|
|
Stranica: 12/20.
|
[ 496 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
goran2hr
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 16:02 |
|
|
weasel je napisao/la: U tjedan dana HDZ drugi puta udara na apartman Đije , prvo sa zabranom najma a sada i najavom o uvođenju poreza na nekretnine. Nastave li ovako već ću se uplašit da su dobili potres mozga pa počinju zaista raditi na dobrobit građana. Paket mjera stiže kao šire nastojanje da se izvrši porezna reforma te premještanje fokusa s oporezivanja plaća na oporezivanje imovine. https://www.index.hr/vijesti/clanak/sti ... 94116.aspxCitat: "Porez na nekretnine će biti jedan od dijelova porezne reforme. S obzirom na to da postoji čitav niz poreza, misli se ponuditi jedno cjelovitije rješenje s ključnim ciljem oko kojeg dugo već postoji konsenzus sa socijalnim partnerima, poslodavcima i sindikatima, a to je što manje porezno opterećenje rada i prebacivanje tog tereta na imovinu" Citat: "Želimo poslati jasnu poruku da je priuštivo stanovanje prioritet u ovom mandatu vlade" https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... 94113.aspxCitat: “Rekli smo uoči izbora da će se akcent s oporezivanja rada prebaciti na oporezivanje imovine. Hrvatska je u situaciji da vidimo rast cijena kvadrata. Želimo našim politikama stvoriti preduvjete da najam postane priuštiv i da kupovna cijena stana bude priuštivija”, najavio je Plenković. Dakle HDZ gasi apartmanđije kao biznis, ko je jamio jamio drugovi Najsmješnije je što su upravo oni koji su dali glas HDZ-u glasali za njih da se taj porez ne uvede Kad ono anemija lagano sa zada  Porez važi za sve. Onoga koji ima vikendicu na moru ili u Zagorju, neku naslijeđenu nekretninu u provinciji (za koju nema interesa da bi ju netko kupio ili unajmio) itd. Ja to osobno nisam, ali nije mi jasno što ste se Vi toliko napalili na "apartmandžije"? Neki jal ili što? Susjedi imaju stan koji iznajmljuju Talijanima koji dolaze u Zagreb popravljati zube. Nitko ne pravi probleme. Zarađuju. I sada bi ih kao ja trebao mrziti? Meni su iritantni javni bilježnici, odvjetnici koji se bave ovrhama, utjerivači dugova, političari sa čudnim ogromnim bogatstvom.... Pa što s njima? Za apartmane je trebalo uvesti da plaćaju porez kao i obrtnici, te neko jednostavno knjigovodstvo. I to je sve. Da želi (HDZ) uvesti taj porez, odavno je poznata činjenica. No isti bi uveli i SDP I Možemo. Tako da glasači HDZa, ne bi trebali biti iznenađeni kao što Vi tvrdite (boldano). Također, ta Plenkovićeva priča o "priuštivom stanovanju"?! Znaju u HDZu (i ostalim velikim strankama) tko je njihov "tatica" i kada bi taj zakon bio uperen protiv stranaca, krupnog kapitala ili banaka - on nikada ne bi bio uvođen. Uostalom, uvođenje istog od nas traže stranci. Nadrapati će Hrvati, srednji sloj (po našim standardima), koji ima 2 - 3 nečega. Prije dosta godina, čitao sam (ili je to bila neka emisija), o tome kako se "Nijemci čude zašto Hrvati imaju toliko nekretnina u svom vlasništvu?!". E pa došlo je vrijeme da se oko toga nešto poduzme. Također, ovime se probija jedna društvena i psihološka barijera, gdje ti više nisi vlasnik svoga, nego za dojučer svoje moraš plaćati doživotnu najamninu. Prihvaćaš to. I onda lagano "kuhanje žabe". Naplaćivati će se i ona prva (jer bi to inače bila diskriminacija), postoci će polako rasti. pa šume, njive, dionice, zlato... Nećete imati ništa i biti ćete sretni.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 16:09 |
|
|
Scythian je napisao/la: Također uvesti odlučivanje o izbjeglicama preko izbjeglica. Liberalnoj Istri i Zagrebu dopustiti Alžirce i Pakistance, Dalmacija koja je konzerva ne treba izbjeglice. Isto se odnosi na gay brakove i slične bolesti, u Zagrebu i Istri dopustiti ove operacije vađenja organa djeci. Onaj tko želi živjeti u Zagrebu neka živi sa istima sa Benčić i Tomaševićem.
Hrvatska je heterogena a ne hemogena i tako je treba organizirati. Ovi nameti iz Zagreba nemaju smisla, nameti usmjereni protiv Dalmacije Ma ne nameće vama ništa "Zagreb". Sanader, Karamarko, Plenković, Milanović - sve Dalmatinci ili tako nešto. Prosječan Zagrebčanin ne mrzi Dalmaciju (osim možda najbedastijih navijača), niti ima potrebu kažnjavati Dalmaciju ili vam nešto nametati. Isti likovi prave sranja i vama i nama, a najčešće nisu Zagrebčani.
|
|
Vrh |
|
 |
medjuzemlje
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 19:24 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Također, ovime se probija jedna društvena i psihološka barijera, gdje ti više nisi vlasnik svoga, nego za dojučer svoje moraš plaćati doživotnu najamninu. Prihvaćaš to. .
Kko to da te ta barijera ne pogađa kad se radi o dohodku? Pazi, ono što zaradiš odavno nije tvoje, nego ti država uzme KOLIKO HOĆE. Ili, ne uzbuđuje te kad ideš u trgovinu po 4 kobasice, moraš petu dati državi? To te ne uzbuđuje, gdje je tu probijanje barijere? Sve to te ne uzbuđuje, ali uzbuđuje te ako će nekome naplatiti korištenje petog stana? Gdje je tu logika? Meni je puno veći problem količina mog dohodka koji mi država odnose nego što će mi oporezovati peti stan, kojeg ionako nemam.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 19:26 |
|
|
Uplaćuješ u zdravstvo i mirovinski od plaće. To ima logike. Nema logike da plaćaš državi nešto što je tvoje
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
medjuzemlje
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 19:43 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Uplaćuješ u zdravstvo i mirovinski od plaće. To ima logike. Nema logike da plaćaš državi nešto što je tvoje Govorim o porezu na dohodak i PDVu. Dakle, otima mi se dohodak da bi država radila s njime proizvoljno što hoće. Moj novac nije moj, nego državni. I to je puno, puno gore nego što će mi oporezovati peti stan kojeg ionako nemam.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 21:06 |
|
|
U Njemačkoj kad se dijete rodi prvo dobije porezni broj,pa tek onda ime i prezime.Niko ne kuka što se porez mora platit,a Švabe ti sve mogu oprostit osim neplaćanja poreza. Jedino u bivšoj Jugoslaviji plaču kad moraju platit i šokirani su.I onda još kažu da su antikomunisti,a komunizam pršti iz ljudi.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 21:10 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: U Njemačkoj kad se dijete rodi prvo dobije porezni broj,pa tek onda ime i prezime.Niko ne kuka što se porez mora platit,a Švabe ti sve mogu oprostit osim neplaćanja poreza. Jedino u bivšoj Jugoslaviji plaču kad moraju platit i šokirani su.I onda još kažu da su antikomunisti,a komunizam pršti iz ljudi. To ti je mentalitet sisanja države do zadnjeg, i šta sam ja sve ovoj državi dao i trebam zato dobit a kad treba platit porez onda su im krivi jugokomunjate tito putin ko vec ne… Ali ko ih šiša , HDZ će napravit po svom, ovaj puta je njihva tvrdoglavost čak i korisna.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 21:18 |
|
|
weasel je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: U Njemačkoj kad se dijete rodi prvo dobije porezni broj,pa tek onda ime i prezime.Niko ne kuka što se porez mora platit,a Švabe ti sve mogu oprostit osim neplaćanja poreza. Jedino u bivšoj Jugoslaviji plaču kad moraju platit i šokirani su.I onda još kažu da su antikomunisti,a komunizam pršti iz ljudi. To ti je mentalitet sisanja države do zadnjeg, i šta sam ja sve ovoj državi dao i trebam zato dobit a kad treba platit porez onda su im krivi jugokomunjate tito putin ko vec ne… Ali ko ih šiša , HDZ će napravit po svom, ovaj puta je njihva tvrdoglavost čak i korisna. Švabe tretiraju neplaćanje poreza skoro ko zločin. Oni imaju takav mentalitet,da su ponosni što svojoj državi plaćaju porez.A ovde sve veliki nacionalisti,dok im ne spomeneš nekretnine i porez. Tad bi najrađe zapalili sopstvenu državu.Ala mentaliteta Bože sačuvaj.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
medjuzemlje
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 21:58 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Švabe tretiraju neplaćanje poreza skoro ko zločin. Oni imaju takav mentalitet,da su ponosni što svojoj državi plaćaju porez.A ovde sve veliki nacionalisti,dok im ne spomeneš nekretnine i porez. Tad bi najrađe zapalili sopstvenu državu.Ala mentaliteta Bože sačuvaj. Švabe imaju iskustvo da im država štošta dobrog napravi, mi baš i ne.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 23:13 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
HDZ radi protiv sebe, prosječni HDZ-ovac ima svaki brdo nekretnina. Pogledajte imovinske kartice. Zato se i nisu žurili.
Sad su ipak stavili interes Hrvata ispred svog i treba to pohvaliti
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 30 kol 2024, 23:18 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: HDZ radi protiv sebe, prosječni HDZ-ovac ima svaki brdo nekretnina. Pogledajte imovinske kartice. Zato se i nisu žurili.
Sad su ipak stavili interes Hrvata ispred svog i treba to pohvaliti Nisam nikad od HDZ-a ovo očekivao, specifično iz tog razloga. Ali očito su izračunali da im je pogodno ovo napraviti zato što će skupiti masu simpatija građana koji ovo godinama zazivaju... Mudro su doduše takijali svoje pred izbore 
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 31 kol 2024, 01:51 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: A ovde sve veliki nacionalisti,dok im ne spomeneš nekretnine i porez. Tad bi najrađe zapalili sopstvenu državu.Ala mentaliteta Bože sačuvaj. 
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
 |
medjuzemlje
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 31 kol 2024, 08:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: HDZ radi protiv sebe, prosječni HDZ-ovac ima svaki brdo nekretnina. Pogledajte imovinske kartice. Zato se i nisu žurili.
Sad su ipak stavili interes Hrvata ispred svog i treba to pohvaliti Osobno, moram priznati da sam šokiran time. No isto tako je istina i da tržište nekretnina usporava, odnosno pada promet, što je ekonomska ugroza. Može doći do pucanja balona. Državi je bolje da ima prometa, makar po nižim cijenama, nego da promet nekretninama stane. Bogati su očito već prelili lovu u nekretnine (sad je prilika da im se dio uzme), a sirotinja nema love da kupi, i tržište usporava. A to može izazvati slom sektora. A to nikome nije interes. Čak i sadašnjim vlasnicima koji ne shvaćaju da je bolje iznajmiti za nešto, nego držati praznu za ništa.
|
|
Vrh |
|
 |
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 01 ruj 2024, 12:35 |
|
|
Ima budala koji misle da je porez na nekretnine dobar.
Kome da ja dam svoju kuću u Krajini u napuštenom selu. Ima veliku baštu i sve, ali tamo ne živim. Nekada dođem uberem voće, zaplačem...
Kome da to dam da živi da ja ne plaćam porez?
Prvo ste mi srušili pa me proterali a sada i kroz porez oduzimate. Kroz 20 godina mi uzmete od poreza više nego što sve to vredi, dakle u 20 godina mi uzmete nekretninu.
To više nije moje, nego je moje samo dokle plaćam?
Onda nije moje? A šta kaže vaš ustav o "privatnom vlasništvu"?
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 01 ruj 2024, 12:39 |
|
|
Sutra stižu detalji o porezu na nekretnine, apartmadžije spremaju apaurine
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 01 ruj 2024, 12:59 |
|
|
weasel je napisao/la: Sutra stižu detalji o porezu na nekretnine, apartmadžije spremaju apaurine Bolje da spreme apartmane. 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 01 ruj 2024, 13:08 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 17462 Lokacija: Drina je na granici!
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Ima budala koji misle da je porez na nekretnine dobar.
Kome da ja dam svoju kuću u Krajini u napuštenom selu. Ima veliku baštu i sve, ali tamo ne živim. Nekada dođem uberem voće, zaplačem...
Prvo ste mi srušili pa me proterali a sada i kroz porez oduzimate. Kroz 20 godina mi uzmete od poreza više nego što sve to vredi, dakle u 20 godina mi uzmete nekretninu.
Onda nije moje? A šta kaže vaš ustav o "privatnom vlasništvu"? Konačno ćeš se pobrinuti o svom zapuštenom vlasništvu, možda počneš cijeniti ono što si naslijedio.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 01 ruj 2024, 13:18 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Ima budala koji misle da je porez na nekretnine dobar.
Onda nije moje? A šta kaže vaš ustav o "privatnom vlasništvu"? Sad nećeš samo više pjevat o Krajini,i žderat pivu,nego ćeš fino sredit kuću i okućnicu da bude ko u pjesmi. 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 01 ruj 2024, 13:23 |
|
|
Isključite sa el. mreže privremeno i ne plaćate porez.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 01 ruj 2024, 13:28 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Navodni Poslanik je napisao/la: Ima budala koji misle da je porez na nekretnine dobar.
Onda nije moje? A šta kaže vaš ustav o "privatnom vlasništvu"? Sad nećeš samo više pjevat o Krajini,i žderat pivu,nego ćeš fino sredit kuću i okućnicu da bude ko u pjesmi.  Džaba pare, džaba novac njemu fali Karin i Obrovac 
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 02 ruj 2024, 08:14 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: potocnj je napisao/la: Tko kaže da će se 40% tih nekretnina staviti na tržište? Onaj koji ima nekretninu i namjerno je ne stavlja na tržište ni sada, znači da je dobrostojeći i da mu ni ne treba taj prihod koji bi nekretnina za iznajmljivanje donijela. Mnogi od njih će jednostavno platiti taj porez, porez na nekretnine postoji i u RS-u recimo. Radije će platiti porez na nekretninu nego da proda tu nekretninu pa da stavi novac u banku, jer rast vrijednosti nekretnine je veći od rate poreza a kada se pri tom doda i gubitak vrijednosti stojećeg novca, opet ti se više isplati platiti porez. Istina je da će samo možda neki veći postotak ljudi odlučiti se da svoju nekretninu da u najam, ali daleko od tih 40% koje ti Plenković reklamira a ti mu vjeruješ kao dobar stranački poslušnik. Najveći problem je za one koji imaju nekretninu koja ništa ne pridonosi, možda se hoće i njih natjerati da isprodaju svoju djedovinu po Slavoniji, Lici, Zagorju i dalmatinskom zaleđu te da tu uskoče koorporacije koje gutaju nekretnine. Bill Gates je recimo najveći zemljoposjednik u SAD-u. Takvima ovo možda put otvara. A ti eto vjeruj političarima da je ovo za narod  Niko ne kaže da će svi prodat nekretnine u kojima ne žive, nemoj razmišljati u apsolutnim kategorijama. Neki će platit porez, neki će iznajmiti stan što je dobro za ljude koje unajmljuju, a neki će i prodat stan. Isto tako neki od onih koji prodaju bez žurbe i čekaju pravu ponudu sad će se možda zadovoljiti s manjom ponudom. Neki od onih koji su planirali višak kapitala uložiti u nekretnine, možda će se odlučiti za neki drugi potez - proširit biznis, kupit dionice, reinvestirat u nešto. Banke će isto dio svojih stanova stavit na tržište. Sve to kad se kumulativno zbroji mora donijeti neki boljitak tržištu nekretnina. Previše je praznih stanova. Svi stručnjaci za tržište nekretnina se slažu. Svi se i slažu s time da to nije dobro. Za taj zaključak ne treba bit genije. I problem ogromnog broja praznih nekretnina treba riješiti. Ne vidim da protivnici poreza nude svoje rješenje za taj problem. Jer ga bez poreza na nekretnine, realno, i nema. Cijeli svijet ima taj porez, a jedini argument koji protivnici imaju su teorije zavjere o zlim kapitalistima koji žele oteti stanove malim Hrvatima. Jesu li talijanske i austrijske banke (većina ustvari židovske) isto ti kapitalisti koji imaju u vlasništvu masu stanova na koje ne plaćaju porez. Te teorije zavjere vam sad ne pašu, sad je Bill Gates prikladan. Sav problem je i nastao zbog toga. Sto su ulagali u nekretnine i ostavili ih prazne jer im se naprosto moglo. Dogodilo se to da nekretnina ima ali fali stambenog prostora. I zbog toga se ovo i moralo dogoditi. Dakle najvecim djelom za porez su krivi upravo Hrvati sami, odnosno apartmanzije da ih tako nazovemo
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 02 ruj 2024, 08:47 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Sav problem je i nastao zbog toga. Sto su ulagali u nekretnine i ostavili ih prazne jer im se naprosto moglo. Dogodilo se to da nekretnina ima ali fali stambenog prostora. I zbog toga se ovo i moralo dogoditi. Dakle najvecim djelom za porez su krivi upravo Hrvati sami, odnosno apartmanzije da ih tako nazovemo Osnovni nedostatak ovog poreza biti će u tomu što ne uzima u obzir vrijednost nekretnine. Sad, od općine do općine će ovisiti visina poreza, no bilo bi logično da u rijetko naseljenim prostorima izvan obale bude nizak, a u gusto naseljenima i priobalju visok. Bidjet ćemo praksu.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 02 ruj 2024, 08:51 |
|
|
idudani je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Sav problem je i nastao zbog toga. Sto su ulagali u nekretnine i ostavili ih prazne jer im se naprosto moglo. Dogodilo se to da nekretnina ima ali fali stambenog prostora. I zbog toga se ovo i moralo dogoditi. Dakle najvecim djelom za porez su krivi upravo Hrvati sami, odnosno apartmanzije da ih tako nazovemo Osnovni nedostatak ovog poreza biti će u tomu što ne uzima u obzir vrijednost nekretnine. Sad, od općine do općine će ovisiti visina poreza, no bilo bi logično da u rijetko naseljenim prostorima izvan obale bude nizak, a u gusto naseljenima i priobalju visok. Bidjet ćemo praksu. Ministar je puno puta naglasio da se u tom smjeru ide ali moraš imat registrar nekretnina koji mi nemamo. KAd se uvede, vjerujem da ćemo svi plaćati, i na one nekretnine gdje se živi (nešto simbolično). Zato piče po kvadratima do daljnjeg.
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 02 ruj 2024, 08:57 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ministar je puno puta naglasio da se u tom smjeru ide ali moraš imat registrar nekretnina koji mi nemamo. KAd se uvede, vjerujem da ćemo svi plaćati, i na one nekretnine gdje se živi (nešto simbolično).
Zato piče po kvadratima do daljnjeg.
Neće se plaćati na one gdje se živi i koje su iznajmljene dugoročno. Ali opet je previše toga prepušteno lokalnoj samoupravi. Trebalo je jasno odrediti zone koje su uz obalu i koje su gusto naseljene i tu dati veći porez, a slabo naseljenu unutrašnjost niski porez.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 02 ruj 2024, 09:06 |
|
|
idudani je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ministar je puno puta naglasio da se u tom smjeru ide ali moraš imat registrar nekretnina koji mi nemamo. KAd se uvede, vjerujem da ćemo svi plaćati, i na one nekretnine gdje se živi (nešto simbolično).
Zato piče po kvadratima do daljnjeg.
Neće se plaćati na one gdje se živi i koje su iznajmljene dugoročno. Ali opet je previše toga prepušteno lokalnoj samoupravi. Trebalo je jasno odrediti zone koje su uz obalu i koje su gusto naseljene i tu dati veći porez, a slabo naseljenu unutrašnjost niski porez. Neće se sad plaćati, nisam ni rekao. Plaćat će se kad bude registar nekretnina i na njih.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|