HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 vel 2025, 20:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3003 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 121  Sljedeća

Za koga ćete glasovati na Predsjedničkim izborima?
Kolinda Grabar Kitarović 34%  34%  [ 28 ]
Zoran Milanović 21%  21%  [ 17 ]
Miroslav Škoro 34%  34%  [ 28 ]
Mislav Kolakušić 4%  4%  [ 3 ]
Ivan Pernar 7%  7%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 82
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019
PostPostano: 28 lip 2019, 19:23 

robelec je napisao/la:
Istog tog Mesića je Milanović stavio na izbornu listu 2016. godine. Taj Milanović je podmukli i slatkorječiv manipulator i ne radi se samo o tome da je Kolinda bolja od njega već ta zloba i nepredvidljivost u njemu koje se kotrlja može sutra rezultirati katastrofom po BiH Hrvate u vidu oduzimanja dvojnog državljanstva jer se Milanović postavlja u datom trenutku kako isključivo njemu odgovara. Ako on vidi da javnost njegovog svjetonazora koja mrzi BiH Hrvate prevladava i uvjerljivo dominira među glasačkim tijelom on će se njima prilagoditi. To me kod njega smeta, njegov psiho-profil je jednostavno čudan, bolestan, nepredvidljiv i opasan!

Šteta što to ranije nije bila ideja nekog kandidata jer bih ja zasigurno glasovao za istog.

Slabo su BiH Hrvati imali koristi od tog državljanstva (osim ako je nekomu iseljavanje naroda korist), mnogo više su koristi od toga imali hrvatski neprijatelji.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2019, 20:16 

Naša Kvačica je napisao/la:
gušter je napisao/la:
Bilo bi dobro da Milanović dobije što je moguće više glasova od Hrvata iz BiH. Postao on predsjednik ili ne.

To se neće dogoditi. :zubati

Nažalost, u pravu si.

Što više glasova Milanović dobije, to će desni kandidat koji dobije ostatak tj. većinu glasova iz Herceg-Bosne više cijeniti te svoje glasove. I obrnuto. Što veći udio glasova dobije desni kandidat, to će ih manje cijeniti.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2019, 21:12 

Možemo mi svašta o Škori pričati, ali lik se izdvojio, samo čekam najnovije ankete koje će to potvrditi.

Sav ovaj žamor oko Škore i pažnja koju dobiva me podsjeća na 2014. godinu kada je donekle nepoznata Kolinda bila katalizator koji je ujedino sve snage na desnom-centru. Kako se bliže predsjednički izbori, sve više u toj ulozi vidim Škoru jer jedan dio desnice u Kolindi ne vidi više to što je vidio 2014. i bojim se ignorancije koju bi Kolinda mogla doživjeti u drugom krugu od jednog dijela desnog biračkog tijela koje očito ne može preći preko odmaka od pozdrava "Za dom Spremni", "Mirjane Hrge kao predsjedničine savjetnice", "ugošćavanja Vučića", razlaza sa Bujanecom itd.

Prije mjesec i pol dana bi odmahivao rukom na važnost tog nekakvog ideološkog folklora, ali nedavni izbori za EU parlament su mi otvorili oči i neke čimbenike koje uvjetuju povoljan rezultat desnih ili lijevih opcija na izborima ne mogu više ignorirati.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2019, 21:13 

Milanović je svoje početne karte otkrio sa izjavama o "progresivnoj Hrvatskoj i otvorenim vratima za sve", Titovu bistu također namjerava vratiti te je poslao jasnu poruku lijevoj javnosti. On se ukopao u izrazito lijevi ideološki rov i očito smatra da će mu ta lijeva početna retorika donijeti najviše birača iz centar-lijevog bazena. Milanović se sprema za ideološku borbu svim sredstvima i nasuprot njemu ne može stajati predsjednički kandidat koji nema kapaciteta da ujedini sve desne snage, a te desne snage su većina u Hrvatskoj!

Vrh

PostPostano: 28 lip 2019, 21:23 

U drugom krugu predsjedničkih izbora 2015. je dominirala ideološka konfrontacija kandidata i birači su se jasno ideološki podjelili i samo je bilo pitanje kojih ima više, lijevih ili desnih. Pokazalo se da nešto sitno više ima desnih. Kasnije su izašle i analize birača po dobnim skupinama koje su pokazale kako je oko 60% mladih birača u dobi između 18 i 29 godina svoj glas dalo Kolindi Grabar-Kitarović, a Josipović je ostao dominantan samo u skupini birača godišta 60 plus. To su bile devastirajuče činjenice za ljevicu. Profesor s Fakulteta političkih znanosti Tihomir Cipek si je čupao kosu zbog te spoznaje.

Ovo su rezultati predsjedničkih izbora u drugom krugu 2015.
slika

Došlo je do klasične ideološke podjele i nema šanse da ljevičarski kandidat 2019. ili 2020. prebaci milijun glasova kao Josipović 2015. , dok predstavnik desnih koji ima mobilizacijskog kapaciteta može bez problema prebaciti milijun glasova! Lijevi bazen ima za 2019. oko 950 tisuća birača maksimalno i svaki izborni ciklus ih je sve manje, a tko su ti birači ljevice u Hrvatskoj? Bernardićeva majka je srpkinja, nije on bez veze lijevi, mnoge obiteljski backgraund odnosno podrijetlo čini ljevičarem u Hrvatskoj, a ne nekakve lijeve ideje. Isto vrijedi i za desničare, ako netko poput mene ima jednog od roditelja da je Hercegovac, (meni je mama hercegovačkih korijena po djedu koji je rođen u Hercegovini), 90% šanse su da će biti desnog odnosno konzervativnoh svjetonazora, a takvih korijena poput mojih je npr 50% Hrvata prema demografima. No vraćam se ja ljevici. SDP članstvo čini 33% Srba, 10% Bošnjaka, ostali Hrvati, ali u srcu Jugoslaveni. Ljevičari u Hrvatskoj žive na platformi mržnje prema braniteljima ,Katoličkoj crkvi,, dijaspori, Hrvatima katolicima, Hrvatima iz BiH te osjećaju prezir prema svima tko baštini konzervativne vrijednosti. Bernardić, kao npr. i Glavašević kojem je majka Srpkinja iz Prijedora spadaju u onih 200 tisuća ljevičara koji se izjašnjavaju Hrvatima, a zapravo su obiteljski i rodbinski vezani za 300 tisuća pripadnika manjina u Hrvatskoj i zato pripadaju lijevoj opciji.

Ljevica u europi živi od glasova migranata, demokrati u americi od afroamerikanaca i latinosa, a u Hrvatskoj sdp i ostale lijeve stranke živi od glasova 150 tisuća Srba, 50 tisuća Bošnjaka, 100 tisuća glasova drugih pripadnika manjina, a tzv. Hrvati koji im daju glasove, svode se na 200 tisuća onih koji se samo deklariraju Hrvatima, a zapravo su vezani obiteljski za manjine. Lijevima glasove daju još tzv. Hrvati koji preziru svoje hrvatstvo, vole tita, bivšu jugu te je jugoslavenstvo njihova nacija o kojoj latentno sanjare, stari su i imaju malo potomaka te izumiru.

Ne gubi SDP izbore bez veze i toga su svjesni Begić i Bagić vlasnici anketarskih agencija kao i mediji poput index-a, 24 sata, jutarnjeg koji svim silama pokušavaju utjecati na mlade. Na mlade su bacili pik, pokušavaju ih izmanipulirati i od katoličke crkve odmaknuti, konzervativne vrijednosti ismijati, desne poniziti i mladima nametnuti progresivne izopačene vrijednosti. Izbori pokazuju da u tome nisu uspješni, nemaju utjecaja na nas mlade koji imamo gene kamene, ali su jako agresivni u prodavanju svoje propagande koja bi stranku poput HDZ-a odavno uništila bilo gdje u svijetu, ali lijevi mediji ne kuže kojeg su zavičaja i korijena većina Hrvata, i zašto HDZ usprkos napadima 90% medija izlazi kao pobjednik izbora, a desnica kao sad na ovim zadnjim EU izborima ostvaruje jako dobar rezultat.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2019, 21:31 

Ako Milanović izgubi, to je zbog toga što pošten narod nije glasao. Škoro se kandidirao da se promovira kao pjevač, Kolinda je super isto, Pernar je odličan ali je mlad, ostali su tu da popis ne bi bio prazan. Milanović je jak, a osim toga, ukoliko podbaci to je kraj njegov i mnogih drugih. Tad se priča mijenja. A i Kolinda je OK. Mislim da se treba osim na ekonomski razvoj usredotočiti na ekologiju. Hrvati su jako obazrivi i prema tom pitanju kao i mnogim drugim.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2019, 22:16 

Zoran Milanović gubi u srazu i sa Škorom i sadašnjom predsjednicom u drugom krugu.

Citat:
Dođemo li do rezultata za drugi izborni krug, onda bi, uđu li u njega Grabar-Kitarović i Milanović, iz tog sraza kao pobjednica izašla - predsjednica, s potporom od 56,1% prema 35,9% koliko bi osvojio Milanović. Predsjednica bi u drugom krugu pobijedila i Škoru, i to s nešto malo manjim omjerom, 50,2% prema Škorinih 35,5%. No, dođe li u drugom izbornom krugu do “predsjedničkog” okršaja između Milanovića i Škore bila bi to najzanimljivija borba, jer bi tada Škoro dobio 48,6% glasova birača, a Milanović 41,1%. Maksimalna pogreška uzorka u ovom istraživanju iznosi +/- 3,1%, a za rejtinge predsjedničkih kandidata 3,8%.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/predsje ... ao-1328925 - www.vecernji.hr

Vrh

PostPostano: 29 lip 2019, 11:25 

Stari_lisac je napisao/la:
Ako Milanović izgubi, to je zbog toga što pošten narod nije glasao. Škoro se kandidirao da se promovira kao pjevač, Kolinda je super isto, Pernar je odličan ali je mlad, ostali su tu da popis ne bi bio prazan. Milanović je jak, a osim toga, ukoliko podbaci to je kraj njegov i mnogih drugih. Tad se priča mijenja. A i Kolinda je OK. Mislim da se treba osim na ekonomski razvoj usredotočiti na ekologiju. Hrvati su jako obazrivi i prema tom pitanju kao i mnogim drugim.

Na cemu si ti ? :smijeh

Vrh

PostPostano: 29 lip 2019, 14:06 

robelec je napisao/la:
Zoran Milanović gubi u srazu i sa Škorom i sadašnjom predsjednicom u drugom krugu.

Pa to smo konstatirali već na samom početku,
kandidat koji uđe u drugi krug s Milanovićem bit će predsjednik/ca.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2019, 15:26 

Da bi se to dogodilo, potrebna je korektna kampanja između Kolinde i Škore. Ako ne bude vrijeđanja, bit će tako kako predviđate.

Ako padne težih riječi, i proglašavanja izdajnikom i slično, moguće je da simpatizeri jednog kandidata, jednostavno ignoriraju drugog kandidata u drugom krugu. Neće naravno glasovati za Milanovića, ali mogu ostati kući na dan izbora što je gubitak za desnog kandidata.

Zato bez obzira na trenutne simpatije, na desnoj strani rasprava mora ostati na argumentima i na određenom nivou uz međusobno poštovanje.

1111 of 2558 - 43.43%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2019, 16:43 

Nešto malo razmišljam, i shvatim koliko je Škoro pametan čovjek. Kako je on zapravo uz nimalo truda i ulaganja u sebe došao do 3. ili čak 2. najpoželjnijeg kandidata?

Sve što je trebalo je reći kako si desniji od Kolinde, malo čvršče izjave, tipa ,,Da, ZDS je stari hrvatski pozdrav" i to je to.

Ako je pjevač uspio doći tu di je, što bi tek bilo da se kandidirala npr. Ruža Tomašić ili Bruna Esih. Bez obzira što mi ovdje mislili o njma, narod u Hrvatskoj ih voli.

Dakle, ljudima je potreban čvrst predsjednik desnih i jasnih stavova i Škoro je to prepozno.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2019, 16:45 

Mislim da Kolinda teško može u drugi krug, pogotovo jer je Škoro HDZ-ovac i uzet će joj hrpu glasova. Isto tako ni Milanović neće dobit previše glasova, jer većina onih koji su ga izabrali na izborima za Sabor su već vani po Irskoj, Njemačkoj, Kanadi.
Treba uzet u obzir da će veliki dio ljudi iz inata izać na izbore i glasat protiv HDZSDP Kolinde i Zokija Tu je Plenković odigro važnu ulogu, pogledajte samo afere od Sauche, Agrokora, Ministara itd.

Sjetite se prošlih izbora kad je Sinčić dobio oko 300.000 glasova, a pričo je gluposti. Mićo će dobit većinu tih glasova, plus će dobit dio Most-ovih i još jedan dio novih. Tako da mislim da će Mićo u prvom krugu dobit oko 500.000 glasova.

Škoro bi mogo mobilizirat desnicu što mu donosi oko 200.000 glasova, plus HDZ-ovci kojima je dosta Kolinde jedno 200.000 glasova, sve skupa preko 400.000 glasova.

Kolinda i Zoki će ostati na nekih 390.000 i ostati kratki za drugi krug.
Naravno, ako se ne kandidira još neki kapitalac...

Vrh

PostPostano: 29 lip 2019, 17:28 

1986 je napisao/la:
Nešto malo razmišljam, i shvatim koliko je Škoro pametan čovjek. Kako je on zapravo uz nimalo truda i ulaganja u sebe došao do 3. ili čak 2. najpoželjnijeg kandidata?

Sve što je trebalo je reći kako si desniji od Kolinde, malo čvršče izjave, tipa ,,Da, ZDS je stari hrvatski pozdrav" i to je to.

Ako je pjevač uspio doći tu di je, što bi tek bilo da se kandidirala npr. Ruža Tomašić ili Bruna Esih. Bez obzira što mi ovdje mislili o njma, narod u Hrvatskoj ih voli.

Dakle, ljudima je potreban čvrst predsjednik desnih i jasnih stavova i Škoro je to prepozno.

Škoro je pametan a ujedno pjevač i zabavljač i dobit će glasove jer je takav trend u svijetu,
Ruža i Bruna nisu ni zabavljačice ni pjevačice, Škoro će imati širu podršku od same krajnje desnice.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2019, 22:54 

Najgori premijer u povijesti Hrvatske je kandidat koji ujedinjuje ljevicu.

slika

Vrh

PostPostano: 02 srp 2019, 10:53 

robelec je napisao/la:
Najgori premijer u povijesti Hrvatske je kandidat koji ujedinjuje ljevicu.

slika

Čovjek koji je izgubio sve izbore i želi izgubiti još jedne

Vrh

PostPostano: 02 srp 2019, 17:25 

Pitanje za hdz-enjare iz Hrvatske, šta imate protiv Škore, više on ima hdz orginalnog štiha nego Kolinda? Za Kolindu ste zbog stranačke stege ili?

Vrh

PostPostano: 02 srp 2019, 17:57 

Skoro mete ove dusmane redom.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2019, 11:29 

1986 je napisao/la:

Završile bi kao Kujundžić 2014., nemaju one ni blizu takav potencijal kao Škoro.

Škorin potencijal leži u priči o neovisnom i anti-establišment kandidatu i pretjerano desničarenje bi mu donijelo više štete nego koristi.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2019, 11:48 

neretvanin je napisao/la:
Pitanje za hdz-enjare iz Hrvatske, šta imate protiv Škore, više on ima hdz orginalnog štiha nego Kolinda? Za Kolindu ste zbog stranačke stege ili?

Nisam HDZ-enjara... al za Škoru neću glasat...

Za mene je Škoro muljator, vidim mu to na faci.
Dobro je Milanović reko, šta obećavaš nešto, kad znaš da to ne možeš ispunit.
Kako ćeš ti tužit Srbiju kad ona nije ni postojala '90-ih. Postojala je Jugoslavija, a to nije ni približno isto.
Druga stvar, šta sa hrvatima iz RH koji su bili u logorima po BiH, njima ništa ili...

Recimo na prošlima sam 2 puta po snježnoj mećavi tu u ZG glaso za Kolindu.
Jedini uvjet je bio da me ne vrijeđa (tipa Josipovićevo i Milanovićevo ne izručivanje Perkovića Njemačkoj)
Neda mi se nabrajat sve, al ekološku katastrofu u S.Brodu nikad neću zaboravit. Da netko otruje vodu 100.000 hrvata i nikom ništa...to ne praštam ni rođenom bratu.

Ja sam se odlučio glasat za Miću (ako se ne pojavi netko bolji)
Djeluje mi dovoljno hrabar-lud da se suprotstavi establištmentu i dovoljno je lukav da se nije ulovio na priče o WW2
To što je iz porijeklom iz Rame je još jedan dodatni plus...

Vrh

PostPostano: 03 srp 2019, 15:51 

Brane je napisao/la:
Djeluje mi dovoljno hrabar-lud da se suprotstavi establištmentu i dovoljno je lukav da se nije ulovio na priče o WW2
To što je iz porijeklom iz Rame je još jedan dodatni plus...

Da, pokazao se dosta lukavim! Nametnuo je svoje populističke teme, ne krije da ima diktatorske aspiracije i neka samo tako dalje nastavi, odnosno ne priča o povijesnim temama i neka što manje bivših glasača živog zida, mosta i SDP-a koji njemu masovno daju glasove zna otkuda je podrijetlom.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2019, 11:56 

Za sad Mićo ima samo moj glas, znači da nema baš nešto ŽZ,MOST,SDP-ovaca na forumu ili im je Zoki draži...

Nego jel ovo istina...

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... o/9076211/

Jel moguće da je Škoro možda Plenkovićev dark-horse ili kako ja volim reć muška Kolinda.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2019, 14:22 

Šteta što ni moderatori ne mogu vidjeti tko je kako glasao. Glasovi za Škoru, Milanovića, Pernara i Kolakušića su za strijeljanje, a ne za ban.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2019, 18:09 

a glas za Kolindu je glas za plastičnu cajku. ajd nije da nismo znali tvoj ukus :zubati

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2019, 18:57 

Ministry of Sound je napisao/la:
Šteta što ni moderatori ne mogu vidjeti tko je kako glasao. Glasovi za Škoru, Milanovića, Pernara i Kolakušića su za strijeljanje, a ne za ban.

Zasto??

Vrh

PostPostano: 07 srp 2019, 20:45 

ZGabriel je napisao/la:
a glas za Kolindu je glas za plastičnu cajku. ajd nije da nismo znali tvoj ukus :zubati

Zašto je Kolinda cajka, a Škoro kojemu je to posao nije?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3003 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 121  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: