|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 01:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61676 Lokacija: DAZP HQ
|
emt je napisao/la: dudu je napisao/la: nigdje toliko krkanluka i ciganluka koji u nekom svom čudnom miksu svako malo izbace neku genijalnost. i ono FK Sarajevo me asocira na Zvezdu, mala Zvezda, kako klub, tako i navijači.
Pa za taj klub navijaju oni koji su se doselili većinom.Dok je Željo ljubav  Nismo mi krivi, što je grad promijenio ljude i običaje. ne pamtim prijeratno Sarajevo, niti baš dobro znam i ovo, čisto po nekom filingu govorim.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 01:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nego, doista, ko je napredni zapad? Ovi "fašisti" iz Srbije, CG, Mak. ili ovi "nefašisti" šeherski... Inače, prati dudu i znat ćeš Džono đe je lokot... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 01:28 |
|
|
dudu je napisao/la: emt je napisao/la: Pa za taj klub navijaju oni koji su se doselili većinom.Dok je Željo ljubav  Nismo mi krivi, što je grad promijenio ljude i običaje. ne pamtim prijeratno Sarajevo, niti baš dobro znam i ovo, čisto po nekom filingu govorim. Pa iskreno ni ja.Ali kažem ti imam tu uporedbu, a tiče se ljudi ustvari.kakvi bi bili ljudi da nije bilo rata, a kakvi su sad poslije.To je više neka prestava u glavi :) Citat: Nego, doista, ko je napredni zapad? Ovi "fašisti" iz Srbije, CG, Mak. ili ovi "nefašisti" šeherski... Inače, prati dudu i znat ćeš Džono đe je lokot...  Kakva su to pitanja ?Nema Sarajeva nigdje na svijetu :) Ni Sarajlija :P
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 01:30 |
|
|
Pretvorilo se vrlo u ono što nisam volio kod Srba emtice, kao i dobar dio ljudi...
Nema razloga... nema više razloga...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 01:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pretvorilo se vrlo u ono što nisam volio kod Srba emtice, kao i dobar dio ljudi...
Nema razloga... nema više razloga... Pa valjda je taj rat ubio jedan dio dobrote u ljudima.U BiH ljudi pričaju većinom o tome, što bi postigli da nije bilo rata.Valjda neku utjehu traže, nezgodno ti bude reći da je rat završen već odavno, a da se neke stvari nisu pomakle s mrtva tačke.Solidarišeš se i ćutiš, na zapadu si.Ako pokušaš nešto odmah osuda slijedi.Lako je tebi i sl..Kao da sam ja recimo bila pitana gdje ću boraviti.Nesrećan splet okolnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 01:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pretvorilo se vrlo u ono što nisam volio kod Srba emtice, kao i dobar dio ljudi...
Nema razloga... nema više razloga... Samo nastavi da ne volis...u Zagrebu si ionako nasao svoju Meku 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 09:54 |
|
|
Citat: Jebo vas Dino MerlinNema više ni Dace, ni Hamića, ni Kike, ni Brane, ni Điđija, ni Saleta, ni... ma predug je spisak. Nema više onih pred kojima i danas zadrhtiš piše: Nermin Čengić Na slici: Naš umjetnik, deset slova Naslov i podnaslov sve kažu, al’ kako se glupom (ili neinformisanom) narodu sve mora ponovit’ pet puta, evo: Dino Dervišhalidović je kreten i jebo vas on. On koji je nešto što u čaršiji nije moglo prismrdit’ dok je čaršija bila Čaršija. Kad je Čaršija postala čaršija, Dino Merlin je post’o neko i nešto. I neka je. I fuj. Krivi smo mi. Kreten koji je doslovno prizn’o da je “Srbima jebo sve po spisku” dok su četnici granatirali Sarajevo, neki dan je samopriznatom četniku Ivanu Ivanoviću usred emisije (ima i snimak), s plišanim osmjehom na licu ispričao kako su mu “jebanje majke Srbima”, pazi sad “izvukli iz konteksta”. Jer “niko ne zna”, pa ni Srbi, kaže Dino, “kako je pod granatama”. Zato Dino zna, i ne sumnjajte ako to Dino kaže. Levat koji se ufatio noge prije nego su granate zaista počele razvlačiti pamet po Sarajevu, zna kako je pod tim granatama bilo? Kako i ne bi znao, kad svi znaju bolje od nas kako je sve to bilo. Posebno oni koji su k’o Dino bili u Barceloni, pa Njemačkoj, pa… obiš’o je Dino pola svijeta dok su granate padale. Međutim, Dino zna… i jebe mater (ne četnicima nego) Srbima. Još prije “nemilog događaja” Dino (Merlin) je prepoznat k’o šupak kad je po muzici popularne grupe napisao pjesmu (Mjesečina). Kad se zapucalo Dino je još jednom po svom običaju “pisao” pjesmu (ko zna je l’ on uopšte napisao taj tekst al’ eto), i to ni manje ni više nego “Vojnik sreće”. Muzika je opet bila od “nekih Engleza”. U toj se pjesmi jasno žrtvuje, dakle, staje maltene pred metak jer, kaže Dino “za ovaj grad nije umrijeti grijeh”. I taman da ga metak pogodi ispari se Dino. To je čaršija prihvatila, jer Čaršije već nije bilo. Uveliko se počela rastakati. Čime je Dino Merlin zaslužio bilo šta, a kamoli poštovanje i divljenje? Pokradenim pjesmama? Ogromnu većinu “svog” muzičkog izraza jeste pokr’o. Možda i sve, nije mi se dalo da preslušavam do kraja. Je l’ ga se treba štovati što je Musliman (nije džaba vel’ko M) po želji i potrebi? “Da te nije Alija” je otpjev’o Aliji Izetbegoviću u vrijeme kad je to bilo strateški popularno i donosilo određene benificije. Kad je prestalo bit’ popularno ograđiv’o se Dino (Merlin) da nije pjev’o Izetbegoviću nego svom istoimenom komšiji, da bi, kad se popularnost Izetbegović Alije obnovila (odnosno nije bila više toliko OUT), i Dinina privrženost režimu se vratila. Svjedok mu je bog, a ja se samo sjećam. Dino Merlin nastavlja da krade i otima od svjetski poznatih i priznatih imena. Ni Youson N’Dour nije ostao pošteđen. Opet hit. “Godinama”. Dino Merlinov je nezaustavljiv. Prepoznaju Merlinovog Dinu k’o Sarajliju, dok ga Sarajlije (ili ono što je ostalo) i dalje znaju k’o malog iz Čeljigovića (nadomak Sarajeva), koji ideje i koncepte krade čak i od opskurnog Saše Lošića i Plavog orkestra (naslovnica albuma “Teško meni sa tobom” neodoljivo podsjeća na naslovnicu albuma “Smrt fašizmu” pomenutog benda). Pjevao je ode blesavom Goranu Bregoviću (Uspavanka za Gorana B.). Pošto je (pre)ostalo strašno malo Sarajlija tamo gdje su trebali ostati, pridošli su, prema sjećanju sa igranki u zadružnim domovima, objeručke obgrlili Dinu starog Merlina sina, pa se u novoformiranom svijetu Nazifa Gljive poplarnog “Funge, dugoprstog” i Fahrudina Pecikoze popularnog “Peca, de deset s lukom i jogurt” počelo dokazivati kako je fuckin’ Dino Merlin nekakav – brend, pa još “naš najveći”. Jebote! U nedostatku normalne sirovine, od koje bih mogao pisati normalan tekst, ostaje mi da se povinujem većini i da kažem da je tri prodana koncerta u Beogradu krajem novembra 2011. godine, zaista uspjeh. Dino je angažovao i mračnjake da pale “njegove” zastave, da prijete i navodno sujete njegovo pojavljivanje tamo gdje je rekao da “nikad više neće otići” (op. aut. Beograd). Mediokriteti, koji vladaju svim domenima aktuelnog trenutka, danas hvale Dinu Merlina i već neko vrijeme silne “milione”, koje dine merlini uzimaju, smatraju uspjehom. I neka. Krivi smo mi, ne krijem tu činjenicu. Sretno ti, Dino Merline. Uživaj kad ti se dalo. Nema više ni Dace, ni Hamića, ni Kike, ni Brane, ni Điđija, ni Saleta, ni… ma predug je spisak. Nema više onih pred kojima i danas zadrhtiš samo kad im čuješ ime, i da nisu mrtvi ne bi se smio ni (po)javit’ ‘dje si danas zvijezda. Došlo je tvoje vrijeme kad možeš prodavat’ muda za bubrege. Jebi ga. Al’ proć’e i to, ne brinem ja. Čim se raja dozove pa protabiri malo pjesnike i kompozitore od kojih je Dino (Merlin) krao i pod svoje prodav’o. Opet će se Merlin (Dino) vratit’ svojim urnebesnim palidrvcima i barbikama. Čuj Dino Merlin. Isto Šerif Konjević, svega m’. Dino Merlin - Godinama Dino Merlin - Mjesečina Izet Kiko Sarajlić - Sarajevo http://protest.ba/v2/jebo-vas-dino-merlin/
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 16:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zar nije Dino Merlin rat proveo u Danskoj ? Javna Bošnjačka tajna kod Bošnjacima u Danskoj da je tražio azil za vrijeme rata, pa tako "prekratio" vrijeme dok rat ne prođe. Onda se vratio kao Bakirov "100% patriota".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 27 stu 2011, 20:56 |
|
|
Ma obišao je on čitavu Evropu dok su granate zviždale, ne samo Dansku."Pucaj ne možeš mi ništa" je sinonim njegovog obilaska Evropskih metropola, ne Sarajeva i metaka i granata.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 28 stu 2011, 11:40 |
|
|
Srbijanska policija uhapsila Dinu, kaze Dino: Pustite me, i ispunit ću vam tri Arene. 
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 28 stu 2011, 11:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Srbijanska policija uhapsila Dinu, kaze Dino: Pustite me, i ispunit ću vam tri Arene.  Ja sam čula da do Nove Godine se ne vraća u Šeher i to iz pouzdanih izvora.Kažu svaki tjedan tri koncerta.Uništiće gospodarstvo kod susjeda nam totalno.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 28 stu 2011, 13:24 |
|
|
Tog Merlina sam mrzio duboko i prije rata. Njegov rad sam zvao "tuga Bosanska".
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 28 stu 2011, 13:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Tog Merlina sam mrzio duboko i prije rata. Njegov rad sam zvao "tuga Bosanska". De navedi tri stvari koje ne mrziš ili koje nisi mrzio prije rata :)
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 28 stu 2011, 13:35 |
|
|
emt je napisao/la: BBC je napisao/la: Tog Merlina sam mrzio duboko i prije rata. Njegov rad sam zvao "tuga Bosanska". De navedi tri stvari koje ne mrziš ili koje nisi mrzio prije rata :) - Električni orgazam - Partibrejkers - Laibach
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 28 stu 2011, 14:39 |
|
|
Bez duše si niko, bez duše si ništa... 
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 00:03 |
|
|
Citat: Beograd je na nogama i sa ovacijama dočekao i ispratio Dinu Merlina. Zapravo, jedva ga je pustio da ode. I sinoć je, jednako kao u petak i subotu, Arena bukvalno ključala od oduševljenja. Naša zvijezda i u velikom koncertnom finalu briljirala je i raspametila 20.000 ljudi.
