|
|
Stranica: 333/336.
|
[ 8384 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 12:58 |
|
|
Brane je napisao/la: Srbi il cigani autom provalili u vojarnu i pokušali zgazit vojnike na izlazu.https://www.vecernji.hr/vijesti/civili- ... om-1876173 Ministar Anušić i Predsjednik Milanović zataškali sve, al iscurilo u medije valjda od policije!https://www.morh.hr/kriminalisticko-ist ... -u-udbini/Dogodilo se 10.07. procurilo u medije tek 12.07. Još uvijek odbijaju objavit imena i slike osumnjičenih terorista, prijavili su ih samo prekršajno. Zgaziš vojnika na ulazu u vojarnu i dobiješ prekršajnu prijavu, kao da si nekom uputio psovku. Lako za medije, ne mora svaka šuša sve znat, nego je kriminalno kako ih nisu na licu mjesta polomili , pohapsili i odma optužba. Svašta baš
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
Znamo što je bilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 13:03 |
|
|
weasel je napisao/la: Brane je napisao/la: Srbi il cigani autom provalili u vojarnu i pokušali zgazit vojnike na izlazu.https://www.vecernji.hr/vijesti/civili- ... om-1876173 Ministar Anušić i Predsjednik Milanović zataškali sve, al iscurilo u medije valjda od policije!https://www.morh.hr/kriminalisticko-ist ... -u-udbini/Dogodilo se 10.07. procurilo u medije tek 12.07. Još uvijek odbijaju objavit imena i slike osumnjičenih terorista, prijavili su ih samo prekršajno. Zgaziš vojnika na ulazu u vojarnu i dobiješ prekršajnu prijavu, kao da si nekom uputio psovku. Lako za medije, ne mora svaka šuša sve znat, nego je kriminalno kako ih nisu na licu mjesta polomili , pohapsili i odma optužba. Svašta baš Takvi se upucaju, pa onda optužbe tko je preživio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 13:10 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: weasel je napisao/la: Lako za medije, ne mora svaka šuša sve znat, nego je kriminalno kako ih nisu na licu mjesta polomili , pohapsili i odma optužba.
Svašta baš Takvi se upucaju, pa onda optužbe tko je preživio. U načelu se slažem, samo što bi vojnik da je to napravio završio na robiji. Problem je u državi, ne samo našoj, gdje sila zakona ne štiti one koji tu silu sprovode u praksi. Svako malo muh bruh poliice brutality kad nekog migranta izlemaju, i ljudi se opravdano boje djelovat da ne najebu
Znamo što je bilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 13:21 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Noname01 je napisao/la: I kakva vojska je to koja dopusti tako nešto? Pa ti isti su morali biti izbušeni čim nisu stali na prvo upozorenje, ako ga je uopće i bilo. Baš sam isto to pomislio. Razumijem ja vas sve i slažem se s vama! Međutim lako je to nama reći, a kasnije bi DORH podignuo kaznene prijave protiv vojnika i ministar Anušić i Predsjednik Milanović bi se ogradili od njih kao što i stalno rade, prije nego su ikakve presude donesene. Evo nedavno ovaj iz PGS-a (Predsjednikove Grupe za sigurnost) iz Zagreba je dobio otkaz i javno linčovan bez ikakvi dokaza, niti puške, niti pištolja, niti metaka, niti svjedoka. Predsjenik Milanović je uzeo distancu i rekao ako je napravio to za što ga terete, al se nije usprotivio njegovoj smjeni prije sudskog postupka. Ja razumijem da ljudima sve upućuje da je on likvidiro curu i momka, al to tako ne funkcionira u pravu, bez dokaza nitko nije kriv, niti bi smio bit u istražnom zatvoru. Takav smo sustav imali u Jugoslaviji di su tisuće nevini čamili po raznim kazamatima od Golog Otoka do Lepoglave i Zenice. S druge strane zašto bi uopće vojnik bio u civilnom zatvoru, postoji vojni zatvor (prije je bio u Vlaškoj u Zagrebu) za osumnjičene vojnike. Usporedi to sa Francuskom, di doslovce svi znaju da vojska DGSE daje lažne identitete Legiji Stranaca i s njima žive u Francuskoj ili bilo gdje u Svijetu i nitko im ništa ne može, niti mediji, niti Policija, niti tužiteljstvo. ili Usporedi to sa Rusijom di vojska ima kompletno svoju infrastrukturu i radi šta god oće od tajne službe GRU preko Vojne Policije koja provodi svoje zakone di god dođu. Sjetite se kad su ruski vojnici iz Bosne otišli u drugu državu na Kosovo i tamo blokirali NATO bez ikakve dozvole UN-a ili bilo koga drugog. Jednostavno mogu šta god hoće. Kod nas ministar Anušić proziva VSOA-u i načelnika kao da su oni nekakvo Kulturno Umjetničko Društvo i optužuje ih za nemar, nerad i tako dalje. Naša vojska je nakon 2000 godine folklor, da su vojnici zapucali prekjučer na ove i ranili ili ubili nekog bili bi već u zatvoru 100% Ne znam, možda sam ja militaristički nastrojen, možda je to malo pro-jugoslavenski. Ja sam uvjerenja da vojska mora imat svoj sustav kakav je imala i u Rimu pa sve do danas u nekim ozbiljnim državama sa ozbiljnim vojskama kao Francuska i Rusija koje sam naveo. Politiku tih država stavljam na stranu uostalom i obe ratuju protiv u Ukrajini, govorim o sustavu i funkcioniranju istog odnosno nefunkcioniranju, ako će nam vojska služit samo za katastrofe i parade možemo je i ukinut i uštedit novce.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 13:22 |
|
|
weasel je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Takvi se upucaju, pa onda optužbe tko je preživio. U načelu se slažem, samo što bi vojnik da je to napravio završio na robiji. Problem je u državi, ne samo našoj, gdje sila zakona ne štiti one koji tu silu sprovode u praksi. Svako malo muh bruh poliice brutality kad nekog migranta izlemaju, i ljudi se opravdano boje djelovat da ne najebu Jasno da je. Čak i da ti priđe divlja životinja pitanje je smiju li pucati. Svaki metak se mora opravdati, ali u ovakvom slučaju se to mora regulirati i svako nezaustavljanje na upozorenje se mora okarakterizirati kao napad i shodno tome mora biti reakcija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 13:38 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6190 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
dudu je napisao/la: Ispod 48 aviona nemamo što razgovarati, ako Danska, Norveška i Finska imaju manje onda može i manje, ali nemaju. Finska = 60 Norveška = 52 Danska = 46
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 13:54 |
|
|
Brane je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Baš sam isto to pomislio.
Razumijem ja vas sve i slažem se s vama! Međutim lako je to nama reći, a kasnije bi DORH podignuo kaznene prijave protiv vojnika i ministar Anušić i Predsjednik Milanović bi se ogradili od njih kao što i stalno rade, prije nego su ikakve presude donesene. Evo nedavno ovaj iz PGS-a (Predsjednikove Grupe za sigurnost) iz Zagreba je dobio otkaz i javno linčovan bez ikakvi dokaza, niti puške, niti pištolja, niti metaka, niti svjedoka. Predsjenik Milanović je uzeo distancu i rekao ako je napravio to za što ga terete, al se nije usprotivio njegovoj smjeni prije sudskog postupka. Ja razumijem da ljudima sve upućuje da je on likvidiro curu i momka, al to tako ne funkcionira u pravu, bez dokaza nitko nije kriv, niti bi smio bit u istražnom zatvoru. Takav smo sustav imali u Jugoslaviji di su tisuće nevini čamili po raznim kazamatima od Golog Otoka do Lepoglave i Zenice. S druge strane zašto bi uopće vojnik bio u civilnom zatvoru, postoji vojni zatvor (prije je bio u Vlaškoj u Zagrebu) za osumnjičene vojnike. Usporedi to sa Francuskom, di doslovce svi znaju da vojska DGSE daje lažne identitete Legiji Stranaca i s njima žive u Francuskoj ili bilo gdje u Svijetu i nitko im ništa ne može, niti mediji, niti Policija, niti tužiteljstvo. ili Usporedi to sa Rusijom di vojska ima kompletno svoju infrastrukturu i radi šta god oće od tajne službe GRU preko Vojne Policije koja provodi svoje zakone di god dođu. Sjetite se kad su ruski vojnici iz Bosne otišli u drugu državu na Kosovo i tamo blokirali NATO bez ikakve dozvole UN-a ili bilo koga drugog. Jednostavno mogu šta god hoće. Kod nas ministar Anušić proziva VSOA-u i načelnika kao da su oni nekakvo Kulturno Umjetničko Društvo i optužuje ih za nemar, nerad i tako dalje. Naša vojska je nakon 2000 godine folklor, da su vojnici zapucali prekjučer na ove i ranili ili ubili nekog bili bi već u zatvoru 100% Ne znam, možda sam ja militaristički nastrojen, možda je to malo pro-jugoslavenski. Ja sam uvjerenja da vojska mora imat svoj sustav kakav je imala i u Rimu pa sve do danas u nekim ozbiljnim državama sa ozbiljnim vojskama kao Francuska i Rusija koje sam naveo. Politiku tih država stavljam na stranu uostalom i obe ratuju protiv u Ukrajini, govorim o sustavu i funkcioniranju istog odnosno nefunkcioniranju, ako će nam vojska služit samo za katastrofe i parade možemo je i ukinut i uštedit novce. Slažem se sa svime. Treba naglasiti da bi vojnik sigurno završio u zatvoru da je nekim slučajem otvorio vatru na četničke teroriste, a da je usmrtio govna onda bi vrlo vjerojatno dobio doživotnu robiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 14:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63632 Lokacija: DAZP HQ
|
Ipak su Srbi, a ne Česi. Citat: Kako je neslužbeno doznao Index, vozač automobila je otprije poznat policiji i kažnjavan. Jedan od trojice muškaraca koji su bili u automobilu je srpski državljanin koji nema valjane papire za boravak u Hrvatskoj. Također neslužbeno doznajemo da je svima izmjerena manja količina alkohola u krvi. Motiv je zasad nepoznat.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 14:11 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 14:40 |
|
|
weasel je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Takvi se upucaju, pa onda optužbe tko je preživio. U načelu se slažem, samo što bi vojnik da je to napravio završio na robiji. Problem je u državi, ne samo našoj, gdje sila zakona ne štiti one koji tu silu sprovode u praksi. Svako malo muh bruh poliice brutality kad nekog migranta izlemaju, i ljudi se opravdano boje djelovat da ne najebu Citat: Članak 47.
(1) Ako nepozvana osoba koju stražar zaustavlja ne posluša i ne stane na zapovijed »STOJ!« već se i dalje kreće (približava), stražar puni oružje i jačim glasom ponovno zapovijeda: »STOJ! PUCAT ĆU!«. Ako osoba ni tada ne stane i nastavi se približavati, upozorava ju još jedanput da stane glasom: »STOJ! PUCAM!«.
(2) Ne zaustavi li se osoba ni tada, ako to okolnosti dopuštaju, stražar s ciljem upozorenja puca u zrak.
(3) Ako se osoba i dalje kreće, približava i ne stane, a stražarov život je ugrožen, stražar može pucati u nepozvanu osobu.
Članak 48.
Bez upozorenja stražar puca samo u slučaju kada uzvraća napad na sebe, susjednog stražara, vojne osobe ili vojni objekt koji čuva, a kada je očito postojanje ugroženosti koja zahtijeva neodgodivo djelovanje. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... 7_898.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 14:49 |
|
|
Brane je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Baš sam isto to pomislio.
Razumijem ja vas sve i slažem se s vama! Međutim lako je to nama reći, a kasnije bi DORH podignuo kaznene prijave protiv vojnika i ministar Anušić i Predsjednik Milanović bi se ogradili od njih kao što i stalno rade, prije nego su ikakve presude donesene. Evo nedavno ovaj iz PGS-a (Predsjednikove Grupe za sigurnost) iz Zagreba je dobio otkaz i javno linčovan bez ikakvi dokaza, niti puške, niti pištolja, niti metaka, niti svjedoka. Predsjenik Milanović je uzeo distancu i rekao ako je napravio to za što ga terete, al se nije usprotivio njegovoj smjeni prije sudskog postupka. Ja razumijem da ljudima sve upućuje da je on likvidiro curu i momka, al to tako ne funkcionira u pravu, bez dokaza nitko nije kriv, niti bi smio bit u istražnom zatvoru. Takav smo sustav imali u Jugoslaviji di su tisuće nevini čamili po raznim kazamatima od Golog Otoka do Lepoglave i Zenice. S druge strane zašto bi uopće vojnik bio u civilnom zatvoru, postoji vojni zatvor (prije je bio u Vlaškoj u Zagrebu) za osumnjičene vojnike. Usporedi to sa Francuskom, di doslovce svi znaju da vojska DGSE daje lažne identitete Legiji Stranaca i s njima žive u Francuskoj ili bilo gdje u Svijetu i nitko im ništa ne može, niti mediji, niti Policija, niti tužiteljstvo. ili Usporedi to sa Rusijom di vojska ima kompletno svoju infrastrukturu i radi šta god oće od tajne službe GRU preko Vojne Policije koja provodi svoje zakone di god dođu. Sjetite se kad su ruski vojnici iz Bosne otišli u drugu državu na Kosovo i tamo blokirali NATO bez ikakve dozvole UN-a ili bilo koga drugog. Jednostavno mogu šta god hoće. Kod nas ministar Anušić proziva VSOA-u i načelnika kao da su oni nekakvo Kulturno Umjetničko Društvo i optužuje ih za nemar, nerad i tako dalje. Naša vojska je nakon 2000 godine folklor, da su vojnici zapucali prekjučer na ove i ranili ili ubili nekog bili bi već u zatvoru 100% Ne znam, možda sam ja militaristički nastrojen, možda je to malo pro-jugoslavenski. Ja sam uvjerenja da vojska mora imat svoj sustav kakav je imala i u Rimu pa sve do danas u nekim ozbiljnim državama sa ozbiljnim vojskama kao Francuska i Rusija koje sam naveo. Politiku tih država stavljam na stranu uostalom i obe ratuju protiv u Ukrajini, govorim o sustavu i funkcioniranju istog odnosno nefunkcioniranju, ako će nam vojska služit samo za katastrofe i parade možemo je i ukinut i uštedit novce. Razlika između ozbiljne i neozbiljne države je snaga vojnosigurnosnog sustava. Nas su nakon 2000-ih namjerno rasparčali na proste faktore. Dok mi nemamo isti takav sustav gdje vojnik takve provokatore hladno može tretirat kako struka zahtjeva, bez bojazni da im kasnije kakve mojmire razvlače pamet po medijima, mi džabe krećimo. Noname01 je napisao/la: weasel je napisao/la: U načelu se slažem, samo što bi vojnik da je to napravio završio na robiji.
Problem je u državi, ne samo našoj, gdje sila zakona ne štiti one koji tu silu sprovode u praksi.
Svako malo muh bruh poliice brutality kad nekog migranta izlemaju, i ljudi se opravdano boje djelovat da ne najebu Jasno da je. Čak i da ti priđe divlja životinja pitanje je smiju li pucati. Svaki metak se mora opravdati, ali u ovakvom slučaju se to mora regulirati i svako nezaustavljanje na upozorenje se mora okarakterizirati kao napad i shodno tome mora biti reakcija. Yenkiji su tu sve rekli... shoot first aks questions later
Znamo što je bilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 15:12 |
|
|
|
JL neslužbeno doznaje kako su u automobilu bila dva hrvatska državljanina, Petar Živković (27) i Tyron Miljanović (29), obojica iz Pule, te državljanin Srbije Veljko Nedeljković (26), koji nema važeće dokumente za boravak u Hrvatskoj.
Automobil je vozio Živković kojega se tereti za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i za njega se traži određivanje pritvora, prenosi Jutarnji list. Druga dvojica su puštena na slobodu.
Tyron Miljanović dobro je poznat policiji i pravosuđu Istarske županije, jer u dosjeu ima desetak evidentiranih kaznenih djela, a uglavnom se radi o imovinskim deliktima. Radilo se o krađi alkoholnih pića, informatičke robe iz trgovine i cigareta, ali i krađi sladoleda, kroasana, žarulje i baterijske lampe.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 15:20 |
|
|
dudu je napisao/la: JL neslužbeno doznaje kako su u automobilu bila dva hrvatska državljanina, Petar Živković (27) i Tyron Miljanović (29), obojica iz Pule, te državljanin Srbije Veljko Nedeljković (26), koji nema važeće dokumente za boravak u Hrvatskoj.
Automobil je vozio Živković kojega se tereti za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i za njega se traži određivanje pritvora, prenosi Jutarnji list. Druga dvojica su puštena na slobodu.
Tyron Miljanović dobro je poznat policiji i pravosuđu Istarske županije, jer u dosjeu ima desetak evidentiranih kaznenih djela, a uglavnom se radi o imovinskim deliktima. Radilo se o krađi alkoholnih pića, informatičke robe iz trgovine i cigareta, ali i krađi sladoleda, kroasana, žarulje i baterijske lampe. Multikulti Istra. Šta će tek biti kada se ukorijene ovi uvozni. Evo već je u planu islamski centar, a sigurno bude i jedna velebna pravoslavna crkva osvanula.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 15:41 |
|
|
Citat: Tri civilne osobe uspjele su u četvrtak, 10. srpnja, oko 13 sati automobilom zaobići prepreke i nasilno ući u prostor vojarne "Josip Jović" u Udbini.
Pritom je vojnik koji je bio na ulazu u vojarnu iskoračio u stranu kako bi izbjegao nalet automobila, no nije bilo upotrebe vatrenog oružja i pucanja na vozilo u cilju da ga se zaustavi. Kako neslužbeno saznajemo, u vojarni se odvijala prava drama nakon njihova ulaska. Naime, trojac je jedno vrijeme automobilom divljao po krugu vojarne, a vojnici koji su tamo bili nisu ih u tome spriječili niti su ih pokušali svladati, već su u pomoć zvali službu "192", odnosno civilnu policiju, te je krenula potjera koja je trajala oko sat i pol vremena! Citat: Reakcija vojnog osiguranja na upad u vojarnu otvara mnogobrojna pitanja uvježbanosti vojnika na ovakve incidentne situacije i sigurnosnih protokola za ovakve slučajeve. Zvuči nevjerojatno da vojnici na pokušaj gaženja svojeg kolege i divljanje unutar kruga vojarne nisu odgovarali propucavanjem guma na automobilu u cilju zaustavljanja te uhićenjem, već su zvali civilnu policiju u pomoć. Naime, umjesto trojice "čudaka" to su mogli biti teroristi, a s autom punim eksploziva, a vojnici ih praktički nisu pokušali zaustaviti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 15:45 |
|
|
|
Mogao bi se kladiti da četnička stoka ne će dobiti zatvorsku kaznu, uvrh glave svako po 10 sati društveno korisnog rada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 15:49 |
|
|
|
Strahota da nisu izresetani na licu mjesta.
Kurca i vojske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 15:55 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28505 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Noname01 je napisao/la: Citat: Tri civilne osobe uspjele su u četvrtak, 10. srpnja, oko 13 sati automobilom zaobići prepreke i nasilno ući u prostor vojarne "Josip Jović" u Udbini.
Pritom je vojnik koji je bio na ulazu u vojarnu iskoračio u stranu kako bi izbjegao nalet automobila, no nije bilo upotrebe vatrenog oružja i pucanja na vozilo u cilju da ga se zaustavi. Kako neslužbeno saznajemo, u vojarni se odvijala prava drama nakon njihova ulaska. Naime, trojac je jedno vrijeme automobilom divljao po krugu vojarne, a vojnici koji su tamo bili nisu ih u tome spriječili niti su ih pokušali svladati, već su u pomoć zvali službu "192", odnosno civilnu policiju, te je krenula potjera koja je trajala oko sat i pol vremena! Daj nemoj me zezat!? Ma nije ovo moguće, ovo je propaganda...!!! Ovo je za ostavku ministra obrane.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ante1950
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 16:02 |
|
|
|
Jedan dobio kaznenu prijavu, dvojica prekrsajnu. Ne razumijem zasto vojska nije pucala u ovom slucaju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 16:03 |
|
|
Ante1950 je napisao/la: Jedan dobio kaznenu prijavu, dvojica prekrsajnu. Ne razumijem zasto vojska nije pucala u ovom slucaju? Jel ti to ozbiljno pitaš?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 16:14 |
|
|
|
A tek slijedi medijsko zataskavanje motiva i pocinitelja, a bas je tesko pogoditi motiv tri Srbina koji jurisaju na vojarnu HV.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 16:21 |
|
|
|
Nisu slučajno došli iz Istre i Srbije u Udbinu!
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ante1950
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 16:29 |
|
|
horus je napisao/la: Ante1950 je napisao/la: Jedan dobio kaznenu prijavu, dvojica prekrsajnu. Ne razumijem zasto vojska nije pucala u ovom slucaju? Jel ti to ozbiljno pitaš? Da, ozbiljno pitam. Auto upadne u vojarnu nakon sto je upozoren i vojnik skace u stranu da ga ne pregazi. Nakon toga auto izlazi iz vojarne. Razumijem da vojnik ne smije pucat, ali zasto? Jos ih sat ipo gonili, mogli su im bar gume probusit
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 17:24 |
|
|
Citat: Kopnene snage temelje razvoj na gardijskim brigadama čija fleksibilna struktura omogućuje moduliranje snaga u borbene skupine pješaštva. U prvom trogodišnjem razdoblju Dugoročnog plana razvoja prioritet je na dostizanju sposobnosti brigade srednjeg pješaštva, opremljene borbenim vozilima pješaštva, dok će iduće trogodišnje razdoblje biti usmjereno na dostizanje sposobnosti brigade teškog pješaštva koja u svojem sastavu ima i snage oklopništva. Dodatni prioritet bit će razvoj i uvođenje novih zapovjedno-informacijskih sustava i sustava za elektroničko ratovanje. Razvoj sposobnosti brigade srednjeg pješaštva prioritetan je nacionalni i NATO-ov cilj sposobnosti Republike Hrvatske iz paketa za 2017. i 2021. godinu. Dostizanjem ovog cilja sposobnosti početkom drugog razdoblja Dugoročnog plana razvoja, Hrvatska će potvrditi i svoju predanost zajedničkim vrijednostima koje kao članica NATO-a i Europske unije dijeli sa svojim saveznicima i partnerima. Brigada srednjeg pješaštva razvija se modularno, u skladu sa standardima NATO-a, pri čemu okosnicu čini Gardijska mehanizirana brigada. Radi pune implementacije brigade srednjeg pješaštva, provest će se odgovarajuće izmjene organizacijske i personalne strukture Oružanih snaga. U kontekstu novog NATO-ovog cilja paketa sposobnosti 2025. i prioritetima definiranima u Strategiji obrane Republike Hrvatske, ključan projekt kopnenih snaga je ne samo nastavak razvoja brigade srednjeg pješaštva već i razvoj brigade teškog pješaštva, s naglaskom na jačanje vatrene moći, zaštite snaga i njihovu integraciju u združene operacije kopna, mora, zraka i kibernetičkog prostora. Okosnicu razvoja brigade teškog pješaštva čini sadašnja Gardijska oklopno-mehanizirana brigada. Ključni projekt u tom smislu je zamjena platforme glavnoga borbenog tenka M84 novim tenkovima zapadne proizvodnje. Najmanje dvije mehanizirane bojne opremit će se s borbenim vozilima pješaštva na gusjenicama, koja će postupno zamijeniti postojeće platforme istočne proizvodnje borbenih vozila pješaštva M80. Radit će se i na modernizaciji postojećih i nastavku opremanja dodatnim borbenim oklopnim vozilima na kotačima odgovarajućih značajki, kao preduvjetu dostizanja punih sposobnosti brigade srednjeg pješaštva. Jel dobro ovo čitam da ćemo ići u osnivanje još dvije brigade?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Primarijus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 18:57 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Citat: Tri civilne osobe uspjele su u četvrtak, 10. srpnja, oko 13 sati automobilom zaobići prepreke i nasilno ući u prostor vojarne "Josip Jović" u Udbini.
Pritom je vojnik koji je bio na ulazu u vojarnu iskoračio u stranu kako bi izbjegao nalet automobila, no nije bilo upotrebe vatrenog oružja i pucanja na vozilo u cilju da ga se zaustavi. Kako neslužbeno saznajemo, u vojarni se odvijala prava drama nakon njihova ulaska. Naime, trojac je jedno vrijeme automobilom divljao po krugu vojarne, a vojnici koji su tamo bili nisu ih u tome spriječili niti su ih pokušali svladati, već su u pomoć zvali službu "192", odnosno civilnu policiju, te je krenula potjera koja je trajala oko sat i pol vremena! Citat: Reakcija vojnog osiguranja na upad u vojarnu otvara mnogobrojna pitanja uvježbanosti vojnika na ovakve incidentne situacije i sigurnosnih protokola za ovakve slučajeve. Zvuči nevjerojatno da vojnici na pokušaj gaženja svojeg kolege i divljanje unutar kruga vojarne nisu odgovarali propucavanjem guma na automobilu u cilju zaustavljanja te uhićenjem, već su zvali civilnu policiju u pomoć. Naime, umjesto trojice "čudaka" to su mogli biti teroristi, a s autom punim eksploziva, a vojnici ih praktički nisu pokušali zaustaviti. U posljednjih par mjeseci po Hrvatskoj srbi skidaju, trgaju i pale hrvatske zastave, sad se osokolili i na vojnu bazu, a prošli kao da su ukrali coca colu iz trafike umjesto da ih je odnijelo u vrećama. Baš me zanima nakon ovakve blamaže HV-a i hrvatske policije što će im iduće pasti na pamet.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 srp 2025, 19:10 |
|
|
Ante1950 je napisao/la: horus je napisao/la: Jel ti to ozbiljno pitaš?
Da, ozbiljno pitam. Auto upadne u vojarnu nakon sto je upozoren i vojnik skace u stranu da ga ne pregazi. Nakon toga auto izlazi iz vojarne. Razumijem da vojnik ne smije pucat, ali zasto? Jos ih sat ipo gonili, mogli su im bar gume probusit Zato što je Hrvatska 2001. pretvorena u prčmarnicu u kojoj se svakojaka fukara kurči, bez straha od sankcija. A da ti kao policajac ili vojnik upucaš šešelja, završio bi na dugogodišnjoj robiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Groot i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|