|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 59 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MIR
|
Naslov: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 31 kol 2010, 16:41 |
|
|
U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš?Uvod: Predsjednik Ivo Josipović potpisao je odluku o oduzimanju odličja Branimiru Glavašu nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu Glavašu od osam godina za ratni zločin u Osijeku 1991. «Glavašu će shodno Zakonu biti oduzet i čin generala bojnika», kaže 'naš' pravdoljubivi Predsjednik….a oduzima mu se saborska plaća i ine beneficije! E, da je kojim slučajem umjesto Glavaša u to ratno vrijeme Osijekom 'drmao' pacifista Josipović, taj bi vjerojatno sve probleme riješio miroljubivim putem…. U znak dobre volje pozvao bi Ivo svog prijatelja Slobu s obitelji na Titove Brijune pa bi na miru 'sve' utanačili; ili bi možda prihvatio bezuvjetnu kapitulaciju tog hrvatskog grada okruženog sa svih strana JNA-soldateskom i domaćim četnicima! Ali, Glavaš to nije učinio, nije dopustio da Osijek postane Osek, spriječio je genocid kakav se dogodio nedalekom Vukovaru iako je i u Osijeku agresor počinio teške ratne zločine pobivši projektilima (i snajperima) nasumce više od tisuću stanovnika! -U čemu je to Glavaš 'pogriješio'?Pa, navest ću samo neke primjere iz daleke ili bliske (ratne) povijesti koji sami za sebe dovoljno govore o tome kako se u ratu (ali ponekad i u miru) brani suverenitet zemlje izložene opasnosti razuzdanog agresora… - Prvi primjer: Kako su za razliku od Hrvata (Glavaša) postupili Amerikanci nakon japanskog napada na Pearl Harbour? Maleni Američki Japanci (Nisei), rukom na grudima prisežu vjernost SAD-u prije deportacije u konc-logor, 1942., Weil škola, San Francisco, Kalifornija. Dakle, poslije japanskog napada na Pearl Harbor, 7. prosinca 1941. g. i pogibije 2.400 američkih mornara, stanovništvo SAD-a zahvatila je panika od japanske invazije na pacifičku obalu SAD-a. Pod dojmom brzih i učinkovitih japanskih prodora na Pacifiku, Amerikanci su pretpostavili da je invazija na savezne države Kaliforniju, Washington i Oregon samo pitanje vremena. Amerikance japanskog podrijetla (Nisei-e) trebalo je u potpunosti ukloniti sa zapadne obale SAD-a, pa su po naredbi američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta prebačeni u koncentracione logore na istočnu obalu SAD-a. Svi Amerikanci japanskog podrijetla tom naredbom su izgubili svoj posao i cjelokupnu imovinu. Dio Nisei-a pokušao je dokazati svoju lojalnost prema SAD-u uključivanjem u američku vojsku. Mnogo ih je, Nisei-a, poginulo ili bilo ranjeno, (pretežno na europskom bojištu) jer ih je američko zapovjedništvo često koristilo kao topovsko meso prilikom prodora. Tek više desetljeća nakon završetka rata Nise-i su, za razliku od 'naših povratnika', dobili tek simboličnu odštetu zbog oduzimanja imovine, gubitka zaposlenja, ponižavanja i maltretiranja. Eto, tako je i Glavaš trebao postupiti: mobilizirati Osječke Srbe, oduzeti im imovinu i poslati ih na prvu liniju bojišnice ...'neka brane svoj voljeni grad'! Ili ih je za svaki slučaj trebao strpati u konc-logore? -Drugi primjer: Nakon kapitulacije Italije u rujnu 1943. u moje 'malo misto' Dalmatinske zagore 'došao' je jedan drugi okupator, umjesto talijanskih fašista pristigoše daleko rezolutniji njemački nacisti. Odmah po dolasku novog okupatora uveden je poseban ratni 'Zakon o taocima' a na oglasima je stajalo: Za jednog ubijenog (mrtvog) njemačkog 'oficira' strijeljat će se 25 taoca s talačke liste uglednih građana tog mjesta a za ubijenog njemačkog vojnika deset talaca; jasno, bez suđenja i saslušanja (nisam siguran dali su brojke sasvim točne ali-kao dijete-dobro se sjećam da mi je i otac bio na toj listi)! Temeljem ovog ratnog 'zakona', i po okolnim brdima smješteni partizani su itekako vodili računa kako ne bi zbog njihovih 'diverzantskih akcija' stradali taoci, u biti nedužni ljudi! Eto, da je Glavaš obznanio takav 'ratni zakon' u opkoljenom Osijeku sigurno ne bi stradalo (više od) tisuću nedužnih