|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 44 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 15:47 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38580 Lokacija: Gl. grad regije
|
Citam danas kako je lik ex predsjednik omladine SRH. Kad cemo se mi tih rijesit u raznim agregatnim stanjima?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 16:00 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Izašao je i njegov sastavak za Titov rođendan negdje na internetu 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 17:56 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27525 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Trebam kod njega na operaciju...  Je li naš ili njihov? Da znam!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 30 stu 2013, 18:47 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Njihov no operira ko da je naš 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 14 pro 2013, 17:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ivkošić napao Nacionalni Forum. Ne razumijem zašto je toliko negativno pretendirati i na ljevicu i na desnicu i raditi na malo kulturnijem i inkluzivnijem javnom diskursu: Citat: Kad se već SDP i HDZ malo kome sviđaju, Gabrić će se nastojati svidjeti svakome
Što nam nudi Nacionalni forum? Fraze, fraze, fraze. Gore od SDP-ovih i HDZ-ovih. Neće Nikica Gabrić ni lijevo ni desno a udvara se
i lijevo i desno
Osnivanjem zagrebačkog ogranka, Nacionalni se forum Nikice Gabrića počeo pretvarati u stranku. Što nam nudi? Fraze, fraze, fraze. Gore od SDP-ovih i HDZ-ovih. A osnovni je stav – ni vrit ni mimo. Sadašnju vlast malo škaklje, malo grebe, neće ni lijevo ni desno a udvara se i lijevo i desno. Protiv je toga da se podižu barikade, da se ljudi proglašavaju neprijateljma, ustašama (Bog, desnico!), ali i udbašima i boljševicima (Bog, ljevico!), premda sam diže te barikade. Tako većinu od 63 posto onih koji nisu izišali na referendum o braku suprotstavlja manjini od 37 posto onih koji su izišli, tvrdeći da je taj omjer, odnosno broj apstinenata, dokaz da hrvatsko društvo nije podijeljeno. Ali po toj logici drug bi Gabrić dokaz o nepodijeljenosti hrvatskog društva mogao pronaći i u omjeru onih koji nisu i jesu (66 prema 44 posto) izišli na referendum o EU, jer broj apstinenata pokazuje da antieuropejstvo hrvatski narod čini jedinstvenim!!! Dobro je da se uz sadašnji ugled i uvjerljivost i SDP-a i HDZ-a pojavljuje neka nova stranka koja, zhavaljujući tajkunskom bogatstvu Nikice Gabrića, i te kako odjekuje u javnosti. Ali očito je to skupina koja računa s najjeftinjim načinom pridobivanja naklonosti – kad se već dvije najveće stranke malo kome sviđaju, mi ćemo se nastojati svidjeti svakome.
Tako se novi naum gubi u apstrakciji, a Gabrić je apstrakciju naslijedio iz svoje mladosti u komunizmu u kojem je, uoči rasula Jugoslavije, bio predsjednik omladine Hrvatske. Vjerovao je, dakle, u zločinački jugokomunizam na njegovu izdisaju. U njegovim gospodarskim zamislima jasno se vidi naslijeđe parizanaske obmanjivačke maštovitosti s kojom su – o čemu sam nekoliko puta pisao – planirali cementirati sjevernu stranu Biokova, duž hrpta planine posaditi orahe s kojih bi se jeseni plodovi niz beton kotrljali u ruke sretnoga naroda. Gabrićevi su partizanski orasi umirovljenici iz europskih zemalja za koje bi se na hrvatskom Jadranu gradili starački domovi jeftiniji ovdje nego, na primjer, u Njemačkoj. Takvih bi umirovljenika zimi u Hrvatskoj moglo živjeti milijun, a oni su i potrošači, pa ako bi trošili 50 eura na dan, eto prihoda od devet milijardi eura u godini. Ako je prosječna mirovina u Njemačkoj oko 1900 eura, ima li u toj računici imalo uvjerljivosti? Ali računica na stranu, Gabriću nedostaje još samo slogan koji bi mogao glasiti – dođite umrijeti u Hrvatsku! Gledam kolone sa štakama, štapovima i kolicima kako se, tresući glavama i nogama, dok ih prati rodbina koja u džepu već ima troškovnik prijevoza u lijesovima iz Hrvatske, iz bogate Europe upućuju prema hrvatskoj obali ne bi li nam donijeli gospodarski spas. Ima li većeg ruganja Lijepoj našoj nego joj, dok je na rubu materijalnog ponora, kao sudbonosni izlaz nuditi gerontofiliju i nekrofiliju!?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 14 pro 2013, 19:19 |
