|
|
Stranica: 2/22.
|
[ 527 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60058 Lokacija: DAZP HQ
|
najveća OŠ u Hrvatskoj, kad se otvorila OŠ na Poljanicama i dalje je ostala najveća OŠ u Hrvatskoj. bilo nas je kao Rusa, a još je često s nama išla Paljestina radi dodatne brojnosti, bilo je normalno krenuti s letvama, ide 100 ljudi, za njima klinci da vide šta će biti, nekad se ode u Dubec, nekad na Klaku, nekad prema Trnavi, Volovčici, i traži se tko će se od tih kvartova braniti da ga se prebije. nekakav je običaj bio, više se ni ne sjećam ni što ni kako, samo ti pozvone da se spustiš i da se ide.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:31 |
|
|
dudu je napisao/la: najveća OŠ u Hrvatskoj, kad se otvorila OŠ na Poljanicama i dalje je ostala najveća OŠ u Hrvatskoj. bilo nas je kao Rusa, a još je često s nama išla Paljestina radi dodatne brojnosti, bilo je normalno krenuti s letvama, ide 100 ljudi, za njima klinci da vide šta će biti, nekad se ode u Dubec, nekad na Klaku, nekad prema Trnavi, Volovčici, i traži se tko će se od tih kvartova braniti da ga se prebije. nekakav je običaj bio, više se ni ne sjećam ni što ni kako, samo ti pozvone da se spustiš i da se ide. Ti što su nosili letve bili su osnovnoškolci? Nisu tukli slučajne prolaznike, nego tražili klince svog kalibra za obračun?
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:33 |
|
|
Do prije 15-20ak godina je bilo tih međukvartovskih tučnjava.
Pao testosteron.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Danas za užasan kvart, kakav je navodno nekad bio Dubrava, važi Sesv. Kraljevac. Zahvaljujući imigrantima, Hrvatima iz Bosne. Sramota me malo, šta'š. Kakvi su tamo odnosi s domaćim Prigorcima? Ja poznajem par ljudi iz tog kraja (Sesvete) koji su porijeklom iz BiH, ali se toga srame. Ne znam zašto, ali eto, neki kompleksi.
|
|
Vrh |
|
|
Pacifikator
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:36 |
|
|
Primjetih da je čitav grad išaran sprejevima. Koliko god grafiti bili ružni opet su 100 puta manje ružni od tog šaranja. Zbog toga kvartovi izgledaju ko geto do geta. Osim toga jako puno stambenih nebodera pa većina grada izgleda ko naselje za socijalne slučajeve. Nigdje kuća za normalne ljude.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:39 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ne znam je li se tko srami. Ja nisam primijetio jer valjda svako drugo dijete je po roditeljima iz BiH.
Sve se to smiksalo u jedno. Nema 'odnosa'.
Osim već spomenutog S.K. u kojem su moji Bosanci izrazita većina pa su donijeli tog našeg krkanskog mentaliteta i zadržali.
Testosteron rekao bi Req.
A ja bih rekao da radije živim tamo gdje dijete bez straha pošaljem u školu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:40 |
|
|
Pacifikator je napisao/la: Primjetih da je čitav grad išaran sprejevima. Koliko god grafiti bili ružni opet su 100 puta manje ružni od tog šaranja. Zbog toga kvartovi izgledaju ko geto do geta. Osim toga jako puno stambenih nebodera pa većina grada izgleda ko naselje za socijalne slučajeve. Nigdje kuća za normalne ljude. Ima puno brutalističke arhitekture, a Donja Dubrava, Kozari itd. su turske mahale. Izgledaju identično kao Prizren, Bitola itd. To je sve izgrađeno zapravo ilegalno, bez dozvole i plana jel tako?
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:40 |
|
|
Ma Zagreb izgleda kao narkomanska komuna. Onaj centar je užasan. Te žvrljotine treba poskidat sa zidova. Baš izgledamo kao neki geto.
Ali time se ne bave. Ni smeće ne znaju odvoziti.
Općenito Zagrebu treba jedan ozbiljan gradonačelnik koji će se primiti ozbiljnog posla. A ne ovi aktivisti neradnici.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:44 |
|
|
Novdan je napisao/la: dudu je napisao/la: najveća OŠ u Hrvatskoj, kad se otvorila OŠ na Poljanicama i dalje je ostala najveća OŠ u Hrvatskoj. bilo nas je kao Rusa, a još je često s nama išla Paljestina radi dodatne brojnosti, bilo je normalno krenuti s letvama, ide 100 ljudi, za njima klinci da vide šta će biti, nekad se ode u Dubec, nekad na Klaku, nekad prema Trnavi, Volovčici, i traži se tko će se od tih kvartova braniti da ga se prebije. nekakav je običaj bio, više se ni ne sjećam ni što ni kako, samo ti pozvone da se spustiš i da se ide. Ti što su nosili letve bili su osnovnoškolci? Nisu tukli slučajne prolaznike, nego tražili klince svog kalibra za obračun? ma tražili te rane srednješkolce, kasne osnovnoškolce, to je bilo normalno s letvama. kod nas je kvart bio specijalan zato što imaš authotone koje je Zagreb progutao, najveći dio su izbjeglice s Trnja i Trešnjevke nakon poplave pa onda doseljenike 80-tih i 90-tih od koje kuda, praktički cijela Hrvatska i BIH pa onda još kao susjedi Janjevci. nije čudo da su tu nastali BBB.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:46 |
|
|
dudu je napisao/la: Novdan je napisao/la: Ti što su nosili letve bili su osnovnoškolci? Nisu tukli slučajne prolaznike, nego tražili klince svog kalibra za obračun?
ma tražili te rane srednješkolce, kasne osnovnoškolce, to je bilo normalno, klafranje s letvama. kod nas je kvart bio specijalan zato što imaš authotone koje je Zagreb progutao, najveći dio su izbjeglice s Trnja i Trešnjevke nakon poplave pa onda doseljenike 80-tih i 90-tih od koje kuda, praktički cijela Hrvatska i BIH pa onda još kao susjedi Janjevci. nije čudo da su tu nastali BBB. Kakvi ste bili s Janjevcima? O njima se pričalo da se drže za sebe itd., ali koliko vidim nije to istina.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:49 |
|
|
I da napomenem ovo: dječje tučnjave NISU odlika nekog osobito opasnog kvarta. Jest klošarski i danas možda teško zamislivo, ali daleko je to od opasnog kvarta
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:52 |
|
|
Ma bili su kao opasni jer su išli u skupinama. Vremenom se i to razvodnilo i smiksalo. Više ni ne znas tko su ako su mlađi od 50. Nemaju onaj užasni najgori s-h govor koji sam ikad čuo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:53 |
|
|
Novdan je napisao/la: dudu je napisao/la: ma tražili te rane srednješkolce, kasne osnovnoškolce, to je bilo normalno, klafranje s letvama. kod nas je kvart bio specijalan zato što imaš authotone koje je Zagreb progutao, najveći dio su izbjeglice s Trnja i Trešnjevke nakon poplave pa onda doseljenike 80-tih i 90-tih od koje kuda, praktički cijela Hrvatska i BIH pa onda još kao susjedi Janjevci. nije čudo da su tu nastali BBB. Kakvi ste bili s Janjevcima? O njima se pričalo da se drže za sebe itd., ali koliko vidim nije to istina. sa 6 godina su počele šore s njima, ja sam živio na granici praktički, u životu nisam ušao u Južnu koja je bila parsto metara dalje. mnogo godina kasnije mi je jedan susjed, slučajno Srbin, gledajući na tu stranu rekao: ova nevidljiva granica prema Paljestini je veća i jača od one između Izraela i Palestine. nije bilo baš miješanja s njima, ali glavni janjoši su imali sve dozvole, smijeli su se kretati, čak i zavoditi red. tu sam razvio skilove kako biti dobar s više struja, valjda sam jedini odlikaš ikad koji je bio svima omiljen, i danas živim od tih skilova.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 08 pro 2022, 23:57 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma bili su kao opasni jer su išli u skupinama. Vremenom se i to razvodnilo i smiksalo. Više ni ne znas tko su ako su mlađi od 50. Nemaju onaj užasni najgori s-h govor koji sam ikad čuo. izgubio sam te sve kontakte, danas više ne znam kako je, ali čisto sumnjam da je to odjednom nestalo, neće za naših života, oni su jednostavno prekompaktni. ako si vidio nedavno onu snimku di neki luđak izlazi na cestu i doslovno napada aute na cesti, pitam jednog frenda koji je još u kvartu, koji je to idiot, on veli neko janjevsko prezime, kaže ima ih 8 braće, sad koji je točno ne znam. živio sam tamo preko 20 godina, u životu nisam ušao u njihov kvart, nikad, mislim da sam čak kao klinac imao zabranu, ne samo ja, nego svi.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 00:01 |
|
|
Meni ulice tko i sve druge. Imam prijatelja tamo. S nekima i privatno se družim. Mozda ja to malo drukčije gledam.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 00:02 |
|
|
Novdan je napisao/la: I da napomenem ovo: dječje tučnjave NISU odlika nekog osobito opasnog kvarta. Jest klošarski i danas možda teško zamislivo, ali daleko je to od opasnog kvarta Zagreb je uvijek bio siguran grad, to što je nešto bilo kriminala i mafije nije nikad bilo kvartovski locirano, iako ostao je pojam do danas Dečki s Knežije. danas je tamo kvadrat preko 3000 eura.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 00:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Meni ulice tko i sve druge. Imam prijatelja tamo. S nekima i privatno se družim. Mozda ja to malo drukčije gledam. nisi odrastao, došao si kao formirana osoba, drukčije je to kad rasteš u tom kontekstu. ne skrivam, i danas ih teško podnosim, imam veliki zazor od njih, a i prepoznajem ih na kilometar.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 00:04 |
|
|
dudu je napisao/la: Novdan je napisao/la: Kakvi ste bili s Janjevcima? O njima se pričalo da se drže za sebe itd., ali koliko vidim nije to istina.
sa 6 godina su počele šore s njima, ja sam živio na granici praktički, u životu nisam ušao u Južnu koja je bila parsto metara dalje. mnogo godina kasnije mi je jedan susjed, slučajno Srbin, gledajući na tu stranu rekao: ova nevidljiva granica prema Paljestini je veća i jača od one između Izraela i Palestine. nije bilo baš miješanja s njima, ali glavni janjoši su imali sve dozvole, smijeli su se kretati, čak i zavoditi red. tu sam razvio skilove kako biti dobar s više struja, valjda sam jedini odlikaš ikad koji je bio svima omiljen, i danas živim od tih skilova. Zanimljivo Možeš malo više o tim skilovima i kako od njih živiš ?
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 00:05 |
|
|
dudu je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Meni ulice tko i sve druge. Imam prijatelja tamo. S nekima i privatno se družim. Mozda ja to malo drukčije gledam. nisi odrastao, došao si kao formirana osoba, drukčije je to kad rasteš u tom kontekstu. ne skrivam, i danas ih teško podnosim, imam veliki zazor od njih, a i prepoznajem ih na kilometar. Po čemu ih prepoznaješ?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 00:07 |
|
|
imam velike koristi u biznisu, lako raspoznajem karaktere ljudi, u stanju sam imati različite pristupe i način komunikacije, od najformalnijeg mogućeg do prijateljski, kvartovske spike, štogod procjenim da je potrebno u datom trenutku i za određenu osobu. i to mi je posve intuitivno, bez muke i onda se čudim ljudima koji imaju jedan pristup za sve, nailaze svako malo na zidove i ne kuže di je problem.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 03:14 |
|
|
Zato jer to trosi covika psihicki i emocionalno. Zarucnica mog prijatelja je bila godinama jako uspjesna u korporativnom smislu i pazila je uvik bit fleksibilna, prilagodljiva, susretljiva, disciplinirana, pristojna, ekstrovertirana.
A cujes, ona to nije. U stvarnosti je pola ovih osobina totalno drukcije od onog sta ona voli tj kakav joj je urodeni temperament i licnost.
Od zenske koja je bila puna energije, nade i simpa postala je zombi prakticki, onda je dala otkaz kad je shvatila da ima pseudo depresiju (kad covik ima depresiju al snagom volje i jakim navikama odrzava visoku funkcionalnost).
Sad radi na recepciji i ne mora se gnjavit skoro nicin niti je neka odgovornost il ocekivanja od nje. Uvik je raspolozena i hoda sa mladin likon.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 03:22 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Do prije 15-20ak godina je bilo tih međukvartovskih tučnjava.
Pao testosteron. To je otislo nakon sta su svi poceli imat mobitele, playstatione, kompjutere itd. Danas je manje mladih vani uopce. Igralista su daleko praznija i oni koji ih koriste stariji. U Americi je izmjerena jasna korelacija pada nasilja sa izlaskom GTA igre. Za potuc se ti triba bit prije svega dosadno.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 09 pro 2022, 08:23 |
|
|
U Zagrebu je nasilje prestalo početkom rata jer su ljudibpočeli puce nosat sa sobom. I u Bosni je bilo slično. I ona je Diznilend danas za prijeratnu.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 16 pro 2022, 10:58 |
|
|
Novdan je neka novinarka ili ??
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 31 pro 2022, 14:35 |
|
|
Božinović i njegova Mafija
Privitak/ci: |
Screenshot 2022-12-31 at 13-31-14 'AUTO JE TAMNE BOJE ŽENA SE BORILA DA IZAĐE!' Zastrašujuća objava zabrinula i šokirala ljude 'Je li itko išta primijetio ' - Dnevno.hr.png [ 46.35 KiB | Pogledano 1146 put/a. ]
|
Screenshot 2022-12-31 at 13-31-55 'AUTO JE TAMNE BOJE ŽENA SE BORILA DA IZAĐE!' Zastrašujuća objava zabrinula i šokirala ljude 'Je li itko išta primijetio ' - Dnevno.hr.png [ 31.38 KiB | Pogledano 1146 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|