|
|
Stranica: 23/27.
|
[ 665 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75923 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Idealno, Šuica ide sa pozicije potpredsjednice neke komisije, na poziciju predsjednice, i prepušta fotelju zastupnika Sokolu.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75923 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Možda je i Sokol cijelo vrijeme znao da ulazi, čovjek se sekirao manje nego mi.
U emisiji na TV HB je hvalio Plenkovića na sva usta, da ga je sjebao na način da mu završi političku karijeru, vjerojatno ga ne bi tako hvalio.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:26 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Citat: Dubravka Šuica is a Croatian politician of the centre-right Croatian Democratic Union who has been Vice-President of the European Commission for Democracy and Demography since 2019. She previously served as a member of the European Parliament from 2013 to 2019. Čekaj to znači da i Plenković i Šuica onda se miču s liste. U tom slučaju Sokol ulazi. Mislim ne mora ostat, sad će se radit nova Komisija, na kraju lipnja će šefovi država predložiti nekoga vjerojatno opet Von der Leysn i onda ju mora apsolutnom većinom potvrditi Parlament i onda mislim poslije opet mora cijelu komisiju potvrdit, al dobra je šansa sa netko od njih bude u Komisiji.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Citat: Dubravka Šuica is a Croatian politician of the centre-right Croatian Democratic Union who has been Vice-President of the European Commission for Democracy and Demography since 2019. She previously served as a member of the European Parliament from 2013 to 2019. Čekaj to znači da i Plenković i Šuica onda se miču s liste. U tom slučaju Sokol ulazi. Sokol ulazi. HB forum opet avangarda!
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:27 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Čekaj to znači da i Plenković i Šuica onda se miču s liste.
U tom slučaju Sokol ulazi.
Mislim ne mora ostat, sad će se radit nova Komisija, na kraju lipnja će šefovi država predložiti nekoga vjerojatno opet Von der Leysn i onda ju mora apsolutnom većinom potvrditi Parlament i onda mislim poslije opet mora cijelu komisiju potvrdit, al dobra je šansa sa netko od njih bude u Komisiji. Možda je i Sokol predviđen za komisiju. Ali meni izgleda vjerojatnije da će biti zastupnik, a Šuica očito voli menadžerske pozicije.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Idealno, Šuica ide sa pozicije potpredsjednice neke komisije, na poziciju predsjednice, i prepušta fotelju zastupnika Sokolu. Potpredsjednica se misli na cijelu Europsku komisiju , a ovo za što je neki resor bezvezni nema predsjednik tog resora. Zapravo u ugovorima piše da Komisija ima 2/3 članova od broja država članica, ali Vijeće može jednoglasno to promijeniti pa se Vijeće jednoglasno složilo da svejedno svi imaju uhljebe.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:30 |
|
|
TOTAL (izlaznost 22%, LOL):
HDZ - 35% (6 mandata) SDP - 26% (4 mandata) DP - 9% (1 mandat) MOŽEMO - 6% (1 mandat)
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:34 |
|
|
Izlaznost u HR bi mogla biti najlošija od svih 27 zemalja.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:36 |
|
|
Jedino što bi Sokola hipotetski moglo zajebat je da su kritičari o briselskim foteljama u pravu, da parlament odbije Ursulu i Plenki uleti kao spasitelj i veliki vođa cijele Europe
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:38 |
|
|
PCM je napisao/la: TOTAL (izlaznost 22%, LOL):
HDZ - 35% (6 mandata) SDP - 26% (4 mandata) DP - 9% (1 mandat) MOŽEMO - 6% (1 mandat) Desnica ne može skupiti ni 10% čak niti uz ovakvu smiješnu izlaznost. Most potpuno propao. Kolakušić ima 2% glasova i jako se naljutio na birače
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:39 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Jedino što bi Sokola hipotetski moglo zajebat je da su kritičari o briselskim foteljama u pravu, da parlament odbije Ursulu i Plenki uleti kao spasitelj i veliki vođa cijele Europe Teško da će Draghia moći preskočiti.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:42 |
|
|
Prošli put je Macron sve sabotirao koliko znam, pa tko zna ak mu se zamjerila Ursula. U vijeću kad se predlaže kandidat se koristi kvalificirana većina. Ja navijam da ne neku poziciju (bar predsjednika Europskog vijeća ako ne Komisije) postave Draghija, bivšeg talijanskog premijera i predsjednika ECB-a. On ima genijalne izjave kao 'EU mora postati država'. https://www.euractiv.com/section/politi ... e-a-state/
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:46 |
|
|
novem je napisao/la: The Green Zebra je napisao/la: Jedino što bi Sokola hipotetski moglo zajebat je da su kritičari o briselskim foteljama u pravu, da parlament odbije Ursulu i Plenki uleti kao spasitelj i veliki vođa cijele Europe Teško da će Draghia moći preskočiti. Znam evo sad sam napisao da sam ja prljavi draghioljubiteljski eurofederalist. Ali ovisi s kime bude dogovor ne mislim ni da Macron sam može blokirat možda bude trebao netko desniji od Ursule ako se gude pregovaralo s Orbanom npr. Znam da su neki likovi iz Politica spominjali plenkija i grčkog premijera kao alternative iz EPP-a
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:49 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Jedino što bi Sokola hipotetski moglo zajebat je da su kritičari o briselskim foteljama u pravu, da parlament odbije Ursulu i Plenki uleti kao spasitelj i veliki vođa cijele Europe Hrvatska može nominirati za člana Komisije i nekoga tko nije među izabranim zastupnicima, to bi isto moglo ostaviti Sokola vani. Sokolu igra samo da u Komisiju uđe netko tko je ispred njega na listi (Šuja, Stier, Zovko, Ressler itd.)
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:49 |
|
|
Izgleda da je Gordan Bosanac ostao suh. Ivana Kekin dobila 25% preferncijalnih. U možemo su zbunjeni….
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:50 |
|
|
tucepi je napisao/la: Izgleda da je Gordan Bosanac ostao suh. Ivana Kekin dobila 25% preferncijalnih. U možemo su zbunjeni…. Ovisi kako su planirali no ak neće zar nije sam da može dat ostavku pa ide on
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37783 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kekin je rekla da ne ide i čestita Gordanu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:57 |
|
|
dunno je napisao/la: Most propao ko žeton. 3,5% po izlaznoj anketi, 1% manje od one neke tik-tokerice što se kandidirala iz zajebancije. A još imali HSP i Glasnovića na listi... Je ovo je teže s*anje. S*jebali ih Raspudići ipak na kraju.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:58 |
|
|
trokut je napisao/la: Potop Mosta u biti pokazuje koliko su ih Raspudići nosili.
Oni su i izašli zbog kandidatske liste za EU. Pa ne baš. Više koliko su im Raspudići naštetili na kraju. I zanimljivo kaj DP nije propao.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 09 lip 2024, 23:59 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Iskreno ne znam koliko je uopće pozicija na listi bitna.
U BiH su pravila mix, moraš skupiti ogroman broj glasova da pretekneš nekoga koji je na boljoj poziciji na listi.
Ne znam kakva su ovdje pravila, je li se gleda samo broj preferencijalnih glasova, ili je broj na listi u formuli.
Ako formula raspodjele ne sadrži poziciju na listi, moguće je da uđe i Marijana Petir koja je zadnja na listi, ljudi bar znaju za nju. Moraš dobiti više od 10% ukupnih glasova za listu, da prešišaš ostale.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 10 lip 2024, 00:04 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Prošli put je Macron sve sabotirao koliko znam, pa tko zna ak mu se zamjerila Ursula. U vijeću kad se predlaže kandidat se koristi kvalificirana većina. Ja navijam da ne neku poziciju (bar predsjednika Europskog vijeća ako ne Komisije) postave Draghija, bivšeg talijanskog premijera i predsjednika ECB-a. On ima genijalne izjave kao 'EU mora postati država'. https://www.euractiv.com/section/politi ... e-a-state/Ja čak mislim da bi Plenki mogao prije postati predsjednik Europskog vijeća i da bi ga tu Ursula mogla dobro pogurati, ako i sama dođe na sadašnje mjesto. Bila bi to nakon 11 godina jedna top pozicija za nekog iz HR, što je i vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 10 lip 2024, 00:06 |
|
|
weasel je napisao/la: potocnj je napisao/la: DP ovim rezultatom potvrđuje da im birači ne vide suradnju s HDZ-om kao izdaju nego kao njihovo korištenje demokratske mogućnosti da, u skladu sa svojim mogućnostima, utječu na vlast udesno.
Zapravo odbijanje razgovora sa SDP-om su njihovi birači prepoznali kao dosljednost.
Možeš kritizirati Plenkovića koliko hoćeš, i trebaš ako si desna oporba, ali trebaš isto tako biti i svjestan da ima gore od Plenkovića.
Birači nisu krezubi ni glupi, a mediji naročito vole birače desnice opisati tako: "Kritizirao si Plenkovića a sada si sa njim pa će te tvoji birači sjekirama i toljagama potjerati!"
Ispada nije baš tako. Prosječan seljak je puno obrazovaniji sada nego nekad prije, a ja bih reko i bliži realnosti nego prosječno građansvo većih gradova.
Seljaci recimo znaju razliku čovjeka i životinje a ovi gradski misle da im je pas i mačka u rangu djeteta/čovjeka. Usporedba ovih izbora i parlamentarnih nije realna, razlicite su okolnosti i pravila. Izlaznost je smijesno niska, HDZ je ubio demokraciju. Jezgra najzagriženijih DP-ovaca bujičara je izašla i glasala ostali nisu. DP je gotov na iducim izborima, bivša stranka Li-la. Prvo, njihova ljubav s Plenkyem je pred pucanjem (bar bila prije ovih izbora). Pa realno, Plenky je bliži Možemu, nego njima. Ovo im je vjetar u leđa. Drugo, ono što je za očekivati je obračun SDPa s Možemovcima. Realno gledajući, Možemovci su napravili sve kako bi torpedirali smjenu HDZa, išli su svađati oporbu na svakom koraku. Ako se SDP uspije konsolidirati, prva stvar koja bi im trebali biti na pameti je rješiti se ovih sotonističkih parazita. A tu onda DP dobija manevarskog prostora. Oni su jaki organizacijski, na terenu. Jer zbilja ispada da je prosječan birač kratke memorije, da slabo pamti i da mu se svašta da namazati. Ključno je pitanje pod kakvim okolnostima će izaći iz vlade uskoro.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 10 lip 2024, 00:06 |
|
|
weasel je napisao/la: potocnj je napisao/la: DP ovim rezultatom potvrđuje da im birači ne vide suradnju s HDZ-om kao izdaju nego kao njihovo korištenje demokratske mogućnosti da, u skladu sa svojim mogućnostima, utječu na vlast udesno.
Zapravo odbijanje razgovora sa SDP-om su njihovi birači prepoznali kao dosljednost.
Možeš kritizirati Plenkovića koliko hoćeš, i trebaš ako si desna oporba, ali trebaš isto tako biti i svjestan da ima gore od Plenkovića.
Birači nisu krezubi ni glupi, a mediji naročito vole birače desnice opisati tako: "Kritizirao si Plenkovića a sada si sa njim pa će te tvoji birači sjekirama i toljagama potjerati!"
Ispada nije baš tako. Prosječan seljak je puno obrazovaniji sada nego nekad prije, a ja bih reko i bliži realnosti nego prosječno građansvo većih gradova.
Seljaci recimo znaju razliku čovjeka i životinje a ovi gradski misle da im je pas i mačka u rangu djeteta/čovjeka. Usporedba ovih izbora i parlamentarnih nije realna, razlicite su okolnosti i pravila. Izlaznost je smijesno niska, HDZ je ubio demokraciju. Jezgra najzagriženijih DP-ovaca bujičara je izašla i glasala ostali nisu. DP je gotov na iducim izborima, bivša stranka Li-la. Prvo, njihova ljubav s Plenkyem je pred pucanjem (bar bila prije ovih izbora). Pa realno, Plenky je bliži Možemu, nego njima. Ovo im je vjetar u leđa. Drugo, ono što je za očekivati je obračun SDPa s Možemovcima. Realno gledajući, Možemovci su napravili sve kako bi torpedirali smjenu HDZa, išli su svađati oporbu na svakom koraku. Ako se SDP uspije konsolidirati, prva stvar koja bi im trebali biti na pameti je rješiti se ovih sotonističkih parazita. A tu onda DP dobija manevarskog prostora. Oni su jaki organizacijski, na terenu. Jer zbilja ispada da je prosječan birač kratke memorije, da slabo pamti i da mu se svašta da namazati. Ključno je pitanje pod kakvim okolnostima će izaći iz vlade uskoro.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 10 lip 2024, 00:12 |
|
|
novem je napisao/la: The Green Zebra je napisao/la: Prošli put je Macron sve sabotirao koliko znam, pa tko zna ak mu se zamjerila Ursula. U vijeću kad se predlaže kandidat se koristi kvalificirana većina. Ja navijam da ne neku poziciju (bar predsjednika Europskog vijeća ako ne Komisije) postave Draghija, bivšeg talijanskog premijera i predsjednika ECB-a. On ima genijalne izjave kao 'EU mora postati država'. https://www.euractiv.com/section/politi ... e-a-state/Ja čak mislim da bi Plenki mogao prije postati predsjednik Europskog vijeća i da bi ga tu Ursula mogla dobro pogurati, ako i sama dođe na sadašnje mjesto. Bila bi to nakon 11 godina jedna top pozicija za nekog iz HR, što je i vrijeme. Ne znam koliko to ima smisla, možda neki prestiž ali pozicija bez ovlasti predsjeda sastancima.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: RH: Izbori za Europski parlament 2024. Postano: 10 lip 2024, 00:17 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: novem je napisao/la: Ja čak mislim da bi Plenki mogao prije postati predsjednik Europskog vijeća i da bi ga tu Ursula mogla dobro pogurati, ako i sama dođe na sadašnje mjesto. Bila bi to nakon 11 godina jedna top pozicija za nekog iz HR, što je i vrijeme.
Ne znam koliko to ima smisla, možda neki prestiž ali pozicija bez ovlasti predsjeda sastancima. To je druga top pozicija uopće, ako ne računamo predsjednika EU parlamenta.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|