|
|
Hrvatskoj je doista potrebna stranka stručnjaka, tehnokratska vlada koja će se prvo i prvo koncentrirati na gospodarske probleme. Struktura hrvatske ekonomije, točnije proračuna je katastrofalna. Kakvi referendumi, ćirilice i slične gluposti, kome to treba? Gabrićev NF vjerojatno nije "the" stranka ali očekujem da će pokupiti dobar dio glasova. I to je dobro.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 14 pro 2013, 20:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62713 Lokacija: DAZP HQ
|
ovaj je najobičnija luda kojem je 1.5% puna kapa. puno je zanimljivije kojim će putem krenuti Markić, Batarelo, Iličić, Bartulica i cijela ta ekipa oko pokreta U ime obitelji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 14 pro 2013, 21:15 |
|
|
dudu je napisao/la: ovaj je najobičnija luda kojem je 1.5% puna kapa. puno je zanimljivije kojim će putem krenuti Markić, Batarelo, Iličić, Bartulica i cijela ta ekipa oko pokreta U ime obitelji. Ma ne vjerujem, toj ekipi oko Hrasta je maksimum taman ispod izbornog praga, konkurencija na desnici je još velika. S druge strane, NF bi bez previše problema mogao privući razočarane HNS-ovce i bogatije glasače SDP-a, kao i centrističnije HDZ-ovce te možda čak i osvojiti koji mandat.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 14 pro 2013, 21:31 |
|
|
Nikica Gabrić je šarlatan, a ovi oko U ime obitelji nikako nisu. Hrast je tu samo manji dio priče.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 15 pro 2013, 04:07 |
|
|
Nacionalni Forum kao nekakva populistička stranka borit će se sa Lesarovim Laburistima za glasove lijevoga/desnoga centra. Vijek trajanja će im ovisiti o tome hoće li se i koliko brzo čelni ljudi tih stranaka kompromitirati u javnosti, te koliko će dobro prodati relativno naivnom narodu foru o novoj, poštenoj opciji na hrvatskoj političkoj sceni.
Hrast, U ime obitelji i sva ta ekipa su katolički fundamentalisti i neokonzervativci koji mogu uzeti glasove desno orijentiranih ljudi, nisam siguran koliko je to pretočeno u nekakve konkretne brojke ili postotke. Također ne treba dovoditi u direktnu korelaciju zazir većine ljudi prema homoseksualcima i mogući uspjeh neokonzervativnih stranaka na izborima sljedećih godina, jer to što narod ne simpatizira previše homiće, ne znači da će i podržati prilično rigidne, strogo katoličke stavove koje promovira ova opcija.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 15 pro 2013, 11:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
dudu je napisao/la: ovaj je najobičnija luda kojem je 1.5% puna kapa. puno je zanimljivije kojim će putem krenuti Markić, Batarelo, Iličić, Bartulica i cijela ta ekipa oko pokreta U ime obitelji. Njihov plafon je 5% (kada bi se izbori održali sada), i to samo ako Markić zauzme populistički stav o svakom gorećem pitanju. Ne znam zašto se referendumsko pitanje oko kojeg postoji visoki konsenzus u barem nominalno katoličkoj zemlji, može pretvoriti u politički kapital kada se krene u polarizirajuća pitanja. Katolicima je početna baza nominalnih skoro 90% vjernika...od tih su jednu trećinu pridobili za svjetonazorsko, "sudbinsko" pitanje (što je zapravo i ne toliko impresivno). Šta misliš kako će se stado osipati kad se počne praviti odmak od pitanja te vrste i uđe u zamršene realpolitičke vode.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 15 pro 2013, 11:53 |
|
|
u svakom slučaju potencijal im je nemjerljivo veći od ovog Gabrića. imaju daleko jače ljude i to nemali broj istaknutih osoba u javnosti, najmanje njih šest, upitno je tek mogu li se oni međusobno usuglasiti oko daljnjeg političkog aktivizma. naravno, ostaje pitanje i kohabitacije s HDZ-om, odnosno u kojoj bi se mjeri određene političke promjene na desnici provodile u suradnji s HDZ-om ili uz potpun otklon od njih. 5%? mislim da si u zabludi, potencijali su im bar 4 puta veći, samo ostaje pitanje u kojem obliku će ih pokupiti i mogu li ih do kraja iskoristiti ili će zbog nešto tvrđe retorike ostati na ispod 15 %. iako, ne vidim zbog čeg bi imali tvrdu retoriku, njihovi stavovi će biti jasni oko gay brakova, pobačaja, eutanazije, zdrastvenog odgoja, a sve ostalo je potpuno otvoreno, predmnijevam da su politički više desni centar nego nekakva rigidna desnica ala HČSP kako ih neki pretstavljaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 15 pro 2013, 12:16 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8858 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Bijah pozvan na neko njihovo (edit: NF) predavanje ovo ljeto u Nadbiskupsko sjemenište u Splitu, pa me zanima šta će se s njima događati.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 15 pro 2013, 12:20 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8858 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
dudu je napisao/la: Nikica Gabrić je šarlatan, a ovi oko U ime obitelji nikako nisu. Hrast je tu samo manji dio priče. slažem se da je HRAST tu nebitan. u svakom slučaju, drago mi je da se ekipa kojoj vrijednosno pripadam probila i da će napraviti nešto. možda nije forma političke stranke najbolje riješenje, ali platforma udruge vjernika dala je rezultata.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 15 pro 2013, 15:50 |
|
|
Što se Gabrića tiče ako nešto vrijedi isplivati će i biti će mi drago zbog toga, iako nisam njegov potencijalni glasač.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 17 pro 2013, 00:18 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38580 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa isplivalo je već štošta: http://www.tportal.hr/biznis/gospodarst ... odine.htmlDok je ovih alternativa, HDZ-a kakav se čini da jest, NF-a kakav se čini da jest, neka ostane SDP, s njima bar znam na čemu sam.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 03 vel 2014, 20:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24689 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Jučer osnivački Sabor stranke. Čudi me da nema komentara.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 14 vel 2014, 06:31 |
|
|
volvoks je napisao/la: A gle, znaš da je pravilo da trenutni predsjednik osvaja i sljedeći mandat, tako da je to gotova stvar... Naravno, neće pobijediti sa 75% koliko mu daju ankete, no 45-50% u prvom krugu nije nemoguca misija... Ma kakva gotova stvar? Ove ankete nemaju veze sa realnošću, to je samo pokušaj zbunjivanja naivnih! Lignja ostaje samo lignja!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Nikica Gabrić i Nacionalni Forum Postano: 14 vel 2014, 20:11 |
|
|
limpus je napisao/la: Što se Gabrića tiče ako nešto vrijedi isplivati će i biti će mi drago zbog toga, iako nisam njegov potencijalni glasač. Što se tiče dr. Nikice Gabrića, najbolju sliku ćete dobiti ako pogledate njegovo sučeljavane sa dr. Ivicom Babićem na Bujici od 7 veljaće, 2014 : Slika i prilika arogantnih, bahatih, neodgojenih, crvenih SKOJ-evaca iz prošlog, propalog Yugosistema, gdje su sve Hrvatsko palili i žarili! ... i nadam se, Nikica i njegova nova stranka neće nikad isplivati iz ovog muljevitog karakternog dna!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|