|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 54 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
osa
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 12 sij 2013, 19:59 |
|
|
|
emisija nije nešto, ali ima i svojih svjetlih trenutaka, ali tko traži ukidanje, pazi hrvatski "znanstvenici", ma koliko se te ekipe stvarno može nazvati znanstvenikom...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 12 sij 2013, 20:02 |
|
|
|
Hrvatska zapravo ima jaku znanstvenu underground scenu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 12 sij 2013, 20:07 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Hrvatska zapravo ima jaku znanstvenu underground scenu. ima ponekog ekstra pojedinca, u globalu radi se o kasti koja ne radi, bere lovu, prodaje ispite po fakultetima, mislim da sutra u jutarnjem izlazi jedan tekst, o ljudima koje u hrvatskoj nazivamo znanstvenicima, o broju objavljenih radova u eminentnim međunarodnim znanstvenim publikacijama i sl., kladim se da će rezultati biti porazni...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 12 sij 2013, 20:18 |
|
|
Zaboravio sam dodati "u odnosu na Bosnu i Hercegovinu."  Znanstvenici? Čini mi se da to zanimanje postoji samo u tehnološki razvijenim zemljama i jako bogatim. Nemaš ti tu šta tražiti, tek povremeno da se pojavi koji genije ili inovator, nikakav rezultat ulaganja u znanost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 12 sij 2013, 20:26 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Zaboravio sam dodati "u odnosu na Bosnu i Hercegovinu."  Znanstvenici? Čini mi se da to zanimanje postoji samo u tehnološki razvijenim zemljama i jako bogatim. Nemaš ti tu šta tražiti, tek povremeno da se pojavi koji genije ili inovator, nikakav rezultat ulaganja u znanost. poređenje s lošijima ne doprinosi napretku, a i stvara iluziju uspješnosti, koja onda vrlo često zna prerasti u mitomaniju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 01:20 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
osa je napisao/la: ima ponekog ekstra pojedinca, u globalu radi se o kasti koja ne radi, bere lovu, prodaje ispite po fakultetima, mislim da sutra u jutarnjem izlazi jedan tekst, o ljudima koje u hrvatskoj nazivamo znanstvenicima, o broju objavljenih radova u eminentnim međunarodnim znanstvenim publikacijama i sl., kladim se da će rezultati biti porazni... Kakva bezvezna generalizacija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 11:11 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: osa je napisao/la: ima ponekog ekstra pojedinca, u globalu radi se o kasti koja ne radi, bere lovu, prodaje ispite po fakultetima, mislim da sutra u jutarnjem izlazi jedan tekst, o ljudima koje u hrvatskoj nazivamo znanstvenicima, o broju objavljenih radova u eminentnim međunarodnim znanstvenim publikacijama i sl., kladim se da će rezultati biti porazni... Kakva bezvezna generalizacija.  ako je daleko više onih koji ne rade od onih koji rade, onda to nije generalizacija, a naši "znanstvenici" daleko više ne rade nego što rade...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 11:15 |
|
|
osa je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Kakva bezvezna generalizacija.  ako je daleko više onih koji ne rade od onih koji rade, onda to nije generalizacija, a naši "znanstvenici" daleko više ne rade nego što rade... Sve to na njive treba,većinu...motiku u šake 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 11:28 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
osa je napisao/la: ako je daleko više onih koji ne rade od onih koji rade, onda to nije generalizacija, a naši "znanstvenici" daleko više ne rade nego što rade... Ne bih se složio. Svakako jednim dijelom stoji da ima neradnika, a i kvaziznanstvenih diletanata koji su se uhljebili po političkoj ili drugoj interesnoj liniji, ali ovo pojednostavljivanje i uopćavanje je opasno, jer u konačnici dovodi do poziva na linč i sl. Da se kolokvijalno izrazim i pojasnim, ima tu dosta onih koji su u "sivoj zoni" i teško je ponekad objektivno procijeniti nečiji rad, a velike su i razlike između različitih znanstvenih područja, polja i grana, no sada se od MZOŠ uvode obvezne samoanalize institucija, izvještaji o radu zaposlenika kroz godinu, planovi za narednu godinu i sl. pa će valjda nešto od toga u budućnosti dati rezultata. Također, sustav je prilično nepoticajan, iako se neke stvari mijenjaju nabolje i pokušava se neradnike prisiliti na rad, jer će u protivnom izgubiti posao. Osim toga, prihodi su niski u odnosu na neka druga zanimanja ili istovrstan posao u inozemstvu, da ne govorim o preopterećenosti nastavom i administrativnim tričarijama znanstveno-nastavnog osoblja na fakultetima, čemu doprinosi i zabrana zapošljavanja novih kadrova na sveučilištima, koju je MZOŠ donijelo još 2011. (čini mi se) kao recesijsku mjeru štednje, ali to su neke šire teme o kojima bi se dalo više raspravljati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 11:41 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: osa je napisao/la: ako je daleko više onih koji ne rade od onih koji rade, onda to nije generalizacija, a naši "znanstvenici" daleko više ne rade nego što rade... Ne bih se složio. Svakako jednim dijelom stoji da ima neradnika, a i kvaziznanstvenih diletanata koji su se uhljebili po političkoj ili drugoj interesnoj liniji, ali ovo pojednostavljivanje i uopćavanje je opasno, jer u konačnici dovodi do poziva na linč i sl. Da se kolokvijalno izrazim i pojasnim, ima tu dosta onih koji su u "sivoj zoni" i teško je ponekad objektivno procijeniti nečiji rad, a velike su i razlike između različitih znanstvenih područja, polja i grana, no sada se od MZOŠ uvode obvezne samoanalize institucija, izvještaji o radu zaposlenika kroz godinu, planovi za narednu godinu i sl. pa će valjda nešto od toga u budućnosti dati rezultata. Također, sustav je prilično nepoticajan, iako se neke stvari mijenjaju nabolje i pokušava se neradnike prisiliti na rad, jer će u protivnom izgubiti posao. Osim toga, prihodi su niski u odnosu na neka druga zanimanja ili istovrstan posao u inozemstvu, da ne govorim o preopterećenosti nastavom i administrativnim tričarijama znanstveno-nastavnog osoblja na fakultetima, čemu doprinosi i zabrana zapošljavanja novih kadrova na sveučilištima, koju je MZOŠ donijelo još 2011. (čini mi se) kao recesijsku mjeru štednje, ali to su neke šire teme o kojima bi se dalo više raspravljati. o radu naših znanstvenika postoje podaci na netu, o načinu napredovanja, broju objavljenih radova u eminentnim znanstvenim tiskovinama itd.itd.što se tiče potplaćenosti, nisam siguran da je to tako, naime gledajući njihovu produktivnost, mislim da su čak preplaćeni. imao sam prilike studirati (fakultet kineziologije), i sam se uvjeriti u način rada, pristup i ozbiljnost, profesora na tom fakultetu, uz dužno poštovanje pojedinim profesorima, većina ih ne zaslužuje biti to što jesu. da li će se stanje poboljšati, tek će se vidjeti, generalno gledajući, ja mislim da većini kavzi znanstvenika ovakvo stanje odgovara, jer svaki pokušaj intervencije u taj sustav, nailazi na teške osude i napade, prije svega članova znanstvene zajednice, o tom je vrlo često govorio i ivan đikić...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 11:55 |
|
|
