|
|
Stranica: 25/189.
|
[ 4719 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 01:40 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Uglavnom, trebaju mi Nepalci, ovoj domaćoj sirotinji je ispod časti čistiti apartmane, radije čekaju da im umre baba na selu, kako bi svoje roditelje poslali živjeti na selo i uselili se u roditeljski stan. To što tebi trebaju ne znači da trebaju ostatku društva. Većina ima interes sačuvati cjenu rada koja se ruši uvozom stranaca. Btw ako stvarno imaš problem s radnom snagom, jesi se sjetio možda platit ih više, legenda kaže da onda ljudi hoće raditi
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 01:49 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Uglavnom, trebaju mi Nepalci, ovoj domaćoj sirotinji je ispod časti čistiti apartmane, radije čekaju da im umre baba na selu, kako bi svoje roditelje poslali živjeti na selo i uselili se u roditeljski stan. To što tebi trebaju ne znači da trebaju ostatku društva. Većina ima interes sačuvati cjenu rada koja se ruši uvozom stranaca. Btw ako stvarno imaš problem s radnom snagom, jesi se sjetio možda platit ih više, legenda kaže da onda ljudi hoće raditi Zarađujem, plaćam poreze, trošim, povećavam GDP, pridonosim društvu. U ovom slučaju moj interes = nacionalni interes Tko više pridonosi i pomaže Hrvatskoj i hrvatskom narodu, ja ili neka pasivna sirotinja koja se ističe jedino kukanjem i jalom?
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 01:54 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: To što tebi trebaju ne znači da trebaju ostatku društva. Većina ima interes sačuvati cjenu rada koja se ruši uvozom stranaca. Btw ako stvarno imaš problem s radnom snagom, jesi se sjetio možda platit ih više, legenda kaže da onda ljudi hoće raditi Zarađujem, plaćam poreze, trošim, povećavam GDP, pridonosim društvu. U ovom slučaju moj interes = nacionalni interes Tko više pridonosi i pomaže Hrvatskoj i hrvatskom narodu, ja ili neka pasivna sirotinja koja se ističe jedino kukanjem i jalom? U tvom slučaju je tvoj interes samo tvoj interes. Nacionalni interes bi bio kad bi zapošljavao domaće, zapošljavanjem stranaca radiš više štete nego koristi, koliko god se tješio s povećanjem BDP-a i plačanjem poreza.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 07:21 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Zarađujem, plaćam poreze, trošim, povećavam GDP, pridonosim društvu. U ovom slučaju moj interes = nacionalni interes
Tko više pridonosi i pomaže Hrvatskoj i hrvatskom narodu, ja ili neka pasivna sirotinja koja se ističe jedino kukanjem i jalom? tvoj interes nije nacionalni interes. Ako zaposljavaš strance, "društvo" kojem ti doprinosiš ste ti i tvoji strani radnici. Domicilnom narodu RH ne doprinosiš, nego štetiš.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 07:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
U.UAE 85 % građana stranci. Bez prava glasa.
Dajte ne pravite se ludi. Trebao bi DVN još rasplođavat uokolo nkv radnu snagu da bi vas konzerve udobrovoljio.
Stvarajte doktore i inženjere, pustite drugima konobarluk.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 07:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U.UAE 85 % građana stranci. Bez prava glasa. naravno, tebi nije jasno da je to kod nas nemoguće, jer nismo diktatura yebena???
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 08:21 |
|
|
Naveo sam jasan primjer. Nije moguće tako otvoreno ali moguće je bar u nekoj mjeri.
Nama je bitno da je elita hrvatska, čak ne nužno etnički. To smo već imali kod preporoda.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 08:25 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Naveo sam jasan primjer. Nije moguće tako otvoreno ali moguće je bar u nekoj mjeri.
Nama je bitno da je elita hrvatska, čak ne nužno etnički. To smo već imali kod preporoda. elita je kod prporoda bila etnocentrična, sada je globalistička. još da multikulturaliziraju narod i Hrvatske više nema. Službeno će se još tako zvati neko vrijeme, dok je ne pretovre u 27. ditrikt Europske Unije
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 09:11 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25615 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U.UAE 85 % građana stranci. Bez prava glasa.
