|
|
Stranica: 32/133.
|
[ 3316 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 10:06 |
|
|
Citat: ..zasto..logicno je di Filipović udara borba je za drugi krug..uostalom nista nije ni slaga.. Vrlo jednostavno, već smo obradili tu temu HDZ iz '90 više ne postoji, ovo je sada prije svega interesna grupa ljudi. Naravno to ne znači da u HDZ-u nema poštenih ljudi ili negdje pošteni lokalni organizacija...(recimo meni su Opara i Franković skroz OK) Ja se sjećam '99 kad su me purgeri nagovarali da glasam za Bandića i SDP ja sam im tada reko gle kolko god je loš HDZ još uvijek je daleko bolji od SDP-a odnosno SDP nije za mene ni bio hrvatska stranka...danas to više ne vrijedi za HDZ, HDZ je prošo svoj zenit sada je u laganom padu i kad ove starije generacije ljudi umru i njihov birački bazen će nestati. SDP po meni je već u velikom padu, Klisović uz dužno poštovanje nema šanse u Zagrebu. Vidit ćemo kad izbace ove agencije razne barem 2-3 ozbiljnije ankete (znači barem 1000+ljudi) i onda će se okvirno moć reć koliko Tomašević dobiva. Moja procijena da će HDZ dobit duplo više nego njihov kandidat Filipović. Filipoviću ko što sam reko ne dajem više od nekih 5% s obzirom da je Bandić umro možda dobije 7-8% Klisoviću dajem maximalno 10% samo zato što je Bandić umro, SDP će dobit malo više možda oko 15% Škoro će sigurno bit na nekih oko 20% njegov DP će bit nešto slabiji oko 15% Tomašević je profitiro od Klisovića i vjerovatno će ima oko 20% Možemo teško da će iznad SDP-ovih 15% Zaboravljate da je desni centar bio u rasulu nakon HSP-HDZ kombinacija, sada su u naletu jer realno i VladaRH i PredshednikRH i Sabor su potegnuli na lijevi centar i extremno lijevo. Narod je nezadovoljan i frustriran pandemijom, financijskim problemima...naravno da će udarit kontru! Škoro ima momentum i dovoljno da ne kaže ništa ući će u drugi krug.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 10:48 |
|
|
..ne kuzim te prognoziraš HDZ petnestak posto a onda kazes kako je u naletu..ne moze bit jedno i drugo..sad su nagadjanja ko vise dobiva kad Bandić nije u konkurenciji ako cemo služit logikom svi znamo da Bandić nije dobiva live glasove i sad je samo stvar motiviranosti tog glasačkog tijela da ide na izbore..
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 11:08 |
|
|
laganini je napisao/la: ..ne kuzim te prognoziraš HDZ petnestak posto a onda kazes kako je u naletu.... Desni centar je u naletu, ne HDZ.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 11:11 |
|
|
https://www.zabranjeni.url/vijesti/zagreb/ ... a-15055773Citat: Nakon našeg upita njezin tim prekopirane dijelove Mostova programa brisao je velikom brzinom iz rubrike #rješenja na svojoj stranici HDZ-ovci prepisali program MOSTA-a za svog bot kandidata. Džaba kreće dušmani, prozirna taktika.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 11:48 |
|
|
HDZ je imao teški peh da su objavili kandidata prije nego je Bandić umro. Da su čekali još malo, Vanđelić bi u novim uvjetima možda i pristao i imao šansi i za drugi krug i za pobjedu.
No ovako će pobjedit njihov pravi kandidat, Tomašević.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 11:56 |
|
|
Velik problem je taj debilni sustav gdje možeš gasati različito za odbor i za kandidata. Tako možemo dobiti gradonačelnika teoretski s 0 ruka u vijeću.
Trebalo bi to dvoje nekako povezati da pobjednik ima automatski većinu u gradskom vijeću i da ne mora raditi trule koalicije i trgovanja ispod stola.
Odmah prvi dan imamo gazdu i može poćeti delati, ovako i kad dobijemo gradonačelnika pitaj svevišnjeg kad će stići proračun.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 12:34 |
|
|
weasel je napisao/la: https://www.zabranjeni.url/vijesti/zagreb/vesna-skare-ozbolt-od-rijeci-do-rijeci-prepisala-program-od-mosta-15055773 Citat: Nakon našeg upita njezin tim prekopirane dijelove Mostova programa brisao je velikom brzinom iz rubrike #rješenja na svojoj stranici HDZ-ovci prepisali program MOSTA-a za svog bot kandidata. Džaba kreće dušmani, prozirna taktika. ..rekli su Vesna Skare Ožbolt sad i HDZ..čuveni program mosta..
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 14:44 |
|
|
weasel je napisao/la: Velik problem je taj debilni sustav gdje možeš gasati različito za odbor i za kandidata. Tako možemo dobiti gradonačelnika teoretski s 0 ruka u vijeću.
Trebalo bi to dvoje nekako povezati da pobjednik ima automatski većinu u gradskom vijeću i da ne mora raditi trule koalicije i trgovanja ispod stola.
Odmah prvi dan imamo gazdu i može poćeti delati, ovako i kad dobijemo gradonačelnika pitaj svevišnjeg kad će stići proračun. Naprotiv, to je sustav checks and balances, gdje nitko nije svevladar. Koalicije nisu trule, koalicije su tu da što širi krug birača bude interesno zastupljen.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 15:22 |
|
|
divizija je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Ja ih ne vidim u drugom krugu jer znam da u ZG ima više lijevih nego desnih birača, a sada i više desnih nego lijevih kandidata. Jedini način da desni kandidat uđe u drugi krug je da Tomašević dobije više od 2/3 glasova ljevice i tako ostavi Klisovića bez drugog kruga. Nisu svi birači ljevo niti desno, posebno ne na lokalnim izborima). Tomašević ima jednu prednost što je percipiran kao nova neiskvarena faca (to je doduše i Filipović, ali pored njega piše HDZ što se tom tipu birača ne sviđa). Tu prednost je imao i Škoro na predsjedničkim izborima. Tomašević je ima sada i nikada više. To je ključna prednost Tomaševića, tj. renome novoga lika, a ne ljevo/desno. U prvom krugu predsjedničkih izbora Škoro i Kolinda su osvojili apsolutnu većinu u ZG, ali ne zato što je Zagreb desno, već što je Škoro tada bio tako doživljavan. Sada tu loptu ima Tomašević. Nije isključeno da on ostavi Klisovića jako iza i da se netko s desna uvali u drugi krug. Ali pobjeda je gotovo pa nemoguća, iz ovih razloga. Znam da nisu svi lijevo ili desno, ali u Zg je više glasača koji naginju lijevo. Glasača koji ne vole HDZ ima znatno više i od lijevih. Filipović bi u drugom krugu imao problem jer bi ljudi glasali protiv HDZ-a. Desnica se ne bi ujedinila iza njega, već bi velikim dijelom ostali doma ili čak glasali protiv.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 15:25 |
|
|
divizija je napisao/la: weasel je napisao/la: Velik problem je taj debilni sustav gdje možeš gasati različito za odbor i za kandidata. Tako možemo dobiti gradonačelnika teoretski s 0 ruka u vijeću.
Odmah prvi dan imamo gazdu i može poćeti delati, ovako i kad dobijemo gradonačelnika pitaj svevišnjeg kad će stići proračun. Naprotiv, to je sustav checks and balances, gdje nitko nije svevladar. Koalicije nisu trule, koalicije su tu da što širi krug birača bude interesno zastupljen. Daj mi nabroji jednu koaliciju koja kod nas nije trula, to kod nas u praksi ne funkcionira. Taj checks and balances funkciora u praksi kao podjela pljena dok se svi ne zadovolje svako dobije svoj komad a pri tome postoji mnoštvo sukobljenih interesa i grad ne može naprijed kad uvijek nekom nešto smeta. Zato je bolje 4 godine sva vlast u ruke, pokaži što si napravio, nema kmeke krivi su ovi krivi su oni. Naravno uz ograničenje od 2 mandata.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 15:32 |
|
|
weasel je napisao/la: divizija je napisao/la: Naprotiv, to je sustav checks and balances, gdje nitko nije svevladar.
Koalicije nisu trule, koalicije su tu da što širi krug birača bude interesno zastupljen.
Daj mi nabroji jednu koaliciju koja kod nas nije trula, to kod nas u praksi ne funkcionira. Taj checks and balances funkciora u praksi kao podjela pljena dok se svi ne zadovolje svako dobije svoj komad a pri tome postoji mnoštvo sukobljenih interesa i grad ne može naprijed kad uvijek nekom nešto smeta. Zato je bolje 4 godine sva vlast u ruke, pokaži što si napravio, nema kmeke krivi su ovi krivi su oni. Naravno uz ograničenje od 2 mandata. Složio bih se. Sustav checka and balance je idealan za lov u mutnom i prebacivanje loptice odgovornosti.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 18:42 |
|
|
weasel je napisao/la: Daj mi nabroji jednu koaliciju koja kod nas nije trula, to kod nas u praksi ne funkcionira. Taj checks and balances funkciora u praksi kao podjela pljena dok se svi ne zadovolje svako dobije svoj komad a pri tome postoji mnoštvo sukobljenih interesa i grad ne može naprijed kad uvijek nekom nešto smeta.
Zato je bolje 4 godine sva vlast u ruke, pokaži što si napravio, nema kmeke krivi su ovi krivi su oni. Naravno uz ograničenje od 2 mandata.
Po meni ni jedna nije trula osim s manjincima, jer nemaju izborni legitimitet. Ali ni ovo tvoje nije isključeno, ali za to uvodiš većinski izborni sustav.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 20:19 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: divizija je napisao/la: Nisu svi birači ljevo niti desno, posebno ne na lokalnim izborima). Tomašević ima jednu prednost što je percipiran kao nova neiskvarena faca (to je doduše i Filipović, ali pored njega piše HDZ što se tom tipu birača ne sviđa).
Tu prednost je imao i Škoro na predsjedničkim izborima. Tomašević je ima sada i nikada više.
To je ključna prednost Tomaševića, tj. renome novoga lika, a ne ljevo/desno. U prvom krugu predsjedničkih izbora Škoro i Kolinda su osvojili apsolutnu većinu u ZG, ali ne zato što je Zagreb desno, već što je Škoro tada bio tako doživljavan. Sada tu loptu ima Tomašević.
Nije isključeno da on ostavi Klisovića jako iza i da se netko s desna uvali u drugi krug. Ali pobjeda je gotovo pa nemoguća, iz ovih razloga.
Znam da nisu svi lijevo ili desno, ali u Zg je više glasača koji naginju lijevo. Glasača koji ne vole HDZ ima znatno više i od lijevih. Filipović bi u drugom krugu imao problem jer bi ljudi glasali protiv HDZ-a. Desnica se ne bi ujedinila iza njega, već bi velikim dijelom ostali doma ili čak glasali protiv. ..ko ne voli HDZ jes ti pod utjecajem imbexa HDZ dobiva od početka države devedeset posto izbora..jesu li to ti sto ne vole mazohisti il sto..
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 20:42 |
|
|
laganini je napisao/la: ..ko ne voli HDZ jes ti pod utjecajem imbexa HDZ dobiva od početka države devedeset posto izbora..jesu li to ti sto ne vole mazohisti il sto.. HDZ u Zagrebu ne doiva ni jedne izbore, a na razini države dobija MANJINU glasova, a vlada zahvaljujuć etnobiznisu i izbornom sustavu u kojem je manjina glasova većina mandata. Zato HDZ uglavnom gubi predsjedničke izbore, jer tamo je jedan čovjek jedan glas.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 21:36 |
|
|
kiler je napisao/la: U prvom krugu predsjedničkih izbora prije 15 mjeseci ,u Gradu Zagrebu, Milanović je osvojio 129 tisuća glasova,Škoro 90 tisuća,a KGK 73 tisuće. Inače,vidim da se desnica glođe međusobno. Počeli su nekakvi memovi oko trnoružice,koja bi kao trebao biti Filipović,a on napada jedino Škoru zasada. Reklo bi se,ništa novo u Hrvata... Ovi naši Filipović, Škoro, Troskot sve prave muškarčine pa se prozivaju međusobno i mjere koji ima kolikog...
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 21:42 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Ovi naši Filipović, Škoro, Troskot sve prave muškarčine pa se prozivaju međusobno i mjere koji ima kolikog...
Pa jedina svrha njihove kandidature je pokazati ko je lider s te strane spektra. Nisu oni tu da pobjede,
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 22:09 |
|
|
divizija je napisao/la: laganini je napisao/la: ..ko ne voli HDZ jes ti pod utjecajem imbexa HDZ dobiva od početka države devedeset posto izbora..jesu li to ti sto ne vole mazohisti il sto.. HDZ u Zagrebu ne doiva ni jedne izbore, a na razini države dobija MANJINU glasova, a vlada zahvaljujuć etnobiznisu i izbornom sustavu u kojem je manjina glasova većina mandata. Zato HDZ uglavnom gubi predsjedničke izbore, jer tamo je jedan čovjek jedan glas. ..predsjedničke gubi kad je na vlasti kad je Milanović bio premier Koli je dobila..
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 22:13 |
|
|
laganini je napisao/la: ..predsjedničke gubi kad je na vlasti kad je Milanović bio premier Koli je dobila.. Ako je tako, zašto ste onda u drugi krug gurali Koli i zašti ste svojedobno gurali Jacu pored Mikšića? nije li logično, kad je HDZ na vlasti, pustiti u drugi krug predsjedničkih nekoga tko nije HDZ, na megdan s ljevicom?
|
|
Vrh |
|
|
branja
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 22:13 |
|
|
Herman Vukušić se kandidovao za gradonačelnika to je inače Škorin psihijatar ,šta li će na to reći lasica
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 22:18 |
|
|
branja je napisao/la: Herman Vukušić se kandidovao za gradonačelnika to je inače Škorin psihijatar ,šta li će na to reći lasica Čekaj, treba prvo 5000 potpisa skupit
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 22:38 |
|
|
divizija je napisao/la: laganini je napisao/la: ..predsjedničke gubi kad je na vlasti kad je Milanović bio premier Koli je dobila.. Ako je tako, zašto ste onda u drugi krug gurali Koli i zašti ste svojedobno gurali Jacu pored Mikšića? nije li logično, kad je HDZ na vlasti, pustiti u drugi krug predsjedničkih nekoga tko nije HDZ, na megdan s ljevicom? ..pa to ti govori koliko su opce zainteresirani za predsjedničko misto..al hdz je gigant on formalno mora nekog stavit :jaca Hebrang ma nekoj me zezat ..kad su tili dobit koli je dobila čak i sad s Milanovićem je bila pobjeda da skoro nije izda..plenki je fajter on ne voli poraze zato mislim da će bez fige gurat filipovica čak i da je Bandić živ..njemu samo triba Zagreb dobit i ulazi u povjest..
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 07 ožu 2021, 23:02 |
|
|
divizija je napisao/la: weasel je napisao/la: Daj mi nabroji jednu koaliciju koja kod nas nije trula, to kod nas u praksi ne funkcionira. Taj checks and balances funkciora u praksi kao podjela pljena dok se svi ne zadovolje svako dobije svoj komad a pri tome postoji mnoštvo sukobljenih interesa i grad ne može naprijed kad uvijek nekom nešto smeta.
Zato je bolje 4 godine sva vlast u ruke, pokaži što si napravio, nema kmeke krivi su ovi krivi su oni. Naravno uz ograničenje od 2 mandata.
Po meni ni jedna nije trula osim s manjincima, jer nemaju izborni legitimitet. Ali ni ovo tvoje nije isključeno, ali za to uvodiš većinski izborni sustav. Pa da, većinski izborni sustav ali samo na razini lokalne samouprave. Kog vraga se ima prepucavat oko koalicija i programa u nekoj seoskoj zabiti od 1000 ljudi, a takvih općina danas imaš more. Te koalicije i gluposti nemaju smisla. Tko pobjedi taj vodi grad i amen. Ostali čekaju 4 godine pa više sreće.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 08 ožu 2021, 08:03 |
|
|
Po ovome se da zaključit da HDZ-SDP loše stoje, jer uopće nema nikakvih iole ozbiljnih anketa, barem za 4 velika grada. Mislim da je bila samo Vuk.županija U Zagrebu HDZ nema šta tražit, a Filipović je smješan kandidat ko i Klisović...to je dobro barem će ubrzat pad SDP-HDZ
Privitak/ci: |
Screenshot_2021-03-08 CRO DEMOSKOP HDZ-u i SDP-u blagi pad podrške, Domovinski pokret ispred Mosta Plenković i Milanović na[...].png [ 43.38 KiB | Pogledano 2093 put/a. ]
|
Screenshot_2021-03-08 CRO DEMOSKOP HDZ-u i SDP-u blagi pad podrške, Domovinski pokret ispred Mosta Plenković i Milanović na[...](1).png [ 14.69 KiB | Pogledano 2093 put/a. ]
|
Screenshot_2021-03-08 CRO DEMOSKOP HDZ-u i SDP-u blagi pad podrške, Domovinski pokret ispred Mosta Plenković i Milanović na[...](2).png [ 72.8 KiB | Pogledano 2093 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 08 ožu 2021, 09:09 |
|
|
..po anketama hdz nikad nebi dobio izbore tako da se ravnat prema njima mogu samo samodopadne budaline..
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021 Postano: 08 ožu 2021, 09:44 |
|
|
Dnevno se slaže sa mnom...inače jedini portal koji je imo hrabrosti razotkrit masone i smjenit gl.državnog odvjetnika!
Privitak/ci: |
Screenshot_2021-03-08 HDZ GUBI ZAGREB OVO JE PRVA PLENKOVIĆEVA POLITIČKA GREŠKA Očaj u glavnoj stranačkoj organizaciji Dnev[...].png [ 19.15 KiB | Pogledano 1536 put/a. ]
|
Screenshot_2021-03-08 HDZ GUBI ZAGREB OVO JE PRVA PLENKOVIĆEVA POLITIČKA GREŠKA Očaj u glavnoj stranačkoj organizaciji Dnev[...](1).png [ 40.97 KiB | Pogledano 1536 put/a. ]
|
Screenshot_2021-03-08 HDZ GUBI ZAGREB OVO JE PRVA PLENKOVIĆEVA POLITIČKA GREŠKA Očaj u glavnoj stranačkoj organizaciji Dnev[...](2).png [ 39.09 KiB | Pogledano 1536 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|