HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2025, 23:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1978 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 80  Sljedeća

U drugom krugu izbora glasujem za kandidata
1. Zoran Milanović 59%  59%  [ 30 ]
2. Dragan Primorac 12%  12%  [ 6 ]
3. Neću glasovati 29%  29%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 51
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024
PostPostano: 14 sij 2025, 11:46 

dane-croatia je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

To ti je Kvacica vec dobro objasnio. Stvar je da su isti i da se napokon treba odmaketi gledanja HDZa kao istu stranku u vrijeme osnivanja Hrvatske.
Dakle po mom misljenju daleko je gori HDZ jer se prodaje za nesto sto nije. Sa SDPom bar znas na cemu si, dok HDZ podmuklo takija prodaje desnu spiku na staroj slavi, a lijevo je skroz lijevo
Dakle problem je takija

Ciela politika je velika takija. SDP stalno govori da su za ljudska prava, ravnopravnost, uključivost... a katolike bi prvom prilikom opet pobacali u obližnje jame da im se pruži prilika.
Istina je da HDZ može samo razočarat domoljuba i kršćanina sa svojom vladavinom, a SDP može samo ugodno iznenadit, jerbo su očekivanja različita. Da parafraziram: SDPu ćeš bit zahvalan da nije porušio crkve, a HDZu ćeš zamjerit da se nije iskreno prekrižio

Kako rekoh SDP ne moze takijati jer znas sta ocekivati od njih bez obzira sta kazu, upravo zato je podmukliji HDZ jer sasvim drugo radi od onoga sto govori. Teska takija

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 11:47 

bumbar92 je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Ma nije racku isprika, poredo se čitav državnički vrh za koga i zbog čega? Nemaju gdje ić odat počast već u Grubore? Nema tu moj/tvoj, ja sam davno rekao da su oba loša samo ove hadezenjare mi idu na racku jer se prodaju kofol kao neki domoljubi, kao oni nešto ne daju Hrvatsku crvenima a gori su tri puta. Zato i nisam glasao za DP mada sam se dvoumio. Znao sam da će se levati prodat. Šta je Gotovini trebalo da potpiše ono pismo? Jebale ga tune i lova. Samo gledaju svoj džep. A ovo što gore govoriš. Neću ja ničije grijehe ispovjedat i molit pokoru za nekog drugog.
Ništa nećemo sa nestalim suborcima. Šta i dosad. Kopat kako znamo. Ja sam osobno preko nekih veza našao jednog tigra nestalog 1992 u Popovom Polju. Imaš ti kakav prijedlog?

Meni se čini da nije isprika, ali eto ako jeste zašto onda ne stavi na listu šupaka i Zokija? :D

Možemo kopati i tražiti do besvijesti što je na našoj teritoriji, ali na drugoj strani ne znam kako bez suradnje sa s tom stranom. Jer za nas je rat davno završio, ali za one koji traže svoje nestale nije, žive decenijama u patnji i agoniji, i tu nema para niti žaba koje treba žaliti i gutati da se pomogne da se pronađu nestali i prekine ta agonija. Danas smo se svi zabavili o sebi i svojim životima i poslovima, tko je krao u ratu taj krade danas i u miru,kad god izgubiš čast i obraz, a mnogi nisu uspjeli u tome i to ih ne brine kad je pun takuin i tu se slažem za neke naše, al ne za Gotovinu on je svoje odrobijao i treba da naplati od bande, a ako njemu to staje u obraz ja nemam problem sa tim. Ima pravo da podržava koga hoće, ja ne bih.
Ali ovi ljudi pate cijelo vrijeme od tada i zato kapu skidam tko guta žabe zbog njih da bi im olakšao patnju i pronašao njihove nestale.
Nemamo ja i ti oko toga nikakvu obavezu osim ako možemo tome pridonijeti, ali političarima je to obaveza i trajna zadaća, a to ponavlja i Medved i ekipa koja to radi. Jel to uspješno koliko bi htjeli, nije, ali raditi se mora da se to okonča.

Ovo za okajavanje, niko ne govori da tuđe grijehe okajavaš, nego da svaku nevinu žrtvu priznaš to je ljudski i božji zakon, a ako si prangijao nemilice znaš da je moguće sve pa i da se dogodi da strada nevin, a da toga nisi svjestan. Ono, najbolje se ne zadržavati na tim mislima, ali znaš da to nije lako od sebe odagnati.

Zato što se od njega očekuje da bude šupak po defoltu, samo su mi veći ovi ‘naši’ šupci iz hdz-a takozvani domoljubi. Pa ja i priznam svaku nevinu žrtvu ali malo je šupački ovo od njih da se ovako poredaju u Gruborima. Imaju oni gdje otić i poklonit se našim žrtvama a nisu. Ovo je šuplja i ne podržavam ovo. Za Gotovinu…. Pa sad, neke stvari nisu za internet ali on se uglavnom posrao na ljude koji su bili uz njega kad mu je najteže bilo. Trebao je tovit ribu i šutit.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 11:47 

Bobovac je napisao/la:
Meni nije jasno zašto neki svrstavaju HDZ u nekakvu desnicu ( ne mislim sada već ukupno zadnjih 30 godina). HDZ je uvijek sebe deklariro kao stranku desnog centra.

S tim da nije ni desni centar u praksi

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 12:03 

bumbar92 je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

OK, tvrdite li Vi kako je zločin u Gruboru počinila Hrvatska strana? Od kuda to znate? Bi li se vi tamo išli ispričavati u ime RH? Mislite li kako je to sve što Srbi dobivaju od RH (čak plaćamo SPC u Hrvatskoj, Sloveniji i sjevernoj Italiji), u zamjenu za informacije koje dobivamo na kapaljku - dobar posao? Je li to vrijedno Šimprahe u Škabrnji? Ili je to samo trgovina, kako bi se HDZ održao na vlasti i omogućilo HDZu da nesmetano ljevičari?

Gdje sam ja to napisao kako su svi u HDZu dezerteri i minken bojna? Zašto bi ja trebao odgovarati Vama za tuđe misli i postove? Inače pokušavam pisati jasno i razumljivo, dakle Anušić i Medved bili su u ratu i istakli se. Danas su slugani dezertera Plenkovića, Jandrokovića i Primorca i u tome se ističu.

Ne možete vi meni ogaditi hadezeovce više nego što mi se gade i bez ovih stvari koje nabrajate danima, ali ako neke stvari ne stoje onda ne stoje, a ne stoje da su "svi odreda dezerteri i minken-bojna". Ako nisi ti napisao zašto onda uopće upadaš, miješaš se i trolaš.

Dalje, šta ti znaš o tim zločinima?
Jel ti okajavaš neki zločin ili neki zbog kojeg se RH ispričala?
Jel ti tragaš za nestalim suborcem ili članom obitelji?
Koliko bi ti platio da ih se nađe i šta bi dao za to?
Kako bi ti to riješio bez ustupaka drugoj strani?

Nepotrebno gubite živce, pa pokušavate sa strawman forama. Na HDZ dezertere i minken bojnu sam se osvrnuo, jer ste mi Vi to krenuli podvaljivati. Dakle, nisam to napisao, to ni nisu moje misli, ne znam ni tko to je napisao (a insinuirate kako s njim djelujem zajedno), pa čak nisam ni vidio taj post. Što se mene tiče - gotova stvar.

Grubori? Službeno nije utvrđeno tko je to učinio (https://www.braniteljski-portal.hr/josi ... -hrvatsku/). A ako su to bili Hrvati, sigurno to nisu učinili po zapovjedi. Bio sam vojnik u "Oluji", rečeno nam je čak da ne smijemo uzimati stvari iz kuća, sa zarobljenicima smo postupali dobro, čaj je bilo komičnih scena, gdje su naši vodiči (domaći dečki) pokušavali Srbe posramiti patetikom ("Zašto ste nam to učinili? Bili smo si dobri. Bili smo kumovi. Asfalt ste dobili prije nas. Struju ste dobili prije nas. Zašto? Zašto?"). Dakle, oni se nama ne ispričavaju za ništa, pa ne moramo mi biti dežurne budale i plaćati odštete. A tobože bi stožer naredio nekoj drugoj postrojbi, da idu u neko selo ubijati civile?!
I što se toga tiče, u Vašem mjestu može biti neriješeno ubojstvo, pa ako se odete njima ispričati za to, što bi to značilo?

Žao mi je mrtvih, osobito onih koji nisu trebali stradati, ali da bi se kao Kolinda u Kninu išao ispričavati za "Oluju" i okajavati - ne bi.

Nećemo se složiti kako je sve ovo sramoćenje koje HDZ izvodi sa Pupavcem, Stanimirovićem, SNV-om i SDSS-om, motivirano željom za otkrivanjem nestalih, nego zbog toga, što je to želja stranaca, a drugo, oni kao koalicijski partner, upravo trebaju Plenkovićevom HDZu za provođenje ovakve antihrvatske politike koju provodi.
Ne vidim problem da se plati informacija koja bi vodila do otkrivanja nestalih. Makar to bilo etički upitno. No paušalno plaćanje Srbima u novcu i naturi (70.000.000,00 € godišnje, nekretnine u Zagrebu, 40 "kulturnih" centara, mirovina od 2200,00 € Stanimiroviću ili mirovina Štrbcu (https://www.youtube.com/watch?v=F6WBkiCp3Kw), ...), u nadi kako će ih to udobrovoljiti, pa će kao oni onda... Ne.

Kao što sam napisao, plaćao bi konkretne informacije, a inače, više bi se oslonio na represiju u rješavanju tog problema.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 12:06 

bumbar92 je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Pa šta sad ja trebam priznat nešto što nisam uradio? Ići u Grubore ispričavat se i to veliki ljudi, velika gesta? Jesmo mi počinili te zločine? Šta se imaju koji racku naši ispričavat oko nekih zločina koje nismo počinili? Ovo su neke nove dimenzije i nove mentalne vratolomije. Anušić, Medved, Gotovina… Sve šupak do šupka. U ratu svaka čast. U miru se prodali i gledaju svoj džep. Znači da ponovim. Sva trojica bi se danas jebali za svoj džep. Kažem opet u ratu svaka čast, Anušić je bio sa mnom u Šantićevoj kod Ðenđe u prolazu ali nakon rata a pogotovo sad - sva trojica redom šupci. I ono naših što su bili da valja većinom se prodali jebiga surova istina. Čuj da se ispričavaju za Grubore :klanjam Fuj!

Ovo u Gruborima je bila komemoracija nevinim žrtvama ne isprika ili traženje oprosta kako goran2hr govori bar ja nisam to tako shvatio, ako jeste upućena isprika za nešto što je još uvijek nedokazano onda im je to veliki gaf, ali nije isprika bar mi se čini.
A tvoj kohabitirani Predsjednik je predvodio tu delegaciju pa onda vidi sa samim sobom tko je šupak a tko ne.
https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-sudjelovao-na-komemoraciji-u-plavnom-i-gruborima/
slika

A šta ćemo onda sa nestalim suborcima i ostalim žrtvama, imaš li kakvu ideju na koji način i kako to riješiti?

Ako je Milanović, onda to nema veze jer sto god netko napravi , a njima se ne sviđa oni će samo reći HDZ , podrzimo SDP.
Kako je to moguće ,kako je moguća tolika samoobmana, vjerojatno se radi o intimnoj bliskosti sa SDP još iz onih vremena, ne vidim drugo objašnjenje ili se radi o nekom osobnom interesu , recimo odlikovanju.
Kad neko kaže da su SDP I HDZ isti, a pogotovo ako je iz BiH, onda to treba uzeti za uši i nabit nogom sazad.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 12:23 

zaba1111 je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Ovo u Gruborima je bila komemoracija nevinim žrtvama ne isprika ili traženje oprosta kako goran2hr govori bar ja nisam to tako shvatio, ako jeste upućena isprika za nešto što je još uvijek nedokazano onda im je to veliki gaf, ali nije isprika bar mi se čini.
A tvoj kohabitirani Predsjednik je predvodio tu delegaciju pa onda vidi sa samim sobom tko je šupak a tko ne.
https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-sudjelovao-na-komemoraciji-u-plavnom-i-gruborima/
slika

A šta ćemo onda sa nestalim suborcima i ostalim žrtvama, imaš li kakvu ideju na koji način i kako to riješiti?

Ako je Milanović, onda to nema veze jer sto god netko napravi , a njima se ne sviđa oni će samo reći HDZ , podrzimo SDP.
Kako je to moguće ,kako je moguća tolika samoobmana, vjerojatno se radi o intimnoj bliskosti sa SDP još iz onih vremena, ne vidim drugo objašnjenje ili se radi o nekom osobnom interesu , recimo odlikovanju.
Kad neko kaže da su SDP I HDZ isti, a pogotovo ako je iz BiH, onda to treba uzeti za uši i nabit nogom sazad.

Dajte mi napišite jednu ljevičarsku homo globo trans svinjariju, koju bi SDP učinio, a Plenkovićev HDZ - ne bi?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 12:33 

Već sam ti napisao, promijenili zakon o braku protivno referendumu koji su pokušali sabotirati. HDZ podržao referendum.
Najsvježije sa sučeljavanja, Milanović u ZG sa Možemovcima sudjelovao na nekom primanjuu školi gdje je stajalo roditelj 1 i 2, na pitanje i prozivku odgovorio da ne postoji problem rodne ideologije, HDZov kandidat jasno i argumentirano to osudio i poručio da to nesmije nikad ući u škole,

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 12:49 

goran2hr je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Ne možete vi meni ogaditi hadezeovce više nego što mi se gade i bez ovih stvari koje nabrajate danima, ali ako neke stvari ne stoje onda ne stoje, a ne stoje da su "svi odreda dezerteri i minken-bojna". Ako nisi ti napisao zašto onda uopće upadaš, miješaš se i trolaš.