Spojene posude
- Osjećam se potpuno ispunjen. Pao mi je veliki teret s leđa. Bio sam potpuno ubijeđen da ovo trebam uraditi. Čekao sam povoljan trenutak, da se poklope sve zvjezdice. Nakon ove tri noći vidi se da sam bio upravu. Mislim da je ovo velika stvar za sve nas. Još jedna mala ćuprija za dvije zemlje koje su spojene posude. Mi smo jednostavno upućeni jedni na druge. Šezdeset hiljada ljudi, a među njima nisam vidio nikoga starijeg od trideset godina - kazao je sinoć za "Dnevni avaz" po silasku s bine Dino Merlin.
Dodao je da je ta publika jedna nova generacija koja je potpuno opredijeljena da živi i da se natječe u dobru.
- Za ovakav let potrebna su krila, a to je bila moja publika. Ma ko da si, ne možeš pred praznom dvoranom napraviti ovako veliku stvar. Ovo je bio naš mali dogovor za novi početak. Potpun sam i sretan - ushićeno je kazao Dino.
Sinoćnji spektakl pratili su i naši nogometni reprezentativci Zlatan Muslimović i Zvjezdan Misimović. Popularni Miske sa suprugom Stefanijom je bio u VIP loži, dok je Zlatan također sa suprugom Ljiljanom plesao i pjevao neposredno ispred bine.
- Ovo je nenadmašno. Bio sam i na prvom koncertu i sve ovo je neponovljiv užitak - kazao nam je Muslimović, koji je svim glasom pjevao cijeli koncert, a posebno, kako je rekao svoju omiljeno pjesmu, „Jel' Saraj'vo gdje je nekad bilo".
Teška zadaća
Sve tri noći gosti su bili isti, Ivana Banfić, Vesna Zmijanac i Željko Joksimović.
- Ponosan sam na prijateljstvo sa Dinom, i ponosan sam na Beograd, što je bio tako dobar domaćin - poručio je Joksimović.
Nakon tri koncertne noći na kojima je bilo 60.000 ljudi, jasno je da je Merlin trijumf zadaća koju će zaista teško biti dostići.
Podrška porodice
Uz Dinu su tokom boravaka u glavnom gradu Srbije bila njegova porodica - supruga Amela, sin Hamza i kćerka Naida. Hamza je iz Beograda otputovao jučer u pravcu Istanbula, gdje studira.
Posjeta bivših komšija iz Sarajeva
Neposredno pred treći koncert, Dino Merlin sa suprugom Amelom i kćerkom Naidom susreo se sa svojim prijateljima i komšijama koji su nekada živjeli u Sarajevu, u naselju Alifakovac.
Susreli su se u restoranu hotela u kojem je Dino smješten. Prvobitno je bilo planirano da druženje traje pola sata. No, odužio se na sat tako da je Merlin u zadnji trenutak ušao u dvoranu pred treći koncert. Što ga ne ostaviste ?:)
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 00:12 |
|
|
Šuti, evo ga 'vamo, vidio sam danas u novinama reklamu...
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 00:24 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Šuti, evo ga 'vamo, vidio sam danas u novinama reklamu... U zegeju ?Taj kad se uvali ne odlazi.Vidjećeš da će se naseliti :)
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 00:25 |
|
|
Kemo, Alen, Sejo... iam raje ba u Zegeju... Fali Bosnu drž se Zegeja... 
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 00:27 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kemo, Alen, Sejo... iam raje ba u Zegeju... Fali Bosnu drž se Zegeja...  Došo nam i mateb iz Zegeja.Jaooo kako sam srećna.Ja mislila napustio nas.Sad ima ko da se bavi i sa mnom i sa tobom Junuze.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 00:33 |
|
|
Ma znaš što, on docira, ali ima i čime, sinoć onaj Glavonja docira a nema čime... Neka Mate...
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 00:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma znaš što, on docira, ali ima i čime, sinoć onaj Glavonja docira a nema čime... Neka Mate... I meni je simpa, sve dok se ne zanese i ne počne mi po ...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 00:44 |
|
|
emt je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma znaš što, on docira, ali ima i čime, sinoć onaj Glavonja docira a nema čime... Neka Mate... I meni je simpa, sve dok se ne zanese i ne počne mi po ... Možda bi... a ne zna kako... Znaš, ti štreberi... 
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 09:14 |
|
|
emt je napisao/la: Citat: Beograd je na nogama i sa ovacijama dočekao i ispratio Dinu Merlina. Zapravo, jedva ga je pustio da ode. I sinoć je, jednako kao u petak i subotu, Arena bukvalno ključala od oduševljenja. Naša zvijezda i u velikom koncertnom finalu briljirala je i raspametila 20.000 ljudi.
Spojene posude
- Osjećam se potpuno ispunjen. Pao mi je veliki teret s leđa. Bio sam potpuno ubijeđen da ovo trebam uraditi. Čekao sam povoljan trenutak, da se poklope sve zvjezdice. Nakon ove tri noći vidi se da sam bio upravu. Mislim da je ovo velika stvar za sve nas. Još jedna mala ćuprija za dvije zemlje koje su spojene posude. Mi smo jednostavno upućeni jedni na druge. Šezdeset hiljada ljudi, a među njima nisam vidio nikoga starijeg od trideset godina - kazao je sinoć za "Dnevni avaz" po silasku s bine Dino Merlin.
Dodao je da je ta publika jedna nova generacija koja je potpuno opredijeljena da živi i da se natječe u dobru.
- Za ovakav let potrebna su krila, a to je bila moja publika. Ma ko da si, ne možeš pred praznom dvoranom napraviti ovako veliku stvar. Ovo je bio naš mali dogovor za novi početak. Potpun sam i sretan - ushićeno je kazao Dino.
Sinoćnji spektakl pratili su i naši nogometni reprezentativci Zlatan Muslimović i Zvjezdan Misimović. Popularni Miske sa suprugom Stefanijom je bio u VIP loži, dok je Zlatan također sa suprugom Ljiljanom plesao i pjevao neposredno ispred bine.
- Ovo je nenadmašno. Bio sam i na prvom koncertu i sve ovo je neponovljiv užitak - kazao nam je Muslimović, koji je svim glasom pjevao cijeli koncert, a posebno, kako je rekao svoju omiljeno pjesmu, „Jel' Saraj'vo gdje je nekad bilo".
Teška zadaća
Sve tri noći gosti su bili isti, Ivana Banfić, Vesna Zmijanac i Željko Joksimović.
- Ponosan sam na prijateljstvo sa Dinom, i ponosan sam na Beograd, što je bio tako dobar domaćin - poručio je Joksimović.
Nakon tri koncertne noći na kojima je bilo 60.000 ljudi, jasno je da je Merlin trijumf zadaća koju će zaista teško biti dostići.
Podrška porodice
Uz Dinu su tokom boravaka u glavnom gradu Srbije bila njegova porodica - supruga Amela, sin Hamza i kćerka Naida. Hamza je iz Beograda otputovao jučer u pravcu Istanbula, gdje studira.
Posjeta bivših komšija iz Sarajeva
Neposredno pred treći koncert, Dino Merlin sa suprugom Amelom i kćerkom Naidom susreo se sa svojim prijateljima i komšijama koji su nekada živjeli u Sarajevu, u naselju Alifakovac.
Susreli su se u restoranu hotela u kojem je Dino smješten. Prvobitno je bilo planirano da druženje traje pola sata. No, odužio se na sat tako da je Merlin u zadnji trenutak ušao u dvoranu pred treći koncert. Što ga ne ostaviste ?:) Isto Šerif Konjević, svega m’. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Merlinu iz budžeta SRBIJE milion evra Postano: 29 stu 2011, 12:22 |
|
|
Dino Kusturica.....lijepo zvuči.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|