građana tog grada. Nasuprot tomu srbijanski agresor je iskoristio njegovu 'pogrješku' pa je za desetak (navodno po njegovu nalogu!?) ubijenih Srba nekažnjeno pobio tisućinjak građana-Hrvata. Stanovnici Osijeka bili su uistinu 'taoci' agresora….na brisanom prostoru poput glinenih golubova na športskoj streljani! Po svemu su novovjeki barbari s Istoka bili gori od njemačkih nacista jer su neobjavljeno koristili talački 'ratni zakon': za jednog ubijenog osječkog Srbina ubijeno je stotinu osječkih Hrvata (1:100), uključivo i onu nevinu vozačicu osječkog tramvaja kao i tv-snimatelja HTV-a, Žarka Kaića na zloglasnom poligonu C…! Da, da, zbunjeni mitraljezac iz JNA-tenka Žarkovu kameru zamijenio je s protu-tenkovskim oruđem… Tko je odgovarao za te ratne zločine nad civilima? Do danas nitko! -I treći primjer od prije par mjeseci, svibanj/lipanj, 2010!Evo kako Izraelci brane svoj suverenitet u vrijeme 'mira' i to u međunarodnim vodama ... daleko od svoje obale: Najmanje 16 (?) ljudi je poginulo a desetine ranjeno kada je izraelska mornarica u međunarodnim vodama (60 km. daleko od izraelske obale!) presrela konvoj od šest brodova, s 10.000 tona humanitarne pomoći za Palestince. Više stotina humanitaraca odvedeno je u izraelske zatvore, tamo su bili zatočeni, maltretirani a zatim sramno prognani (među 'zarobljenicima' bio je i jedan 'Nobelovac', 'al pari' židovskom Shimonu Peresu)! Izraelska strana je tvrdila da je sukob izbio kada su mirovni aktivisti, koji su plovili prema Gazi, navodno počeli udarati izraelske komandose metalnim cijevima a neki od humanitaraca pokazali su čak i svoje oštre džepne nožiće. Uostalom, cijeli taj događaj je snimljen ...mobitelom jednog od miroljubivih brodskih putnika. Jasno, pregledom tereta u izraelskoj luci Ashdod, nije pronađeno nikakvo oružje (kao ni kod Saddama Huseina u Iraku) pa se stoga može zaključiti da su nedužni humanitarci pobijeni jednostavno zbog preventive očuvanja izraelskog suvereniteta; za svaki slučaj! Nakon tog mirnodopskog zločina digla se velika prašina u demokratskom svijetu, čak je i UN žestoko osudio taj događaj a na koncu sve je završilo po onoj staroj: «pojeo vuk magare!» Predsjednik Izraela, Shimon Peres za razliku od 'našeg' Ive Josipovića nije degradirao zapovjednika izraelskih komandosa niti je izraelski sud tog 'zločinca' osudio na dugogodišnju zatvorsku kaznu ...za razliku od uzornog hrvatskog pravosuđa! Dakle, krilatica pravde glasi: QUOD LICET IOVI NON LICET BOVI…ili: što je dozvoljeno (židovskom) Jupiteru, nije i (hrvatskom) volu! I za kraj: Trojica naših junaka Domovinskog rata u Haagu vjerojatno neće dobiti 60 godina zatvora ukupno kako to uime 'svjetske global-pravde' traži tužitelj Brammertz, ali će svakako 'nešto' od toga participirati, bez ikakve sumnje. E, sad, hoće li im uzoriti pravnik Ivo Josipović-nakon pravomoćne presude-biti primoran oduzeti činove, odličja i plaću jer će Gotovina, Markač i Čermak poput Glavaša i de iure postati ratnim zločincima-kreatorima zločinačkog poduhvata? Hoće li Josipovićevi 'dani slave i ponosa' postati danima srama i poniženja? Možda nam pomogne novopečeni pomoćnik glavnog tajnika UN-a, ili, je i on tek pasivni sudionik Međunarodnog špancir-festa na East Riveru? Živi bili pa vidjeli! dk., omiš [email protected]
Privitak/ci: |
Opaska: Maleni 'Nisei' prisezu vjernost SAD-u

' prisezu vjernost SAD-u.jpg [ 13.99 KiB | Pogledano 4548 put/a. ]
|

Izraelka pozira pred zarobljenim humanitarcima.jpg [ 64.63 KiB | Pogledano 4548 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 31 kol 2010, 20:57 |
|
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 01 ruj 2010, 09:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26453 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pogriješio je što je došao u BiH...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
kosevo
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 01 ruj 2010, 11:15 |
|
|
Nije pogriješio Branimir Glavaš nego "PRAVDA". Po logici takve "PRAVDE" kad nam zapovjednike proglašavaju zločincima, šta smo mi onda. 
_________________ Sve je dobro kada se dobro svrši!
|
|
Vrh |
|
 |
ponizni
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 22 ruj 2010, 11:19 |
|
|
Glavaš je znao skim i protiv koga igra,sam je kriv.A i dosta je sramotio uniformu hrvatskog generala,malo uniforma,malo zubun i štap.pravi lakrdijaš i harambaša.On ni Tuđmana nije slušao.Mislio tip ja sam ratovao pa je sad Slavonija moj pašaluk.A eto nije.To je sve žalosno,pozdrav,bivši politički zatvorenik/1975-78/ i hrvatski branitelj.
|
|
Vrh |
|
 |
ponizni
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 10:40 |
|
|
"VELIKI" hrvatski političari se često pozivaju na S.Radića,a nitko ne govori i ne piše kako je na seljačke zborove dolazio u cipelama,a pred selom u kojem će govoriti obuvao opanke i nerodnu nošnju,kako je pstao kraljev ministar,odlikovan ordenom Sv.Save ,kako je igrao srbijančicu sa kraljicom Marijom,pa mu se dogodilo što se dogodilo.A ovi koji se pozivaju na Njega mogli bi slično proći-na račun hrvatske sirotinje.Hrvatska jednostavno ne može odrasti,ne može samostalno opstojati,jer je uvijek potreban netko tko će biti kriv za vlastitu nesposobnost i javašluk.Ili mađari ili Germani ,ili Srbi,a ako uđe u EU ,onda će nam oni biti krivi za našu lijenost kukavičluk i nesposobnost.pozdrav
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 10:42 |
|
|
Pogrijesio je sto nam je osigurao solobodu i spasio nas od pada i drugog Vukovara! Da se nije zrtvovao, skupa s deckima koji su obranili grad, danas bi bio ugledan gradjanin!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
 |
OldSkul
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 10:55 |
|
|
Ne znam u čemu je pogriješio gosn.Glavaš u ratnom i postratnom dobu, ali znam da sam ja dobila otkaz jer sam napisala da mu je za kuću u Drinovcima dodjeljena zemlja mimo svakog zakona, ikakvih novaca i preko leđa poštenih stanovnika grudske općine čiji predmeti leže godinama neriješeni.
Što će reći da gosn.Glavaš nije ni u čemu pogriješio. U manje od pola godine počeo je vedriti i oblačiti Šimićevim krajolikom, a za tih par mjeseci izniknulo je velebno zdanje i imanje ko iz filmova, dok njegovi osječki i slavonski borci istovremeno nemaju ni za osnovnih životnih potrepština.
Malo bih ja manje dozirala tu patetičnu bol prema onima kojima je i tada i danas bilo sto puta bolje nego svima nama. Ako ništa drugo onda zbog boraca kojima je bio nadređen i kojima se vjerojatno želudac okreće na njegove četvorne metre dok čekaju zimu u svojoj kutijici.
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:11 |
|
|
OldSkul je napisao/la: Ne znam u čemu je pogriješio gosn.Glavaš u ratnom i postratnom dobu, ali znam da sam ja dobila otkaz jer sam napisala da mu je za kuću u Drinovcima dodjeljena zemlja mimo svakog zakona, ikakvih novaca i preko leđa poštenih stanovnika grudske općine čiji predmeti leže godinama neriješeni.
