|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 21:52 |
|
|
Citat: Skandal u Solinu: Profesorica zabranila djeci spominjanje Vukovara! U jednoj školi u Solinu dogodila se nesvakidašnja i pomalo skandalozna situacija u kojoj je profesorica na roditeljskom sastanu upozorila roditelje da njihova djeca u školu više ne smiju dolaziti odjevena u majice s hrvatskim obilježjem. Još veći šok dotična je profesorica priredila roditeljima kad im je zabranila spominjanje Vukovara.  Jedna od majki, Ana Rožić o ovom se oglasila na Facebook stranici 'Priznajem! Hrvat sam!' na kojoj je napisala svoje nedavno iskustvo s roditeljskog sastanka. Njezin post prenosimo u cijelosti: ' Na roditeljskom sastanku u školi u Solinu došlo je upozorenje da djeca ne smiju isticati hrvatstvo nošenjem majica ili bilokakvih drugih predmeta koji bi mogli ugroziti jednog učenik Srbina, a drugog Bošnjaka. Razrednica je posebno apelirala na roditelje hrvatske branitelje, išla je toliko daleko da je zabranila spominjanje Vukovara. Nakon toga smo ja i deset drugih roditelja napustili sastanak još jednom dajući im na znanje i za spolni odgoj i Vukovar i kurikulum škole. Crvena banda ruši sve ustavne vrijednosti pomoću pijuna tzv. pedagoga koji nam uče djecu. ja sam im trn u oku jer je ovo treći put da odlazim sa roditeljskih sastanaka. Zato ne čekajmo četvrti mjesec, idemo što prije.' http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/7 ... ovara.html
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 21:53 |
|
|
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
salvatore
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 21:55 |
|
|
|
Korektan potez profesorice, Hrvatska se mora okrenuti budućnosti i razvijanju ekonomije zbog ulaska u Evropsku uniju. Uz to obavezno dolazi i poštivanje manjinskih zajednica a Srbi su tamo ipak više od manjine. Apsolutno korektno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
salvatore je napisao/la: Korektan potez profesorice, Hrvatska se mora okrenuti budućnosti i razvijanju ekonomije zbog ulaska u Evropsku uniju. Uz to obavezno dolazi i poštivanje manjinskih zajednica a Srbi su tamo ipak više od manjine. Apsolutno korektno. haha, nisi ti cist. Uz svo duzno postovanje, naravno... Ne znam kakve veze ima sto ce neko obuci majicu s saharom s (ne)okretanjem buducnosti? Ne znam da li to ne ikoji nacin ugrozava nekog drugog? Pa npr. Ameri non stop isticu svoju zastvau i svoje vrijednosti... A onu britansku zastavu imas oslikanu od gaca pa nadalje, pa niko ne govori da su nazadni ili ne znam sta... Hrvatsko drustvo je bolesno. Ta zena je bolesna. Uostalom, sta je ona i ko je ona da ona to djeci govori. Djeca imaju roditelje da ih uce odredjenim vrijednostima, a ona je tu da drzi svoj predmet, koji se uostalom placa iz proracuna te drzave cije bi isticanje ona zabranjivala... Na kraju... Cemu spominjanje WW2? Cemu spominjanje Ausvica, Jasenovca itd... Hej, ajmo se okrenuti buducnosti...  Al to ne smeta...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
salvatore
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:11 |
|
|
|
Bilo bi u redu da nije riječ o Vukovaru, gradu koji je toliko propatio i tokom i poslije rata. Dodatni verbalni sukobi zbog nekakvih obilježja nikome nisu potrebni iako na prvi pogled te stvari izgledaju kao trivijalne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:17 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Gospođi profesorici opomena pred otkaz neka ide raditi u Sarajevo promicati takvu vrstu "korektnosti" .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:19 |
|
|
salvatore je napisao/la: Bilo bi u redu da nije riječ o Vukovaru, gradu koji je toliko propatio i tokom i poslije rata. Dodatni verbalni sukobi zbog nekakvih obilježja nikome nisu potrebni iako na prvi pogled te stvari izgledaju kao trivijalne. Pa ako iko sad radi nekakave sukobe to je ova profesorica. Vukovar je povijest, i kao i svaku drugu povijest potrebno ju je poznavati da se nesto nauci iz nje. Ljutio se neko ili ne... A kao sto vec rekoh... Ona je presla granice svog posla i onog za sto je ona placena. Ona nek drzi svoj predmet, tj. nek radi ono sto joj je posao, a ove druge stvari nek zadrzi za sebe. Djeca imaju roditelje i ne treba im ona odredjivati sta ce i kako ce.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:26 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
|
Poznavajući svoje roditelje ,mene bi poslali obučenog u "kockice" uzorak od glave do pete i čak mislim da bi mi kupili i torbu sa kockicama za tu priliku.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
salvatore
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:28 |
|
|
Aztec je napisao/la: salvatore je napisao/la: Bilo bi u redu da nije riječ o Vukovaru, gradu koji je toliko propatio i tokom i poslije rata. Dodatni verbalni sukobi zbog nekakvih obilježja nikome nisu potrebni iako na prvi pogled te stvari izgledaju kao trivijalne. Pa ako iko sad radi nekakave sukobe to je ova profesorica. Vukovar je povijest, i kao i svaku drugu povijest potrebno ju je poznavati da se nesto nauci iz nje. Ljutio se neko ili ne... A kao sto vec rekoh... Ona je presla granice svog posla i onog za sto je ona placena. Ona nek drzi svoj predmet, tj. nek radi ono sto joj je posao, a ove druge stvari nek zadrzi za sebe. Djeca imaju roditelje i ne treba im ona odredjivati sta ce i kako ce. Apsolutno se slažem da to nije posao profesorice, dala je sebi malo slobode da kazni neodgovorne. Ipak, tu se pokrala nečija greška, društvo je zakazalo, djeca se moraju naučiti biti odgovorna i da paze na osjećaje drugih jer ih to razvija kao ljudske individue. Profesorica je pogriješila ali vjerujem sve sa najboljim i najplemenitijim ciljem-očuvanja mira i tolerancije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:30 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Poznavajući svoje roditelje ,mene bi poslali obučenog u "kockice" uzorak od glave do pete i čak mislim da bi mi kupili i torbu sa kockicama za tu priliku. ja bi to isto napravio... toliko bi iha nalijepio kockicama da bi kuja dobila epiliepticni napad od sarenila... Svijet je stvarno mjesto puno budala...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25007 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
salvatore je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pa ako iko sad radi nekakave sukobe to je ova profesorica. Vukovar je povijest, i kao i svaku drugu povijest potrebno ju je poznavati da se nesto nauci iz nje. Ljutio se neko ili ne...
A kao sto vec rekoh... Ona je presla granice svog posla i onog za sto je ona placena. Ona nek drzi svoj predmet, tj. nek radi ono sto joj je posao, a ove druge stvari nek zadrzi za sebe. Djeca imaju roditelje i ne treba im ona odredjivati sta ce i kako ce.
Apsolutno se slažem da to nije posao profesorice, dala je sebi malo slobode da kazni neodgovorne. Ipak, tu se pokrala nečija greška, društvo je zakazalo, djeca se moraju naučiti biti odgovorna i da paze na osjećaje drugih jer ih to razvija kao ljudske individue. Profesorica je pogriješila ali vjerujem sve sa najboljim i najplemenitijim ciljem-očuvanja mira i tolerancije. Ne moraju.  Vjerojatno si mioslio upotrijebiti riječ trebaju. Moraju se poštovati zakoni/propisi i plaćati porezi. Ostalo ne mora, ako išta znaš o demokraciji.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
salvatore
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:38 |
|
|
|
Dakako, porezi se mogu izbjeći ili ne plaćati pa odgovarati pred sudom. Nisam u multi-kulti pričama i razdvajanje je poželjno tamo gdje je to moguće ali Srbi koji tamo žive nisu zaslužili stalne napade kojima su izloženi, od ćirilice pa do ovog slučaja. Vjerovatno je profesorica uzela u obzir i situaciju sa ćirilicom pa nije htjela dodatne komplikacije u društvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25007 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
salvatore je napisao/la: Dakako, porezi se mogu izbjeći ili ne plaćati pa odgovarati pred sudom. Nisam u multi-kulti pričama i razdvajanje je poželjno tamo gdje je to moguće ali Srbi koji tamo žive nisu zaslužili stalne napade kojima su izloženi, od ćirilice pa do ovog slučaja. Vjerovatno je profesorica uzela u obzir i situaciju sa ćirilicom pa nije htjela dodatne komplikacije u društvu. Nisu ni Hrvati u Bih zaslužili Komšića i ovakve federalne partnere, pa ko nas pita. Je li se brineš i za nas istim intezitetom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Poanta je što profesorica to po zakonu ne može zabraniti. Pa roditelji znate odgovor, što više hrvatskih rekvizita kupite djeci dok sama ne da ostavku.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:42 |
|
|
salvatore je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pa ako iko sad radi nekakave sukobe to je ova profesorica. Vukovar je povijest, i kao i svaku drugu povijest potrebno ju je poznavati da se nesto nauci iz nje. Ljutio se neko ili ne...
A kao sto vec rekoh... Ona je presla granice svog posla i onog za sto je ona placena. Ona nek drzi svoj predmet, tj. nek radi ono sto joj je posao, a ove druge stvari nek zadrzi za sebe. Djeca imaju roditelje i ne treba im ona odredjivati sta ce i kako ce.
Apsolutno se slažem da to nije posao profesorice, dala je sebi malo slobode da kazni neodgovorne. Ipak, tu se pokrala nečija greška, društvo je zakazalo, djeca se moraju naučiti biti odgovorna i da paze na osjećaje drugih jer ih to razvija kao ljudske individue. Profesorica je pogriješila ali vjerujem sve sa najboljim i najplemenitijim ciljem-očuvanja mira i tolerancije. Ma ko je to ona da ona nekog "kaznjava"? Ko je to ona da ona uopce odlucuje sta je, a sta nije uredu. Ona je tu da radi svoja posao, i ne znam, predaj sta je tundra, ko sto neko prodaje osiguranje ili sta ja znam. Djeca su djeca. Ali ja uopce ne vidim di je taj propust sto su djeca ucinila? Sta, sto je neko dijete spomenulo Vukovar i reklo da su ga Srbi unistili (sto je i cinjenica)? Sto je neko dijete obuklo kockastu majicu, to je valjda neodgovornost??? Najbolje bi bilo da i ime zemlje promijenite da se neko ne bi osjecao "ugrozen"... Ista je logika...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:43 |
|
|
salvatore je napisao/la: Dakako, porezi se mogu izbjeći ili ne plaćati pa odgovarati pred sudom. Nisam u multi-kulti pričama i razdvajanje je poželjno tamo gdje je to moguće ali Srbi koji tamo žive nisu zaslužili stalne napade kojima su izloženi, od ćirilice pa do ovog slučaja. Vjerovatno je profesorica uzela u obzir i situaciju sa ćirilicom pa nije htjela dodatne komplikacije u društvu. Komplikacije radi jednog učenika u razredu?Taj mali će sigurno naginjat više Hrvatskoj kako god okreneš i čisto sumnjam da se trese kad vidi šahovnicu negdje. Dobro da nije tražila da se maknu šahovnice iz svih razreda ,ono da ne bi povrijedili nečije osjećaje.Možda ode i zabrani ravnatelju da se pušta himna RH na razglas kad su neke svečanosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:44 |
|
|
salvatore je napisao/la: Dakako, porezi se mogu izbjeći ili ne plaćati pa odgovarati pred sudom. Nisam u multi-kulti pričama i razdvajanje je poželjno tamo gdje je to moguće ali Srbi koji tamo žive nisu zaslužili stalne napade kojima su izloženi, od ćirilice pa do ovog slučaja. Vjerovatno je profesorica uzela u obzir i situaciju sa ćirilicom pa nije htjela dodatne komplikacije u društvu. Ako cemo ici po onom da je obicno najednostavnije rjesenje ono ispravno, ja bih rekao da je profesorica jednostavno tuka koja i ne misli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 22:44 |
|
|
BBC je napisao/la: Poanta je što profesorica to po zakonu ne može zabraniti. Pa roditelji znate odgovor, što više hrvatskih rekvizita kupite djeci dok sama ne da ostavku. Sutra će netko reći, da homići ne smiju u školu, jer bi moglo izazvati reakcije nekih krkana. To otvara Pandorinu kutiju, da se profesori miješaju u takve intimne stvari i tamo gdje se ne bi smjeli miješati. Ovo je nedopustiva stvar za nju i po meni treba sankcije snositi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 23:02 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Citat: Skandal u Solinu: Profesorica zabranila djeci spominjanje Vukovara! U jednoj školi u Solinu dogodila se nesvakidašnja i pomalo skandalozna situacija u kojoj je profesorica na roditeljskom sastanu upozorila roditelje da njihova djeca u školu više ne smiju dolaziti odjevena u majice s hrvatskim obilježjem. Još veći šok dotična je profesorica priredila roditeljima kad im je zabranila spominjanje Vukovara.  