HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 srp 2026, 11:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1404 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 53, 54, 55, 56, 57

Da li slušate Thompsona?
Anketa je završila: 21 stu 2021, 19:30.
DA 56%  56%  [ 14 ]
NE 24%  24%  [ 6 ]
Rijetko 20%  20%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 25
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: M.P. Thompson
PostPostano: Jučer, , 15:31 

čitati ono što ne piše i van konteksta je posljedica ,,,,, al ok

bizmarka kao tvoj primjer sam pojasnio nevezano uz socijalizam , možemo i o tom jer tu mnogo fulaš,,,možda nekad odgovorim

al eto već si sve proširo nerazmjevanjem postojanja mirovinskog sustava

sunić je nekoliko puta u velebitu sa ogromnim čuđenjem jurića podržao anemiju po pitanju monetarne politike i milančeta po pitanju rusofilije , sunićeva manija islamizmom nije toliko jednostavna pojasniti al ću pokušat

sunić grčevito brani ustaški socijalizam , i knjigu je o tom napisao , ističe pavelićev internacionalizam koji je bio iznad svih tadašnjih vladara
odnosno pavelić je bio najdosljedniji socijalist jer je imao najinternacionalniju sastav vlasti čak i u ustaškoj zapovjednoj strukturi
u mnogim sunićevim izjavama taj stav podržava osobito po osnov ideologija i same đamije koja kako on reče ponos ustaštva

a svima je jasno da je najzapadnija đamija novogradnje biila fitilj za britansku odluku za blajburg sa čim se on ne slaže

ja sam svjedok mnogih dialoga sa tada živućih ustaša da su muslimani jedine prave ustaše , to me je frapiralo a kasnije u izjavama sunića sam nalazio tragove tog stajališta

ja se ne suprostavljam toom njegovom stavu kao nečem ekstremno pogubbnom , samo navodim kao jednu od činjenica
on to nemože niti razumjeti , nije živio u bih , pa mu i ne zamjeram

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:44 

plovidba je napisao/la:
čitati ono što ne piše i van konteksta je posljedica ,,,,, al ok

bizmarka kao tvoj primjer sam pojasnio nevezano uz socijalizam , možemo i o tom jer tu mnogo fulaš,,,možda nekad odgovorim

al eto već si sve proširo nerazmjevanjem postojanja mirovinskog sustava

sunić je nekoliko puta u velebitu sa ogromnim čuđenjem jurića podržao anemiju po pitanju monetarne politike i milančeta po pitanju rusofilije , sunićeva manija islamizmom nije toliko jednostavna pojasniti al ću pokušat

sunić grčevito brani ustaški socijalizam , i knjigu je o tom napisao , ističe pavelićev internacionalizam koji je bio iznad svih tadašnjih vladara
odnosno pavelić je bio najdosljedniji socijalist jer je imao najinternacionalniju sastav vlasti čak i u ustaškoj zapovjednoj strukturi
u mnogim sunićevim izjavama taj stav podržava osobito po osnov ideologija i same đamije koja kako on reče ponos ustaštva

a svima je jasno da je najzapadnija đamija novogradnje biila fitilj za britansku odluku za blajburg sa čim se on ne slaže

ja sam svjedok mnogih dialoga sa tada živućih ustaša da su muslimani jedine prave ustaše , to me je frapiralo a kasnije u izjavama sunića sam nalazio tragove tog stajališta

ja se ne suprostavljam toom njegovom stavu kao nečem ekstremno pogubbnom , samo navodim kao jednu od činjenica
on to nemože niti razumjeti , nije živio u bih , pa mu i ne zamjeram

Osobno užitak mi je čitati izreke drevnih Spartanaca. Imali su vještinu izraziti se jasno, a sa što manje riječi. Vaše pisanje mi nekako izgleda kao suprotnost i podsjeća me na HDZov meta jezik. Sa što više riječi - ne reći ništa. To me je isprva nagnalo na pomisao da pišete iz središnjice, ali sada mislim kako to ipak nije tako. Njima se ne bi omakla ni najmanja kritika Plenkovića.
No za sada ne mogu Vas definirati ili etiketirati (što inače nerado činim). Niste hrvatski domoljubni desničar nacionalista, ni Ustaša, ni socijalista. Imam predrasudu kako ste u društvenim znanostima - filozofiji. Što jeste?
Evo, pomoći ću Vam. Sebe smatram hrvatskim nacionalistom, integralistom, suverenistom, oportunistom, neki me (na forumima i portalima) zovu i rusofilom (griješe, ali me to ne ljuti). Vi? Olakšalo bi diskusiju

Olako se nabacujete etiketom "socijalizam", bez da ste točno definirali što bi to za Vas bilo. Ne vidim problem u tome da domoljubno desna opcija koristi neke poteze, koji bi spadali pod "socijalno" ("socijalizam"). Bismarck sigurno nije bio socijalista. Pa i Mussolini je gradio lijepa naselja za svoje radnike. U čemu bi to bio problem? Pa i demografija se na kraju svodi na neku vrstu - socijale. Je li to taj Sunićev "socijalizam" koji Vas toliko iritira? Ili što već?

Što ste to "pojasnili" oko Bismarcka - to samo Vi znate.

Umjesto mirovinskog sustava - što bi Vi ponudili? Zašto ne, možda je to nešto bolje?! Naravno, a da nije - "socijalizam".

Jurič u Velebitu (u zadnje vrijeme) više ili manje, podržava Plenkovića i DP. Promakao mi je taj sukob sa Sunićem (zbog Plenkovića). Tako da me ponekad Jurič i kolega Pintarić podsjećaju na HDZ botove. Vidio sam polemiku Jurič Sunić, zbog toga što Sunić ne podržava homo globo agendu oko rata u Ukrajini. Što je u redu, jer slavoukrajinašenje je zapravo jedna antihrvatska rabota, od pelješenja Hrvatske, slabljenja HV-a, sramoćenja, pa do ovoga - https://www.youtube.com/watch?v=Uii5O5Hpkeg.

Ustaški "socijalizam"? Pa ne znam puno o tome. Izgradili su dio bolnice "Rebro". Valjda su imali još neku socijalu. Također nisam vidio Sunića da spominje - "Ustaški socijalizam". Što se tiče muslimana koji sebe smatraju Hrvatima (ili Ustašama), očito ih nema puno i ne bih išao đonom na njih. Vjerojatno je na to Sunić mislio, a sigurno nije podržavao njihovu suprotnost "islamiste" tipa Alija i Bakir, koje mu Vi podmećete.

Englezi bi odradili "Bleiburg" na istovjetan način i da NDH nije izgradila đamiju u Zagrebu. Teško da si i znali za nju ili da ih je to bila briga. NDH im je objavila rat (izuzetno glupava odluka), Hrvati su rušili njihovu omiljenu masonsku Jugoslaviju, Pavelić je upropastio zadnju (minimalnu) šansu da se nešto dogovori (Lorković, Vokić) i kazna je stigla.

Ja nisam svjedok vremena (II svjetski rat) i ne mogu tvrditi kako tada muslimani nisu bili vrhunske Ustaše. Moj djeda domobran, bio je u ratu sa suborcima muslimanima (domobrani) i nije im imao što za prigovoriti. Hrana se kuhala posebno za katolike, a posebno za muslimane i djeda je išao kod Turaka (tako ih je zvao, ali ne u posprdnom smislu) "na kazan", jer su imali "bolju hranu". Drugo vrijeme i tada je to bilo tako. Ako to Sunić tako tumači - ne laže.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:13 

https://naklada-pavicic.hr/naklada-hrvatskom-slovu/

ti si AI

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:03 

plovidba je napisao/la:
https://naklada-pavicic.hr/naklada-hrvatskom-slovu/

ti si AI

Hvala na preporuci. Ustaški socijalizam?! Izgleda kao zanimljiva knjiga za pročitati. A i da vidim što Vam je nanijelo toliku patnju i bol?!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1404 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 53, 54, 55, 56, 57

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: