|
|
Stranica: 138/141.
|
[ 3509 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 12:18 |
|
|
|
Kolko pratim D'Hondt je u većini država u EU....osim Njemačke, Italie, Francuske
Kod nas je samo jedan veći problem, a to je osnivanje stranaka (pa i udruga, trebaš 3 osobe) mislim da ti treba 100 ljudi za stranku...recimo kad bi to digli na 1000 ljudi za svaku izbornu jedinicu u kojoj se želiš kandidirat za Sabor, već bi sve izgledalo puno (ozbiljnije) drukčije...
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 12:21 |
|
|
Brane je napisao/la: Kolko pratim D'Hondt je u većini država u EU....osim Njemačke, Italie, Francuske
Kod nas je samo jedan veći problem, a to je osnivanje stranaka (pa i udruga, trebaš 3 osobe) mislim da ti treba 100 ljudi za stranku...recimo kad bi to digli na 1000 ljudi za svaku izbornu jedinicu u kojoj se želiš kandidirat za Sabor, već bi sve izgledalo puno (ozbiljnije) drukčije... IDSu treba 1000 članova u Slavoniji? Neozbiljan si.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 12:53 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Brane je napisao/la: Kolko pratim D'Hondt je u većini država u EU....osim Njemačke, Italie, Francuske
Kod nas je samo jedan veći problem, a to je osnivanje stranaka (pa i udruga, trebaš 3 osobe) mislim da ti treba 100 ljudi za stranku...recimo kad bi to digli na 1000 ljudi za svaku izbornu jedinicu u kojoj se želiš kandidirat za Sabor, već bi sve izgledalo puno (ozbiljnije) drukčije... IDSu treba 1000 članova u Slavoniji? Neozbiljan si. IDS nije bitan, bitne su one stranke koje ne prolaze u Sabor, a vuku dio glasova...mislim oko 200.000 glasova je propalo na timlistama...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 12:59 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jedan lik se potrudio detaljnije potvrditi (baš kao što smo ja i par likova ovdje tvrdili) da razni izborni pragovi, jedinice, te način dodjeljivanja mandata prave zapravo vrlo malu razliku. https://medium.com/@branimir.pervan/kako-izborni-prag-metoda-raspodjele-mandata-i-izborne-jedinice-utje%C4%8Du-na-izborne-rezultate-u-5e70adc8a3331. Rezultati ovih izbora kad bi oborili prag s 5 na 3% po izbornoj jedinici:  2. Sadašnji sustav, ali prelazak s D’Hondtove na Sainte Lague (koristi se u BiH)  3. Spuštanje praga s 5 na 3% i prelazak na Sainte Lague:  4. Cijela Hrvatska kao jedna izborna jedinica, uz prag od 5%  5. Isto kao gore, samo uz prelazak na Sainte Lague:  6. Cijela Hrvatska kao jedna izborna jedinica, prag od 3%  Di je IDS tu? Volio bih vidjeti kako ti autonomaši propadaju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 13:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43711 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
IDS i još nekoliko stranki su unutar SDP-ove koalicije. Sam SDP je dobio 30ak i kusur mandata. Nisam gledao posebno za IDS, ali oni su uvijek i sami na 2-3 mandata iz svoje izborne jedinice.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 14:27 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: IDS i još nekoliko stranki su unutar SDP-ove koalicije. Sam SDP je dobio 30ak i kusur mandata. Nisam gledao posebno za IDS, ali oni su uvijek i sami na 2-3 mandata iz svoje izborne jedinice. Zato me i interesiralo. Da je hr jedna jedinica, ne bi sami prošli prag, morali bi više popustiti sdo-u. Hvala na infu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Anti-Zlobnjak
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 14:56 |
|
|
Citat: Prvo veliko istraživanje raspoloženja građana nakon izbora: HDZ ostavio sve u prašini, predsjednik Milanović i premijer Plenković najpopularnijiPobjednik izbora HDZ i dalje je prvi izbor građana, što je očekivano, no sada ima potporu od 30,2 posto. Naravno, više nego prije mjesec dana, ali velika prednost u odnosu na drugu stranku, a to je SDP. Ta je stranka pala na 18,4 posto potpore, jedno od najlošijih rezultata posljednjih godina, a pred njom su unutarstranački izbori. Zato je treći izbor građana zeleno-lijeva koalicija Možemo s potporom od 8,7 posto. Odmah iza njih je Most s 8,2 posto potpore, a Domovinski pokret Miroslava Škore mjesec nakon izbora završio je sa 6,9 posto potpore. I to su sve stranke koje prelaze izborni prag. https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/cro ... 14448.html Splasnuo Škoro. Sada je Most glavni konkurent HDZ-u od centra nadesno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 16:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63162 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Znači ni desnom biračkom tijelu HDZova nova vlada nije problem, jednostavno su trenutno razočarani što DP nije ispunio svrhu na ovim izborima. To je prvi refleks, tek treba vidjeti kako će se odvijati politička borba od jeseni.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 16:31 |
|
|
dudu je napisao/la: Znači ni desnom biračkom tijelu HDZova nova vlada nije problem, jednostavno su trenutno razočarani što DP nije ispunio svrhu na ovim izborima. To je prvi refleks, tek treba vidjeti kako će se odvijati politička borba od jeseni. Naravno da im je problem, da nije problem ne bi MOST i DP dobili 24 mandata. Ove ankete su kao i obično smeće.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 16:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63162 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Po čemu su smeće? Jedino kog su potcjenili je HDZ, DP je prošao kako su ankete najavljivale. Uostalom svi smo najavili da bi Most mogao nastaviti jačati na uštrb DPa i gle čuda to je odmah vidljivo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 16:51 |
|
|
dudu je napisao/la: Po čemu su smeće? Jedino kog su potcjenili je HDZ, DP je prošao kako su ankete najavljivale. Uostalom svi smo najavili da bi Most mogao nastaviti jačati na uštrb DPa i gle čuda to je odmah vidljivo. Što je to Škoro ili DP napravio u 3 tjedna da im se rejting prepolovio? Gluposti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 26 srp 2020, 20:27 |
|
|
dudu je napisao/la: Znači ni desnom biračkom tijelu HDZova nova vlada nije problem, jednostavno su trenutno razočarani što DP nije ispunio svrhu na ovim izborima. To je prvi refleks, tek treba vidjeti kako će se odvijati politička borba od jeseni. Naprotiv, desno biračko tijelo je kod DPa i MOSTA, osim onih s IQ na razini sobne temperature i brojem zuba ko prsti na ruci. Jednoj. Ove ankete pokazuju prelazak SDPovih birača HDZu jer je HDZ novi SDP.SDP postaje bespotreban jer ima na ljeivici možemo i HDZ na ljevom centru. Čemu da postoji više SDP? DP je imao loše reakcije na rezultate izbora, pa možda MOST bolje kotira, no oni su zbrojeno stalno na otprilike istom (15% od oprdijeljenih, , dobili su 18% na izborima). HDZ je pokupio gluplji dio desničara i pametnije ljevičare (koji su shvatili da je HDZ njihov glavn adut)
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 28 srp 2020, 16:12 |
|
|
|
Mislim da je nakon Meggle-a koji napušta RH sigurno DP skočio u Slavoniji, a HDZ je po meni pao pogotovo nakon koalicije s SDSS-om i ovih licemjerni korona mjera...
Također mislim da je Milanović pao nakon svih ovih "genijalnih" izjava u zadnje vrijeme...
Ne čini mi se realnom ova anketa...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 28 srp 2020, 17:16 |
|
|
Brane je napisao/la: Mislim da je nakon Meggle-a koji napušta RH sigurno DP skočio u Slavoniji, a HDZ je po meni pao pogotovo nakon koalicije s SDSS-om i ovih licemjerni korona mjera...
Također mislim da je Milanović pao nakon svih ovih "genijalnih" izjava u zadnje vrijeme...
Ne čini mi se realnom ova anketa... Ma HDZ je odavno na aparatima u slavoniji, svi ih mrze osim onih koji imaju financijske koristi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 28 srp 2020, 20:25 |
|
|
weasel je napisao/la: Brane je napisao/la: Mislim da je nakon Meggle-a koji napušta RH sigurno DP skočio u Slavoniji, a HDZ je po meni pao pogotovo nakon koalicije s SDSS-om i ovih licemjerni korona mjera...
Ne čini mi se realnom ova anketa... Ma HDZ je odavno na aparatima u slavoniji, svi ih mrze osim onih koji imaju financijske koristi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 29 srp 2020, 10:20 |
|
|
Brane je napisao/la: Mislim da je nakon Meggle-a koji napušta RH sigurno DP skočio u Slavoniji, a HDZ je po meni pao pogotovo nakon koalicije s SDSS-om i ovih licemjerni korona mjera...
Ne čini mi se realnom ova anketa... Varate se, biračima HDZa daš kilo janjetine i pustiš koju cajku i on sve zaboravi. Ne može njima past rejting. Samo da nestane besplatne janjetine i piva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 29 srp 2020, 12:04 |
|
|
Citat: "Nisu izabrali SDP, kojeg smo košarkaškim rječnikom dobili 25 razlike. Nisu izabrali ove iz Mosta koji stalno vrijeđaju druge. Neki su to radili prije kao kolumnisti pa im nismo ništa mogli reći, sad će svaki put dobiti direktan odgovor. Direktan politički odgovor pa nek plaču ovdje. Neka plaču koliko god hoće. Veselim se plakanju ljudi koji su godinama vrijeđali nas u politici. Sad će dobiti odgovor, svaki put pa nek' plaču i nek se žale kome god hoće", rekao je za mostovce. Uhuhuu Plenki grmi. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 30 srp 2020, 13:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43711 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Hoće li se Most nadmudrivati sa Njonjom cijele četiri godine o opskurnim dijelovima Poslovnika?
Je li Vidović-Krišto ujedno i novo lice DP-a i novi Pernar?
Plenki preuzeo PR spinove sa zapada gdje se nikad ne odgovara na postavljeno pitanje, nego se vraća na svoje 3-4 tzv. "talking points".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 kol 2020, 09:42 |
|
|
divizija je napisao/la: dudu je napisao/la: Znači ni desnom biračkom tijelu HDZova nova vlada nije problem, jednostavno su trenutno razočarani što DP nije ispunio svrhu na ovim izborima. To je prvi refleks, tek treba vidjeti kako će se odvijati politička borba od jeseni. Naprotiv, desno biračko tijelo je kod DPa i MOSTA, osim onih s IQ na razini sobne temperature i brojem zuba ko prsti na ruci. Jednoj. Ove ankete pokazuju prelazak SDPovih birača HDZu jer je HDZ novi SDP.SDP postaje bespotreban jer ima na ljeivici možemo i HDZ na ljevom centru. Čemu da postoji više SDP? DP je imao loše reakcije na rezultate izbora, pa možda MOST bolje kotira, no oni su zbrojeno stalno na otprilike istom (15% od oprdijeljenih, , dobili su 18% na izborima). HDZ je pokupio gluplji dio desničara i pametnije ljevičare (koji su shvatili da je HDZ njihov glavn adut) Konačno si priznao da je HDZ išamarao SDP na centru. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 kol 2020, 10:21 |
|
|
Ibar je napisao/la: Konačno si priznao da je HDZ išamarao SDP na centru. :)
Ma koji centar, kakav te nesretni centar spopao, naporan si s tim fantomom kojeg nitko nije vidio. HDZ je počeo ići uljevo, što je zasada rezultiralo malim odzivom ljevih, jer im je tako svejedno koji će njihov biti gore, a uskoro će i glasanjem za HDZ LJEVIČARA. Nikakvog centra, već ljevih birača. HDZ je novi SDP, nova vodeća stranka ljevice, SDP je nepotreban. HDZ je toliko uljevo da su Milanović i Dario Zurovec (dakle centristi) sada DESNO od njega. HDZ je ljevo od centra i usisava ljevicu + uljebe i retarde na desnici
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 kol 2020, 10:29 |
|
|
divizija je napisao/la: Ibar je napisao/la: Konačno si priznao da je HDZ išamarao SDP na centru. :)
Ma koji centar, kakav te nesretni centar spopao, naporan si s tim fantomom kojeg nitko nije vidio. HDZ je počeo ići uljevo, što je zasada rezultiralo malim odzivom ljevih, jer im je tako svejedno koji će njihov biti gore, a uskoro će i glasanjem za HDZ LJEVIČARA. Nikakvog centra, već ljevih birača. HDZ je novi SDP, nova vodeća stranka ljevice, SDP je nepotreban. HDZ je toliko uljevo da su Milanović i Dario Zurovec (dakle centristi) sada DESNO od njega. HDZ je ljevo od centra i usisava ljevicu + uljebe i retarde na desnici Aha sad je odjednom centar i lijevi centar ljevica. Pa ljevica je Možemo, ne SDP. SDP nije ljevica. SDP je lijevi centar. HDZ je pomeo na centru, što uključuje i čisti centar i desni centar i lijevi centar. Zato i imamo u Saboru nominalno duplo više desnih zastupnika nego lijevih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 kol 2020, 10:30 |
|
|
Ne znam niti jednog ljevičara koji bi ikad glasao za HDZ, osim ako pod ljevičare računaš ideološki desne branitelje socijaliste, ali ti pričaš o ideološkoj ljevici, ne o ekonomskoj. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 kol 2020, 10:37 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ne znam niti jednog ljevičara koji bi ikad glasao za HDZ, osim ako pod ljevičare računaš ideološki desne branitelje socijaliste, ali ti pričaš o ideološkoj ljevici, ne o ekonomskoj.  Pa ideološka je jedina relevantna, ekonomski je kod nas sve ljevo, a HDZ malo ljevije od drugih. U zakonu o obnovi Zagreba najbliže HDZovom stavu je Možemo. Ljevičari na ovim izborima još nisu masovno glasali za HDZ (iako neki u medijima glasno drukaju za Plenkija), ali su bili nemotivirani i nezainteresirani za izbor između dvojice njihovih. No, s daljnjim skretanjem HDZa uljevo, za očekivati je da počnu i glasati za njih. HDZ je danas ideoloki ljevocentristička, a ekonomski polustaljinistička stranka. SDPova vlada u zadnjoj godini mandata je bila desnije od HDZa. Milanović sam je toliko desno od HDZa, da izgleda ko ustaša iz njihove perspektive.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 kol 2020, 10:40 |
|
|
divizija je napisao/la: Ibar je napisao/la: Ne znam niti jednog ljevičara koji bi ikad glasao za HDZ, osim ako pod ljevičare računaš ideološki desne branitelje socijaliste, ali ti pričaš o ideološkoj ljevici, ne o ekonomskoj.  Pa ideološka je jedina relevantna, ekonomski je kod nas sve ljevo, a HDZ malo ljevije od drugih. U zakonu o obnovi Zagreba najbliže HDZovom stavu je Možemo.Ljevičari na ovim izborima još nisu masovno glasali za HDZ (iako neki u medijima glasno drukaju za Plenkija), ali su bili nemotivirani i nezainteresirani za izbor između dvojice njihovih. No, s daljnjim skretanjem HDZa uljevo, za očekivati je da počnu i glasati za njih. HDZ je danas ideoloki ljevocentristička, a ekonomski polustaljinistička stranka. SDPova vlada u zadnjoj godini mandata je bila desnije od HDZa. Milanović sam je toliko desno od HDZa, da izgleda ko ustaša iz njihove perspektive. To se slažem, osim Zurovca i ekipe liberala s centra, kod nas su ekonomski svi lijevo. Slažem se i za ovo da bi u budućnosti nakon 10-ak godina plenkizacije HDZ-a i neki ljevičari mogli počet glasat za njega, iako i dalje ne masovno. Prije bi se moglo dogoditi nešto drugo, a to je da HDZ počne usisavati SDP (odnosno ono što ostane od njega , s druge strane bi ga mogao usisati Možemo, a s centra još liberali). Dakle, HDZ ima šansu usisati SDP, ne cijeli, al dobar dio.  Milanović je naš Tuđman za 21. stoljeće. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 06 kol 2020, 11:10 |
|
|
Ibar je napisao/la: To se slažem, osim Zurovca i ekipe liberala s centra, kod nas su ekonomski svi lijevo. Slažem se i za ovo da bi u budućnosti nakon 10-ak godina plenkizacije HDZ-a i neki ljevičari mogli počet glasat za njega, iako i dalje ne masovno. Prije bi se moglo dogoditi nešto drugo, a to je da HDZ počne usisavati SDP (odnosno ono što ostane od njega , s druge strane bi ga mogao usisati Možemo, a s centra još liberali). Dakle, HDZ ima šansu usisati SDP, ne cijeli, al dobar dio.  Milanović je naš Tuđman za 21. stoljeće.  Ja sam ipak mišljenja da će SDP s vremenom usisati Možemo i igrati ulogu koju ima Die Linke I Zeleni u Njemačkoj, ekstremnije ljeve oporbe vladajućoj kliki. No to je za Hrvatsku katastrofa, jer će HDZ voditi ljevu, sorošoidnu i prosrpsku politiku, a njegovi retard birači će to nagrađivati, dok se Hrvatsku rastače i uništava. Plenković je zato i instaliran, jer su centri moći bili svjesni da SDP nije u stanju pobjeđivati i voditi takvu politiku, dok HDZ to može, s obzirom da na desnici ima dovoljno retarda koji će glasati za stranku koja radi sve s čime se ne slažu. Dovolno je pred izbore u anketama malo napuhati SDP i uplašiti ih da dolaze "komunjare", staviti na listu pokojeg Ivu Lučića i Antu Deura i eto glasa retardiranih birača za nastavak prosrpske sorošoidne politike.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|