divizija je napisao/la:
dalate2020 je napisao/la:
Problem su dvostruka mjerila.
Da je Madjarevic na odmor otisla negdje u unutrasnjost Amerike i vrijeme provela medju tzv. urodjenicima pa onda napisala status:
"Prelijepo. Istinska Amerika kao sto je bila prije dolaska bijeloga stanovnistva."
nitko to ne bi problematizirao.
Stovise to bi ju u ocima neprijatelja Zapada (koji se nazivaju i "liberalima") upravo kvalificiralo a ne diskvalificiralo za javni rad.
gospođa je diplomat, posao diplomata je da se svidiš drugima, ne sebi. makar se ja slagao s njom.
Ja se nigdje nisam dotakao sadrzaja njene izjave. To zelim jos jednom ponoviti i naglasiti.
Nisam se dotakao niti uzusa dobre diplomatske komunikacije.
Ukazao sam samo da je ovo jos jedan dobar primjer dvostrukih mjerila koja se namecu Europljanima i Zapadu, odnosno mjerila koje jedna unistavalacka struja unutar Zapada namece cijelome Zapadu.
Onaj tko na bilo koji nacin pomaze unistenje Zapada sudjeluje u veoma necasnom, rekao bih povijesno necasnom poslu, jer je zapadna civilizacija trenutak u povijesti covjecanstva bez presedana.
Naveo sam i zamisljenu paralelu da objasnim sto mislim pod tim dvostrukim kriterijima.
Evo jos jedne.
Da Orban sutra izjavi: "Ukoliko Madjari na izborima izaberu nekoga koga ja smatram da ne bi trebali nista za to. Imamo mi sredstva."
Ovakva bi izjava bila okarakterizirana kao zaostala, srednjovjekovna, fasisticka, antieuropska, bla bla, nacionalisticka, antidemokratska, antivakserska, proruska, bla....mrznja. I o njoj bi se pisalo i izvjestavalo pola godine od Gibraltara preko Otvorenoga na HRT do Finske.
Kad von der Leyen izjavi istu stvar onda svi sute. Jer ista izjava u njenim ustima valjda postaje liberalni vrhunac prosvjetljenja, europejstva, slobode i demokracije.
"Europejci" i mainstream mediji nesto veoma vole ove "liberale". Mogu se igrati kako hoce. Sve im je dopusteno. Financira ih se. Ne dira ih se. Dio su sustava. I veoma su destruktivni.
To nas moze veoma kostati.