HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 srp 2026, 12:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1385 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56  Sljedeća

Da li slušate Thompsona?
Anketa je završila: 21 stu 2021, 19:30.
DA 56%  56%  [ 14 ]
NE 24%  24%  [ 6 ]
Rijetko 20%  20%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 25
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: M.P. Thompson
PostPostano: 13 ožu 2026, 10:04 

Thompson je državni monopolist kao Jadrolinija. Tko želi ići na otoke ili slušati pjesme na tu tematiku, nema drugih opcija. Svi ostali imaju konkurenciju u svom području, ako ćeš rock, dance, cajke, klape, ima na desetke ako ne i stotine izvođača.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2026, 10:08 

Ljudi vole Thompsona koliko god tebi milo mućno od toga. Država ga pokušavala zabranit godinama al nisu uspjeli

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2026, 10:13 

Rika sv Vida je napisao/la:
Ljudi vole Thompsona koliko god tebi milo mućno od toga. Država ga pokušavala zabranit godinama al nisu uspjeli

Zar još nisi promijenio avatar? Pa Lošo ti je rekao da je u Iranu rat zapadne anticivilizacije protiv iranske civilizacije.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 19:16 

https://www.vecernji.hr/kultura/dunja-v ... ba-1950246

I tako, "poznata pjevačica" izborila se za svojih 5 minuta slave...

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 19:58 

Što želi ova muslimanska, no name, baba?? :neznam
Neka ide u Rijad ili Islamabad ako joj se ne sviđa u Rabu.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2026, 07:16 

Tako su Tita proglašavali počasnim u gradovima i općinama u SFRJ gdje se nikada nije ni pojavio. Mi bi htjeli izaći iz Jugoslavije, ali se hrvatska desnica drži jugo običaja kao pijan plota.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2026, 18:46 

goran2hr je napisao/la:
https://www.vecernji.hr/kultura/dunja-vejzovic-crnkovic-s-osjecajem-duboke-odgovornosti-prema-javnosti-vracam-titulu-pocasne-gradanke-grada-raba-1950246

Neka kmeči...

Inače ako se ne varam, većina žandara koji su bili čuvari u logoru smrti Goli Otok su živjeli na Rabu.
Zanimljivo da nitko nije procesuiran, iako ih je većina bila živa kad je Hrvatska postala slobodna.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2026, 21:34 

https://glazba.hr/vijesti/dunja-vejzovi ... l-matacic/

Inace, ove nagrade se nije odrekla. A tko je bio Lovro Matacic?

Citat:
Kao pukovnik glazbene struke domobranstva imenovan je 7. listopada 1942. za glavnog ravnatelja simfonijskog orkestra Poglavnikovog tjelesnog zdruga. S funkcijom Inspektora glazbenih ansambala vojske NDH u svojoj je nadležnosti imao cijeli korpus vojne glazbe.

:klanjam

Vrh

PostPostano: 13 tra 2026, 12:53 

https://narod.hr/hrvatska/lozo-prozvala ... -bila-1991

Gđa. Lozo (ispravno) proziva pjevačicu zbog sramoćenja oko Raba i Thompsona. No i sama se je svojedobno sramotila - https://www.youtube.com/shorts/V0SPYz7VBeQ

Vrh

PostPostano: 15 tra 2026, 10:49 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Tako su Tita proglašavali počasnim u gradovima i općinama u SFRJ gdje se nikada nije ni pojavio. Mi bi htjeli izaći iz Jugoslavije, ali se hrvatska desnica drži jugo običaja kao pijan plota.

Jugo običaj bi se očitovao u tomu da se detaljno pročešljalo sve simpatizere jugo-režima, oduzelo im se imovinu, ter ih se dobar dio streljalo. ,,Desničari'' su nasuprot tomu pustili jugosimpatizere da vladaju po fakultetima, raznim institutima... te da im udruge dobivaju državne novce za protudržavni rad.
Nešto biš konstruirao, a preskačeš očito...

Vrh

PostPostano: 15 tra 2026, 10:57 

https://narod.hr/hrvatska/thompsonovi-o ... -mogucnost
Thompson pokrenuo pravnu borbu protiv rušenja zgrada na svom imanju.
Citat:
Kako se predmetni objekti nalaze unutar građevinskog područja naselja sukladno važećem prostornom planu uređenja, a dozvoljena je gradnja objekata namjene i dimenzija kao što su objekti koji su predmet inspekcijskog postupka, realna je mogućnost ishođenja građevinske dozvole za iste.

Sukladno navedenom i odredbama čl. 81. st. 1. Zakona o državnom inspektoratu, s u svezi čl. 140. st.1. Zakona o općem upravnom postupku, Državnom inspektoratu je predloženo donošenje rješenje kojim se određuje odgodni učinak u odnosu na inspekcijsko rješenje, sve do pravomoćnog okončanja postupka ishođenja građevinske dozvole“, nastavlja se u obraćanju.

To sam odmah govorio i oko toga sam se natezao sa Zalutalom. Doduše, stvar nije 100% jasna, ali ima šanse. Neki projektant je očito s obzirom na Zakon i prostorni plan uočio mogućnost za to. Sretno mu bilo, ali novinari će mu postavljat prepreke i češljat svaku odluku u njegovu korist.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2026, 20:46 

goran2hr je napisao/la:
https://www.vecernji.hr/kultura/dunja-vejzovic-crnkovic-s-osjecajem-duboke-odgovornosti-prema-javnosti-vracam-titulu-pocasne-gradanke-grada-raba-1950246

https://www.vecernji.hr/kultura/ako-za- ... ma-1962683

Te "kulturnjakinje" na plaćici kod ministra Fuchsa i Obuljenke, počele su imitirati jedna drugu. Plodna književnica za koju nisam čuo, kao niti za njene knjige, poželjela se proslaviti, pa "ošini bičem" po Thompsonu i hrvatskim nacionalistima i - evo zvučnog naslova u novinama. A smiješe se i nagrade na književnim festivalima u Srbiji.

Nisam se previše trudio, ali učinilo mi se kako misli da ima ljepše pjesme od Thompsona, pa da vidim?! Nisam uspio naći, no ta Livanjka, nije da se nije "proslavila" - "..... Potpisnca je Deklaracije o zajedničkom jeziku u kojoj se tvrdi da se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori govore nacionalne standardne varijante zajedničkog policentričnog standardnog jezika.".

HDZovci plaćaju i gore....

Vrh

PostPostano: 25 svi 2026, 21:26 

dane-croatia je napisao/la:
https://narod.hr/hrvatska/thompsonovi-odvjetnici-pojasnili-zasto-objekti-u-cavoglavama-nisu-uklonjeni-postoji-mogucnost
Citat:
Kako se predmetni objekti nalaze unutar građevinskog područja naselja sukladno važećem prostornom planu uređenja, a dozvoljena je gradnja objekata namjene i dimenzija kao što su objekti koji su predmet inspekcijskog postupka, realna je mogućnost ishođenja građevinske dozvole za iste.

Sukladno navedenom i odredbama čl. 81. st. 1. Zakona o državnom inspektoratu, s u svezi čl. 140. st.1. Zakona o općem upravnom postupku, Državnom inspektoratu je predloženo donošenje rješenje kojim se određuje odgodni učinak u odnosu na inspekcijsko rješenje, sve do pravomoćnog okončanja postupka ishođenja građevinske dozvole“, nastavlja se u obraćanju.

To sam odmah govorio i oko toga sam se natezao sa Zalutalom. Doduše, stvar nije 100% jasna, ali ima šanse. Neki projektant je očito s obzirom na Zakon i prostorni plan uočio mogućnost za to. Sretno mu bilo, ali novinari će mu postavljat prepreke i češljat svaku odluku u njegovu korist.

Pa u članku piše ono što sam i govorila.
Samo ste mi ovdje uvjeravali da ne vjerujem svojim očima nego vama, da je to tek šupa za alat i nadstrešnica za koje ne treba građevinska dozvola. A u članku piše da ipak za ovakve objekte treba građevinska.
Zašto bi u suprotnom njegovi odvjetnici govorili da postoji mogućnost ishođenja građevinske ako za ove objekte(kako ste me uvjeravali) ne treba građevinska?

I sam Thompson demantira vaše upise a i samog sebe da je riječ tek o pomoćnom kontejneru(ako se dobro sjećam od 150 kvadratnih metara) i da za isti ne treba građevinska, iz istog članka:
“Pored činjenice da se rješenje Državnog inspektorata može poništiti u upravnom sporu, postoji još jedna zakonska mogućnost da se objekti zadrže u prostoru. Marko Perković je prije zaprimanja rješenje Državnog inspektorata, već bio podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

Prije nije navodio da je prije zaprimanja rješenja, priznat ćeš zgodan tajming, podnio zahtjev za građevinsku.
Da završim ovu priču.
Ovaj članak demantira ono čime ste mi solili pamet, da je riječ tek o šupi i nadstrešnici i da za iste ne treba građevinska.
Da ne treba ne bi Thompson prije zaprimanja rješenja podnio zahtjev za građevinsku(tako kažu njegovi odvjetnici).
I nemoj mi opet braniti neobranjivo. Ovaj članak govori baš ono zbog čega ste me ovdje pljuvali. Za navedenu nadstrešnicu i kako ste me uvjeravali šupu od 150 kvadrata potrebna je građevinska.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2026, 21:48 

p.s nisam čak ni sigurna može li se naknadno za već izgrađeni nelegalni objekt dobiti građevinska. Znam za mogućnost legalizacije. Koliko znam za takve objekte se ne izdaje uporabna dozvola nego rješenje o izvedenom stanju, ekvivalent uporabnoj dozvoli.
Al dobro, njegovi odvjetnici kažu da postoji mogućnost pa

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 13:53 

zalutala je napisao/la:
https://narod.hr/hrvatska/thompsonovi-odvjetnici-pojasnili-zasto-objekti-u-cavoglavama-nisu-uklonjeni-postoji-mogucnost

Samo ste mi ovdje uvjeravali da ne vjerujem svojim očima nego vama, da je to tek šupa za alat i nadstrešnica za koje ne treba građevinska dozvola. A u članku piše da ipak za ovakve objekte treba građevinska.
Zašto bi u suprotnom njegovi odvjetnici govorili da postoji mogućnost ishođenja građevinske ako za ove objekte(kako ste me uvjeravali) ne treba građevinska?

I sam Thompson demantira vaše upise a i samog sebe da je riječ tek o pomoćnom kontejneru(ako se dobro sjećam od 150 kvadratnih metara) i da za isti ne treba građevinska, iz istog članka:
“Pored činjenice da se rješenje Državnog inspektorata može poništiti u upravnom sporu, postoji još jedna zakonska mogućnost da se objekti zadrže u prostoru. Marko Perković je prije zaprimanja rješenje Državnog inspektorata, već bio podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

Prije nije navodio da je prije zaprimanja rješenja, priznat ćeš zgodan tajming, podnio zahtjev za građevinsku.
Da završim ovu priču.
Ovaj članak demantira ono čime ste mi solili pamet, da je riječ tek o šupi i nadstrešnici i da za iste ne treba građevinska.
Da ne treba ne bi Thompson prije zaprimanja rješenja podnio zahtjev za građevinsku(tako kažu njegovi odvjetnici).
I nemoj mi opet braniti neobranjivo. Ovaj članak govori baš ono zbog čega ste me ovdje pljuvali. Za navedenu nadstrešnicu i kako ste me uvjeravali šupu od 150 kvadrata potrebna je građevinska.

Gledaj, bilo bi pristojno citirat me što sam rekao. Jerbo tu koristiš neke izraze koji sigurno nisu moji. Nisam govorio da ne treba građevinska dozvola, već sam upravo spominjao mogućnost njezinog naknadnog dobivanja. U svakom slučaju radi se o pomoćnim zgradama. Glavna zgrada, koja će bit vjerojatno kuća, tek treba doći. Uglavnom, i dalje ostajem pri tomu da se radi o banalnom izrežiranim slučaju, koji se može dogoditi samo nekomu tko je Thompson.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 13:58 

zalutala je napisao/la:
p.s nisam čak ni sigurna može li se naknadno za već izgrađeni nelegalni objekt dobiti građevinska. Znam za mogućnost legalizacije. Koliko znam za takve objekte se ne izdaje uporabna dozvola nego rješenje o izvedenom stanju, ekvivalent uporabnoj dozvoli.

Ako odgovara prostornom planu i svim drugim uvjetima, onda se radi dokumentacija po logici kao da zgrada još nije napravljena. Dobije se građevinska dozvola i ide uporabna. Tako je do sad bilo u praksi. Nisam siguran po najnovijem Zakonu koji treba tek doći, hoće li to bit još uviek moguće.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 16:35 

zalutala je napisao/la:
p.s nisam čak ni sigurna može li se naknadno za već izgrađeni nelegalni objekt dobiti građevinska. Znam za mogućnost legalizacije.

legalizacija ti je građevinska

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 16:43 

zalutala je napisao/la:

Da završim ovu priču.

Gledaj, bilo bi pristojno citirat me što sam rekao. Jerbo tu koristiš neke izraze koji sigurno nisu moji. Nisam govorio da ne treba građevinska dozvola, već sam upravo spominjao mogućnost njezinog naknadnog dobivanja. U svakom slučaju radi se o pomoćnim zgradama. Glavna zgrada, koja će bit vjerojatno kuća, tek treba doći. Uglavnom, i dalje ostajem pri tomu da se radi o banalnom izrežiranim slučaju, koji se može dogoditi samo nekomu tko je Thompson.

Svašta si tipisao. Od toga da se u ovom slučaju put ne treba tretirati kao put i slično. Neke stvari što si napisao bilo mi neugodno čitati. Ako inzistiraš citirat ću ti to. A i drugima šta su svašta pisali.

Na kraju i Thomspon sam sebe demantirao.
Prvo je izjavio:
To su nadstrešnica i montažno skladište koje mi je bilo potrebno radi stvari, alata te da se radnici mogu skloniti od kiše i sunca. Svakako sam ga nakon završetka obiteljske kuće namjeravao razmontirati i skloniti, poručio je.
https://www.vecernji.hr/vijesti/thompso ... ta-1927139

A u prethodnom članku njegovi odvjetnici izjavili da je prije zaprimanja rješenja predao za građevinske.
Toliko planirao ukloniti da je ipak naknadno zatražio građevinsku.
Dane, uz dužno poštovanje prema Thompsonu kao pjevaču, ne pada mi ni na kraj pameti od sebe praviti budalu i u ovoj priči ne vidjeti nelogičnosti.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 16:45 

zalutala je napisao/la:

Ako odgovara prostornom planu i svim drugim uvjetima, onda se radi dokumentacija po logici kao da zgrada još nije napravljena. Dobije se građevinska dozvola i ide uporabna. Tako je do sad bilo u praksi. Nisam siguran po najnovijem Zakonu koji treba tek doći, hoće li to bit još uviek moguće.

Ne, ako je objekt već nelegalno izgrađen radi se elaborat na osnovu kojeg se dobije rješenje o izvedenom stanju.
Ako imaš stavku zakona koja kaže drugačije izvoli podijeli je s nama.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 16:51 

novosve je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
p.s nisam čak ni sigurna može li se naknadno za već izgrađeni nelegalni objekt dobiti građevinska. Znam za mogućnost legalizacije.

legalizacija ti je građevinska

Nije. Građevinska se izdaje prije gradnje građevine.
Već sam danetu napisala, objekt se legalizira na osnovu elaborata.
Odi na Geop Portal, nađi neku kuću za koju znaš da je legalizirana, na posjedovnom listu piše: tada i tada zaprimljeno rješenej o izvedenom stanju.
Pa onda klikneš na kuću za koju znaš da je napravljena s građevinskom, e tu piše tada i tada zaprimljena građevinska, tada i tada zaprimljena uporabna dozvola.

Rješenje o izvedenom stanju je ekvivalent uporabnoj a ne građevinskoj dozvoli.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 16:53 

zalutala je napisao/la:

.

legalizacije ti je građevinska, ima isti pravni učinak.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 17:03 

novosve je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

.

Isto ka o danetu. Postavi članak zakona koji to kaže.
Ja se držim onog što sam već rekla.
Legalizacija(rješenej o izvedenom stanju) je ekvivalent uporabnoj dozvoli.
Dok ne nađeš članak zakona koji kaže drugačije u suprotno me nećeš uvjeriti.

Vrh

PostPostano: 27 svi 2026, 03:21 

zalutala je napisao/la:

Svašta si tipisao. Od toga da se u ovom slučaju put ne treba tretirati kao put i slično. Neke stvari što si napisao bilo mi neugodno čitati. Ako inzistiraš citirat ću ti to. A i drugima šta su svašta pisali.

Na kraju i Thomspon sam sebe demantirao.
Prvo je izjavio:
To su nadstrešnica i montažno skladište koje mi je bilo potrebno radi stvari, alata te da se radnici mogu skloniti od kiše i sunca. Svakako sam ga nakon završetka obiteljske kuće namjeravao razmontirati i skloniti, poručio je.
https://www.vecernji.hr/vijesti/thompso ... ta-1927139

A u prethodnom članku njegovi odvjetnici izjavili da je prije zaprimanja rješenja predao za građevinske.
Toliko planirao ukloniti da je ipak naknadno zatražio građevinsku.
Dane, uz dužno poštovanje prema Thompsonu kao pjevaču, ne pada mi ni na kraj pameti od sebe praviti budalu i u ovoj priči ne vidjeti nelogičnosti.

Onaj put je neupotrebljiv i za pješake, a po svojoj širini ni teoretski i da ga urede ne moze posluzit za samovoz. A po vlasničtvu niti nije JAVNO DOBRO. Takvi ,,putevi'' se prodaju od strane Obćine prvim susjednim česticama. Uglavnom, netko u Thompsonovom timu očito misli sličnije meni nego tebi. Vidjet ćemo to s putem kolika je prepreka, osim ako se Derifajina inspekcija ne odluči ubrzat s dolazkom bagera za rušenje prije vremena. Citiraj me da sam rekao kako ne treba građevinsku. Ali cieli upis, bez izrezivanja tri rieči...

Iskreno, ne vidim tu neku nedosljednost Thompsona. To montazno skladište i nadstrešnica, mu nisu sigurno od neke zivotne vaznosti, ali opet nije ih sigurno radio iz dosade već iz praktične potrebe. Pogotovo danas je sve skupo i za slozit jedan ormar, a kamoli bilo kakvu zgradu. Kad ga već zezaju probisvjeti i ako vidi zakonsku mogućnost, zašto bi se predao bez borbe i tako usrećio Jugoslavene. :neznam

Nije mi jasna tvoja zestina i neopravdana strogoća prema Thompsonu... :neznam

Vrh

PostPostano: 27 svi 2026, 03:33 

zalutala je napisao/la:

Ne, ako je objekt već nelegalno izgrađen radi se elaborat na osnovu kojeg se dobije rješenje o izvedenom stanju.
Ako imaš stavku zakona koja kaže drugačije izvoli podijeli je s nama.

Ti brkaš nelegalno izgrađene zgrade sa zgradama koje su izgrađene prije dobivanja građevinske dozvole...

Evo ti članak iz sad najnovijeg Zakona gdje je to sad strogo određeno:

https://www.zakon.hr/z/690/zakon-o-gradnji
Citat:
Članak 72.
Utvrđivanje je li investitor započeo graditi i plaćanje posebne naknade prije izdavanja građevinske dozvole
(1) Prije izdavanja građevinske dozvole upravno tijelo dužno je utvrditi je li investitor započeo graditi građevinu za koju se vodi postupak izdavanja građevinske dozvole.
(2) Ako upravno tijelo utvrdi da je investitor započeo s građenjem prije izdavanja građevinske dozvole, dužno je o tome obavijestiti građevinsku inspekciju te investitoru odrediti rok od 15 dana za plaćanje posebne naknade u iznosu:
– za manje složene zgrade 4000,00 eura
– za višestambene zgrade 15.000,00 eura
– za ostale građevine 1 % procijenjene vrijednosti radova.

Znači, ako je investitor započeo radove prije izdavanja građevinske dozvole (to je Thompson), onda će biti duzan platit kaznu i to je jedina posljedica ako zgradu napravi brze nego što napravi papire... Znači, nema naredbe ni po novom zakonu da se zgrada mora rušiti ukoliko joj je započeta gradnja prije građevinske dozvole.

Do sad sluzbenici nisu bili duzni izlaziti na gradilište kako bi provjerili nulto stanje terena, pak su se investitori često izvlačili i bez kazni, osim ako ih netko prije od susjeda (ili novinara) nije prijavio inspekciji. Ali ta inspekcija je često bila spora, pak bi investitor u međuvremenu dobio građevinsku dozvolu, te bi ta prijava inspekciji nakon toga prestala vaziti.

Vrh

PostPostano: 27 svi 2026, 07:55 

zalutala je napisao/la:
novosve je napisao/la:

Isto ka o danetu. Postavi članak zakona koji to kaže.
Ja se držim onog što sam već rekla.
Legalizacija(rješenej o izvedenom stanju) je ekvivalent uporabnoj dozvoli.
Dok ne nađeš članak zakona koji kaže drugačije u suprotno me nećeš uvjeriti.

Evo, svojom zadrtošću i odlučnošću, uspjeli ste mene uvjeriti u suprotno. Dakle, Thompson je kriv od neba do zemlje, narodni neprijatelj i uzrok naših problema. Izuzetno je loš primjer mladim graditeljima. Svakako zaslužuje kaznu.
E sad, kako bi ga Vi kaznili (kažnjavali) i natjerali ga da se gorko pokaje zbog te nelegalne nadstrešnice u šikari. Možda i po osnovu zakona o zaštiti životinja? Jer je devastirao stanište zaštićenih vrsta zmija?!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: