HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2025, 22:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 528 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zagreb
PostPostano: 21 pro 2024, 13:05 

Leonardo Mušančić.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 13:30 

dudu je napisao/la:
Kako se zove klošar?

Leonardo Mušančić. Ta talijanska imena su kao Damir za devedesete i dane dvijetisućite, baš česta među miješanim. Po Facebooku, prezime je iz Konjica.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 13:31 

Kaftanzoglio je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Prezime je bošnjačko

Možda u nekoj daljnjoj povijesti, ali sve miriše na uglednu zagrebačku obitelj.

Nijedna ugledna zagrebačka obitelj ne naziva djecu Leonardo, Roberto i slično. Miješana potklasa.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 13:41 

volvoks je napisao/la:

Nijedna ugledna zagrebačka obitelj ne naziva djecu Leonardo, Roberto i slično. Miješana potklasa.

Točno, ta "modna" imena su za lumpenproletarijat.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 14:06 

Što sam ja uspio naći Zagrepčani i muslimani iz BiH nose to prezime.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 14:08 

Prezime Mušančić u modernoj Hrvatskoj

Mušančići u Hrvatskoj su Hrvati (iz Grada Zagreba). U prošlom stoljeću relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u Gradu Zagrebu.

Rasprostranjenost

U Hrvatskoj danas živi svega nekoliko Mušančića u samo dva domaćinstva.
Prisutni su u samo jednom hrvatskom gradu i to u Zagrebu (<10).

Izvan Hrvatske
Prezime Mušančić prisutno je u ovom obliku samo u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 14:12 

Ima neki Senad među tih par prezimena u Zagrebu, taj je rodonačelnik.

Ima smisla, ovo netko s katoličkim odgojem ne može napraviti.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 14:47 

volvoks je napisao/la:

Nisam mislio da moraju biti Zagrepčani unazad 10 koljena. I onaj Kosta iz Beograda je bio iz ugledne obitelji , a crnogorskog porijekla.

Mislio sam da nisu s društvene margine, da je otac alkoholičar, a majka prostitutka. Čak je imao profil na Pinterestu. Nisam nikad još čuo da neki muški ima Pinterest.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 14:51 

Zapadni je napisao/la:

Netko tko nosi fantomku na glavi radi sve s predumišljajem.
Ozbiljni slučaj psihopata.

Rijetki trenuci kad vjerujem u postojanje zla, a ne samo u odsutstvo dobra.

Ne samo da je pažljivo birao odjeću za napad, nego nije zgrabio nasumično kuhinjski nož iz kuće, nego je pažljivo birao preko web shopova.

Kao pravi "handžar"

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 15:06 

U XIX stoljeću u Konjicu se nalazilo nekoliko hanova. Na desnoj obali Neretve, kod kamenog mosta, nalazio se Begtaševića han, na Suhom dolu je bio Mušančića han.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 15:07 

Hrvatsko cvijeće, gdje su sad lasica i ostali dodrinaši?

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 15:17 

kakvim se vi glupostima bavite, čudo jedno.
djeca i učiteljica stradali, cijela država u šoku, a vi pokušavate zločin prišiti nečijem porijeklu.
jesu li Vili Beroš i ekipa, Plenki i ostale štetočine Muslimani? beskorisni ministri koji su dopustili ovakvo propadanje školskog i zdravstvenog sustava?
koliko su para oni pokrali, para koje su se mogle uložiti u poboljšanje zdravstvene skrbi, osiguranje škola?
koliko je djece i žena stradalo jer nitko ne radi svoj posao? ma neće on, ma pretjerujete, ma inače je miran...

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 15:23 

Školski i zdravstveni sustavi u HR nisu propali, naprotiv među najboljima su u svijetu .

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 15:28 

ZGabriel je napisao/la:
djeca i učiteljica stradali, cijela država u šoku, a vi pokušavate zločin prišiti nečijem porijeklu.
jesu li Vili Beroš i ekipa, Plenki i ostale štetočine Muslimani? beskorisni ministri koji su dopustili ovakvo propadanje školskog i zdravstvenog sustava?
koliko su para oni pokrali, para koje su se mogle uložiti u poboljšanje zdravstvene skrbi, osiguranje škola?
koliko je djece i žena stradalo jer nitko ne radi svoj posao? ma neće on, ma pretjerujete, ma inače je miran...