Jedna od majki, Ana Rožić o ovom se oglasila na Facebook stranici 'Priznajem! Hrvat sam!' na kojoj je napisala svoje nedavno iskustvo s roditeljskog sastanka. Njezin post prenosimo u cijelosti: ' Na roditeljskom sastanku u školi u Solinu došlo je upozorenje da djeca ne smiju isticati hrvatstvo nošenjem majica ili bilokakvih drugih predmeta koji bi mogli ugroziti jednog učenik Srbina, a drugog Bošnjaka. Razrednica je posebno apelirala na roditelje hrvatske branitelje, išla je toliko daleko da je zabranila spominjanje Vukovara. Nakon toga smo ja i deset drugih roditelja napustili sastanak još jednom dajući im na znanje i za spolni odgoj i Vukovar i kurikulum škole. Crvena banda ruši sve ustavne vrijednosti pomoću pijuna tzv. pedagoga koji nam uče djecu. ja sam im trn u oku jer je ovo treći put da odlazim sa roditeljskih sastanaka. Zato ne čekajmo četvrti mjesec, idemo što prije.' http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/7 ... ovara.htmlImatih luđaka i ljigavaca, no oni su vrsta osuđena na nestanak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 23:08 |
|
|
|
Usput, podsjetilo me to na jednog jugoluđaka, Igora Mandića, kojem je osobna tragedija-samoubojstvo kćeri-poremetilo politički um. Sadašnji ljigavi Mandić je u snažoj protimbi s onim prije rata.
Negdje 1985-ih bila je rasprava o Srbima u Hrvatskoj, ponašanju Hrvata i sl. I Mandić je rekao:
Ne može vlasnik kuće cijeli život hodati na prstima jer bi to, eventualno, moglo zasmetati gostu u kući. Uza svu obazrivost, život gazde u kući ne može se ravnati prama osjetljivostima- realnim i imaginarnim- gostiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 23:08 |
|
|
|
Gdje vam dođe ovaj Solin?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 23:12 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Gdje vam dođe ovaj Solin? Iza 7 Kaštela . Kod Splita.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 07 vel 2013, 23:30 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Usput, podsjetilo me to na jednog jugoluđaka, Igora Mandića, kojem je osobna tragedija-samoubojstvo kćeri-poremetilo politički um. Sadašnji ljigavi Mandić je u snažoj protimbi s onim prije rata.
Negdje 1985-ih bila je rasprava o Srbima u Hrvatskoj, ponašanju Hrvata i sl. I Mandić je rekao:
Ne može vlasnik kuće cijeli život hodati na prstima jer bi to, eventualno, moglo zasmetati gostu u kući. Uza svu obazrivost, život gazde u kući ne može se ravnati prama osjetljivostima- realnim i imaginarnim- gostiju. Gosti... lol... eee, demokracijo demokracijo...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 08 vel 2013, 00:35 |
|
|
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Profesorica upozorila djecu da ne smiju isticati hrvatstvo Postano: 08 vel 2013, 01:18 |
|
|
 Mala folira, srce joj je u Crvenim beretkama 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|