Što će reći da gosn.Glavaš nije ni u čemu pogriješio. U manje od pola godine počeo je vedriti i oblačiti Šimićevim krajolikom, a za tih par mjeseci izniknulo je velebno zdanje i imanje ko iz filmova, dok njegovi osječki i slavonski borci istovremeno nemaju ni za osnovnih životnih potrepština.
Malo bih ja manje dozirala tu patetičnu bol prema onima kojima je i tada i danas bilo sto puta bolje nego svima nama. Ako ništa drugo onda zbog boraca kojima je bio nadređen i kojima se vjerojatno želudac okreće na njegove četvorne metre dok čekaju zimu u svojoj kutijici. Ma o kakvoj kutijici ti pricas? Istina je da Slavonija nije uzorno razvijeni dio Hrvatske, al da nam branitelji gladujui zive u kartonskim kutijama, to bas i ne stoji. Branitelji kao i svudgje u RH imaju svojih problema, masu problema, al majku mu, nije Glavas kriv za sve probleme nasih osjeckih branitelja. Ovdje se stavlja na tapetu obicna i klasicna zavist! Iskreno, sto se mene tice, mogo je napraviti deset puta vecu, meni je drago, zasto on ne bi imao lijepu kucu? Zanima me dal je itko od svih onih koji pricaju o Osijeku i osjeckim braniteljima, o Vukovaru i njegovim braniteljima ikad dosao u Slavoniju?
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
 |
OldSkul
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:23 |
|
|
mara je napisao/la: Ma kakvoj kutijici ti pricas? Istina je da Slavonija nije uzorno razvijeni dio Hrvatske, al da nam branitelji gladujui zive u kartonskim kutijama, to bas i ne stoji. Branitelji kao i svudgje u RH imaju svojih problema, masu problema, al majku mu, nije Glavas kriv za sve probleme nasih osjeckih branitelja.
Ovdje se stavlja na tapetu obicna i klasicna zavist! Iskreno, sto se mene tice, mogo je napraviti deset puta vecu, meni je drago, zasto on ne bi imao lijepu kucu?
Zanima me dal je itko od svih onih koji pricaju o Osijeku i osjeckim braniteljima, o Vukovaru i njegovim braniteljima ikad dosao u Slvoniju?
Rođak mi je ukopan na Ovčari. Pola obitelji živjelo u Borovu selu, di im je sve razrušeno i spaljeno i danas su se raselili od Vinkovaca do Osijeka preko Zagreba. Da, bila sam u Slavoniji i znam o čemu pričam. Bila sam kad je njegovo tijelo ekshumirano i kad je pokopan Pa ipak, neću govoriti o tom razdoblju, jer nisam ni upućena, a niti mi se govori. O kojoj zavisti ti pričaš? Jakih argumenata, čudo jedno...Moš doć slobodno vidjet i moju kuću, ako treba dokaz da nije jal u pitanju...đizzz... Htjela sam istaknuti da je gdin. Branimir Glavaš koji se te Hercegovine sjetio samo kad je trebalo bježati, dobio parcelu za zemljište mimo svih zakona i tome se usprotivio čitav kraj u koji je došao, jer je postao najbitnijim članom grudske općine u kojoj uzgred budi rečeno pola sela još nema ni vodu ni struju, obični sporovi običnih ljudi ne rješavaju se nikako, a faca preko noći dobije riješena sva pitanja. I za tričavih stotinjak dana iznikne viletina iznad Krenice. Kažem, fućka se meni. Ja sam to opjevala, časno dobila otkaz, časno napustila firmu, ali loš okus je ostao. Ostao u ustima svih onih ljudi koji na stvarnost mogu gledati trezveno. Svaka čast za sve što je dao u obrani Slavonije, ja pričam o 2010. godini, Hercegovini i Branimiru Glavašu kao njenom stanovniku. Daj Bože Maruško da svi branitelji imaju kuću poput njegove. Veze poput njegovih. Jarane poput njegovih koji sređuju di god zapne. Nešto sumnjam. Većina ih ima tablete od ptsp-a i život pun svakodnevnih problema i rijetki na njega sada gledaju s nekom neslućenom pozitivom.
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
 |
ponizni
|
 |
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:29 |
|
|
mara je napisao/la: Pogrijesio je sto nam je osigurao solobodu i spasio nas od pada i drugog Vukovara! Da se nije zrtvovao, skupa s deckima koji su obranili grad, danas bi bio ugledan gradjanin! Nije meni ni on niti bilo tko OSIGURAO SLOBODU.Ja sam se borio za Hrvatsku još dok je Glavaš bio komunistički birokrat i to u ONO.A on se u Osijeku branio kao i svi drugi ugroženi.pa to mu bila dužnost,a za neku njegovu osobnu hrabrost još se nije čulo.Imamo mi malo previše"HEROJA I VITEZOVA"U HRVATSKOJoni pravi su odavno pod zemljom i ne srmaote sebe i druge.Ako je ubijao nevina po svakom ljudskom zakonu treba odgovarati.Pa nisu valjda sve izmislili.Koliko je hrabar vidjeli smo čim su ga malo pritisnuli.Neka pogleda i gleda kako se Gotovina ponaša u Hagu.
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:33 |
|
|
Oprosti al ja tu vidim samo zavist! Jebote jedino sto se spominje je velicina kuce i okucnice!
Taj kraj nema vode, koliko je sela u tom nasem kraju bez vode? Vecina! Znas kako su sela u livanjskoj opcini dobila vodu? Ljudi skupili novce i sebi sredili vodu, to je kod nas jedini nacin, jer bude li se cekalo na opcinu, i dalje ce hidrofoni radit ko ludi! Taj problem oko vode ili bilo ceg drugog nema nista s njim i njegovom kucom.
Covjek se nasao u nezavidim okolnostima, morao si sredit stambeno stanje i sredila se ta papirologija. I neka je. Jer kad se tak sta sredi nekom lovatoru koji je hladio jajca u Minhen bojni, onda je to ok, jer je tip stavio ciki koju stoju u kovertu, al kad je Glavas u pitanju onda se oko toga stvara fama.
Kad si bila u Slavoniji onda si sigurno vidjela i brojne kuce cetnika kojima ih je podigao hrvatski porezni obveznik. Znas i sama da u cetnickim selima nije ni puska pukla, a gle cuda, obnova je sve to sredila! Al to se ne spominje .... naravno .... jebiga nije to Glavas!
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:35 |
|
|
Oldice kad spominjes argumente, nisam ja kao jedini zlocin tog covjeka spomenila njegovu kucu u Drinovcima i njenu velicinu, kao i velicinu okucnice ..... 
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:40 |
|
|
ponizni je napisao/la: mara je napisao/la: Pogrijesio je sto nam je osigurao solobodu i spasio nas od pada i drugog Vukovara! Da se nije zrtvovao, skupa s deckima koji su obranili grad, danas bi bio ugledan gradjanin! Nije meni ni on niti bilo tko OSIGURAO SLOBODU.Ja sam se borio za Hrvatsku još dok je Glavaš bio komunistički birokrat i to u ONO.A on se u Osijeku branio kao i svi drugi ugroženi.pa to mu bila dužnost,a za neku njegovu osobnu hrabrost još se nije čulo.Imamo mi malo previše"HEROJA I VITEZOVA"U HRVATSKOJoni pravi su odavno pod zemljom i ne srmaote sebe i druge.Ako je ubijao nevina po svakom ljudskom zakonu treba odgovarati.Pa nisu valjda sve izmislili.Koliko je hrabar vidjeli smo čim su ga malo pritisnuli.Neka pogleda i gleda kako se Gotovina ponaša u Hagu. Pazi, meni je osigurao slobodu! Da nije bilo Glavasa i ekipe moj grad ne bi bio NEPOKORENI grad nego drugi VUKOVAR! Drugi su imali istu duznost kao i on, kao i svaki tog grada, al su bili u najmanju ruku u Zagrebu ako ne i u Minhenu ....
|
|
Vrh |
|
 |
OldSkul
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:43 |
|
|
mara je napisao/la: Oprosti al ja tu vidim samo zavist! Jebote jedino sto se spominje je velicina kuce i okucnice!
Taj kraj nema vode, koliko je sela u tom nasem kraju bez vode? Vecina! Znas kako su sela u livanjskoj opcini dobila vodu? Ljudi skupili novce i sebi sredili vodu, to je kod nas jedini nacin, jer bude li se cekalo na opcinu, i dalje ce hidrofoni radit ko ludi! Taj problem oko vode ili bilo ceg drugog nema nista s njim i njegovom kucom.
Covjek se nasao u nezavidim okolnostima, morao si sredit stambeno stanje i sredila se ta papirologija. I neka je. Jer kad se tak sta sredi nekom lovatoru koji je hladio jajca u Minhen bojni, onda je to ok, jer je tip stavio ciki koju stoju u kovertu, al kad je Glavas u pitanju onda se oko toga stvara fama.
Kad si bila u Slavoniji onda si sigurno vidjela i brojne kuce cetnika kojima ih je podigao hrvatski porezni obveznik. Znas i sama da u cetnickim selima nije ni puska pukla, a gle cuda, obnova je sve to sredila! Al to se ne spominje .... naravno .... jebiga nije to Glavas! Nemam ja s tobom šta rapravljati... Tvoji su pogledi...ono...ma ništa. Veličina kuće i okućnice bitna? Moj jal? Fantazije... Veličina kuće ti pokušava dočarati jad našeg društva, je jer je nastala opet ponavljam u roku keks - mimo svih zakona. U općini u kojoj najosnovnije stvari nisu riješene. Pazi logike.... za vodu ne treba čekati na općinu nego nek se narod snađe sam, ali šta ima veze što je njemu riješena "papirologija", jer ga se trebalo "negdje smjestiti"...? Branimir Glavaš nema ni "h" od hrvatskog generala u sebi. Ni stamenitosti, ni čestitosti, ni prkosa koja krasi ostale tek što ih pogledaš. Nikad u svojim ranijim javnim nastupima nije spomenuo Grude niti Hercegovinu. Ali kad je trebalo šprint hvatati, sjetio se svojih korijena. Slavoniju su branili takvi poput mog rođaka i ostalih rasutih po slavonskim poljima. Rekoh ti, puca meni kita za Glavaša. Ja pišem i dišem zbog mog naroda u Hercegovini. Kad se tom narodu sabotiraju prava zbog nekoga pisat ću o njemu dok me ima, i pisala sam. O svim tim minken bojnašima, glavašima, tajkunima, političarima. Svakoj budali radi koje ispašta obični čovjek. Ali đe ćemo o tome. Jašta. Bog i Rvati! 
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:53 |
|
|
Naravno ti nikad nemas s nikim sta raspravljati, bitno da si uvijek u pravu .... tvoji su pogledi, non plus ultra, jel tako, tako je! Ovdje si masu puta ponovila kolika ti je kuca, ocito nam zelis reci da imas lijepu i krasnu kucu, samo eto Branina je veca .... jebemu misa, stavi nam te slikice svoje kuce, da se uvjerimo da nije zavist u pitanju, pa nek i tebi srce bude na mistu, bar jednom! Ja ti nisam rekla da se ne treba cekati na opcinu, ko voli nek izvoli, nego sam ti samo zeljela ukazati na to kako se to kod nas radi .... praksa je takva, dok ne poguras sam nista od toga! Ostalo sto si napisala su ciste neistine! Nikad nije porekao otkud je, cak stovise, uvijek je to napominjao. Iz ljudi poput njega i Vekica je ponos naprosto izvirao iz svake pore, trebalo je te ljude vidjeti u doba kad se hrvatska stvarala! Al da lako je tudjim kurcem gloginje mlatit!
|
|
Vrh |
|
 |
OldSkul
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:54 |
|
|
mara je napisao/la: Oldice kad spominjes argumente, nisam ja kao jedini zlocin tog covjeka spomenila njegovu kucu u Drinovcima i njenu velicinu, kao i velicinu okucnice .....  U ovom je sažeta sva tvoja bistrina i razumijevanje onoga o čemu ti pričam. Netko kome je sasvim normalno da se "narod skupi i sam sebi dovede vodu" u 21.stoljeću, pored vlasti kojima je to posao, a druge strane čudno mu je čuđenje o vlasti koja tako brzo sredi svu papirologiju za nekog iznenadnog doseljenika....je prava personifikacija onoga koliko se neki sekiraju za danas i koliko još mozgom žive u nekad, te koliko im je stvarno stalo za život naroda ovdje. Rekoh ti, slobodno maši zastavama, pjevaj juru&bobana, vješaj glavaše iznad svog uzglavlja, ništa ti ne smetam, ništa ti reći neću. Tvoj život, tvoje domoljublje, tvoja stvar. Ali da ćeš mi reći da je normalno da vode nemamo i da sami trebamo brigu oko toga voditi, e to neš. Mi svoje najkrvavije domoljublje živimo danas i želimo normalan život danas. Živili.