osa je napisao/la: o radu naših znanstvenika postoje podaci na netu, o načinu napredovanja, broju objavljenih radova u eminentnim znanstvenim tiskovinama itd.itd.što se tiče potplaćenosti, nisam siguran da je to tako, naime gledajući njihovu produktivnost, mislim da su čak preplaćeni. imao sam prilike studirati (fakultet kineziologije), i sam se uvjeriti u način rada, pristup i ozbiljnost, profesora na tom fakultetu, uz dužno poštovanje pojedinim profesorima, većina ih ne zaslužuje biti to što jesu. da li će se stanje poboljšati, tek će se vidjeti, generalno gledajući, ja mislim da većini kavzi znanstvenika ovakvo stanje odgovara, jer svaki pokušaj intervencije u taj sustav, nailazi na teške osude i napade, prije svega članova znanstvene zajednice, o tom je vrlo često govorio i ivan đikić... Što se tiče potplaćenosti, to je apsolutno tako, lako provjerljivo. Također, mislim da sam u takvoj poziciji da ipak imam nešto bolji uvid iz prve ruke od samih podataka koji su javno objavljeni na mreži i znaju biti jednim dijelom nepotpuni ili u nekim detaljima netočni. Sa studijem kineziologije nisam dobro upoznat, pa ne bih o tome davao mišljenje, no riječ je o samo jednom fakultetu i jednom osobnom dojmu, tako da to ne daje nikome za pravo da na temelju toga stvara opću sliku, čak i ako je parcijalni dojam točan. O kvaziznanstvenim diletantima odgovorni članovi znanstvene zajednice kritikama upozoravaju javnost, no problem je manjak istih tih odgovornih i kritičnih pojedinaca, što je rezultat cjelokupnog obrazovnog sustava u kojem se potiče reproduktivnost nauštrb originalnosti i polemičnosti, ali i općeljudskog konformizma, te ovisnosti pojedinaca o neznanstvenim centrima moći (političkim, ekonomskim i sl.).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 13:50 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: osa je napisao/la: o radu naših znanstvenika postoje podaci na netu, o načinu napredovanja, broju objavljenih radova u eminentnim znanstvenim tiskovinama itd.itd.što se tiče potplaćenosti, nisam siguran da je to tako, naime gledajući njihovu produktivnost, mislim da su čak preplaćeni. imao sam prilike studirati (fakultet kineziologije), i sam se uvjeriti u način rada, pristup i ozbiljnost, profesora na tom fakultetu, uz dužno poštovanje pojedinim profesorima, većina ih ne zaslužuje biti to što jesu. da li će se stanje poboljšati, tek će se vidjeti, generalno gledajući, ja mislim da većini kavzi znanstvenika ovakvo stanje odgovara, jer svaki pokušaj intervencije u taj sustav, nailazi na teške osude i napade, prije svega članova znanstvene zajednice, o tom je vrlo često govorio i ivan đikić... Što se tiče potplaćenosti, to je apsolutno tako, lako provjerljivo. Također, mislim da sam u takvoj poziciji da ipak imam nešto bolji uvid iz prve ruke od samih podataka koji su javno objavljeni na mreži i znaju biti jednim dijelom nepotpuni ili u nekim detaljima netočni. Sa studijem kineziologije nisam dobro upoznat, pa ne bih o tome davao mišljenje, no riječ je o samo jednom fakultetu i jednom osobnom dojmu, tako da to ne daje nikome za pravo da na temelju toga stvara opću sliku, čak i ako je parcijalni dojam točan. O kvaziznanstvenim diletantima odgovorni članovi znanstvene zajednice kritikama upozoravaju javnost, no problem je manjak istih tih odgovornih i kritičnih pojedinaca, što je rezultat cjelokupnog obrazovnog sustava u kojem se potiče reproduktivnost nauštrb originalnosti i polemičnosti, ali i općeljudskog konformizma, te ovisnosti pojedinaca o neznanstvenim centrima moći (političkim, ekonomskim i sl.). imam nekoliko kolega koji su završili promet, trebam li ti pojašnjavati na koji način, zar nikom nije upalo u oko da je 70% časnika hv diplomiralo na riječnom prometu, govori li to nešto. hoćeš o policijskoj akademiji, supruga mi je studirala na upravnom pravu "osječko sveučilište-strava i užas od profesionalnosti. podvučeno u cjelosti potpisujem, i kad god netko pokuša prmijeniti nešto u tom sustavu, gotovo kompletna znanstvena zajednica je protiv, prie svega dekani visokoškolskih ustanova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 21:10 |
|
|
|
Ja isto mislim da nisu potplaćeni. Imaju siguran i zanimljiv posao koji vole. A točno je da ima raznih zloupotreba.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 14 sij 2013, 21:31 |
|
|
osa je napisao/la: imam nekoliko kolega koji su završili promet, trebam li ti pojašnjavati na koji način, Imam i ja, znam za promet da je općenito glasio kao specifičan po tom pitanju, no ne znam je li se išta promijenilo u međuvremenu, ali znam da je bilo nekoliko većih afera u javnosti, povezanih s tim. osa je napisao/la: zar nikom nije upalo u oko da je 70% časnika hv diplomiralo na riječnom prometu, govori li to nešto. hoćeš o policijskoj akademiji, Nisam upoznat s detaljima oko tih konkretnih studija. osa je napisao/la: supruga mi je studirala na upravnom pravu "osječko sveučilište-strava i užas od profesionalnosti. Sveučilište u Osijeku nije samo studij upravnog prava, niti je samo Pravni fakultet, jer osječko Sveučilište J. J. Strossmayera ima 11 fakulteta, 5 sveučilišnih odjela i Umjetničku akademiju u svome sastavu. Ako se ne varam, upravno pravo je stručni studij (trogodišnji preddiplomski), tj. nekadašnji dvogodišnji, a na takvim je studijima uobičajena nešto niža izvedbena i organizacijska razina, što nikako ne opravdavam, ali treba izbjegavati generalizaciju. Osim toga, ovisi i kada je ona studirala. Imam dosta prijatelja koji su studirali/studiraju pravo u Osijeku i uglavnom su ljudi koliko-toliko zadovoljni organizacijom i izvedbom studija, jedino svi pljuju po referadi.  Na konkretnom primjeru Filozofskog fakulteta u Osijeku može se vidjeti zašto je generalizacija loša stvar. Npr. studiji hrvatskog i stranih jezika (engleski, njemački, mađarski) relativno su dobri na izvedbenoj, kriterijskoj, organizacijskoj i znanstvenoj razini, na studijima pedagogije i informatologije preniski su kriteriji, povijest je leglo nepotizma, nestručnosti i neprofesionalnosti, filozofija je donekle solidna, a psihologiju kao jednopredmetni studij slabo poznajem da bih procijenio. Jedan od pozitivnih primjera je i Prehrambeno-tehnološki fakultet, no to mogu zahvaliti malom broju studenata i visoko profesionalnoj upravi zadnjih godina, te zapošljavanju uglavnom perspektivnih i stručnih kadrova s radnim iskustvom u proizvodnji. Velika je razlika u kvalitetnom organiziranju seminarskih sati na 100 studenata i na 20 studenata. Sa 100 je gotovo nemoguće, a s 20 optimalno, a mora se i za 100 i za 20, jer je na snazi zabrana zapošljavanja, koja bi rasteretila pojedince, a oni često drže nastavu na kolegijima gdje su nedovoljno stručni, jer ustanova nema mogućnost zaposlenja novog stručnog kadra. Gordijski čvor. osa je napisao/la: podvučeno u cjelosti potpisujem, i kad god netko pokuša prmijeniti nešto u tom sustavu, gotovo kompletna znanstvena zajednica je protiv, prie svega dekani visokoškolskih ustanova... Najčešće bude tako, da.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 16 sij 2013, 17:31 |
|
|
|
Kome smeta Mišak? Hrsvijet, Utorak, 15. Siječanj 2013.
Ovih dana opet je krenula hajka na Mišakovu emisiju ''Na rubu znanosti''. Ti pohodi bojovne znanosti protiv jedne nepretenciozne emisije ciklički se pojavljuju nekoliko posljednjih godina, a glavni je protagonist tih napada, čini se, fizičar Dejan Vinković.
On je ovaj put, doduše, pri dnu popisa potpisnika peticije Goranu Radmanu, kojom se zahtijeva ukidanje Mišakove emisije, a potpisnici se skupno nazivaju Društvom za promociju znanosti i kritičkog mišljenja. Šaroliko je to društvo, ima tu doktora znanosti, inženjera, novinara, radnika, studenata, poduzetnika, politologa, filozofa, programera, sve u svemu – pedesetak boraca za promociju ''znanosti i kritičkog mišljenja''.
Zanimljiv je početak njihova pisma posljednjem primatelju Titove štafete: ''U kontekstu oštre i odlučne reakcije HRT-a povodom neprofesionalnosti voditeljice emisije „Slika Hrvatskeˮ u obradi teme o znanstvenoj pozadini kurikuluma zdravstvenog odgoja, ostajemo neugodno iznenađeni izostankom bilo kakve reakcije od strane Vaše medijske kuće po pitanju čitavog niza skandaloznih izjava i uradaka urednika i novinara HRT-a na teme ljudskog zdravlja, znanosti i obrazovanja.'' Dakle, osokoljeni odlučnom reakcijom novog vodstva HTV-a prema Karolini Vidović nekolicina frustriranih znanstvenika, podržana svojim znancima i istomišljenicima najrazličitijih profila, želi maknuti Mišaka s HTV-a jer je upravo on, izgleda, izvor njihovih frustracija. Znakovito je da svoj znanstveni džihad povezuju s onim tipom znanstvenog mišljenja koje je iznjedrilo i 4. modul ''spolnog odgoja''. Iako takav način mišljenja ima veze sa znanošću, taman koliko i luckaste teorije u Mišakovoj emisiji.
Točno, Mišakove emisije su uglavnom luckaste i simpatične, dobro, neke samo luckaste, no tu i tamo zalomi mu se i poneka koja govori o važnim stvarima. Primjerice, o cjepivu. ''Promotori znanosti i kritičkog mišljenja'' misle pak da je skandalozno, između ostalog, i to što je u svojim emisijama Mišak problematizirao politiku cijepljenja. Međutim, sjetimo se galame oko tzv. ''svinjske gripe'', očigledno je da su one zemlje koje nisu nasjele na propagandu o nužnosti cijepljenja stanovništva, ako ništa drugo, ono barem uštedjele novac. No, ne namjeravam ovdje braniti znanstvenost Mišakove emisije, uostalom i on ju je sam s razlogom naslovio ''Na rubu znanosti''. Činjenica je, međutim, da je to jedna od gledljivijih emisija na HTV-u, a što se tiče patetičnog prenemaganja spomenutih ''promotora'' o tome ''dokad će neprovjerene, lažne, a nerijetko i opasne tvrdnje imati prednost nad relevantnim, provjerenim i znanstveno utemeljenim informacijama'' – valja reći da su u informativnim, političkim i emisijama iz kulture tvrdnje također često '' neprovjerene, lažne, a nerijetko i opasne''. Recimo, na istom tom HTV-u godinama su gostovali i diplili svoje degutantne ''istine'' razni tipovi koji su tvrdili da je Hrvatska oslobođena udruženim zločinačkim pothvatom, da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, da je Josip Broz humanist nad humanistima itd. Meni su te tvrdnje ''neprovjerene, lažne i nerijetko opasne''. A da mi se da baviti uzaludnim poslom, skupio bih više ''doktora znanosti, inženjera, novinara, radnika, studenata, poduzetnika, politologa, filozofa, programera'' i ostalih koji bi moje mišljenje potpisali nego je to uspjelo ''promotorima znanosti i kritičkog mišljenja''. I što s tim? Tražiti ukidanje informativno-političkih i emisija za kulturu na HTV-u?
Ono što zabrinjava u cijeloj toj priči jest netolerancija i cenzorski refleks kod nekih preglasnih manjina u našem društvu. Jedini njihov argument je samopproglašena ''naprednost'', uvjerenje da je povijest na njihovoj strani. Što je najčešće samo dokaz da o povijesti ne znaju puno, a da su i ono što znaju krivo razumjeli. Iako su potpisnici ovog napada na Mišaka uglavnom nepoznati široj javnosti, jasno je iz kojeg miljea dolaze, to je onaj isti milje iz kojeg stižu poruke da svi oni koji se ne slažu s njima ''nemaju mozga''. Ne govorim to bez razloga. Najpoznatiji među potpisnicima, fizičar Dejan Vinković, još ranije se isticao više borbenim ateizmom i problematiziranjem vjeronauka u školi negoli znanstvenim radom. Istina, Vinković je objavljivao članke u prestižnim znanstvenim časopisima, ali široj je javnosti poznatiji kao ateistički i antimišakovski aktivist. Tako je zajedno s Jelenom Veljačom i još nekima prije godinu i pol, kako oni to vele, izašao iz ormara, to jest javno očitovao svoj bojovni ateizam. Posebno ga je brinuo vjeronauk u školama, pa je izjavio: '' Definitivno postoji problem u usklađivanju sadašnjeg načina izvođenja vjeronauka u školi i pojma sekularnosti, ali to je pitanje koje će na kraju Ustavni sud morati razriješiti. A morat će se srediti i pitanje financiranja vjeronauka, jer nema smisla da se to plaća iz poreza svih građana umjesto samo onih koji se službeno deklariraju kao vjernici'' (Jutarnji list, 08. 07. 2010.).
Ja bih se još nekako i složio s Vinkovićem, jer uistinu je glupo da on i Jelena Veljača plaćaju vjeronauk u školama, ali je onda isto tako glupo da ljudi koji se ne slažu s famoznim 4. modulom plaćaju ovako zamišljeni zdravstveni odgoj. Slažem se i s onima koji se bune što dio proračunskog novca ide Crkvi, ali i s onima koji gunđaju što se njihovim novcem financiraju B.a.b.e, Rode, Documenta, sportovi koji ih ne interesiraju itd. Tome, složit ćete se, nema kraja i tko zna do čega bi nas sve doveo takav pristup, možda bi se društvo raspalo, država propala … Ali jedno sam siguran, Crkva bi opstala.
Stoga, možda ne bi bilo naodmet da cenzorski raspoloženi Mišakovi protivnici razmisle kamo nas sve mogu odvesti inicijative poput njihove. Odobravati micanje novinarke Vidović Krišto samo zato što je prikazala ulomak dokumentarca koji ne govori baš najljepše o Alfredu Kinseyu i uz to tražiti micanje jedne od bolje koncipiranih emisija na HTV-u samo zato što ne propagira službenu znanost, nego je propituje i bocka – to je već znak ideološke zadrtosti i isključivosti. Koja nelagodno podsjeća na neka ne tako davna vremena.
Damir Pešorda
| Privitak/ci: |

Napredak u gospodarstvu RH!.jpg [ 61.1 KiB | Pogledano 3374 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 16 sij 2013, 18:47 |
|
|
BBC je napisao/la: :laugh
Bit će zanimljivo pratiti ovo prepucavanje. Bolje od Severinine trudnoće. Ti si super aktivno dijete i danonocno izucavanje Bosnjaka ti ocigleno nije dovoljno. Kako rekose tvoji Srbi: sotoni ne treba ni sna, ni odmora a ni pocinka.
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 16 sij 2013, 18:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Bečo, ne islamiziraj po virtuali.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 16 sij 2013, 18:50 |
|
|
|
Ja sam postao u 6.47 a ti mi repliciras u 6.48 i hoce reci ti iz udruge znanstvenika da tajne sile ne postoje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 16 sij 2013, 18:52 |
|
|
|
Ima nas više. Čović dobro plaća. Drži se teme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 16 sij 2013, 18:55 |
|
|
|
Nije mi jasna tema, samo ukidanje emisije ili pak natprirodne pojave
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 17 sij 2013, 22:21 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Nije mi jasna tema, samo ukidanje emisije ili pak natprirodne pojave Kume kako ti to nije jasno? Precednik Yosipović i Vlada RH (Milanović, Jovanović, V. Pusić, Frad Matić, ...) žele zacrveniti cijelu Hrvatsku (načiniti ju "antifashističkom" tj. komunističkom) i tu mu pomažu bivši UDBA-ši i KOS-ovci sa HRT-a (gl. ravnatelj G. Radman) koji ukida jednu od najboljih TV emisija "Slika Hrvatske" i briše cijelu arhivu predhodnih emisija ( voditeljica Karolina Vidović Krišto) koja je prikazala "Pedofiliju kao temelj spolnog odgoja?", koju guraju kao "zdravstveni odgoj" u školama. A sada žele sa Peticijom ukinuti i ovu emisiju Krešimira Mišaka, jer im ne odgovara što se govori o nekim vrlo opasnim stvarima: - cijepljenje uzrokuje autizam, - ne postoje dokazi o izravnoj korisnosti cijepljenja po zdravlje ljudi, - tragovi aviona na nebu su konspirativno zaprašivanje koje utječe na um i zdravlje ljudi, - bioenergija liječi, - parapsihologija je znanost, - molitvom se može izliječiti AIDS, ... i td. Ovu Peticiju su potpisali neki znanstvenici za čije znanstvene radove se baš puno i ne zna.
| Privitak/ci: |

Sultan od Hrvatske.jpg [ 42.5 KiB | Pogledano 3294 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 17 sij 2013, 22:23 |
|
|
|
Nemojte se glupirati. Sve vam je bilo jasno i prije izbora. Nema izvlačenja, narod postrojiti pred zid i zahtijevati punu odgovornost za sva sranja i probleme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 18 sij 2013, 13:08 |
|
|
MIR je napisao/la: Kum Bečo je napisao/la: Nije mi jasna tema, samo ukidanje emisije ili pak natprirodne pojave Kume kako ti to nije jasno? Precednik Yosipović i Vlada RH (Milanović, Jovanović, V. Pusić, Frad Matić, ...) žele zacrveniti cijelu Hrvatsku (načiniti ju "antifashističkom" tj. komunističkom) i tu mu pomažu bivši UDBA-ši i KOS-ovci sa HRT-a (gl. ravnatelj G. Radman) koji ukida jednu od najboljih TV emisija "Slika Hrvatske" i briše cijelu arhivu predhodnih emisija ( voditeljica Karolina Vidović Krišto) koja je prikazala "Pedofiliju kao temelj spolnog odgoja?", koju guraju kao "zdravstveni odgoj" u školama. A sada žele sa Peticijom ukinuti i ovu emisiju Krešimira Mišaka, jer im ne odgovara što se govori o nekim vrlo opasnim stvarima: - cijepljenje uzrokuje autizam, - ne postoje dokazi o izravnoj korisnosti cijepljenja po zdravlje ljudi, - tragovi aviona na nebu su konspirativno zaprašivanje koje utječe na um i zdravlje ljudi, - bioenergija liječi, - parapsihologija je znanost, - molitvom se može izliječiti AIDS, ... i td. Ovu Peticiju su potpisali neki znanstvenici za čije znanstvene radove se baš puno i ne zna. A cuj, ak je Zoka Sanaderov kumasin sta onda ocekivati?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 18 sij 2013, 13:34 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8193 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Extra je Mišak.Doduše ,zadnju emisiju koju sam gledao je bila o Troji u Gabeli.Vrlo zanimljivo je bilo i zanimljiv gost. A kad sam ovo prvi put pročitao na dnevno.hr,mislio sam da je neka zajebancija. Stvarno,ne mogu vjerovati šta se u Hrvatskoj dešava.Ovo je prevršilo svaku mjeru i sve više mi je drago što nisam građanin iste. Lijepi naš kamen,tradicija i Mepas Mall.Nama dosta,eto njima Kinsey,pedofilija i učenje masturbacije. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Znanstvenici traže ukidanje 'opasnih' emisija Krešimira Mišaka Postano: 25 sij 2013, 18:23 |
|
|
|
Može mi netko objasniti zašto na HRT zapošljavaju samo turbo ružne voditeljice ?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|