekadašnjih ljevičarskih ekstremista i militanata?

Ili si za to da službe popišu sve agresivne domoljube?

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 17:28 

Treba samo prepisati zakone koje je uveo Kim Jong Un,
tamo ni ptica na grani nije sigurna ako cvrkuće krivu melodiju.
Nema labavo.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 18:52 

Je li i Naletilić Tuta bio član Baader Meinhofa? :herceg_bosna

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 22:41 

SPC .1

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 23:00 

..ukratko osim mene niko ne vidi neprijatelje Hrvata…a super nadam se da ja griješim…iskreno se nadam..

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 23:41 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Nije mi jasno tko bi trebao biti na toj crnoj listi?

Vrlo jednostavan primjer Teroristi koji su klali i ubijali hrvate zato što su hrvati, ti misliš da Interpol traži neke četnike i mudžahedine iz Hrvatske ??

Ili ti misliš da nema veze što je netko pobio negdje 4-5 hrvata ili hrvatsku obitelj kao to je prošlost i te spike i da im sudi neki klošar i dobiju 10-ak godina.
Koji je prosjek kazne za ubijanja hrvata u ratu ??
oko 2-3 godine za ubojstvo samo za presuđene
Kad se uzmu oslobođeni prosjek je vjerovatno oko 1 godinu ili manje (da pojasnim Sud zbog manjka dokaza obustavi postupak, iako opravdana sumnja da su to počinili ostaje)

Neki sitni regionalni kokošari koji na facebooku pišu "Dogodine u Kninu" ili koriste pogrdne nazive za Hercegovce ili podržavaju džihadiste ili šire antisemitsku propagandu ili nešto slično. Njima isto granična policija može udariti zabranu ulaska u Schengen, kao Sergeju Trifunoviću :zubati čemu onda neka dodatna crna lista?

To je totalno nebitno šta netko privatno misli o Hrvatskoj ili hrvatima, bio on srbin, musliman i dr.
Svatko privatno ima pravo mrzit Hrvatsku i hrvate.
Kao što neki hrvati mrze šta ja znam ruse il ukrajince i sl.

Evo jedan friški primjer srbska akademija znanosti i umjetnosti krade Hrvatsku umjetnost da bi na njoj ostvarila profit i brandirala se bolje u Svijetu.
Definitivno za LISTU da li ŽUTU ili CRVENU to se može raspravljat.
Zamisli da HAZU preprodaje nekakve patente u vlasništvu srbske države ili srbski firmi, misliš da bi RS to mirno gledala ili bi podignula kaznene prijave protiv HAZU.

Ili si ti mislio sastaviti listu unutarnjih neprijatelja?

Ne mislio sam primarno na vanjske neprijatelje, tako da svatko u RH zna da ne smije imat s njima kontakte i sl
Sokolić je to dosta detaljnije opisao!

Danijel Bezuk koji je pucao na Markovom trgu

Njega sam naveo kao primjer da se i Plenkoviću to može dogodit.
Možemo pretpostavit da su postojale LISTe i da pravni sustav funkcionira da bi Bezuk danas bio živ, on je žrtva sustava, a da je riješio Plenkovića ništa bitno se nebi promijenilo, jer je problem sustav a ne pojedinac.
Naravno mlad čovjek bez iskustva to ne može razumijet i zato je nažalost stradao.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2024, 23:49 

laganini je napisao/la:
..ukratko osim mene niko ne vidi neprijatelje Hrvata…a super nadam se da ja griješim…iskreno se nadam..

HDZ je uvijek bio konkretna stranka bez obzira na negativne stvari, tako da me ne čudi da samo laganini i još nas par razumije tematiku.

Dat ću jedan primjer u Hagu svjedoči protiv hrvata britanac vidi mu se faca i sve, kroz pitanja obrane priznaje da je bio pripadnik MI6 i da je u BH došao kao pripadnik UN postrojbi.
To je totalno ilegalno po međunarodnim ugovorima.
Trebalo ga je odma stavit na listu i tražit njegovo izručenje da mu se sudi, naravno da ga nebi dali, al barem š...ak nebi mogao na ljetovanje u Grčku, Italiju, a ko zna možda i u Hrvatsku dolazi.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 12:49 

Evo ovaj Terorista za 3 godine će moć normalno ušetat u Hrvatsku, a pobijo je hrpu ljudi samo zato što su kršćani.
I onda se netko nađe i kaže da nam ne trebaju Liste Neprijatelja :neznam

Sud Bosne i Hercegovine osudio je državljanina te zemlje Adnana Ćatića na tri godine zatvora nakon što je on priznao krivnju po optužnici koja ga tereti za terorizam, priopćilo je u ponedjeljak Tužiteljstvo BiH
Citat:
Ćatić je bio optužen zbog pridruživanja terorističkoj organizaciji Islamska država (ISIL) na teritoriju Sirije i sudjelovanje u njenim postrojbama koje su tamo ratovale i to u razdoblju od čak deset godina pa tako spada među državljane BiH koji su proveli najviše vremena u terorističkim organizacijama.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 13:31 

Sve ove šta ka' inozemne javne osobe otimadu hrvatsku kulturnu baštinu, relativiziradu Domovinski rat, niheledu samosvojnost hrvatskog jezika.

Sve ove internetske bukače i širiteje mržnje. Sve ote facebook-ratnike.
Sve one šta su napali ikad Hrvate zato šta su Hrvati. Sve katolikofobe, sve kršćanofobe.

Ne triba svatko uć u Hrvatsku, ni ka' turist ni ka zapošljenik niti ka' dužnosnik.