Dajte ne pravite se ludi. Trebao bi DVN još rasplođavat uokolo nkv radnu snagu da bi vas konzerve udobrovoljio.
Stvarajte doktore i inženjere, pustite drugima konobarluk. A ti misliš da će njihova djeca biti zadovoljna konobarenjem, bauštelom i čišćenjem ulica? I onda opet uvozi fizikanere kojima će sljedeća generacija fizički poslovi biti ispod časti. I tako dalje, i tako dalje... Uostalom, što čće Hrvatskoj NK snaga? Koga će konobari posluživati, tko će ulice prljati, komu će se domovi graditi?? Jedino strancima. Znači uvozi strance da ugodiš strancima. Logika za 10.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 09:49 |
|
|
Meni se osobno sviđa kako radimo i kud idemo.
A dobro ljudi, što vi točno hoćete?
|
|
Vrh |
|
|
Konj
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 09:54 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Meni se osobno sviđa kako radimo i kud idemo.
A dobro ljudi, što vi točno hoćete? prije svega, ne vidjeti ovu zemlju punom hordi iz trećeg svijeta, geta, porasta kriminala, gubitka nacionalne homogenosti koje vodi u nestanak. zar je toliko teško vidjeti gdje ovo vodi? i turci kad su odlazili u njemačku 50ih su trebali tamo ostati privremeno. tako uvijek počne.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 10:05 |
|
|
Konj je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Meni se osobno sviđa kako radimo i kud idemo.
A dobro ljudi, što vi točno hoćete? prije svega, ne vidjeti ovu zemlju punom hordi iz trećeg svijeta, geta, porasta kriminala, gubitka nacionalne homogenosti koje vodi u nestanak. zar je toliko teško vidjeti gdje ovo vodi? i turci kad su odlazili u njemačku 50ih su trebali tamo ostati privremeno. tako uvijek počne. Što bi bilo da nema Turaka u Njemačkoj. Što se događa sa dijelovima DDR-a gdje ih nema. Dolazi do pada standarda jer tko radit, nema ni nataliteta, sele se ljudi tamo gdje je standard bolji, gradovi odumiru. I sve to unatoč tome što Njemačka pumpa velike državne pare u te krajeve. Biramo manje zlo, s tim što sad imamo iskustvo zapadnih zemalja pa možda možemo pametnije imigraciju odradit. Na kraju krajeva, imamo mi vrlo homogene bijele hrvatske krajeve u BiH (i u Hr), iz kojih se masovno iseljava tamo gdje su Turci u Njemačkoj, ne vidim da su navalili Hrvati obratno, bježat od "hordi iz trećeg svijeta, geta, porasta kriminala, gubitka nacionalne homogenosti koje vodi u nestanak.".
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 10:28 |
|
|
divizija je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Naveo sam jasan primjer. Nije moguće tako otvoreno ali moguće je bar u nekoj mjeri.
Nama je bitno da je elita hrvatska, čak ne nužno etnički. To smo već imali kod preporoda. elita je kod prporoda bila etnocentrična, sada je globalistička. još da multikulturaliziraju narod i Hrvatske više nema. Službeno će se još tako zvati neko vrijeme, dok je ne pretovre u 27. ditrikt Europske Unije Pa ako se nastavi sa ovakvim uvozom migranata, bolje da bude Distrikt 27, nego da se Hrvatskom zove nešto što sa Hrvatstvom nema veze.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 10:31 |
|
|
Harezm je napisao/la: Pa ako se nastavi sa ovakvim uvozom migranata, bolje da bude Distrikt 27, nego da se Hrvatskom zove nešto što sa Hrvatstvom nema veze. još će biti smijepnije ako se bude zvalo Hrvatskom. Tako u SAd imaš savezne države koje se zovu po indijanskim plemenima, a ovih nigdje ni u Iowi, ni u Oklahomi, ni u Kentuckyu itd...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 10:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Što bi bilo da nema Turaka u Njemačkoj. Što se događa sa dijelovima DDR-a gdje ih nema. Dolazi do pada standarda jer tko radit, nema ni nataliteta, sele se ljudi tamo gdje je standard bolji, gradovi odumiru. I sve to unatoč tome što Njemačka pumpa velike državne pare u te krajeve.. nisi li ti možda omašio razloge zaostajanja istočnog djela Njemačke? kako bil oda bilo, taj dio će možda 2100. biti njemački, naseljen Njemcima, na Zapadu će se Njemca tražiti povećalom.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 10:58 |
|
|
DDR -ovci da su znali kako će BRD otići na kvasinu ne bi se nikad ujedinili
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 11:24 |
|
|
weasel je napisao/la: DDR -ovci da su znali kako će BRD otići na kvasinu ne bi se nikad ujedinili U svakom ultradesničaru jedan mali komi živi. Vama uopće nije žao što je totalitarizam bio u Jugi 45 g. samo vam je žao što nije bio vaš. I dalje nitko ne seli iz zapadne u istočnu nego je obratno. Ljudima je jednostavno standard važnije od šarenog okruženja.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 11:30 |
|
|
weasel je napisao/la: DDR -ovci da su znali kako će BRD otići na kvasinu ne bi se nikad ujedinili Da. :) Verujem da bi mnogi odvojili istočni deo, opet. Nisu oni navikli na degenerike.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 11:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: weasel je napisao/la: DDR -ovci da su znali kako će BRD otići na kvasinu ne bi se nikad ujedinili U svakom ultradesničaru jedan mali komi živi. Vama uopće nije žao što je totalitarizam bio u Jugi 45 g. samo vam je žao što nije bio vaš. I dalje nitko ne seli iz zapadne u istočnu nego je obratno. Ljudima je jednostavno standard važnije od šarenog okruženja. Nije istina, barem što se mene tiče. Ja kao državu ideal vidim Izrael, a ne nekakva komunistička horor društva tipa DDR. Dakle za liberalnu demokraciju, ali samo ako je društvo blago konzervativno po pitanju vrijednosti, te ako je demografsko pitanje riješeno porastom domaće etničke grupe.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 11:37 |
|
|
Istočna Nemačka kao opozit šljamom iz NATO baza natrunjenoj Zapadnoj. Pogledaj na šta liče oni sa nosača aviona koji je pristao u splitsku luku.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 11:39 |
|
|
Mercedes je dobar auto. Eto nisam znao dosad. Želje i realnost se često razlikuju. Ovoga nema "ako je demografsko pitanje riješeno porastom domaće etničke grupe."
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 12:59 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Uglavnom, trebaju mi Nepalci, ovoj domaćoj sirotinji je ispod časti čistiti apartmane, radije čekaju da im umre baba na selu, kako bi svoje roditelje poslali živjeti na selo i uselili se u roditeljski stan. To što tebi trebaju ne znači da trebaju ostatku društva. Većina ima interes sačuvati cjenu rada koja se ruši uvozom stranaca. Btw ako stvarno imaš problem s radnom snagom, jesi se sjetio možda platit ih više, legenda kaže da onda ljudi hoće raditi Nije istina da se sve rješava novcem. Meni je trebala nekakva izrada i tražio sam tko će mi napraviti, sve sam i nacrtao tako da je projektni dio riješen, a ovdje su me ljudi odbili odmah da nemaju vremena i kapaciteta. NISMO UOPĆE DOŠLI NA RAZGOVOR OKO CIJENE. Onda sam to morao riješiti u istočnim republikama bivše SFRJ. Jednostavno ne možete priznati da su ljudi ovdje komotni, predobro im je i ne žele više zaraditi ako se time remeti njihova komocija. Jedino teška kriza i glad može to promijeniti.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 13:05 |
|
|
divizija je napisao/la: osim toga, sama činjenica da će djeca koja danas se rađaju uskoro naslijeđivati masu praznih kvadrata imati će bitnu ulogu. Boomeri su brojniji i od svoje djece i od svojih unuka, već su se masovno bili preselili u gradove (najbrža urbanizacija je bila pedesetih i šezdesetih), i ti gradovi će ostaviti masu praznih stanova i kuća uskoro. Taman dok im unuci narastu.
Ima puno problema s ovom teorijom. Ti boomeri kako ih zoveš su navikli na high-life, tj. imaju puno više prohtjeva nego generacija njihovih roditelja. Tako da ne mora uopće značiti da će oni nešto ostaviti, možda će prodati višak stanova dok su živi i potrošiti novce na svoje zabave. Drugo, i ako ostave stanove to će samo pojačati nekretnindžijski biznis i svi oni koji se time bave neće ići raditi kao dostavljači u Glovo znači sa povećanjem nepokretne imovine još više uvoza migranata za poslove koje nitko ne želi raditi. I treće , kad stranci mogu kupovati nekretnine ne moraju cijene nikad padati, jer uvijek ima dovoljno ljudi na svijetu koji će kupiti. Ovo što se kod nas smatra visokom cijenom , već u Sloveniji bi bila niska cijena kvadrata.
|
|
Vrh |
|
|
Pacifikator
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 13:21 |
|
|
Ključ je u tome da je isplativije imati manje od troje djece, nego imati troje ili više. Isplativije ne samo za roditelje (ulažu manje), već i za djecu (nasljeđuju više).
Dok se to ne promijeni nema okretanja trendova, imigracija je nužna da pokrpa neplodnost nacije.
Imigracija naravno vodi tome da se trendovi nikada ne promijene. Služi kao morfij koji pacijentu otklanja bol, ali on i dalje umire.
Da bi se trendovi počeli okretati bilo bi potrebno da imati 3+ djece ponovno bude isplativije nego imati manje od troje. To je teoretski izvedivo i to prilično jednostavno - uklanjanjem postojećih subvencija za nizak fertilitet.
U praksi - neizvedivo u demokraciji u kojoj su neplodne generacije te koje odlučuju. Oni bi morali: 1. Doći na razinu svijesti da je jedini način za spas biološke reprodukcije Hrvata taj da se njima smanje povlastice 2. Prihvatiti žrtvu u korist budućih generacija, a na svoju štetu i na štetu vlastite malobrojne djece
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 09 stu 2022, 13:23 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: divizija je napisao/la: osim toga, sama činjenica da će djeca koja danas se rađaju uskoro naslijeđivati masu praznih kvadrata imati će bitnu ulogu. Boomeri su brojniji i od svoje djece i od svojih unuka, već su se masovno bili preselili u gradove (najbrža urbanizacija je bila pedesetih i šezdesetih), i ti gradovi će ostaviti masu praznih stanova i kuća uskoro. Taman dok im unuci narastu.
Ima puno problema s ovom teorijom. Ti boomeri kako ih zoveš su navikli na high-life, tj. imaju puno više prohtjeva nego generacija njihovih roditelja. Tako da ne mora uopće značiti da će oni nešto ostaviti, možda će prodati višak stanova dok su živi i potrošiti novce na svoje zabave. Drugo, i ako ostave stanove to će samo pojačati nekretnindžijski biznis i svi oni koji se time bave neće ići raditi kao dostavljači u Glovo znači sa povećanjem nepokretne imovine još više uvoza migranata za poslove koje nitko ne želi raditi. I treće , kad stranci mogu kupovati nekretnine ne moraju cijene nikad padati, jer uvijek ima dovoljno ljudi na svijetu koji će kupiti. Ovo što se kod nas smatra visokom cijenom , već u Sloveniji bi bila niska cijena kvadrata. Tu si u pravu nove generacije slijede vise zapadni stil gdje se nasljednicima ostavi malo ili nimalo. Ono sto si stekao potrosis na sebe i uzivanje u penziji ili slicno. Odnosno ostane samo visak nekad ni to
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|