Kakve sad sve to ima veze s manijakom koji je iz sebi poznatih razloga odlučio se zaletiti u školu i napasti djecu?
Vidim masa ljudi na internetu pa i na mjestu molitve su govorili o sigurnosti djece u školama.
Koliko se često događaju ovakvi slučajevi? Određeni traže zaštitare u školama. Koliko znam u BG-u je bio zaštitar pa ih je s njim ubijeno dosta.
Znači da za ovakve stvari jednostavno nema lijeka, tj institucije ne može spriječiti da netko nekad okrene i napravi nešto. Možeš recimo pokriti svaki kut grada kamerama, ali i opet to je garantira 100% sigurnost i pravovremeno djelovanje.
Postavlja se i pitanje da je i zadržan na liječenju i promatraju, a onda kasnije pušten, tko kaže da on to ne bi napravio, ako je već to naumio i isplanirao?

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 15:40 

Noname01 je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

Kakve sad sve to ima veze s manijakom koji je iz sebi poznatih razloga odlučio se zaletiti u školu i napasti djecu?
Vidim masa ljudi na internetu pa i na mjestu molitve su govorili o sigurnosti djece u školama.
Koliko se često događaju ovakvi slučajevi? Određeni traže zaštitare u školama. Koliko znam u BG-u je bio zaštitar pa ih je s njim ubijeno dosta.
Znači da za ovakve stvari jednostavno nema lijeka, tj institucije ne može spriječiti da netko nekad okrene i napravi nešto. Možeš recimo pokriti svaki kut grada kamerama, ali i opet to je garantira 100% sigurnost i pravovremeno djelovanje.
Postavlja se i pitanje da je i zadržan na liječenju i promatraju, a onda kasnije pušten, tko kaže da on to ne bi napravio, ako je već to naumio i isplanirao?

Nije istina da se ništa ne može. I Švicarska ima isti broj mentalno bolesnih ljudi i psihopata pa se to događa daleko češće u SAD-u nego u Švicarskoj.
Ako konzultiraš stručnjake, kažu ti da je stvar u brizi za mentalno zdravlje i mentalno bolesne i u društvenim vrijednostima.
Dakle, ne može se spriječiti, ali se može prevenirati. I to ne zaštitarima i oružjem.
Čovjek je biće odgoja, vrijednosti i zajednice.
Ne nalazimo izlike za sebe.
Ovakvi napadi nipošto nisu jednako raspoređeni po svijetu.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 15:58 

Jučer premijer to nazove "incidentom". Pa su ljudi na facebooku ili na X Vlade poludjeli.
I podsjetili ga na neke incidente u Zagrebu samo u posljednjih pet godina.
Pa tako ljudi spominju pucnjavu na Markovu trgu, nakon čega su ga ogradili i više ga očito ne namjeravaju vratiti u prvobitno stanje.
Zašto, ako je riječ o "incidentu"?
Incidenti se ne ponavljaju, zar ne? Onda, prošle se godine branitelj samospalio, isto na Markovom trgu.
A baš jučer, na dan napada, podignuta je optužnica protiv Daruvarčanina, koji je napravio pokolj nad starcima u domu prije šest mjeseci. Za što čak nikad nije niti proglašen dan žalosti.
I sad ovo. "Incidenti".
Svi imaju svoje "luđake", samo negdje ubijaju češće negdje rjeđe, a negdje gotovo uopće ne. Svaka statistika će ti to reći.
Čak i sama pojavnost i učestalost mentalnih bolesti se razlikuje od društva do društva. Slično kao što imaš manje kardiovaskularnih bolesti tamo gdje ljudi jedu mediteransku prehranu, tako imaš i manje mentalnih oboljenja u društvima s jačim vrijednostima i manjim društvenim stresom.
Ne želim oružje u školama.
NE ŽELIM IZLIKE ZA NAS

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 16:11 

Tragedija je i što je i počinitelj u biti dijete. To se zanemaruje.

slika

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 16:19 

Bobovac je napisao/la:

slika

Bijesne džukele treba smaknuti, njega vješanjem naopačke sa bandere, da što dulje pati prije nego što krepa.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 16:28 

horus je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

slika

Bijesne džukele treba smaknuti, njega vješanjem naopačke sa bandere, da što dulje pati prije nego što krepa.

Meni je drago što ga policija nije ubila.
Paradoksalno je i užasno bolno, ali možda pokazuje da ima nade za nas kao društvo.
Neka mi oproste roditelji ubijenog dječaka što ovo pišem.
Bez brige, nikad ga neće pustiti iz psihijatrijske bolnice. I time će biti riješeni svi problemi. Valjda.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 16:37 

zaba1111 je napisao/la:
Školski i zdravstveni sustavi u HR nisu propali, naprotiv među najboljima su u svijetu .

imam dodira s oba, i nisi u pravu.
inače bi učitelji bili cijenjeni, škole opremljene, a na specijalistički pregled se ne bi čekalo godinu dana.

Noname01 je napisao/la:

jedan domar na tri škole, jedan pedagog na tri škole...u školu se ušeta tkogod hoće, nema tko provjeriti "gosta"...ne, nema veze sa pokradenim novcem koji je trebao biti uložen u školstvo i zdravstvo...

slažem se i sa Snowflake.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 16:39 

Da u svom užasu i pohvalim sve koje mislim da treba.
Liječnici, barem oni somatski, jučer su odradili odličan posao. I potvrdili da nam je "tjelesna" medicina vrhunska.
Potrudili su se nadljudski da razmjeri ovoga budu što manji. Da su nam takvi stručnjaci za psihološko i mentalno zdravlje ovoga ne bi ni bilo.
Pohvaljujem i policiju zbog ekspeditivnosti i profesionalnosti.
I osoblje škole, posebno profesoricu.
Svaka čast svima i hvala!
Samo, nije dovoljno reagirati na posljedice i boriti se s njima. No to ne ide njih, već nas.
Da, i novinari su se, za divno čudo, nastojali držati etičkog kodeksa, barem ovi na koje sam ja naišla.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 16:48 

Brane je napisao/la:
Na fantomki je pisalo Blessed
(za one koji ne znaju engleski to bi u doslovnom prijevodu bilo blagoslovljen ili blaženi, širi prijevod bi bio onaj kojeg se treba štovati/obožavati)

slika
slika

Vidim da ima još neki sitniji natpis niže, al se ne vidi šta piše!?
Ne znam je li to njegova fantomka, ali to je naci rekvizit, Blessed je napisano kao Ble88ed, a znamo što 88 znači.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 16:59 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Ne znam je li to njegova fantomka, ali to je naci rekvizit, Blessed je napisano kao Ble88ed, a znamo što 88 znači.

Ne znam ni ja ali šta bi fantomka radila tamo ??
Međutim svjedok je rekao da se ubojica odšetao do Doma Zdravlja pa moguće da ju je ostavio tamo u prolazu.
Moguće da je imao i pomagača

Nije to nikakav naci rekvizit, to je engleski onaj staro-engleski rukopis ili kako se to već kaže.

88 označava osmo slovo abecede H dakle HH kao Heil Hitler
Kao zaba1111 zaba KK

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 17:21 

ZGabriel je napisao/la:
jedan domar na tri škole, jedan pedagog na tri škole...u školu se ušeta tkogod hoće, nema tko provjeriti "gosta"...ne, nema veze sa pokradenim novcem koji je trebao biti uložen u školstvo i zdravstvo...

Nenad Bakić ti je napravio analizu školskog sustava '90e sa 2020 ili tako nešto.
U školama ti radi 60% više učitelja i osoblja nego '90i, tako da ne stoji da nema ljudi u školama.

Svaka škola ima pedagoga, jer pedagog uređuje nastavni program, isto to radi i ravnatelj tako da onda ravnatelj može "hladit jaja"
Možda si mislila na psihologa, ali i njih ima većina škola (barem po Zagrebu)

Za Bolnice si u pravu i se slažem se stobom često sam po njima zbog obitelji, najgora je infrastruktura, onda oprema, pa manjak kadra.
Bolnica u Dubravi nema oftamologa na Hitnoj nego moraš ići na Rebro, a i tamo su specijalizanti na Hitnoj a ne doktor.
snowflake je napisao/la:
Da, i novinari su se, za divno čudo, nastojali držati etičkog kodeksa, barem ovi na koje sam ja naišla.

Novinari su napravili medijsku zvjezdu od onog monstruma u Beogradu, zar je normalno da u jesen 2024 čitamo o tome.
Evo dat ću ti primjer Italije kad se srušio onaj nadvožnjak, zašto se o tome ne piše u jesen 2024

Evo ti primjer pravog fakt-ičnog novinarstva, samo čiste činjenice old-school novinarstvo.
https://www.imperijal.net/1/13/radar/65 ... bracu.html

Vrh

PostPostano: 21 pro 2024, 17:23 

Čitam kako troše novac na operacije za pseto.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 528 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: