HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 ožu 2025, 21:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 242 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zločini imigranata u Hrvatskoj
PostPostano: 12 lis 2023, 15:25 

Bobovac je napisao/la:
Eno i u Neumu imigrant religuje mira zaklao čovjeka.

samo pratite koliko minuta naši mediji posvete zaklanom Hrvatu, a koliko ubijenim Židovima.

onda ćete i shvatit čiji su to meidji zapravo

Vrh

PostPostano: 12 lis 2023, 15:28 

Upozorenja: 1
divizija je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Eno i u Neumu imigrant religuje mira zaklao čovjeka.

samo pratite koliko minuta naši mediji posvete zaklanom Hrvatu, a koliko ubijenim Židovima.

onda ćete i shvatit čiji su to meidji zapravo

Evo na N1 plaću za pobijenim palestincima.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2023, 18:41 

https://kaportal.net.hr/zoom-politikon/ ... obije-ali/

Načelnik općine Vojnić o zločinima migranata:

Citat:
- Je li se u Vojniću dogodilo nešto što su uzrokovali migranti, a što je odredilo Vaše stavove prema migrantskoj krizi?

Kod nas je zapaljeno sedam kuća, ukradeno je više od deset automobila, jednom čovjeku je četiri puta provaljeno u kuću i ona je opljačkana, a materijalna šteta je oko 30.000 eura. U policijskim statistikama toga nema jer je to sve počinio "nepoznati počinitelj".

- Kako znate da su to napravili migranti?

Zato što pronalazimo majice, njihove papuče... Njih deset se posere nasred sobe i naloži vatru u dnevnom boravku.

- Jeste li ih zatekli u tome?

Problem je što se ne evidentira sve.

- Je li ih netko vidio da to rade?

Naravno da jesu, ali nisu uhvaćeni. Prije par godina su provaljivali jednom čovjeku u automobil, a psa su izboli. Ta grupa migranata je uhvaćena i samo su protjerani u Bosnu – kazneni postupak nije proveden jer se nije znalo tko je od njih to učinio.

Ovo je prakitčki dokaz da policija zataškava migrantske zločine, skupa s medijima.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2023, 20:05 

Koja je sad fora u DNOvinara?
Jedna vijest protiv migranata, druga za migrante
Jel zna netko pojasnit? Jel financiranje?
Inače ću pretpostavit da je bipolarni poremećaj u pitanju

Vrh

PostPostano: 12 lis 2023, 20:12 

estoyAqui je napisao/la:
Koja je sad fora u DNOvinara?
Jedna vijest protiv migranata, druga za migrante
Jel zna netko pojasnit? Jel financiranje?
Inače ću pretpostavit da je bipolarni poremećaj u pitanju

Nije novinar protiv migranata, nego je to rekao načelnik općine.

Iz pitanja koja je novinar postavljao, jasno se vidi u koji rog puše. Evo par primjera

Citat:
Nisam primijetio da se događa to u Europi?
- pravi se blesav, kao da nigdje u EU nema nereda zbog muslimanskih imigranata.

Citat:
Treba li generalizirati, stvarati paniku i histeriju?
- dakle histerija i generaliziranje je ako se iznose činjenice

Citat:
U Srebrenici su genocid počinili kršćani nad muslimanima.
- kao da se u Srebrenici ratovalo zbog religije i kao da je to argument da se između kršćanstva i islama može staviti znak jednakosti.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2023, 20:15 

Jasno shvaćam
Samo ja nisam govorio u kontekstu ovog članka, već u globalu na izvještavanje naših portala u zadnjim mjesecima što se migranata tiče
Većina portala ima malo članke protiv, malo za migrante
Nije mi jasno što se događa

Vrh

PostPostano: 12 lis 2023, 20:35 

estoyAqui je napisao/la:
Jasno shvaćam
Samo ja nisam govorio u kontekstu ovog članka, već u globalu na izvještavanje naših portala u zadnjim mjesecima što se migranata tiče

Na pamet mi pada jedna optimistična i druga pesimistična teza.

optimistična: došlo je iz guzice u glavu, polako uviđaju da je multikulti neodrživ

pesimistična: to je kontrolirana opozicija koja djeluje iz dva razloga. Prvo, zato što je nemoguće prešutiti kada migranti zapale pola Francuske ili kada Švedska izvodi vojsku na ulice, kao da su u ratu. Drugo, zato da sve ovo prikažu kao problem socio-ekonomske prirode, a ne religijsko-kulturne (što zapravo jesu). Recimo baš je index imao članak o Švedskoj gdje je isticano kako je problem socio-ekonomski, a ne etnički ili vjerski. Dakle laganje.

Zato sam ja jednom spomenuo kako je ogromna razlika u stopama kriminala i u poslovnom uspjehu između indijskih hinduista s jedne, i pakistanskih, indijskih i bangladeških muslimana s druge strane. Iste rasne, jezične i kulturne skupine, a druga religija. Onda me divizija odmah napao jer je valjda protumačio to kao moj blagoslov za uvoz stanovništva iz trećeg svijeta, samo ako nisu muslimani.

No to nije poanta, bezveze se uzbudio, poanta je da je to jedan od pokazatelja da nije stvar u socio-ekonomskim, već o religijsko-kulturnim faktorima.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 07:17 

Novdan je napisao/la:
estoyAqui je napisao/la:
Jasno shvaćam

Na pamet mi pada jedna optimistična i druga pesimistična teza.

optimistična: došlo je iz guzice u glavu, polako uviđaju da je multikulti neodrživ

pesimistična: to je kontrolirana opozicija koja djeluje iz dva razloga. Prvo, zato što je nemoguće prešutiti kada migranti zapale pola Francuske ili kada Švedska izvodi vojsku na ulice, kao da su u ratu. Drugo, zato da sve ovo prikažu kao problem socio-ekonomske prirode, a ne religijsko-kulturne (što zapravo jesu). Recimo baš je index imao članak o Švedskoj gdje je isticano kako je problem socio-ekonomski, a ne etnički ili vjerski. Dakle laganje.

Zato sam ja jednom spomenuo kako je ogromna razlika u stopama kriminala i u poslovnom uspjehu između indijskih hinduista s jedne, i pakistanskih, indijskih i bangladeških muslimana s druge strane. Iste rasne, jezične i kulturne skupine, a druga religija. Onda me divizija odmah napao jer je valjda protumačio to kao moj blagoslov za uvoz stanovništva iz trećeg svijeta, samo ako nisu muslimani.

No to nije poanta, bezveze se uzbudio, poanta je da je to jedan od pokazatelja da nije stvar u socio-ekonomskim, već o religijsko-kulturnim faktorima.

Vidiš ti to
To je onda ona ljevičarska mantra koju guraju otkad su izgubili radničke klase kao biračko tijelo nakon što su se radničke klase dovoljno obogatile
Ovako nekako ide ideja
Siromašni ste---->držat ćemo vas siromašnima---->trebat ćete naše socijalne programe----->glasat ćete za nas vječno

Mislim da će ljevičari prestat gurat imigraciju u trenutku kad dovoljno ojačaju jake islamske stranke u Europi
To će otvorit jednu drugu "can of worms" koju si ni zamislit ne mogu na što će ličit

Vrh

PostPostano: 08 stu 2023, 21:51 

Zapalili kip Gospe i Isusa u Zagorju
https://narod.hr/hrvatska/u-zagorju-zap ... de-ogorcen
slika

Privitak/ci:
U Zagorju zapaljen kip Majke Božje Kunagorske gradonačelnik Pregrade ogorčen – narod.hr.png
U Zagorju zapaljen kip Majke Božje Kunagorske gradonačelnik Pregrade ogorčen – narod.hr.png [ 23.8 KiB | Pogledano 2071 put/a. ]

PostPostano: 08 stu 2023, 21:59 

Hrvatska Pošta ima novi indijski način dostave pošte.
https://slobodnadalmacija.hr/split/spli ... ki-1337089
slika

Privitak/ci:
1 Splićani negoduju zbog stranih poštara ‘Ne zna hrvatski bleji u sandučiće krivo ostavlja poštu...‘ HP Znaju engleski.png
1 Splićani negoduju zbog stranih poštara ‘Ne zna hrvatski bleji u sandučiće krivo ostavlja poštu...‘ HP Znaju engleski.png [ 30.9 KiB | Pogledano 2061 put/a. ]
Ovo je užas. Splićanka nam je poslala fotografiju na kojoj se vidi kako je Indijac ‘dostavio‘ poštu u njenu zgradu.png
Ovo je užas. Splićanka nam je poslala fotografiju na kojoj se vidi kako je Indijac ‘dostavio‘ poštu u njenu zgradu.png [ 40.66 KiB | Pogledano 2061 put/a. ]

PostPostano: 20 pro 2023, 12:05 

https://narod.hr/hrvatska/nepalac-u-dug ... u-pritvoru
Nepalac u Dugoj Resi provalio u kuću i ozlijedio dijete, nalazi se u pritvoru

Citat:
Nepalac na privremenom radu u Hrvatskoj provalio je u obiteljsku kuću u Dugoj Resi. Kazneno djelo dogodilo je u ponedjeljak 18. prosinca u jutarnjim satima. Tijekom provale državljanin Nepala ozlijedio je dijete, javlja Radio Mrežnica. Nepalac je zaposlen u jednoj tvrtki na području Duge Rese, a ovo mu nije prvo kazneno djelo.

Citat:
Policija navodi da je državljanin Nepala uhićen te se nalazi u pritvoru zbog ovog, ali i drugih kaznenih dijela. Krajem studenog provalio je u veterinarsku stanicu i napravio štetu od 100 eura.

Sudac istrage uskoro će odlučiti hoće li nepalski državljanin ići u zatvor ili ne. Na teret mu se stavlja počinjenje kaznenih djela teške krađe, teške krađe u pokušaju i počinjenje tjelesnih ozljeda.

Malo čudno da je provalio u veterinarsku stanicu.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2023, 12:08 

https://www.24sata.hr/news/pokusaj-uboj ... ima-952027

Navodno su i ovdje počinitelji strani radnici, barem tako komentiraju. Jedan kaže Nepalci, dok drugi tvrdi da su Pakistanci. Kod nas ljudi sve egzotike nazivaju Nepalcima, iako većina nisu Nepalci.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2023, 19:49 

Stigla radna snaga čestita i poštena, fala kancelaru!

Prizor izbezumljenog muškarca kako trči Bukovačkom cestom u Zagrebu sinoć malo prije 17 sati šokirao je mnoštvo prolaznika. Jurio je vičući ‘Stani, stani!’. Iza njega je trčala žena moleći prolaznike da zovu policiju.

https://www.maxportal.hr/vijesti/u-zagr ... cno-vikao/
Citat:
Auto je u toj ulici ostavio uključen i zatvrenih vrata jer je očito shvatio da nije ukrao samo auto nego i nečije dijete.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2023, 20:20 

Brane je napisao/la:

Prizor izbezumljenog muškarca kako trči Bukovačkom cestom u Zagrebu sinoć malo prije 17 sati šokirao je mnoštvo prolaznika. Jurio je vičući ‘Stani, stani!’. Iza njega je trčala žena moleći prolaznike da zovu policiju.

Citat:
Auto je u toj ulici ostavio uključen i zatvrenih vrata jer je očito shvatio da nije ukrao samo auto nego i nečije dijete.

Odakle ti da je počinitelj strani radnik?

Vrh

PostPostano: 20 pro 2023, 23:31 

Novdan je napisao/la:
Brane je napisao/la:

Odakle ti da je počinitelj strani radnik?

Pretpostavio sam...
Tko bi išao ukrast Renault ispred Pekare oko 16h, znaš koje su gužve u gradu u to vrijeme pogotovo sad pred Božić.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2023, 10:58 

Brane je napisao/la:
Pretpostavio sam...
Tko bi išao ukrast Renault ispred Pekare oko 16h, znaš koje su gužve u gradu u to vrijeme pogotovo sad pred Božić.

Ne možeš pretpostaviti takve stvari. Možeš, ali ih nemoj kačiti na ovu temu. Po toj logici možeš bilo koji zločin u RH pripisati imigrantima. Ja sam možda isto pogriješio što sam stavio neprovjerenu informaciju za pokušaj ubojstva, ali ti si otišao korak dalje pa počeo sam pretpostavljati.

Ima hrvatskih klošara, narkomana i kriminalaca koliko te volja.

Neka moderatori obrišu i moj i tvoj post.

Nećemo stavljati neprovjerene stvari.

Možeš reći da će mediji skrivati identitet počinitelja, ali i dalje ne možemo tek tako kriviti imigrante. U slučaju skrivanja identiteta moći ćemo vidjeti da je došlo do porasta kriminala u RH u odnosu na prethodne godine i tu ćemo moći vidjeti jesu li imigranti podigli stope kriminala ili ne.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2023, 12:42 

Ne može se više u Hrvatskoj ostavljat upaljen auto, otključana vrata od stana itd.
Hvala prozapadnjacima i liberalima

Vrh

PostPostano: 21 pro 2023, 14:42 

Novdan je napisao/la:
Ne možeš pretpostaviti takve stvari. Možeš, ali ih nemoj kačiti na ovu temu.

S obzirom da je Božić, bit ću velikodušan i ispunit ti želju :zubati

Vrh

PostPostano: 23 pro 2023, 20:43 

Citat:
Armada u akciji: Pronašli osobe osumnjičene za navodni pokušaj otmice i predali ih policiji

Veliku pažnju javnosti izazvala je informacija koja se proširila na društvenim mrežama tijekom petka o navodnom pokušaju otmice 15-godišnjaka na području Grobnika.

U objavi se navodi kako je nekoliko ljudi pokušalo ga ugurati u neregistrirano kombi vozilo, ali je uspio jednog od njih udariti i pobjeći.

Riječka policija za Fiuman je potvrdila da je zaprimila dojavu u tom događaju te su istaknuli tek kako utvrđuju utemeljenost informacija i provode istragu.

Građani prevođeni Armadom Grobnik u međuvremenu su odlučili da ne žele čekati policiju te su se samoorganizirali i krenuli u potragu za osobama koje sumnjiče za pokušaj otmice.

Tijekom večernjih sati ističu da su ih uspjeli pronaći te su nakon toga pozvali policiju i zadržali ih do njihova dolaska.

Na tome je sugrađanima zahvalila i obitelj dječaka kojeg su pokušali oteti: “Ovim putem se još jednom zahvaljujem svima koji su jučer pomogli, a pogotovo svim dobrim ljudima Grobnika i Armadi Grobnik koji su nam vratili vjeru u ljude. Hvala vam od srca u ime naše obitelji. Dokazali smo da se moramo držati zajedno. Čuvajmo našu djecu. Hvala ljudi.”

Fiuman je o ovome slučaju poslao novi upit riječkoj policiji te ćemo njihov odgovor objaviti odmah po zaprimanju.

https://www.fiuman.hr/armada-u-akciji-p ... -policiji/

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 23 pro 2023, 23:37 

...
Citat:
O svemu se oglasio i saborski zastupnik MOST-a, Marin Miletić: “Nekako je “slučajno” prošao nemili, točnije užasavajući događaj na Grobniku. Migranti su iz neoznačenog kombija zaustavili u ulici Bani petnaestogodišnjeg mladića koji se oko 21h vraća s treninga iz NK Grobničana. Sva sreća pa su naletjeli na tvrdi grobnički kamik u genima momka koji je u trenutku kada su iz kombija izašli migranti, a prvi ga ulovio za rame – puf – jednog migranta opalio, otrgnuo se i kroz šumu bježeći došao kući i spasio živu glavu. Armada je jaka na Grobniku i ti momci itekako čuvaju svoj kraj. Obavijestili su policiju, ali su se sami dali u potragu – pronašli ove luđake – priveli ih interventnoj policiji.

Oni koji ne prihvaćaju našu kulturu i tradiciju, oni koji ne poštuju zakone Republike Hrvatske – nisu ovdje dobrodošli. Hrvatska će ostati oaza slobode, a mi nećemo dopustiti da nas Plenković na daljinski Bruxellesa i pogubljena ljevica koja na ove migrante gleda romantičarski – dovede do kaosa da nam i Hrvatska za koju godinu gori poput Švedske i Francuske. Neće ići! Nećemo vam to dopustiti” zaključio je.

https://www.dnevno.hr/sport/nogomet/arm ... a-2296554/

Vrh

PostPostano: 24 pro 2023, 09:53 

Čak i u filmu Sam u kući nisu bili toliko pretenciozni da stave 4 otmičara koje malac nadmudri, nego samo dva.

Ne znam što je tu bilo ali svakako da 4 otmičara na 1 imaju male šanse da ne uspiju ugurati osobu u auto ako im je već to cilj.

A zanimljivo je i da po pričama djece otmičari uvijek imaju tamni kombi. Izgleda da imaju fetiš na crnu boju. Mada je logično da se za kriminalne radnje uzme bijeli jer je 90% kombija na cesti bijelo pa je tako neupadljiv.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2023, 10:05 

Zajebani su mladi Grobničani

Vrh

PostPostano: 24 pro 2023, 10:19 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Čak i u filmu Sam u kući nisu bili toliko pretenciozni da stave 4 otmičara koje malac nadmudri, nego samo dva.

Ne znam što je tu bilo ali svakako da 4 otmičara na 1 imaju male šanse da ne uspiju ugurati osobu u auto ako im je već to cilj.

A zanimljivo je i da po pričama djece otmičari uvijek imaju tamni kombi. Izgleda da imaju fetiš na crnu boju. Mada je logično da se za kriminalne radnje uzme bijeli jer je 90% kombija na cesti bijelo pa je tako neupadljiv.

Nije nemoguć scenarij.
Ako je momak atletski građen i fizički spreman i tri težinske kategorije iznad, vrlo je moguće.
Dodaj i to da otmičari virojatno nisu bili profesionalci, nego fanatizirani amateri debili.

Sviman četvorici teško je odjednon napast jednu odobu. Pa napadnu klasično dvojica. E, ali ako se žrtva pokazala odlučna, vižljasta, okretna, zastrašujuće iznenadne i eksplozivne agresivnosti (zlostavljači ne očekiju otpor), ovi drugi se ukipidu, zabezeknedu, ne želidu se od straha zamirit tučaru ("jačemu").

Glede kolure od vozila, možda u strahu izgleda zlokobno tamno. Poznato je da žrtvama napada napadač izgleda znatno veći nego jest.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2023, 10:26 

Tribala ih je Armada poslat na prisilni tečaj noćneg kupanja u Rječinu. Ili ih skrit među pitomce bolnice u obližnjoj Lopači. Pa neka ih kjukadu antipsihoticiman i tretiradu EKT-on dok nosidu lokalne folklorne košulje.

Vrh

PostPostano: 24 pro 2023, 11:52 

https://www.24sata.hr/news/policija-tvd ... oke-954837

Majka tvrdi da ima svjedoke i da je bio pokušaj otmice, dok policija tvrdi da nije bilo ništa.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 242 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Jean Luc Picard, pomocnik kuhara i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: