HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 17:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 90 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Premještanje glavnog grada-obnova hrvatske državnosti na dinarskom prostoru
PostPostano: 07 stu 2021, 16:33 

Nek od vas ovdje očito nisu nikad putovali od Korenice do Udbine jer da jesu, prvo bi se upitali zakaj na Krbavskom polju nema niti jedne jedine kuće, a onda bi ubrzo dobili i odgovor. Oni koji bi lupili glavni grad na malu visoravan Udbine su posebni genijalci. Knin je već druga priča, ali da bi Knin bio bitan grad, a ne izvan svih tokova, prvo moramo vratiti barem HB u okrilje matice Hrvatske. Svakome kome se čini da je Zagreb prevelik, krivo vam se čini, on je normalne veličine, ali Hrvatskoj fali pola države. Mislim da se i na ovoj temi vidi zašto Hrvati tako brzo gube svoju suverenost i samostalnost, stalno traže neki novi glavni grad u glavama, a onda i nove države koje će njima gospodariti. Umjesto da razviju svoj glavni grad i urede svoju državu, oni bježe u okrilje drugoga, prvo mislima, a onda i djelima.

Vrh

Naslov: Re: Premještanje glavnog grada-obnova hrvatske državnosti na dinarskom prostoru
PostPostano: 07 stu 2021, 16:36 

Glavni grad se mora pod hitno maknit iz Zagreba. U tom gradu su većina ljudi sa služanskim mentalitetom. Nije čudno da je i država poprimila takvu politiku.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 16:57 

Hrvatska je geostrateški komunistička država, ne postoji ni jedna država iz zapadnog bloka di su sve institucije i sve velike korporacije u glavnom gradu. To je glavni razlog zašto nam je politika "vazalska" ko premreži Zagreb premrežio je svu Hrvatsku, tek kad se raspodijeli pravedno institucije može se pokrenut RH.

Neda mi se ponavljat, jer sam već to jednom pisao ne nekoj temi. Osim gospodarstva naveo sam da u Zagrebu u slučaju elementarne katastrofe NE Krško, poplava il potresa može doć do blokade cijele države. Ko da sam znao, to se praktički kasnije i dogodilo sa potresom i pandemijom.

Ministar je to čak iz Australie primjetio da svi mediji u RH su u Zagrebu, Plenković premreži medije na jednom ručku il kavi s urednicima il vlasnicima i samo udaraju u gusle kako on kaže.
To bi bilo nemoguće recimo da je Večernji u Splitu, a 24sata u Osijeku, Index u Rijeci... NovaTV u Splitu, RTL u Rijeci i sl.

Recimo da pogađate di je Njemački Ustavni Sud nebi iz 10 puta pogodili grad, slično da pogađaju ljudi di je sjedište Njemačke Pošte i sl.

Nekad ne treba izmišljat toplu vodu, nego samo kopirat uspješne države i prilagodit to nama.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 17:12 

Da, u pravu ste, to kaj imamo sluganski mentalitet i vodimo vazalsku politiku je kriva činjenica da imamo glavni grad koji sadrži institucije države. Čudno da onda svi ostali narodi nisu istog mentaliteta jer i oni imaju glavni grad. Kako da to Slovenci nisu sluganski narod, a isto imaju glavni grad di su sve institucije države. Ili Mađari koji imaju i sve institucije i svo gospodarstvo u Budimpešti? Bit će vam lakše kad shvatite da je problem u svakome od nas i da se moramo poboljšati kao osobe.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 17:25 

Brane je napisao/la:
Recimo da pogađate di je Njemački Ustavni Sud nebi iz 10 puta pogodili grad, slično da pogađaju ljudi di je sjedište Njemačke Pošte i sl.

Nekad ne treba izmišljat toplu vodu, nego samo kopirat uspješne države i prilagodit to nama.

Pogodi gdje se nalazi sjedište njemačkog hidrometeorološkog zavoda? :zubati

Taj grad ima jedva stotinjak tisuća stanovnika.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 18:00 

Grunf je napisao/la:
Da, u pravu ste, to kaj imamo sluganski mentalitet i vodimo vazalsku politiku je kriva činjenica da imamo glavni grad koji sadrži institucije države. Čudno da onda svi ostali narodi nisu istog mentaliteta jer i oni imaju glavni grad. Kako da to Slovenci nisu sluganski narod, a isto imaju glavni grad di su sve institucije države. Ili Mađari koji imaju i sve institucije i svo gospodarstvo u Budimpešti? Bit će vam lakše kad shvatite da je problem u svakome od nas i da se moramo poboljšati kao osobe.

Pa Slovenija i Mađarska nisu baš zapadni blok...
Slovenija u kojoj je srbin gradonačelnik Ljubljane i najbogatiji "slovenac" (kako se zove Januković??) Slovenci koji su u vlastitoj državi manjina nasuprot srbima i muslimanima. Ako je neko vazal, onda su to slovenci i sami su mi to priznali, pogotovo €uro ih je ubio...
Mađarska čiji glavni grad još uvijek nosi muslimansko ime (Budim)Pešta i koji hrvata Nikolu Zrinskog svojataju ko mađara jer ko vazali nikad nisu imali svoje heroje. To što Orban pokušava bit neovisan možemo simpatizirat ili ne, al on ovisi o novcu EU tako da na kraju uvijek popusti isto ko i poljaci.

Uzećemo primjer Rimca...
Rimac kaže da ima oko 1000 ljudi zaposleno
- od toga su barem 400 klasični radnici i sl.
- znači nek je 600 visokoobrazovanih
- od tih barem 200 su stranci
- znači da bi zaposlio 400 visokoobrazovanih hrvata trebalo mu je skoro 15 godina (Svaka čast! to uopće nije loše)
- skoro 1 milijardu € je morao privuć investicija što od privatnika Porsche, Hyundai, kinezi, pa od EU i RH da bi to ostvario (to je gotovo nemoguće izvest)

Tek kad se pogledaju ove brojke može se shvatit kako je teško otvorit održiva visokoobrazovana odnosno visoko plaćena radna mjesta.

Ko je pratio u Njemačkoj '90i propast najbogatije regije Ruhr, zna da Njemačka Vlada nije reagirala i povukla BMW, Mercedes i druge da otvore dio pogona tamo da bi imali njemački Detroit.

Citat:
Pogodi gdje se nalazi sjedište njemačkog hidrometeorološkog zavoda? :zubati

Taj grad ima jedva stotinjak tisuća stanovnika.

Nemam pojma, daj neki orjentir (da ne varam) neka moja logika da je sjeverno blizu Skandinavije od kud dolazi hladniji zrak, ajmo reć Flensburg (iako ne znam kolko ljudi ima)

Privitak/ci:
Screenshot 2021-11-07 at 17-05-17 Der Bundesgerichtshof - Homepage.png
Screenshot 2021-11-07 at 17-05-17 Der Bundesgerichtshof - Homepage.png [ 8.45 KiB | Pogledano 1999 put/a. ]

PostPostano: 07 stu 2021, 18:36 

Brane je napisao/la:
Nemam pojma, daj neki orjentir (da ne varam) neka moja logika da je sjeverno blizu Skandinavije od kud dolazi hladniji zrak, ajmo reć Flensburg (iako ne znam kolko ljudi ima)

Nije na sjeveru,nalazi se relativno blizu središta države, u pokrajini Hessen.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 18:44 

Wetzlar

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 19:35 

HHerceg je napisao/la:
Glavni grad se mora pod hitno maknit iz Zagreba. U tom gradu su većina ljudi sa služanskim mentalitetom. Nije čudno da je i država poprimila takvu politiku.

Zamisli da živiš u onom smradu bez kamena i bure, kako ćeš tamo bit normalan? Ono da se sravni sa zemljom ne bi nikakve štete bilo.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 19:49 

Brane je napisao/la:
Wetzlar

Nalazi se u Offenbachu.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 20:01 

Ova tema je totalna glupost, ne čini mentalitet u glavnom gradu zemljopisni položaj nego sadržaji, trgovački centri, kina, kazalište, klubovi za alternativce, adventske kućice sa kuhanim vinom i kobasicama.

Da se sad sve to preseli u Knin ili bilo gdje tamo će onda biti isti mentalitet kao sada u Zagrebu.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 21:13 

Glavni grad nema smisla premiještati, to je povijesno Zagreb sa svim prednostima i manama.
Trebalo bi osnažiti centre ostalih hrvatskih regija, Split, Rijeku i Osijek, na način da se poslovne karijere jednako uspješno mogu ostvariti i u tim gradovima .

Što se tiče gradnja grada u Lici, najpovoljnija pozicija bi bila uz autocestu i željeznicu, uz neki vodotok, i to bi bio neki manji idealno osmišljeni gradić, koji bi nastao oko neke za tu svrhu uspješno realizirane gospodarske zone, a urbanistički bi bio isplaniran idealan omjer radnih, redizencijalnih, javnih, zdravstvenih i sportskih površina. Gradio bi se polako i strogo po pravilima urbanizma 21 stoljeća.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 21:16 

Ne treba novi grad u Lici. Treba spašavat ove koji su već tamo.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 21:17 

Iz Zagreba treba sve što ima veze s državom raseliti diljem Hrvatske. Centralizacija nas ubija.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 07 stu 2021, 21:18 

Ja sam predložio da se premjesti glavni grad u Knin ne iz nekog razloga mentaliteta koji su suludi razlozi već zato jer je Zagreb već prevelik grad za hrvatske prilike i ostat će takav kako god, trebalo bi ubrizgat dio stanovništva, uhljeba i administracije negdje drugdje. Knin je zemljopisno idealan nakon vraćanja turske Hrvatske i HB Hrvatskoj. A tu su i povijesni razlozi. Davno je i bio glavni grad dok Zagreb nije postojao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 90 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: