|
|
Stranica: 111/141.
|
[ 3509 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
useless
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:46 |
|
|
|
Napeto s Glasnovićem, ali Australija, Njemačka i Kanada su obrađene, ko fali?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:46 |
|
|
daramo je napisao/la: ZGabriel je napisao/la:
sad kad Njonjo postane MVP, pozdravite se s Trećim.
Dobi Njonjo duplo više preferencijalnih glasova od Raspudića. Njonjo je nosio listu HDZa koji je najjaca stranka u državi. Na ptošlim izborima nije nosio listu pa znamo kako je prošao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63200 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Japanese reverse auction. Ko ponudi manje upada. Trguje se isključivo sinekurama, nema ništa od ideoloških (desničarskih) zahtjeva.
S tim da u 1. krugu aukcije idu zastupnici pojedinacno.  HNS i Cacic su se vjerojatno vec veceras ponudili, da ne izvise, jer znaju da nakon +8 manjina Plenkovicu trebaju jos samo dvije ruke. Tu su zatim DP zetoni. Takodjer s Pametno se može pojačati za još +3, da saborska vecina manje ovisi o bolovanjima. Onda s tom minimalnom vecinom moze ici ka prosirenju parlamentarne vecine uz uvredljivo niske ponude ostalima. Most mi je drag, ali mislim da treba i neka pro-HB stranka u oporbi. nema smisla pričati o žetonima, HDZ-u nikakvi žetoni više ne trebaju, pobjeda je takva da sami drže vlast uz podršku manjina i tih par zastupnika koji su ni na nebu ni na zemlji poput HNS-a, reformista, SU, HSU i sličnih.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:49 |
|
|
Krugerrand je napisao/la: S točke gledišta Hrvata iz BiH ovi izbori su katastrofa. - HDZ je s apsolutno no-name listom pokupio sva 3 mandata "dijaspore" i što je još gore tu su svu logistiku odradili Hrvati iz BiH. Ovo uopće nije lista, već eksperiment pod nazivom "Koliko lošu listu mi možemo sastaviti, a da svejedno pokupimo sva 3 mandata?"... Za sljedeće izbore će kao rimski carevi početi stavljati konje na listu. - Potpuni potop HRS-a i Raguža. Znao sam da nisu neka stranka, ali završiti s ovoliko malo glasova unatoč podršci Mosta i Raspudića je katastrofa. Još sam se nadao da bi mogli ući nekako u Sabor, ali sam ih očito debelo precijenio. Znam da je možda ekstremno, ali ovo je rezultat u razini Bernardića i @raga i ekipa bi trebali sjesti za stol i razmotriti razmjere katastrofe... Možda bi i neke ostavke trebale letjeti, ali evo vam "food for thought" s moje strane: -- Članovi ste HNS-a zajedno s HDZ-om (ne moraš mi objašnjavati zašto ste u HNS-u), čime vas se percipira kao HDZ-ov priljepak, dok ste na listi za dijasporu (kao) oporba HDZ-u. Kako planirate promijeniti tu percepciju u HB javnosti? -- Pisalo se po ovom forumu da @raga radi u HT-u (ili elektroprivredi, nebitno). S obzirom da je u HB percepcija da su mjesta u državnim firmama rezervirana za HDZ-ove uhljebe, mislite li da vas je to isto koštalo više glasova i kako to planirate promijeniti? -- Zašto ste tako loši u HB? Očito vas nitko ne doživljava, čak ni na području Mostara gdje vam je baza niste ostvarili nikakav značajan rezultat... Planirate li razmisliti malo o svojoj političkoj strategiji, jer očito od pisanja priopćenja i kolumni nema vajde. Ne bi bilo loše da pokupite par finti od Možemo! i kako oni vode kampanju zadnjih nekoliko godina i tu ne mislim na ekstremno ljevičarenje, već na aktivizam, kreiranje mini-pokreta, glumatanje "grassroots" pokreta itd. S obzirom da HDZ na području BiH nije ništa manje korumpiran od Bandića, na čemu oni grade svoju političku platformu, ne bi bilo loše baciti tamo oko. - Ispadanje Glasnovića iz Sabora. Znam da dio forumaša pljuje po Glasnoviću, ali čovjek je uglavnom ok, ako se ne idu cijepati dlake. O ratnom putu je sve jasno, došao je zajedno s bratom i krvario za Hrvate iz BiH i ja dosad nisam čuo nijednu lošu riječ o članovima HVO-a koji su bili pod njegovim zapovjedništvom ili su bili s njim na bojištu, dapače. Iako to nije toliko bitno za politički angažman ipak valja spomenuti. Što se tiče političkog angažmana, nije ni tu bio štetočina, ako računamo da je uvjetovao svoj glas za HDZ mirovinama za vojnike HVO-a. Ok, bavi se uglavnom "jugozomboidima", ali to su teme koje zanimaju pravu dijasporu. Na ovaj način će nas (Hrvate iz BiH) samo zamrziti u dijaspori, a samo nam to još treba - još neprijatelja. Mogu zamisliti kako je ljudima po Kanadi, SAD-u, Australiji i slično koji do svog biračkog mjesta moraju putovati 4-5 sati autom ili avionom, da bi im taj glas Hrvati iz BiH (HDZ uhljebi, ali sumnjam da oni percipiraju te nijanse) obezvrijedili. Da je HDZ imao neku listu s odličnim imenima, još nekako, ali ovo je dno dna. Uglavnom, kod Hrvata iz BiH ništa novo, nastavljamo sigurnim putem prema provaliji, no sami smo birali.  Zašto je loše? Ja mislim da je nikad bolja Milanović je na čelu države kao predsjednik, čovjek koji je prvi za prava Hrvata i koji je okrenio politiku RH Ranije si imao Mesića i cijelu RH koja je radila protiv interesa Hrvata, Plenković je skrenio u centar ali podržava interes Hrvata HRHB stavljajuci na listu za EU parlament Željanu Zovko koja predstavlja interese Hrvata BiH. Stazića nema kao ni Bernardića koji podržava "građansku BiH", jedino mi je žao zbog Slavena Raguža
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43712 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: S tim da u 1. krugu aukcije idu zastupnici pojedinacno.  HNS i Cacic su se vjerojatno vec veceras ponudili, da ne izvise, jer znaju da nakon +8 manjina Plenkovicu trebaju jos samo dvije ruke. Tu su zatim DP zetoni. Takodjer s Pametno se može pojačati za još +3, da saborska vecina manje ovisi o bolovanjima. Onda s tom minimalnom vecinom moze ici ka prosirenju parlamentarne vecine uz uvredljivo niske ponude ostalima. Most mi je drag, ali mislim da treba i neka pro-HB stranka u oporbi. nema smisla pričati o žetonima, HDZ-u nikakvi žetoni više ne trebaju, pobjeda je takva da sami drže vlast uz podršku manjina i tih par zastupnika koji su ni na nebu ni na zemlji poput HNS-a, reformista, SU, HSU i sličnih. Pa na njih i mislimo kao žetone. Ti navedeni imaju najmanju cijenu, koju će HDZ dodatno oboriti jer imaš 5-6 ljudi koji se žele žetonizirati, a otvoreno samo 2-3 mjesta. Najniža cijena i ko prvi uleti dobiva. Bio je ranij upis o ukupno 166 vrhunskih radnih mjesta koje se direktno kontroliraju kroz saborsku većinu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Krugerrand
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:51 |
|
|
daramo je napisao/la: ZGabriel je napisao/la:
sad kad Njonjo postane MVP, pozdravite se s Trećim.
Dobi Njonjo duplo više preferencijalnih glasova od Raspudića. Vidim da se neki rugaju Nini da ga je Njonjo pregazio u preferencijalnim glasovima, ali ti ljudi: 1. Ne znaju osnove neke statistike, jer nije isto kad Njonjo od 58 tisuća glasova dobije 17 tisuća preferencijalnih (30%) i kad Nino od 13 tisuća glasova dobije 8 tisuća preferencijalnih (60%). 2. Ne shvaćaju da su HDZ-ovi terenci dobili specijalni podzadatak u II. izbornoj jedinici - preferencijalno zaokružiti Jandrokovića. Jer su ga zadnji mandat masovno ismijavali zbog 808 preferencijalnih glasova i tu ne mislim samo na Raspudića.
_________________ Ori svoju njivu najbolje što možeš!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:52 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Krugerrand je napisao/la: S točke gledišta Hrvata iz BiH ovi izbori su katastrofa. - HDZ je s apsolutno no-name listom pokupio sva 3 mandata "dijaspore" i što je još gore tu su svu logistiku odradili Hrvati iz BiH. Ovo uopće nije lista, već eksperiment pod nazivom "Koliko lošu listu mi možemo sastaviti, a da svejedno pokupimo sva 3 mandata?"... Za sljedeće izbore će kao rimski carevi početi stavljati konje na listu. - Potpuni potop HRS-a i Raguža. Znao sam da nisu neka stranka, ali završiti s ovoliko malo glasova unatoč podršci Mosta i Raspudića je katastrofa. Još sam se nadao da bi mogli ući nekako u Sabor, ali sam ih očito debelo precijenio. Znam da je možda ekstremno, ali ovo je rezultat u razini Bernardića i @raga i ekipa bi trebali sjesti za stol i razmotriti razmjere katastrofe... Možda bi i neke ostavke trebale letjeti, ali evo vam "food for thought" s moje strane: -- Članovi ste HNS-a zajedno s HDZ-om (ne moraš mi objašnjavati zašto ste u HNS-u), čime vas se percipira kao HDZ-ov priljepak, dok ste na listi za dijasporu (kao) oporba HDZ-u. Kako planirate promijeniti tu percepciju u HB javnosti? -- Pisalo se po ovom forumu da @raga radi u HT-u (ili elektroprivredi, nebitno). S obzirom da je u HB percepcija da su mjesta u državnim firmama rezervirana za HDZ-ove uhljebe, mislite li da vas je to isto koštalo više glasova i kako to planirate promijeniti? -- Zašto ste tako loši u HB? Očito vas nitko ne doživljava, čak ni na području Mostara gdje vam je baza niste ostvarili nikakav značajan rezultat... Planirate li razmisliti malo o svojoj političkoj strategiji, jer očito od pisanja priopćenja i kolumni nema vajde. Ne bi bilo loše da pokupite par finti od Možemo! i kako oni vode kampanju zadnjih nekoliko godina i tu ne mislim na ekstremno ljevičarenje, već na aktivizam, kreiranje mini-pokreta, glumatanje "grassroots" pokreta itd. S obzirom da HDZ na području BiH nije ništa manje korumpiran od Bandića, na čemu oni grade svoju političku platformu, ne bi bilo loše baciti tamo oko. - Ispadanje Glasnovića iz Sabora. Znam da dio forumaša pljuje po Glasnoviću, ali čovjek je uglavnom ok, ako se ne idu cijepati dlake. O ratnom putu je sve jasno, došao je zajedno s bratom i krvario za Hrvate iz BiH i ja dosad nisam čuo nijednu lošu riječ o članovima HVO-a koji su bili pod njegovim zapovjedništvom ili su bili s njim na bojištu, dapače. Iako to nije toliko bitno za politički angažman ipak valja spomenuti. Što se tiče političkog angažmana, nije ni tu bio štetočina, ako računamo da je uvjetovao svoj glas za HDZ mirovinama za vojnike HVO-a. Ok, bavi se uglavnom "jugozomboidima", ali to su teme koje zanimaju pravu dijasporu. Na ovaj način će nas (Hrvate iz BiH) samo zamrziti u dijaspori, a samo nam to još treba - još neprijatelja. Mogu zamisliti kako je ljudima po Kanadi, SAD-u, Australiji i slično koji do svog biračkog mjesta moraju putovati 4-5 sati autom ili avionom, da bi im taj glas Hrvati iz BiH (HDZ uhljebi, ali sumnjam da oni percipiraju te nijanse) obezvrijedili. Da je HDZ imao neku listu s odličnim imenima, još nekako, ali ovo je dno dna. Uglavnom, kod Hrvata iz BiH ništa novo, nastavljamo sigurnim putem prema provaliji, no sami smo birali.  Takodjer mislim da je hdz lista 11 izborne cista katastrofa za BiH Hrvate. Imati cemo 3 zastupnika koji se nece boriti za interes "dijaspore".
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
useless
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:53 |
|
|
useless je napisao/la: Napeto s Glasnovićem, ali Australija, Njemačka i Kanada su obrađene, ko fali? Nisu obrađena biračka mjesta u Hrvatskoj. Tj. ljudi iz pograničnih područja koji su se registrirali u Imotski, Vrgorac itd, da ne idu do Mostara. To su vjerojatno većinom HDZ glasovi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:54 |
|
|
divizija je napisao/la: Inače, ovak komotna pozicija HDZ će sada još više outati tu stranku. Više ih Pupovac i ekipa ničime ne mogu ucijenjivati.
Dakle, HDZ će sada voditi politiku točno onakvu kakvu SAM želi.
I biti će još ljevija nego dosada. po čemu je lijeva? nakon ovakvih rezultata ti i dalje po starom kao da se ništa nije dogodilo. i ovi koji su glasali za Škoru nisu glasali zbog nekakve istanbulske i ostalih pizdarija nego iz uvjerenja da je to bolja opcija od HDZ-a. narod je svoje rekao i izgleda da je pametniji nego smo svi mislili. HDZ jača HV, daje sustavnu političku podršku Hrvatima u BIH, jača međunarodnu poziciju Hrvatske, očekujem dodavanje gasa u drugom mandatu sad kad ih nitko ne može ucjenjivati.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:55 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Furio Radin dobio 888 glasova, kao jedini talijanski kandidat, nije bilo ni smisla rasipati glasove na njega.
Ostalih 15 000 istarskih Talijana glasalo za IDS. Kakvo rasipanje, manjine mogu glasati i za njega i za listu koju žele. Imaju tzv. dvostruko pravo glasa. nemaju dvostruko pravo glasa nego mogu birati hoće li glasati na manjinskim listama ili građanskim da ih tako nazovem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:56 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44213 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
useless je napisao/la: useless je napisao/la: Napeto s Glasnovićem, ali Australija, Njemačka i Kanada su obrađene, ko fali? Nisu obrađena biračka mjesta u Hrvatskoj. Tj. ljudi iz pograničnih područja koji su se registrirali u Imotski, Vrgorac itd, da ne idu do Mostara. To su vjerojatno većinom HDZ glasovi. Onda ništa od toga, bio bi ovo samo takav preokret. Imat ćemo Bušićku umjesto Glasnovića koji se barem neki dan usudio reći da je za obnovu HB.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 07:56 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Tehničko pitanje. Kako to da srpska izborna jedinica ima 13.000 glasova, a svi pojedinci zajedno 30.000 glasova? Htio sam napisati da Srbi imaju pravi legitimitet, jer je inače cirka 10.000 glasova u ovih ostalih 10 izbornih jedinica dovoljno za 1 mandat. mogu zaokružiti 3 kandidata s liste, direktno se biraju zastupnici, a ne stranke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Instruktor
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:04 |
|
Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56 Postovi: 2954 Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
|
dudu je napisao/la: nemaju dvostruko pravo glasa nego mogu birati hoće li glasati na manjinskim listama ili građanskim da ih tako nazovem.
Dvostruko pravo glasa je što 80% njih glasuje za jugokomuniste na redovnim listama znajući da im zagarantirani ljudi idu s manjinske. Sve što Hrvatskoj ne valja njima valja. Npr. sela u Slavoniji glasuju protiv referenduma o obitelji, jer su katolici za to. Tako njima nepada napamet glasovati za 'desne' opcije. 50% ministara u Milanovićevoj vladi su bili Srbi, što mislite tko je osim Jugoslavena njih doveo na vlast.
_________________ Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:05 |
|
|
Instruktor je napisao/la: dudu je napisao/la: nemaju dvostruko pravo glasa nego mogu birati hoće li glasati na manjinskim listama ili građanskim da ih tako nazovem.
Dvostruko pravo glasa je što 80% njih glasuje za jugokomuniste na redovnim listama znajući da im zagarantirani ljudi idu s manjinske. Sve što Hrvatskoj ne valja njima valja. Npr. sela u Slavoniji glasuju protiv referenduma o obitelji, jer su katolici za to. Tako njima nepada napamet glasovati za 'desne' opcije. 50% ministara u Milanovićevoj vladi su bili Srbi, što mislite tko je osim Jugoslavena njih doveo na vlast. srpska sela su tad imala mizernu izlaznost, općenito nisu osobito zainteresirani za izbore, osim lokalnih. to da pristaju uvijek uz lijeve opcije je logično, oni im omogućuju da se lakše diše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:06 |
|
|
|
moram primjetiti da je ovo valjda prvi put da je izravno sučeljavanje imalo takav utjecaj na krajnji rezultat, Plenković je toliko obrisao pod s Berom da je umjesto al pari rezultata napravio razliku od 20+ mandata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
useless
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:09 |
|
|
|
Glasovi dijaspore kad se izuzme BiH:
HDZ: 2387 Glasnović: 2867
Na prošlim izborima (2016.):
HDZ: 3976 Glasnović: 1060
Jasno je da je nastao razdor između potreba Hrvata BiH i dijaspore. Glasnović je popušio 1000 glasova u BiH, a dobio u dijaspori.
Očit znak gdje Glasnović stoji po pitanju Hrvata BiH. Pitanje je jedino je li pošteno da mi određujemo i tog jednog zastupnika pravoj dijaspori.
Zanimljivo iz ovog svega je što lgbt soroševci žele ukinuti pravo glasa Hercegovcima, a kad bi ga ukinuli dobili bi više Glasnovića.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Tehničko pitanje. Kako to da srpska izborna jedinica ima 13.000 glasova, a svi pojedinci zajedno 30.000 glasova? Htio sam napisati da Srbi imaju pravi legitimitet, jer je inače cirka 10.000 glasova u ovih ostalih 10 izbornih jedinica dovoljno za 1 mandat. Svaki glasač ima pravo birati 3 kandidata jer imaju 3 zastupnika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43712 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Tehničko pitanje. Kako to da srpska izborna jedinica ima 13.000 glasova, a svi pojedinci zajedno 30.000 glasova? Htio sam napisati da Srbi imaju pravi legitimitet, jer je inače cirka 10.000 glasova u ovih ostalih 10 izbornih jedinica dovoljno za 1 mandat. Svaki glasač ima pravo birati 3 kandidata jer imaju 3 zastupnika. Super, znači Hrvatska ipak ima i pravo preferencijalno glasanje barem u jednoj jedinici.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44213 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Glasnoviću je dio glasova u BiH sasvim sigurno uzeo i HRS. Pa i ovo je potvrda se Glasnović nije dovoljno posvetio statusu Hrvata u BiH, van onog djela oko statusa pripadnika HVO-a. Prava dijaspora će opet dobiti svoju predstavnicu u vidu Zdravke Bušić, samo uveliko umjereniju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:17 |
|
|
dudu je napisao/la: moram primjetiti da je ovo valjda prvi put da je izravno sučeljavanje imalo takav utjecaj na krajnji rezultat, Plenković je toliko obrisao pod s Berom da je umjesto al pari rezultata napravio razliku od 20+ mandata. Nije to toliko utjecalo. Manja izlaznost i to penzionera je najviše oštetila SDP. Tu su i manje lijeve stranke koje su im uzele 10tak a oštetile možda i za više od toga zbog izgubljenih glasova gdje nisu prošli prag. Kad sve zbrojiš ispada da je debata utjecala onoliko koliko uvijek i svugdje utječe - nula.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:20 |
|
|
|
Vjerojatno je veći utjecaj imala korona nego ta debata. Epidemija je sasvim sigurno utjecala na izlaznost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:20 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Svaki glasač ima pravo birati 3 kandidata jer imaju 3 zastupnika. Super, znači Hrvatska ipak ima i pravo preferencijalno glasanje barem u jednoj jedinici. Da. Ako si Srbin u RH možeš preferencijalno ugurati čak 4 zastupnika u Sabor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:21 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: dudu je napisao/la: moram primjetiti da je ovo valjda prvi put da je izravno sučeljavanje imalo takav utjecaj na krajnji rezultat, Plenković je toliko obrisao pod s Berom da je umjesto al pari rezultata napravio razliku od 20+ mandata. Nije to toliko utjecalo. Manja izlaznost i to penzionera je najviše oštetila SDP. Tu su i manje lijeve stranke koje su im uzele 10tak a oštetile možda i za više od toga zbog izgubljenih glasova gdje nisu prošli prag. Kad sve zbrojiš ispada da je debata utjecala onoliko koliko uvijek i svugdje utječe - nula. naravno da je utjecalo, što misliš zašto SDP-ovci nisu bili motivirani izaći na glasanje? pa upravo zato što je Bero ispodprosječan kalibar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:25 |
|
|
dudu je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Nije to toliko utjecalo. Manja izlaznost i to penzionera je najviše oštetila SDP. Tu su i manje lijeve stranke koje su im uzele 10tak a oštetile možda i za više od toga zbog izgubljenih glasova gdje nisu prošli prag. Kad sve zbrojiš ispada da je debata utjecala onoliko koliko uvijek i svugdje utječe - nula. naravno da je utjecalo, što misliš zašto SDP-ovci nisu bili motivirani izaći na glasanje? pa upravo zato što je Bero ispodprosječan kalibar. To su znali i prije debate. Na debati se nije ni osramotio koliko su svi očekivali. Očekivao se masakr.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 srp 2020, 08:26 |
|
|
|
Beroš osvojio više glasova od Plenkija. I žena mu osvojila više glasova od Raspudića.
Onaj Tomašević što je nedavno klečao na BLM prosvjedu u Zagrebu preko 17 000 glasova, dobro to je vjerojatno kao odgovor na Bandića, ustalom kao i cijela priča oko Možemo.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|