Učimo od Izraela i SAD.
Tko je ikad bia ispunja obrasce za vizu za SAD ili Kanadu, znat će. Nevirojatna pitanja.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 13:42 

Brane je napisao/la:
Evo jedan primjer zašto po meni Hrvatskoj treba lista Neprijatelja.
RAF Rote Armee Fraktion (Crvene Brigade Njemačke)

slika
Citat:
Njemačka zločinačka ljevičarska organizacija Baader Meinhof (RAF) našla je utočište u Zagrebu, pa je čak njemačka državna televizija objavila da u zamjenu za zloglasne teroriste traži desetoricu Hrvata i dva Albanca iz Njemačke. Članovi RAF-a su jedno vrijeme početkom sedamdesetih čak držali predavanja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Da netko nebi pomislio da je to davna komunistička prošlost '70i kad su Teroristi predavali na Sveučilištu u Zagrebu

Morat ću vas razočarat NE isti ti Teroristi Crvene Brigade Njemačke su za vrijeme Republike Hrvatske opet održali predavanje na Sveučilištu u Zagrebu.

Jedan od RAF Terorista koji je ubijao nedužne ljude po njemačkoj nakon što je izašao iz zatvora, pozvan je na Sveučilište u Zagrebu da održi predavanje o svom Terorizmu
Ne znam jel to bilo za vrijeme VladeRH Račan-Budiša ili Milanović-Pusić

slika

Nazivas heroje, ono najbolje sto je njemacko drustvo ikad izrodilo, zlocincima.

Omladinci koji su - motivisani US-americkim zlocinima u Vijetnamu, osnovali urbanu gerilu i rokali bivse naciste i kapitaliste.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 13:53 

:zubati
Ajde da su ubijali naciste i kapitaliste kako kažeš, možda bi u nekoj nategnutoj teoriji, al samo teoriji se moglo pričat i o ideologiji RAF-a

Međutim dobro znaš da je RAF ubijao poduzetnike, samo zato što su poduzetnici, uostalom ubijali su i direktore firmi, bankare i dr.

Također zanimljivo da im je glavni strateg bila novinarka Urlike Meinhoff , čak i njena kćer kad se odrekla matere je rekla da tu nema nikakve ideologije iako će mediji uzdizati RAF oni su bili samo grupa kriminalaca prelijenih da sami nešto postignu u životu na pošten način.
Tako je kćer opisala svoju mater i RAF i razočarala medije koji su očekivali da će im pričat nekakve romantične priče o svojoj staroj.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 13:56 

Brane je napisao/la:
:zubati
Ajde da su ubijali naciste i kapitaliste kako kažeš, možda bi u nekoj nategnutoj teoriji, al samo teoriji se moglo pričat i o ideokogiji RAF-a

Međutim dobro znaš da je RAF ubijao poduzetnike, samo zato što su poduzetnici, uostalom ubijali su i direktore firmi, bankare i dr.

Također zanimljivo da im je glavni strateg bila novinarka Urlike Meinhoff , čak i njena kćer kad se odrekla matere je rekla da tu nema nikakve ideologije iako će mediji uzdizati RAF oni su bili samo grupa kriminalaca prelijenih da sami nešto postignu u životu na pošten način.
Tako je kćer svoju mater i RAF i razočarala medije koji su očekivali da će im pričat nekakve romantične priče o svojoj staroj.

Pa ubijali su bankare i poduzetnike koji su podrzavali hajku na drugove.

Ta kcer nema veze s vezom. Pisao sam onomad seminarski na temu RAF, pa sam morao procitati makar nekoliko djela da bih imao sta za citirati.

Ne mogu ti opisati koliko ih cijenim i uzdizem u nebo i kolika je doza romanticarske nostalgije kad pomislim na tu tragicnu ali eticki ispravnu omladinu koja je ustala protiv zlocinackog projekta USA zvanog BRD.

slika

Zgodan, pametan, lijep, bahat, drzak i odvazan. A.B.

Mislim da se nikad vise na ovim prostorima na kojim zivim mocnicima nece tako tresti gace kao u toku onih nekoliko godina kad je harala RAF (Frakcija Crvene Armije).

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 14:15 

Kapitalist nije nužno ništo zlo. Prigodom "oslobađanja" u 2sr pobili su "osloboditeji" pusto poduzetnika i njihovih obiteji. Genetski su istribili osibe poslovneg duha.
Zato danas imamo poduzeća koja propadadu, izgledne poslovne prigode kojevse ne materijaliziradu i dužnosnike koji ne pripoznajedu kad triba pomoć gospodarstvu.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 14:25 

...dežulović...tomić koji direktno urušavaju ugled hr znači neprijatelji hr...više profila neprijatelja ima..

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 14:29 

Sokolić je napisao/la:
Kapitalist nije nužno ništo zlo. Prigodom "oslobađanja" u 2sr pobili su "osloboditeji" pusto poduzetnika i njihovih obiteji. Genetski su istribili osibe poslovneg duha.
Zato danas imamo poduzeća koja propadadu, izgledne poslovne prigode kojevse ne materijaliziradu i dužnosnike koji ne pripoznajedu kad triba pomoć gospodarstvu.

Nisu ubijali nasumice kapitaliste.

Najpoznatije dvije zrtve iz te oblasti su direktor centralne banke i sef privredne komore koji je bio bivsi SS-ovac, Hans Martin Schleier.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2024, 15:06 

E ljudi, nama komunizam nije toliko zla napravio, nego nacionalizam.

Šta bi falilo da odjebemo i istok, i zapad, i postanemo nesvrstana utopija ponovo?

:smajl015

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: