|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 103 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 09:34 |
|
|
Ne vjerujem da Srbi u zadnje vrijeme maštaju o propasti coca cole. Po meni je vjerovatno glavni cilj ovoga oštetit Coca Colu, mrtvi Hrvati su im samo sredstvo za to a ne cilj sam po sebi.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 09:38 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12582 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Ako je namjerno trovanje, najveće šanse dajem hrvatskim antoglobalistima kao počiniteljima zločina. Rika se uklapa u taj psiho profil ljudi koji bi ubijali Hrvate jer navodno podržavaju homoglobo, soroša itd.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 09:38 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Ako je namjerno trovanje, najveće šanse dajem hrvatskim antoglobalistima kao počiniteljima zločina. 
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 09:41 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Ako je namjerno trovanje, najveće šanse dajem hrvatskim antoglobalistima kao počiniteljima zločina.  Eto vidiš, odmah si potvrdio svoj upitni karakter.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 09:44 |
|
|
Pa ovo je čista provokacija. Optužit Hrvate da truju kiselinom Hrvate.
|
|
Vrh |
|
 |
Antijunak
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 09:45 |
|
|
Ako je to posljedica propusta/namjere u punionici, zar ne bi trebalo biti više slučajeva?
_________________ Attack of the Clones
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 09:46 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Pa ovo je čista provokacija. Optužit Hrvate da truju kiselinom Hrvate. To Hrvati ne ubijau Hrvate? https://www.novilist.hr/novosti/statist ... lacivanja/
|
|
Vrh |
|
 |
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 09:47 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ne vjerujem da Srbi u zadnje vrijeme maštaju o propasti coca cole. Po meni je vjerovatno glavni cilj ovoga oštetit Coca Colu, mrtvi Hrvati su im samo sredstvo za to a ne cilj sam po sebi. Kažem da postoji mogućnost, veća šansa je da su muslimani pogotovo ako gledamo kontekst. Ovaj slučaj iz 7 mjeseca je možda slučajan ali ovo zadnjih dana je čisti terorizam.
|
|
Vrh |
|
 |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 10:03 |
|
|
Prodekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije: Malo je vjerojatno da je netko nešto ubacio u jednu bocuKomentirajući da se Romerquelle puni u Austriji, a Coca-Cola u plastičnoj boci u Zagrebu, potvrdio je da se radi o dvije različite linije i dvije različite tehnologije. Naglasio je da je malo vjerojatno da je jedna boca kontaminirana ako je stvarno došlo do greške u proizvodnji."Ako je kod pranja linije zaostala kiselina ili lužina, sigurno se više boca napunilo tim nedozvoljenim sredstvom. Treba se vratiti unatrag i vidjeti koja je to serija. Nekad se radi o jednoj smjeni, nekad o 24 sata, a nekad i o nekoliko dana rada prije nego što se linija opere", dodao je. "Nakon što se pogon očisti, mora se raditi analiza i to se mora ponavljati sve dok se ne utvrdi neutralan ispir. To se moralo napraviti. Kontrola proizvodnje morala je dati zeleno svjetlo da se idu puniti boce. Teško mi je vjerovati da se radi o sustavnom previdu", rekao je Meštrović. ... Naglasio je kako je malo vjerojatno da je netko u pogonu mogao nešto ubaciti u jednu bocu. " Međutim, moguće je da je netko u transportu, u namjeri da našteti proizvođaču, zamijenio bocu drugom, u koju je stavio neki sastojak a da se to ne može primijetiti", rekao je. Upozorio je da su to ipak špekulacije te da je potrebno sačekati nalaze. https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m 
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 10:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vjerojatno masovna histerija oko prirodne pojave. Ne bih rekao da je vjerojatno, ali postoji i ta mogućnost. Barem kod ovih što su se javili sa lakšim opekotinama i odmah pušteni na kućnu njegu.
|
|
Vrh |
|
 |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 10:17 |
|
|
Citat: Četvrti slučaj trovanja? Ostojić: Izbjegavajte sva gazirana pića. Pijte običnu voduStavljeni su u pripravnost liječnici i sestre. Ne paničariti. Izbjegavajte sva gazirana pića. Pijte običnu komunalnu vodu. Zagrebačka je super, dalmatinska također, primorska, lička… Ako išta Hrvatska ima - ima sjajnu vodu. Pustimo je li itko kriv - ostavimo to drugima. Nećemo politiku u ovu butigu. Postoje li institucije koje su to trebale odraditi prije, a ne da se sve dozna iz poruka? Vjerojatno su trebale, bez daljnjega. Brine me slučaj otprije dva mjeseca. Tom pacijentu se rade bužiranja jednjaka, došlo je do tako jake upale, korozije da se stvorilo vezivo koje je suzilo jednjak koji kolege moraju proširivati... Može li se ustanoviti da su svi slučajevi povezani? Osim HZJZ-a, preporučujem Vučetić as soon as possible. Naravno, uputa pacijentima, osim da ne pijete - ako ne daj Bože popijete - provjerite okus, ispljunite. Nemojte konzumirati vodu, mlijeko. Može doći do gore reakcije. Što se mojem tijelu događa kad popijem takvu kiselinu? Ne daj Bože da se ikome više desi. Može se desiti svašta, od upalnih promjena, žarenja, paljenja, neizdržive boli koja imitira infarkt. Odmah prestati piti, odmah u bolnicu... Ne voda, ne mlijeko, ne soda bikarbona, ne znamo je li kemija unutra, može doći do izrazitog pogoršanja kliničkog stanja. https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 10672.aspx Nadam se da će ljudi poslušati, ne mora na kraju bit ništa strašno, ali tko zna jel neki luđak mogao podmetnut zatrovane boce i što je sve stavio 
|
|
Vrh |
|
 |
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 10:25 |
|
|
Masovna panika je dakle prekrižena i potvrđena sa izlaganjem Beroša, pronašli su vjerojatno kiselinu u bocama.
Ono čega se najviše bojim je da ne kriju činjenice kako bi štitili štitili proizvođače i direktno ugrozili živote ljudi.
Može se grupu pronaći preko boca, svaka ima barcode i lako je ustanoviti s proizvođačem gdje su sve poslali teroristi boce i kada su ih točno zamijenili.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 11:00 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la: Masovna panika je dakle prekrižena i potvrđena sa izlaganjem Beroša, pronašli su vjerojatno kiselinu u bocama.
Nitko ne spori da je u ovim slučajevima u Rijeci bilo kontaminacije bočica. Čovjeku je jedan mali gutljaj spalio ždrijelo i jednjak, to ne može biti od normalne tekućine. Ali ovi novi "blagi" slučajevi koji se javljaju nakon izbijanja priče u javnost, a koji se odmah puštaju na kuću njegu, mogu biti rezultat histerije. Evo sad čitam da nekima koji su se javili jučer/danas nije od pića, nego su jeli slane štapiće... 
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 12:11 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7509 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
NikolaZagreb je napisao/la: Jeli moguće da je trovanje coca colom povezano sa terorističkim napadom domacih bih muslimana Nimalo me ne bi začudilo da se o tome radi.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 12:14 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Ako je namjerno trovanje, najveće šanse dajem hrvatskim antoglobalistima kao počiniteljima zločina. Rika se uklapa u taj psiho profil ljudi koji bi ubijali Hrvate jer navodno podržavaju homoglobo, soroša itd. Podržava li kolega Niko Komadina homoglobo i Soroša?
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 12:19 |
|
|
Moguće da je bilo još slučajeva, al su u policiji to zataškali kao i Stankovu nesreću.
Znači Stanko se sam javio novinarima nakon 2-3 mjeseca od nesreće, a potaknulo ga je to da je neko dijete u Zagorju nastradalo kao i on i to je vidio u medijima i odlučio ispričat i svoju nesreću.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 12:29 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Ako je namjerno trovanje, najveće šanse dajem hrvatskim antoglobalistima kao počiniteljima zločina. Rika se uklapa u taj psiho profil ljudi koji bi ubijali Hrvate jer navodno podržavaju homoglobo, soroša itd. Podržava li kolega Niko Komadina homoglobo i Soroša? Kolega je slobodno misleći. Njemu mišljene ne nameću mediji, telegrami, twiteri, stranke, nvo, sveta pisma, itd.
|
|
Vrh |
|
 |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 12:51 |
|
|
Citat: Beroš: Ima još sumnjivih slučajeva, jedan je u Varaždinu. Neki su jeli slane štapićeMINISTAR zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti u saboru o trovanjima nakon konzumacije bezalkoholnih pića. "Sve institucije rade svoj posao, zdravstveni sustav je spreman, postupamo prema protokolu. Pravodobno su obaviješteni policija, DIRH i DORH. Imamo nekoliko novih bolesnika. Četiri pacijenta su u KBC-u Zagreb, jedan na opservaciji u Vinogradskoj i jedan u Varaždinu", rekao je. Podsjetimo, to su četiri nova slučaja u odnosu na one o kojima je Beroš izvijestio jučer. Ukupno je šest novih sumnjivih slučajeva, a sedmi je čovjek koji je još prije četiri dana hospitaliziran u Rijeci s kemijskom ozljedom jednjaka nakon konzumiranja Romerquellea ... "Nisu svi pili ista pića. Neki su rekli da su jeli slane štapiće. Moramo sve povezati, a ne plašiti javnost. Kad se određena veza uspostavi, javnost će biti obaviještena, a do tada preporuka da se pije voda iz vodovodnog sustava", rekao je. Zašto je javnost obaviještena tek jučer? "Čekali su nalaze, u ovom trenutku još nemamo nalaze. Situaciju je promijenilo to što su se novi slučajevi počeli pojavljivati u drugim gradovima. Analiza koje bi decidirano pokazale o čemu se radi još uvijek nema. Nakon prve ozljede u Rijeci nije bilo moguće reći o čemu je riječ. Konzumacija pića je mogla biti incidentalna, piće je na neki način moglo biti promijenjeno… Pitanje je zašto je do toga došlo. Kad smo saznali za novi slučaj, izašli smo u medije. Izašli smo onda kada smo procijenili da realna opasnost postoji", rekao je. https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 10730.aspx Citat: Coca-Cola u Austriji: Nije problem u našoj proizvodnji
"Djelujemo u skladu s najvišim standardima kvalitete i sigurnosti hrane, koje redovito provjeravaju nadležna tijela. Paralelno smo proveli temeljitu internu istragu koja nije pokazala probleme u našoj proizvodnji. Osim toga, poslali smo uzorke u nezavisni, akreditirani laboratorij na daljnje testiranje", poručili su za 24sata iz glasnogovorništva austrijske Coca-Cole, gdje se nalazi punionica Römerquellea za hrvatsko tržište.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 13:00 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Podržava li kolega Niko Komadina homoglobo i Soroša?
Kolega je slobodno misleći. Njemu mišljene ne nameću mediji, telegrami, twiteri, stranke, nvo, sveta pisma, itd. Čemu to petljanje? Ne zanima me od kud Vama Vaše mišljenje, nego podržavate li homoglobo i Soroša? Jednostavno DA ili NE? One koje ne podržavaju homoglobo i Soroša, podlo ste etiketirali kao trovače. I sad nešto muljate?! Osjećate li se ugroženo? Primili ste prijetnje? Imate neke dokaze?
|
|
Vrh |
|
 |
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 13:03 |
|
|
Masovna panika je vjerojatno tu ali ako su kiselinu našli na proizvodima iz više izvora to znači kako nije problem u pogonima.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 13:08 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Kolega je slobodno misleći. Njemu mišljene ne nameću mediji, telegrami, twiteri, stranke, nvo, sveta pisma, itd.
Čemu to petljanje? Ne zanima me od kud Vama Vaše mišljenje, nego podržavate li homoglobo i Soroša? Jednostavno DA ili NE? One koje ne podržavaju homoglobo i Soroša, podlo ste etiketirali kao trovače. I sad nešto muljate?! Osjećate li se ugroženo? Primili ste prijetnje? Imate neke dokaze? Podržavam slobodu  Šta si se obrušio na mene, osjećaš se prozvanim? Ne vidim kako si reagirao na tvrdnju o muslimanima kao trovačima 
|
|
Vrh |
|
 |
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 13:11 |
|
|
Muslimani dostavljaci,joj sto ce biti zataskavanja sto radi zaštite brenda sto radi uvoza radne snage
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 13:32 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Čemu to petljanje? Ne zanima me od kud Vama Vaše mišljenje, nego podržavate li homoglobo i Soroša? Jednostavno DA ili NE? One koje ne podržavaju homoglobo i Soroša, podlo ste etiketirali kao trovače. I sad nešto muljate?! Osjećate li se ugroženo? Primili ste prijetnje? Imate neke dokaze?
Podržavam slobodu  Šta si se obrušio na mene, osjećaš se prozvanim? Ne vidim kako si reagirao na tvrdnju o muslimanima kao trovačima  Izađite iz ormara i recite DA ili NE? Čega se sramite? Čega se bojite? Osobno, ne podržavam homoglobo i Soroša. Nisam musliman, ako s tim prozivkama oni imaju problem, neka se jave.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 14:10 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Podržavam slobodu  Šta si se obrušio na mene, osjećaš se prozvanim? Ne vidim kako si reagirao na tvrdnju o muslimanima kao trovačima  Izađite iz ormara i recite DA ili NE? Čega se sramite? Čega se bojite? Osobno, ne podržavam homoglobo i Soroša. Nisam musliman, ako s tim prozivkama oni imaju problem, neka se jave. OK, vidim sa čim imaš problem. Pogodilo te.  Znam ja vas, sve mali staljini, jedan do drugog. I ko si ti da tebi odgovaram sa Da ili NE, šta si sebi umislio?
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Trovanje coca colom Postano: 08 stu 2023, 14:22 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3810 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Ovaj slučaj do kraja treba istražiti, međutim ne bih izlijetao sa nikakvim optužbama.
Islamisti kad urade terorizam odmah se pohvale "Da to sam ja!" tako da je modus operandi ovdje previše drugačiji da bi se tako nešto pretpostavilo.
I ne treba sve događaje gledati kroz neke prizme: islamizma/islamofobije, rusofilije/rusofobije, odanosti zapadu vs. istoku i sl.
Civilizacijski pripadamo zapadu i kulturološki se smatram zapadnjakom, ali ni na zapadu nisu svuda ruže i leptirići (iako je sad manje više sve ispod duge). Također je civilizacijski doseg mogućnost biti kritičan i prema svojoj strani.
Ima dosta iskvarenosti, i u mom iskustvu, i po pričama ljudi koji su radili za njih, svatko tko ima posla s američkim kompanijama doživi to da oni pokušavaju srozati regulativu i standarde daleko ispod europskih standarda, a Coca Cola je američka kompanija, vrh joj vuče u SAD.
Amerikanci bi ovako nešto napravili, čistili toksičnom kiselinom samo jer je jeftinija, a onda, da smanje trošak, skratili vrijeme čišćenja.
Također, nakon prvih glasova o tom reagirali bi na način da idu u damage control.
Zato su neki mediji, a sam sam svjedočio da je to bio portal Dnevnik Nove TV iz Hrvatske, prvo objavio ime i proizvođača i vode Romerquelle da bi kasnije cenzurirali ta imena.
Očito su ili dobili prijetnju tužbom za klevetu ili da će povuć svoj marketinški segment s tog TV-a koji je od Coca Cole ogroman.
Kako god, ispostavilo se da je ta vijest i bila istinita.
Evo neka je i terorizam, iz Coca Cole su svjesno skrivali vijest od javnosti.
Po meni, netko treba dobit robiju, ne toliko za inicijalni propust, koji je također možda za zatvora, ali definitivno za prikrivanje.
Nebitno tko je i što je uzrokovalo propust, kompanija je postupila na najpohlepniji kapitalistički način, a inače sam anti-komunizam i pobornik kapitalizma, da ne bi bilo da sam jugonostalgičan ili neka druga glupost. I tu je režim sakrivao sve ovakve događaje i razlika je da se ne bi nikad ni saznalo.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 44 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|