HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 ožu 2025, 21:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 264 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojni rok u Hrvatskoj
PostPostano: 16 kol 2024, 19:25 

Zašto vojni rok nije obvezan i za glasačice Možemo i feministice koje tvrde da imaju pravo da rade sa svojim tijelom što žele.
Kad hoće ravnopravnost nek služe vojsku kao i Izraelke.
Čitam komentate na redditu na propovjed Kutleše te su dušu dale za pušku.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2024, 19:37 

weasel je napisao/la:
Imota je napisao/la:
Anušić mozda ima najbolje namjere al nema pojma a izgleda nažalost ni niko u HVu. Ovo sta oni planiraju će bit fijasko. Borbena uporabljivost tih vojnika je nula.

Ono kad Boomeri i gen X-eri planiraju slat gen Z u vojsku , ljudi grade kule u oblacima.

Taj vojni rok će biti epski fijasko. Nisu svjesni koliko je narod demoraliziran.

Nisu svi.
Mislim nije ni čudo, uz RTL i T.HT i slične propagande koji zarađuju pljuvajući po državi, a dražava ih obilato financira.

Ja sam bio na civilki 15 min od kuće, nisam išao u vojsku.
Nitko normalan iz moje generacije nije.
Poanta vojske bi trebala biti da se nauče nove stvari (možda i malo nabildaju mišići), a ne da nitko maltretira.

Samo, kako su krenuli, pretvorit će civilku u veću maltretaciju, a onda će ljudi rađe pod oružje.

I naravno da sam za jednakopravnost spolova, da idu i cure i dečki.
Bilo bi manje razmaženih nakon toga.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2024, 19:38 

daramo je napisao/la:
Zašto vojni rok nije obvezan i za glasačice Možemo i feministice koje tvrde da imaju pravo da rade sa svojim tijelom što žele.
Kad hoće ravnopravnost nek služe vojsku kao i Izraelke.
Čitam komentate na redditu na propovjed Kutleše te su dušu dale za pušku.

:palacgore1
Ako netko želi biti punopravan, mora preuzeti i sve obaveze, ne samo prava.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2024, 20:02 

Ceha je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Ono kad Boomeri i gen X-eri planiraju slat gen Z u vojsku , ljudi grade kule u oblacima.

Taj vojni rok će biti epski fijasko. Nisu svjesni koliko je narod demoraliziran.

Nisu svi.
Mislim nije ni čudo, uz RTL i T.HT i slične propagande koji zarađuju pljuvajući po državi, a dražava ih obilato financira.

Poanta vojske bi trebala biti da se nauče nove stvari (možda i malo nabildaju mišići), a ne da nitko maltretira.

Samo, kako su krenuli, pretvorit će civilku u veću maltretaciju, a onda će ljudi rađe pod oružje.

Napotiv, poanta vojske je upravo u tome kako kažeš "maltretiranju", to jest utjerivanju discipline u čovjeka, izgrađivanjem njegove psihe nanovo.
Nije poanta vojske naučiti nekoga složiti pušku. To se može i u kakvoj radionici. Poanta je u izbacivanju mraka iz dvorišta, guranju zgrade, pa kad ste je gurnuli vraćaj je nazad. Da nakon nekog vremena ne pita zašto nego jednostavno izvršava zadaće. Tako se stvara vojnik.
Vojnik je prvenstveno osoba koja fuknkcionira u hijerarhiji i koji bespogovorno izvršava naređenja, a ne lik koji zna složit pušku.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2024, 21:37 

Clint Eastwood je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Nisu svi.

Napotiv, poanta vojske je upravo u tome kako kažeš "maltretiranju", to jest utjerivanju discipline u čovjeka, izgrađivanjem njegove psihe nanovo.
Nije poanta vojske naučiti nekoga složiti pušku. To se može i u kakvoj radionici. Poanta je u izbacivanju mraka iz dvorišta, guranju zgrade, pa kad ste je gurnuli vraćaj je nazad. Da nakon nekog vremena ne pita zašto nego jednostavno izvršava zadaće. Tako se stvara vojnik.
Vojnik je prvenstveno osoba koja fuknkcionira u hijerarhiji i koji bespogovorno izvršava naređenja, a ne lik koji zna složit pušku.

Ili čovjek koji se zna izvući gdje god može i odmaknuti od budala koje izdaju naredbe?

Juga je imala JNA.
Kako joj je to pomoglo?

Vojska treba biti na korist ljudima.
Trebaš biti motiviran za to, a ne da se par mjeseci družiš s idiotima.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 15:41 

Brane je napisao/la:

E sad se postavlja pitanje kako je on dobio posao od svih hrvata u ZG a da ne pričam o djeci poginulih branitelja, branitelja bez posla ili njihove djece i sl. s obzirom da je riječ o poslu bez posebnih kvalifikacija a plaća je dobra.

Misliš da je navala u HEP-u na popisivače struje po stanovima? Pa branitelji i njihova djeca pucaju na nešto više , naprimjer kćer od onog Dujića glasnogovornica HEP-a u Dubrovnik - do tog događaja nisam imao pojma da svaka Elektra po gradovima ima glasnogovornicu ili glasnogovornika, mislio sam da je samo PR služba u centrali u Zg.

A za vojni rok što se nervirate, samo pogledajte britanski poučak - i ako imate jaku vojsku , silne brodove i avione, ne znači da nećete biti zamijenjeni u vlastitoj državi sa strancima. A ako dođe do rata i pucanja, ta vojska će biti na strani stranaca protiv vlastitog naroda.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 17:32 

Ceha je napisao/la:
Clint Eastwood je napisao/la:

Ili čovjek koji se zna izvući gdje god može i odmaknuti od budala koje izdaju naredbe?

Juga je imala JNA.
Kako joj je to pomoglo?

Kakav si ti to domoljub veliki kad se bojiš uzet pušku u ruke ko kakva curica i to u miru ?

Nemoj bit p*** budi muško uzmi pušku u ruke odradi što se mora odradit za Hrvatsku i moli se da ti nikad neće trebat !

צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 20:06 

Jedan-dva koncerta tomphsona i eto vojnika.

Krenuo treći ovogodišnji dobrovoljni vojni rok. Najveći odaziv dosad

Citat:
U SKLOPU trećeg ovogodišnjeg ciklusa dragovoljnog vojnog osposobljavanja u vojarnu u Požegu stigla je 181 osoba, što je najveći odaziv ročnika u ovoj godini, izvijestili su danas iz Ministarstva obrane. U vojarnu 123. brigade HV u Požegi na dragovoljno vojno osposobljavanje po redovnom programu pristupila su ukupno 154 ročnika, od kojih je 14 djevojaka.

Vojnom osposobljavanju po skraćenom programu pristupilo je ukupno 27 kandidata, od kojih je 9 djevojaka, što je najveći odaziv u ovoj godini i potvrda povećanog interesa mladih za vojni poziv, navodi se u priopćenju MORH-a.

Prva dva tjedna posvećena prilagodbi

Osposobljavanje po skraćenom programu, namijenjeno za kandidate časnike, doktore medicine i stipendiste zrakoplovne tehničare, počelo je 14. kolovoza i trajat će do 30. kolovoza, dok će osposobljavanje za ročnike po redovnom programu trajati od 19. kolovoza do 11. listopada.

Prva dva tjedna posvećena su prilagodbi na vojno okružje, a nakon polaganja svečane prisege slijedi glavno obučno razdoblje.

Ono obuhvaća podizanje psihofizičke spremnosti, pripremna gađanja, pojedinačne vojničke zadaće u realnim uvjetima, a na kraju petotjednog razdoblja objedinjuju se sva znanja i vještine stečeni kroz dotadašnju obuku. Na kraju vojnog osposobljavanja je završno ocjenjivanje, nakon kojega slijedi natjecanje za najboljeg ročnika i ročnicu.

Porasle naknade

Ročnici koji uspješno završe temeljnu vojnu obuku ispunjavaju jedan od glavnih preduvjeta za nastavak vojne karijere. Oni koji se ne odluče za vojni poziv, postaju pripadnici razvrstane pričuve.

Naknade za dragovoljno vojno osposobljavanje porasle su sa 700 na 900 eura mjesečno. Osim toga, ove su godine u prosjeku za 30 posto povećane plaće svim vojnim djelatnim osobama, kao i dnevnice pripadnicima Oružanih snaga u operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu, istaknuli su iz MORH-a.

Kako bi se što više mladih ljudi prijavilo na dragovoljno služenje vojnog roka, Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska nastavit će s organizacijom promotivnih akcija Postani hrvatski vojnik diljem zemlje. Spomenute akcije uključuju pokazne vojne vježbe i prikaz sposobnosti Hrvatske vojske. Prva takva promocija vojnog poziva održana je sredinom lipnja u Osijeku.

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 21:33 

2 mjesečni vojni rok će služit samo da se prilagodiš vojsci .

Ispucat će 300 400 manevaraca , 8 bojevih metaka da čuju i osjete kako zvuči puška , kopat će rovove i gradit bivak , prelazit preko žičanih prepreka , postavit mrud detonirat školski mrud , prva pomoć , orijentacija kompasom cranje kota na karti itd ...

Neće tu nikakve taktike bit , klinova , kretanje desetine voda , čišćenje rovova ...

Nedaj bože rata morat će se još obučavat jako puno .

Nadam se ako bude rat da ću bit postavljen da vodim gardiste a ne pričuvnike .

צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 22:00 

Kada bi se provodila sva ta obuka sa ročnicima onda bi prestala potreba za profesionalnom vojskom. Računa se na dio ročnika koji će nakon prilagodbe odlučiti se na daljnje specijalističke obuke i poslije možda profesionalno služenje.

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2024, 00:09 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Misliš da je navala u HEP-u na popisivače struje po stanovima? Pa branitelji i njihova djeca pucaju na nešto više , naprimjer kćer od onog Dujića glasnogovornica HEP-a u Dubrovnik - do tog događaja nisam imao pojma da svaka Elektra po gradovima ima glasnogovornicu ili glasnogovornika, mislio sam da je samo PR služba u centrali u Zg.

Lik što je s nama igro nogomet (starija generacija branitelj) je radio kao popisivač i sjećam se da mi je pričo da je malo monoton i dosadan posao al ima 7000+ kuna, što je tada bila dobra plaća čak i za ZG.

Mislim da ovaj srbin uopće ne radi u HEP-u nego da netko iz HEP-a preuzme poslove i onda ih na crno preproda studošima, a ovaj je nastavio to i kasnije jer uvijek dođe u isto vrijeme kad su GO nema logike. Valjda si s tom lovom plati dio GO.
Uostalom sumnjam da HEP ima iskaznice bez slike u stilu vizitke.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2024, 00:15 

Srednji Prst je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Juga je imala JNA.
Kako joj je to pomoglo?

Kakav si ti to domoljub veliki kad se bojiš uzet pušku u ruke ko kakva curica i to u miru ?

Nemoj bit p*** budi muško uzmi pušku u ruke odradi što se mora odradit za Hrvatsku i moli se da ti nikad neće trebat !

Mda, to je bila priča u JNA, kad se nikom nije dalo ići u vojsku.
Vojska treba biti na korist ljudima, nismo Srbi.

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2024, 07:54 

Rekoh li vam da mladi nisu zainteresirani ici u rat za obranu migranata

MORH raspisao natječaj, a onda se dogodio debakl na koji nitko nije računao: ‘Samo šest srednjoškolaca ispunjava uvjete!‘

Relativna sigurnost posla, mogućnost napredovanja i školovanja, povećanje plaće, nabava novog suvremenog naoružanja ipak, za sada, nisu rezultirali znatnim povećanjem interesa mladih za vojni poziv.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... e-15503292

Vrh

PostPostano: 18 ruj 2024, 08:55 

krstjanin je napisao/la:
Rekoh li vam da mladi nisu zainteresirani ici u rat za obranu migranata

MORH raspisao natječaj, a onda se dogodio debakl na koji nitko nije računao: ‘Samo šest srednjoškolaca ispunjava uvjete!‘

Relativna sigurnost posla, mogućnost napredovanja i školovanja, povećanje plaće, nabava novog suvremenog naoružanja ipak, za sada, nisu rezultirali znatnim povećanjem interesa mladih za vojni poziv.

https://www.zabranjeni.hr/vijesti/hrvat ... e-15503292

Nema to veze s ratom nego s tim da su sustavno uništavali vojsku, smanjivali prava, umirovljavali i tako godinama, a uz to sve prije 7-8 godina ti je trebala štela da upadneš i masa nije ni dobila pozive za specijalizaciju.
Kad to radiš godinama džabe ti je što onda vratiš i poboljšaš uvjete kad si izgubio već ljude iz 4-5 generacija, uz konstantna skidanja i napuštanje vojske.
Morat će oni još podebljati uvjete i plaće za 50% i onda možda bude pomaka. Jer nikom se ne radi za siću i to par stotina km i živi u vojarni kad danas u skladištu možeš raditi za taj novac i biti kući svaki dan.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Jean Luc Picard i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: