|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 18:32 |
|
|
Zekanović sazvao okrugli stol u Saboru o školovanju djece kod kuće! https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/zekanov ... e-12458739 Citat: Saborski zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović organizirao je okrugli stol s temom obrazovanja djece kod kuće, javlja HRT. Istaknuto je da, prema istraživanjima, djeca koja se školuju kod kuće ostvaruju iste ili bolje rezultate od djece koja se školuju u školskom sustavu.
Taj vid školovanja bio bi posebno koristan u ruralnim sredinama. No, uz zakonsku regulativu, materijalna prava, pitanje je dostupnosti obrazovnih i izvanškolskih sadržaja. Brojna su pitanja otvorena, ali sva bi trebala, složni su svi, ići isključivo na dobrobit djece. Već više od pola zemalja u Europskoj uniji provodi homeschooling. Ja sam inače veliki podržavatelj privatnog školovanja, ne samo kod kuće nego općenito! Vrlo jednostavno ću obrazložit moje razloge: 1. ŠKOLA U prosjeku profesori(ce) u Školi imaju preko 40 godina, što znači da je i njihovo znanje staro oko 20 godina 2. FAKULTET U prosjeku na faksu profesori imaju preko 40 godina, to znači da je njihovo znanje staro oko 20 godina. Dakle djeci profesori predaju znanje u prosjeku 20-40 godina staro! Netko će reć profesori se doškolovavaju, da ali u određenom uskom segmentu svog područja. Niti imaju vremena, niti imaju mogućnosti da testiraju to svoje doškolovavanje. Kako gledate vi na sve ovo ??
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 18:35 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4394 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Zekanović top tri idiota i kameleona Hrvatske politike, on promovira nekakve krscanske vrijednosti navodno, a javna tajna je da mu je najstarija kćer lezba.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 18:40 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Zekanović top tri idiota i kameleona Hrvatske politike, on promovira nekakve krscanske vrijednosti navodno, a javna tajna je da mu je najstarija kćer lezba. Ko su druga 2 ?? Čisto iz znatiželje...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 18:46 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1107 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Kakvo školovanje kod kuće🤦♂️. U školi se socijalizira, u stvarnom je svijetu.
Naučiš se i kakvih smeća ima.
Lakše je naučiti okružen kolegama nego AI alatima.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 19:28 |
|
|
Brane je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Zekanović top tri idiota i kameleona Hrvatske politike, on promovira nekakve krscanske vrijednosti navodno, a javna tajna je da mu je najstarija kćer lezba. Ko su druga 2 ?? Čisto iz znatiželje... Nije čvrsta lista, ali definitivno od relevantnijih ljudi a ne totalnih anonimusa bi tu išli Bero, Dalija, Čipe/Penava nije mi ni Bartulica drag, al on mi pari primazan svim mastima pa baš i ne paše tu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 19:29 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Kakvo školovanje kod kuće🤦♂️. U školi se socijalizira, u stvarnom je svijetu.
Naučiš se i kakvih smeća ima.
Lakše je naučiti okružen kolegama nego AI alatima. Takva dica generalno budu teški čudaci, zna sam jednog ,,našeg" iz Hamerike malog šta je homschooled jako slabo socijalizirano dite.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 19:35 |
|
|
Fenomen Zekanović ( https://www.youtube.com/watch?v=NiX-f9e2dpQ)?! Toj našoj "prosvjeti" i "kulturi", ima se što nadugo prigovarati. A za sve to loše, možemo zahvaliti vladajućima koje Zekanović i zekanovićirani DP podržavaju. Pa ako s ovom glupavom idejom, Zekanović šalje poruku kako nam školstvo ne valja, pa bi obrazovanje bolje odradili roditelji sami, on zapravo kritizira i prosvjeduje protiv samog sebe. Kada bi on "sutra" doživio katarzu i pojavio se sa listom zahtjeva kod Plenkovića, kojom bi se iz prosvjete izbacilo sve loše i uvjetovao to svojom daljnjom potporom Plenkyu, pa još ajde nekako.... No on ovu bizarnost odrađuje po nalogu HDZ-a (kao i sve ostalo), od toga neće biti ništa, a radi se skretanju pažnje ili stvaranju nekog lažnog desnog imidža. Kao on nešto "prkosi" ljevičarenju i boleštinama u prosvjeti?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 19:50 |
|
|
|
Najkasnije od 6. je bolje napustiti koncept 100% učionica. 10%-20% workshops max.
Socijalizirati se djeca mogu kroz izvannastavne aktivnosti, npr. sport, posjet muzeju, itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 04 pro 2025, 20:21 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Najkasnije od 6. je bolje napustiti koncept 100% učionica. 10%-20% workshops max.
Socijalizirati se djeca mogu kroz izvannastavne aktivnosti, npr. sport, posjet muzeju, itd. Zanimljivo kako ljudi uvijek Školu vide kao jedinu socijalizaciju, kao da nije postojala socijalizacija i prije škole. Kao da naši roditelji i djedovi nisu bili više "socializirani" od nas a neki nisu bili ni pismeni. Uzmimo najpoznatije primjere školovanja hrvata kod kuće odnosno van školskog sustava, a to su Ivica a kasnije i Janica Kostelić. Po čemu su Kostelići asocijalni ?? O uspješnosti Kostelića nećemo ni govorit, to ja van svake pameti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 05 pro 2025, 12:21 |
|
|
Brane je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Najkasnije od 6. je bolje napustiti koncept 100% učionica. 10%-20% workshops max.
Socijalizirati se djeca mogu kroz izvannastavne aktivnosti, npr. sport, posjet muzeju, itd. Zanimljivo kako ljudi uvijek Školu vide kao jedinu socijalizaciju, kao da nije postojala socijalizacija i prije škole. Kao da naši roditelji i djedovi nisu bili više "socializirani" od nas a neki nisu bili ni pismeni. Uzmimo najpoznatije primjere školovanja hrvata kod kuće odnosno van školskog sustava, a to su Ivica a kasnije i Janica Kostelić. Po čemu su Kostelići asocijalni ?? O uspješnosti Kostelića nećemo ni govorit, to ja van svake pameti. Kostelići nisu socijalizirani u tom smislu, nekad su ljudi jedni drugima pomagali i nitko se nije previše isticao. Kad si vidio uspješnog sportaša npr. da nekom svom prijatelju iz djetinjstva nosi trosjed na 10. kat, vjerojatno bi rekao da to ne smije jer će se ozlijediti pa će mu karijera doći u pitanje. Vrhunski sportaši su veliki egoisti, a za njihov uspjeh se cijela obitelj odriče i trpi. Što se tiče školovanja, pa sve ovisi koji su učitelji i profesori. Isto kao kod kuće ovisi kakvi su roditelji. Meni su djeca u istoj školi a kao da nisu na istom kontinentu jer su kriteriji i način rada potpuno drugačiji od razreda do razreda. Tako bi i nakon školovanja kod kuće neki postali doktori i inženjeri, a neki bi pišali i srali po ulici jer im roditelji ne bi objasnili ni čemu služi wc.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Školovanje djece kod kuće! Postano: 05 pro 2025, 12:33 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Brane je napisao/la: Zanimljivo kako ljudi uvijek Školu vide kao jedinu socijalizaciju, kao da nije postojala socijalizacija i prije škole. Kao da naši roditelji i djedovi nisu bili više "socializirani" od nas a neki nisu bili ni pismeni.
Uzmimo najpoznatije primjere školovanja hrvata kod kuće odnosno van školskog sustava, a to su Ivica a kasnije i Janica Kostelić.
Po čemu su Kostelići asocijalni ??
O uspješnosti Kostelića nećemo ni govorit, to ja van svake pameti. Kostelići nisu socijalizirani u tom smislu, nekad su ljudi jedni drugima pomagali i nitko se nije previše isticao. Kad si vidio uspješnog sportaša npr. da nekom svom prijatelju iz djetinjstva nosi trosjed na 10. kat, vjerojatno bi rekao da to ne smije jer će se ozlijediti pa će mu karijera doći u pitanje. Vrhunski sportaši su veliki egoisti, a za njihov uspjeh se cijela obitelj odriče i trpi. Što se tiče školovanja, pa sve ovisi koji su učitelji i profesori. Isto kao kod kuće ovisi kakvi su roditelji. Meni su djeca u istoj školi a kao da nisu na istom kontinentu jer su kriteriji i način rada potpuno drugačiji od razreda do razreda. Tako bi i nakon školovanja kod kuće neki postali doktori i inženjeri, a neki bi pišali i srali po ulici jer im roditelji ne bi objasnili ni čemu služi wc. Što se tiče Ivice Kostelića, skoro 50 godina ima, a svako malo ga moraju spašavati gorska služba ili obalna straža, zato što on namjerno ide kad mu kažu da ne bi trebao. Kako onda prigovoriti nekom češkom ili skandinavskom tinejdžeru, kad je ovaj cijeli život na planinama i na moru i opet ne sluša. Nesocijaliziran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|