Dalje, šta ti znaš o tim zločinima?
Jel ti okajavaš neki zločin ili neki zbog kojeg se RH ispričala?
Jel ti tragaš za nestalim suborcem ili članom obitelji?
Koliko bi ti platio da ih se nađe i šta bi dao za to?
Kako bi ti to riješio bez ustupaka drugoj strani?

Nepotrebno gubite živce, pa pokušavate sa strawman forama. Na HDZ dezertere i minken bojnu sam se osvrnuo, jer ste mi Vi to krenuli podvaljivati. Dakle, nisam to napisao, to ni nisu moje misli, ne znam ni tko to je napisao (a insinuirate kako s njim djelujem zajedno), pa čak nisam ni vidio taj post. Što se mene tiče - gotova stvar.

Grubori? Službeno nije utvrđeno tko je to učinio. A ako su to bili Hrvati, sigurno to nisu učinili po zapovjedi. Bio sam vojnik u "Oluji", rečeno nam je čak da ne smijemo uzimati stvari iz kuća, sa zarobljenicima smo postupali dobro, čaj je bilo komičnih scena, gdje su naši vodiči (domaći dečki) pokušavali Srbe posramiti patetikom ("Zašto ste nam to učinili? Bili smo si dobri. Bili smo kumovi. Asfalt ste dobili prije nas. Struju ste dobili prije nas. Zašto? Zašto?"). Dakle, oni se nama ne ispričavaju za ništa, pa ne moramo mi biti dežurne budale i plaćati odštete.
I što se toga tiče, u Vašem mjestu može biti neriješeno ubojstvo, pa ako se odete njima ispričati za to, što bi to značilo?

Žao mi je mrtvih, osobito onih koji nisu trebali stradati, ali da bi se kao Kolinda u Kninu išao ispričavati za "Oluju" i okajavati - ne bi.

Nećemo se složiti kako je sve ovo sramoćenje koje HDZ izvodi sa Pupavcem, Stanimirovićem, SNV-om i SDSS-om, motivirano željom za otkrivanjem nestalih, nego zbog toga, što je to želja stranaca, a drugo, oni kao koalicijski partner, upravo trebaju Plenkovićevom HDZu za provođenje ovakve antihrvatske politike koju provodi.
Ne vidim problem da se plati informacija koja bi vodila do otkrivanja nestalih. Makar to bilo etički upitno. No paušalno plaćanje Srbima u novcu i naturi (70.000.000,00 € godišnje, nekretnine u Zagrebu, 40 "kulturnih" centara, mirovina od 2200,00 € Stanimiroviću ili mirovina Štrbcu (https://www.youtube.com/watch?v=F6WBkiCp3Kw), ...), u nadi kako će ih to udobrovoljiti, pa će kao oni onda... Ne.

Kao što sam napisao, plaćao bi konkretne informacije, a inače, više bi se oslonio na represiju u rješavanju tog problema.

ne gubim živce jarane, nego viđe li ti Zoku u Gruborima, zašto njemu ne žugaš , njemu je to izgleda oprošteno iako kažem ti ja osobno cijenim te poteze gutanja žabe (koji nisu nikakva isprika nego komemoracija) ako oni idu u smjeru da se nađu nestali kako to deklariraju Medved i ekipa, a mislim i da je Zoki u toj priči bio.

Za mene osobno, nema isprika niti oprosta niti ću se ikada pomiriti sa četnicima i koljačima raznih vrsta, a svakoj nevinoj žrtvi ću dati poštovanje i izmoliti za pokoj.

Hadezeovci su zbog ovih stvari koje nabrajaš dobili šaku u glavu i opet će ako nastave sa ovim četnikovanjem i tu s e slažem s tobom ako ne bude efekta i ispadne da su ih naguzili zbog saborskih stolica. Također, znam da su se još od kraja rata plaćale pozamašne cifre za te informacije, ali isto je bio slab rezultat, čak je dosta bilo naplaćenih dezinformacija koliko se sjećam.
Ne žalim nikakvu lovu niti progutanu žabu da se bar jedan više nestali nađe, a da se može i represijom, može, i naravno da sam i za tu opciju.
To stavljati samo hadezeovcima na dušu nije u redu, jer gdje je sdpeova strategija po tom pitanju, rade li oni šta oko toga, ne znam, eto volio bih znati koji su njihovi rezultati i način na koji to ostvaruju, ako su uopće.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 12:50 

zaba1111 je napisao/la:
Već sam ti napisao, promijenili zakon o braku protivno referendumu koji su pokušali sabotirati. HDZ podržao referendum.
Najsvježije sa sučeljavanja, Milanović u ZG sa Možemovcima sudjelovao na nekom primanjuu školi gdje je stajalo roditelj 1 i 2, na pitanje i prozivku odgovorio da ne postoji problem rodne ideologije, HDZov kandidat jasno i argumentirano to osudio i poručio da to nesmije nikad ući u škole,

I zašto HDZ nije promijeni taj zakon o braku? Sviđa se i njima? Prvo udomljavanje djece kod LGBT para - HDZ na vlasti.

HDZ koji je izglasao IK i ovo - https://narod.hr/hrvatska/hdz-izglasova ... e_vignette, protivi se rodnoj ideologiji?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 12:58 

Znači SDP uvali u ***, a kriv je HDZ jer nije izvadio iz g .
I zato SDP valja, a HDZ ne valja.
Kod tog usvajanja, a i to ti je već napisano, HDZovo ministarstvo je to pokušalo spriječiti, ali je sud presudio da je to protivno zakonu, onome istom koji je donio SDP čim se ono malo dokopao vlasti.
Mogu li se prava jednostavno ukidati to ti ne mogu odgovariti, ali znam da nije bilo takvih inicijativa ni s desna ni od Mosta pa ni HDZa.
Ali vama ako ni Most nema inicijativu kriv je HDZ .

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 12:58 

bumbar92 je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Grubori? Službeno nije utvrđeno tko je to učinio. A ako su to bili Hrvati, sigurno to nisu učinili po zapovjedi. Bio sam vojnik u "Oluji", rečeno nam je čak da ne smijemo uzimati stvari iz kuća, sa zarobljenicima smo postupali dobro, čaj je bilo komičnih scena, gdje su naši vodiči (domaći dečki) pokušavali Srbe posramiti patetikom ("Zašto ste nam to učinili? Bili smo si dobri. Bili smo kumovi. Asfalt ste dobili prije nas. Struju ste dobili prije nas. Zašto? Zašto?"). Dakle, oni se nama ne ispričavaju za ništa, pa ne moramo mi biti dežurne budale i plaćati odštete.

ne gubim živce jarane, nego viđe li ti Zoku u Gruborima, zašto njemu ne žugaš , njemu je to izgleda oprošteno iako kažem ti ja osobno cijenim te poteze gutanja žabe (koji nisu nikakva isprika nego komemoracija) ako oni idu u smjeru da se nađu nestali kako to deklariraju Medved i ekipa, a mislim i da je Zoki u toj priči bio.

Za mene osobno, nema isprika niti oprosta niti ću se ikada pomiriti sa četnicima i koljačima raznih vrsta, a svakoj nevinoj žrtvi ću dati poštovanje i izmoliti za pokoj.

Hadezeovci su zbog ovih stvari koje nabrajaš dobili šaku u glavu i opet će ako nastave sa ovim četnikovanjem i tu s e slažem s tobom ako ne bude efekta i ispadne da su ih naguzili zbog saborskih stolica. Također, znam da su se još od kraja rata plaćale pozamašne cifre za te informacije, ali isto je bio slab rezultat, čak je dosta bilo naplaćenih dezinformacija koliko se sjećam.
Ne žalim nikakvu lovu niti progutanu žabu da se bar jedan više nestali nađe, a da se može i represijom, može, i naravno da sam i za tu opciju.
To stavljati samo hadezeovcima na dušu nije u redu, jer gdje je sdpeova strategija po tom pitanju, rade li oni šta oko toga, ne znam, eto volio bih znati koji su njihovi rezultati i način na koji to ostvaruju, ako su uopće.

Pun je mup srpskih zločinaca, bukvalno koljači sa Ovčare. To je hdz dopustio. Otkaz Hrvatu, posao srpskom zločincu sa Ovčare. Ja to ne mogu podržavati i preko toga preći. Još uz to, pazi sad…. Medved urgiro. Medo se složio a sve pod palicom Pkenkovića. Šutni Hrvata branitelja, ostavi srbina četnika. I sad kao trebamo pričat o Medvedu.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:00 

zaba1111 je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

slika

Milanović me odlikovao pa forcam za njega. Može li ovako?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:03 

Pa to znamo i govorimo o tome.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:17 

Evo što možemo očekivati u BIH od Milanovića u idućih pet godina

Zoran Milanović, predsjednik koji je u proteklih pet godina pokazao da ne mari za formalnosti ni političku korektnost, nastavlja svoj pohod kao glas razuma u moru birokratske uljudnosti. Njegove oštre kritike premijera Plenkovića i ministara, posebice onih zaduženih za obranu, razotkrile su neučinkovitost i manjak odlučnosti u zaštiti nacionalnih interesa posebice u vrijeme korona ludila i početka rata u Ukrajini. Milanović je beskompromisno prozivao njihove odluke, ne libeći se nazvati stvari pravim imenom, što je izazvalo podjele, ali i steklo poštovanje onih koji cijene iskrenost i odlučnost.

Njegov odnos prema političkom Sarajevu bio je trn u oku mnogim bošnjačkim političarima i dijelu javnosti. Milanović je otvoreno kritizirao bošnjačke lidere zbog hegemonističkih težnji i sustavnog ignoriranja prava Hrvata u BiH. Njegove izjave o nužnosti zaštite konstitutivnosti Hrvata bile su glas vapijućeg u pustinji međunarodne nezainteresiranosti. Nije se ustručavao podsjetiti međunarodnu zajednicu na njihove propuste u provedbi Daytonskog sporazuma, jasno dajući do znanja da Hrvatska neće pasivno promatrati obespravljenost svog naroda u susjednoj zemlji.

Unatoč tome, proeuropski ulizivački HDZ, uvijek spreman udovoljiti Bruxellesu, optuživao ga je za rusofilstvo – što je apsurdno. Milanovićeva skepsa prema nekim zapadnim politikama proizlazi iz pragmatičnog promišljanja i odbijanja slijepog podilaženja stranim interesima, a ne iz bilo kakve naklonosti prema Moskvi. Takve optužbe više govore o HDZ-ovoj nesigurnosti i nedostatku vizije nego o stvarnim Milanovićevim stavovima.

Tijekom prvog mandata, Milanović je pokazao da predsjednik može biti više od ceremonijalne figure. Njegove kritike nabave borbenih aviona, sumnjivih postupaka ministra obrane i izostanka jasne strategije za nacionalnu sigurnost bile su dokaz da predsjednička funkcija može i mora biti korektiv vlasti. Njegova upornost u temama koje smatra važnima – od prava Hrvata u BiH do odnosa sa susjedima – često ga je dovodila u sukobe, ali i donosila podršku onih koji od predsjednika traže odlučnost i integritet.

U novom mandatu možemo očekivati nastavak takve politike. Milanović će vjerojatno još glasnije zagovarati reforme izbornog sustava u BiH, inzistirati na poštivanju Daytonskog sporazuma i suprotstavljati se onima koji zagovaraju centralizaciju BiH nauštrb Hrvata. Njegov ton prema političkom Sarajevu ostat će oštar, što će dodatno iritirati one koji ga već sada doživljavaju kao neugodnog protivnika. Na domaćoj političkoj sceni, tenzije će se nastaviti, jer Milanović neće štedjeti niti HDZ-ovu vladu niti njihove saveznike.

Najveći izazov bit će mu zadržavanje balansa između beskompromisnog stava i političke suradnje. Hoće li uspjeti proširiti krug onih koji ga podržavaju i dokazati da predsjednik može biti ozbiljan faktor u oblikovanju politike, ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno – Zoran Milanović ni u drugom mandatu neće biti predsjednik koji šuti. Njegova odlučnost, ponekad na granici tvrdoglavosti, mogla bi postati ključna u vremenima kada regija traži stabilnost i jasne lidere.

Autor : Ivan Crnjac l bild.ba

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:26 

zaba1111 je napisao/la:

I? Šta je problem s tim?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:26 

krstjanin je napisao/la:

Ciela politika je velika takija. SDP stalno govori da su za ljudska prava, ravnopravnost, uključivost... a katolike bi prvom prilikom opet pobacali u obližnje jame da im se pruži prilika.
Istina je da HDZ može samo razočarat domoljuba i kršćanina sa svojom vladavinom, a SDP može samo ugodno iznenadit, jerbo su očekivanja različita. Da parafraziram: SDPu ćeš bit zahvalan da nije porušio crkve, a HDZu ćeš zamjerit da se nije iskreno prekrižio

Kako rekoh SDP ne moze takijati jer znas sta ocekivati od njih bez obzira sta kazu, upravo zato je podmukliji HDZ jer sasvim drugo radi od onoga sto govori. Teska takija

To ti je logika kano da kršćanin u Iraku radije izabere ISIL nego Sadama Huseina. Eto Sadam Husein je bio licemjer koji se pravio da štiti kršćane, a s ISILom znaš na čemu si i nisu licemjeri pak biraš njih... :neznam
Ali ja sam valjda svrstan u neinteligentnu desnicu pak zato ništa ne kužim... :zubati

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:30 

tetejac je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

I? Šta je problem s tim?

Imaš problem s ovim? Da čujem.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:32 

krstjanin je napisao/la:

To ti je logika kano da kršćanin u Iraku radije izabere ISIL nego Sadama Huseina. Eto Sadam Husein je bio licemjer koji se pravio da štiti kršćane, a s ISILom znaš na čemu si i nisu licemjeri pak biraš njih... :neznam
Ali ja sam valjda svrstan u neinteligentnu desnicu pak zato ništa ne kužim... :zubati

Ocito jer toliko tesko nije, pogotovo ne treba ici u Irak.
Slicnije ti je sa SDPom i SDA u BIH. Drazi mi je tri puta SDA je s njima bar znas da te mrze. SDP je nasuprot tome isto sranje samo oni takijaju da su ovaki i onakvi i kao takvi s takijom su tri puta opasniji od neprijatelja koji ti kaze otvoreno da te mrzi jer s njim znas sta ocekivati i kako se boritiprotiv njega za razliku od takijasa s kojima si uvjek u neizvjesnosti i uvjek ti ga metnu sazada kako bi to jedan doktor reko

A u hrvatskoj upravo to radi HDZ, takija da je desnica, a radi stvari koje bi se postidila i najgora ljevica.

Pri tome naravno ne mislim da treba birati SDP, vec smao da je Milanovic bolji od HDZovog kandidata primorca

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:46 

zaba1111 je napisao/la:
Kod tog usvajanja, a i to ti je već napisano, HDZovo ministarstvo je to pokušalo spriječiti, ali je sud presudio da je to protivno zakonu, onome istom koji je donio SDP čim se ono malo dokopao vlasti.
Mogu li se prava jednostavno ukidati to ti ne mogu odgovariti, ali znam da nije bilo takvih inicijativa ni s desna ni od Mosta pa ni HDZa.

Ne valja ni SDP ni HDZ. Dva su to krila KPH. I što sad? SDP davno donio loš zakon, pa tko brani HDZu da ga izmjeni?? Po zakonu nismo imali ni porez na nekretnine (koji je prvi želio uvaljati SDP (Linić)), HDZ promijenio zakon - i sad ga imamo.
Sve te suce, postavio je uglavnom HDZ i oni rade po zakonu koji je donio ili odobrava - HDZ. Tako da, vlast može mijenjati zakone, suce, a ako treba, može se i mimo zakona. Npr. kada pravaši i general Glasnović krenu u Srb, HDZ policija ih lijepo zatvori u tor, oduzme im slobodu kretanja i pravo na prosvjed (https://www.youtube.com/watch?v=yvkfaGVHA2M). Hrvatska domoljubno desna vlast, ne bi to dozvolila, na ovaj ili onaj način.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:47 

tetejac je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
I? Šta je problem s tim?

Na gluposti ne odgovarm.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:52 

krstjanin je napisao/la:
Evo što možemo očekivati u BIH od Milanovića u idućih pet godina

Zoran Milanović, predsjednik koji je u proteklih pet godina pokazao da ne mari za formalnosti ni političku korektnost, nastavlja svoj pohod kao glas razuma u moru birokratske uljudnosti. Njegove oštre kritike premijera Plenkovića i ministara, posebice onih zaduženih za obranu, razotkrile su neučinkovitost i manjak odlučnosti u zaštiti nacionalnih interesa posebice u vrijeme korona ludila i početka rata u Ukrajini. Milanović je beskompromisno prozivao njihove odluke, ne libeći se nazvati stvari pravim imenom, što je izazvalo podjele, ali i steklo poštovanje onih koji cijene iskrenost i odlučnost.

Njegov odnos prema političkom Sarajevu bio je trn u oku mnogim bošnjačkim političarima i dijelu javnosti. Milanović je otvoreno kritizirao bošnjačke lidere zbog hegemonističkih težnji i sustavnog ignoriranja prava Hrvata u BiH. Njegove izjave o nužnosti zaštite konstitutivnosti Hrvata bile su glas vapijućeg u pustinji međunarodne nezainteresiranosti. Nije se ustručavao podsjetiti međunarodnu zajednicu na njihove propuste u provedbi Daytonskog sporazuma, jasno dajući do znanja da Hrvatska neće pasivno promatrati obespravljenost svog naroda u susjednoj zemlji.

Unatoč tome, proeuropski ulizivački HDZ, uvijek spreman udovoljiti Bruxellesu, optuživao ga je za rusofilstvo – što je apsurdno. Milanovićeva skepsa prema nekim zapadnim politikama proizlazi iz pragmatičnog promišljanja i odbijanja slijepog podilaženja stranim interesima, a ne iz bilo kakve naklonosti prema Moskvi. Takve optužbe više govore o HDZ-ovoj nesigurnosti i nedostatku vizije nego o stvarnim Milanovićevim stavovima.

Tijekom prvog mandata, Milanović je pokazao da predsjednik može biti više od ceremonijalne figure. Njegove kritike nabave borbenih aviona, sumnjivih postupaka ministra obrane i izostanka jasne strategije za nacionalnu sigurnost bile su dokaz da predsjednička funkcija može i mora biti korektiv vlasti. Njegova upornost u temama koje smatra važnima – od prava Hrvata u BiH do odnosa sa susjedima – često ga je dovodila u sukobe, ali i donosila podršku onih koji od predsjednika traže odlučnost i integritet.

U novom mandatu možemo očekivati nastavak takve politike. Milanović će vjerojatno još glasnije zagovarati reforme izbornog sustava u BiH, inzistirati na poštivanju Daytonskog sporazuma i suprotstavljati se onima koji zagovaraju centralizaciju BiH nauštrb Hrvata. Njegov ton prema političkom Sarajevu ostat će oštar, što će dodatno iritirati one koji ga već sada doživljavaju kao neugodnog protivnika. Na domaćoj političkoj sceni, tenzije će se nastaviti, jer Milanović neće štedjeti niti HDZ-ovu vladu niti njihove saveznike.

Najveći izazov bit će mu zadržavanje balansa između beskompromisnog stava i političke suradnje. Hoće li uspjeti proširiti krug onih koji ga podržavaju i dokazati da predsjednik može biti ozbiljan faktor u oblikovanju politike, ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno – Zoran Milanović ni u drugom mandatu neće biti predsjednik koji šuti. Njegova odlučnost, ponekad na granici tvrdoglavosti, mogla bi postati ključna u vremenima kada regija traži stabilnost i jasne lidere.

Autor : Ivan Crnjac l bild.ba

Da nije bilo vapijuceg glasa ZM bilo bi drugacije što, ništa, jer je njegov učinak nula niti ga je iko bitan doživio.
Samo kontaju ko je onaj debos.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 13:57 

zaba1111 je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Na gluposti ne odgovarm.

Takog te volim. Imali su 30 godina ovi iz hdz-a da me odlikuju i daju bombona pa nisu.
Milanović jest i zato glasamo za njega. 75%-25% i zahvali se Bogu da je odziv bio slab jer bi hdz lažni branitelj još gore prošao.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 14:02 

Ko ti je dao penziju, prava, liječenje u HR i sve sto treba.
Da nisu oni koji su se protiv toga borili i skupljali poene na tome.
I za nas uopće nije dobro da se muslimani radikaliziraju.
Nama trebaju što tiše promjene.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 14:02 

goran2hr je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Ne valja ni SDP ni HDZ. Dva su to krila KPH. I što sad? SDP davno donio loš zakon, pa tko brani HDZu da ga izmjeni?? Po zakonu nismo imali ni porez na nekretnine (koji je prvi želio uvaljati SDP (Linić)), HDZ promijenio zakon - i sad ga imamo.

Srećom nisu opcije samo SDP ili HDZ. :zubati

1118 of 2558 - 43.71%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 14:03 

tetejac je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Pun je mup srpskih zločinaca, bukvalno koljači sa Ovčare. To je hdz dopustio. Otkaz Hrvatu, posao srpskom zločincu sa Ovčare. Ja to ne mogu podržavati i preko toga preći. Još uz to, pazi sad…. Medved urgiro. Medo se složio a sve pod palicom Pkenkovića. Šutni Hrvata branitelja, ostavi srbina četnika. I sad kao trebamo pričat o Medvedu.

a sdp se tome protivio?
digao medijsku halabuku?
išta rekao, neka izjava u tom smislu?
išta?
ima li link kakav, reakcija neke udruge, stranke,... kako se to dopustilo eto čudim se.

već se priča da je netko urgirao, sad ispade da je Medved veći komunjara od sdpeovaca i veći četnik od sdsa :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1978 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 80  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: