Meni su hrvatski jadranski otoci daleko privlačniji od tropskih (koji se promiču kao raj na zemlji) jer imaju kulturno-povijesnu baštinu. Po meni je najljepši hrvatski otok Lastovo jer na maloj površini ima najviše toga. Srednjovjekovni grad, 38 crkvica, tri vidikovca (poviše mjesta, Hum, Jurjev vrh), najraskošniji Knežev dvor u dubrovačkim knežijama, najčistije more, više uvala (Zaklopatica), zapušteni vojni objekti bivše JRM.
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
Pašman, moj kraj . Ukratko kad idete na Pašman sa Ugljana, čim pređete most imate dojam da ste došli u divljinu - inače dosta je neuređen otok i žalosno je neke stvari vidjeti npr. kako propadaju stari centri mjesta, a ima potencijala. Tu je Bokolje kao najviši otočni vrh u Zadarskoj županiji, pa dva samostana, mnoštvo crkvica od kojih su neke po brdima, pa zapadna(nenaseljena) strana otoka koja gleda na Kornate.....
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Bio više puta. Zimi je užas. U Orebiću sam imao osjećaj kao da sam Will Smith u I'm legend, zakovani prozorii vrata na sve strane, nigdje živog bića. Na Korčuli zato neusporedivo življe.
I klima je drukčija, na Korčuli bolja jer Zmijino brdo zaustavi oblake. Jedna od najboljih planinarskih staza, vidici su odozgo izuzetni. Plan mi je s bajkom se spustit odozgo, jako je zajebano.
Inače, nije ti loša ideja o otoku Pelješcu. Gledam na karti, uopće nije loša ideja prokopati kanal kakav je npr. između Lošinja i Cresa. Oko 1,5 km bi trebalo iskopati.
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
Korčula
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80718 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Ovim redom:
Hvar Korcula Vis Brac Losinj Rab
Krk, to nije otok. Na otok se ide brodom. I otok ima osjecaj samodostatnosti i izolacije. Kao sto Long Island kod New Yorka nije otok. Vise je Peljesac otok nego Krk, i vecinom se na Peljesac i ide brodom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.