|
|
Vrh |
|
 |
OldSkul
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 11:56 |
|
|
mara je napisao/la: Ovdje si masu puta ponovila kolika ti je kuca, ocito nam zelis reci da imas lijepu i krasnu kucu, samo eto Branina je veca .... jebemu misa, stavi nam te slikice svoje kuce, da se uvjerimo da nije zavist u pitanju, pa nek i tebi srce bude na mistu, bar jednom! bože sačuvaj. jedini put ko odgovor na tvoje bespredmetno "jal i zavist". over and out.
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 12:00 |
|
|
Necu stavit glavasevu sliku iznad uzglavlja, da bi se probistrila stavit cu tvoju, ipak si ti ljudski ideal onaj hercegovacki dakako, Bog te stvorio savrsenu a sve druge ljude s jednom manom .....
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 12:01 |
|
|
OldSkul je napisao/la: mara je napisao/la: Ovdje si masu puta ponovila kolika ti je kuca, ocito nam zelis reci da imas lijepu i krasnu kucu, samo eto Branina je veca .... jebemu misa, stavi nam te slikice svoje kuce, da se uvjerimo da nije zavist u pitanju, pa nek i tebi srce bude na mistu, bar jednom! bože sačuvaj. jedini put ko odgovor na tvoje bespredmetno "jal i zavist". over and out. vise puta si ti to rekla, samo sto izgleda slabo pamtis .... ono krediti koje placas i to .... ne brini poruka je stigla, imas veliku kucu, nadam se da i imas i vodu ......
|
|
Vrh |
|
 |
OldSkul
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 12:11 |
|
|
mara je napisao/la:
vise puta si ti to rekla, samo sto izgleda slabo pamtis .... ono krediti koje placas i to ....
ne brini poruka je stigla, imas veliku kucu, nadam se da i imas i vodu ......
mene bi recimo bilo stid pod slikom križa ovakve stvari govoriti. ali to sam samo ja, jel. zato stavim gologuze noge, pa mogu svašta i pogrdno reći, a da to na koncu ipak zvuči puno iskrenije, bez lažnog upakiravanja u celofane Boga i domoljublja. no Bogom se ipak mogu zakleti da je ovo prvi put na ovom forumu da kuću spominjem u smislu kakva je i to slijedom tvoje "bravurozne" logike, a ako si ti zbog ranijih priča o kreditu zaključila nešto slično, gle, ja se kredita ne stidim, s njim sam sagradila sve što imam, sama ga vraćam, nije mi urgirao za njega ni ćaća, ni gradonačelnik, ni glavaš. a tako ipak živi većina našeg naroda i ne osjećam se nimalo privilegirano, nimalo uzvišenije, niti spektakularnije. već normalno. to što ti silom želiš iščitati nešto drugo, tvoj je problem. i ne, na dužicama nažalost, nema vode još. prvi susjed mi je baja sopta general. ni on nema vodu, zamisli. valjda njegovo generalstvo nije ko glavaševo. kažu, bit će. mi se radujemo obećanjima. živimo kako najbolje znamo. ali ne volimo nepravdu, da ga jebeš, ne volimo....
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 12:26 |
|
|
zašto ne svi ne sagledate stvari od početka do kraj? glava je doista onih ratnih dana bio jedan od onih koji imaju sve zasluge zašto je obranjen osijek. ako ništa, a ono činjenicom da je svojim nastupom davao do znanja da se iz osijeka povući neće i da nikoga neće slušati ukoliko bi to moglo dovesti do ikakvih loših posljedica po grad i regiju općenito. u onoj ratnoj konfuziji, defetizmu, neorganizaciji iamti jednog takvog čovjeka koji zna stat i istaknut se kao takav vrijedilo je zlata. poratne godine su glavu uvalile u mnoštvo afera, gurnulo ga u svakakve radnje u kojima nije ostao počten, da se razumijemo. iz tih dana vuče mnoge grijehe pa mi nimalo ne bi bilo žao da za sve za što je u tom smislu odgovoran i odgovara. treba međutim pogledati istini u oči i reći da je njegov put dolje počeo kad nije više plesao na glazbu koja mu je puštena da svira i da je konkretan postupak protiv njega montiran i namješten postupak. istina je i da nije pretjerao bio vezan uz hercegovinu i da je se je sjetio tek kad je voda došla do grla. istina je i da se podobro skrasio. ali nije to njegov grijeh. glava, koji je otišao u egzil i koji je izgubio glavninu svoje moći sigurno ne bi mogao svojom silom sve detalje u hercegovini srediti. to nek ide na dušu onima koji su mu omogućili i koji su mu potrčali na doček pa mu svojim djelovanjem osigurali sve dozvole i struju i vodu i što ja znam što. ne može čovjek biti kriv ako mu predstavnici lokalne vlasti u hercegovini trče raditi usluge jer teško da im je to mogao zapovjediti. dakle, čovjek neupitnih zasluga iz 91' i čovjek neupitne odgovornosti za mnoge stvari koje su se dogodile poslije rata.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
 |
bonfif
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 14:05 |
|
|
Old previše pljuje po ljudima, ali ozbiljno, da ne nabrajamo, evo samo zadnjih nekih, Lučići, Glavaš, itd. mislim ok, sigurno da i ti ljudi imaju grijeha (a tko ih nema) ali zar misliš da s tolikim pljuvanjem možeš napraviti nešto dobro, pa onda na politiku, ama na sve si ti popljuvala, više-manje, ja razumijem da se baviš i kolumnizmon i da je to jedan dio posla, ali isto tako mislim da nije rješenje po svima pljuvati, misliš da drugi nemaju razloge da pljuju po nekome, ali ipak bi se takve stvari trebale rješavati upravo između "zaraćenih strana" a ne medijski eksponirati neke stvari, to je moje viđenje, gdje ja naravno ostavljam mogućnost kao i svaki put do sada da sam pogriješio u svojoj procjeni, ali tako djeluje nekako, nitko ne valja, svi su ovaki-svi su onaki, takvom retorikom pokazujemo kakvi smo kao narod kao cjelina, a to je duboko ispod prosjeka nekakvih normalnih načela, u tvoje namjere ne sumnjam ali mislim da ponekad ideš pogrešnim smijerom. Lijep pozdrav 
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 14:19 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Ko smo mi da sudimo Glavašu ili bilo kome? Da je valjao Slavoniji u ratu...vjerojatno je valjao. Vjerojatno je radio sumnjive stvari poslije rata jer je bio u politici na visokim položajima. Ali mi ne znamo za što je sve on zaslužan ni kriv niti možemo znati. Zato je davati ocjene nezahvalan posao i ja se to ne bih usudio.
Na neki način mi je drago da se bez obzira na razloge ipak vratio korjenima. I da je dobar dio imovine uložio u Hercegovinu. Neki su radeći na toj kući nešto i zaradili. Tako da je indirektno nešto i pomogao toj zajednici.
I nije da ga nešto posebno volim ni mrzim ali ne bih volio da ode u zatvor.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: U čemu je to 'pogriješio' Branimir Glavaš? Postano: 23 ruj 2010, 14:42 |
|
|
dečki, kritika joj stoji. glava se i nije baš najbolje ponio pogotov s hercegovačkom pričom. neupitna veličina obrane osijeka se svojim daljnjim djelovanjem prilično kompromitirao. nije međutim dobro kad se preemotivno i navijački ulazi u ovakve rasprave. osobno mi je krivo što je glavaš osuđen budući je osuđen za ono za što nije trebao ali volio bih ga vidjeti u zatvoru za mnoge druge stvari za koje jest odgovoran. ima tu još nekih priča i ja sam osobno upoznat s njima i ne služe mu na čast a čak su vrlo novijeg datuma.
jebiga, moj kompa mitul iz ljubuškog je na terenu dao toliko toga od sebe da svojim doprinosom zasjenjuje i glavaša a eno ga u ljubuškom, u kurcu i čeka da mu se riješe papiri, s tim da ovo riješe ne znači da će dobiti to što objektivno zaslužuje. a lučići su druga priča. jedina motivacija drive lučića je izgleda entitet sa jedinim ciljem da ga još dodatno očerupa. kada bi mu netko rekao ti ili entitet mislim da bi se poveo za poznatom rečenicom mare pavelić prilagođene novonastaloj situaciji; -jebeš hrvatski entitet ako ja u njmu glavni nisam.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|