HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 01:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Veliko Finale: GORAŽDE-KAKANJ
PostPostano: 14 srp 2018, 12:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Dan prije finala SP braća Muslimani hvataju korak sa svijetom. :zivili

Citat:
Novalić otvorio jubilarne sportske igre RVI u Goraždu

Više od 400 ratnih vojnih invalida iz cijele FBiH stiglo je u Goražde na 15. Sportske igre RVI BIH u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida FBIH. Igre je u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" otvorenim proglasio Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH.
Ratni vojni invalidi, najprije su posjetili spomen obilježje na Rorovima, odslušali historijski sat koji je održao Abduselam Sijerčić-Pelam, ratni komandant, a brojne delegacije položile su cvijeće na spomen obilježje "Grad heroj svojim braniocima" na platou ispred zgrade kantonalnih instuticija, spomeniku poginuloj djeci Goražda, kao i šehidskom mezarju na Kolijevkama.

Cvijeće su položili predstavnici Saveza RVI FBIH, na čelu sa predsjednikom Esadom Delićem, i predsjednici kantonalnih saveza, te federalni ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević.

Okupljanje u gradu heroju za ratne vojne invalide je poseban doživljaj.

"Ushićen sam kada se prisjetim šta je ovo naše Goražde sve preživjelo, a mislim da su i ovi naši sportisti, gazije, borci, invalidi, impresionirani svim ovim i ove igre će biti posebne za sve njih", kazao je Esad Delić, predsjednik S RVI F BiH.

Defile ulicama grada sa zastavama Armije BiH završio je ispred gradske dvorane koja je samo jedna od lokacija na kojoj će se ratni vojni invalidi takmičiti u naredna dva dana u osam sportskih disciplina.

"Čast nam je što je upravo grad heroj domaćin jubilarnih sportskih igara RVI, priredili smo im dostojanstven doček, odali počast poginulim braniocima i pripadnicima MUP-a BPK Goražde i poginuloj djeci Goražda. U Islamskom kulturnom centru održat ćemo i okrugli sto o ratnim dešavanjima u Goraždu 1992-1995. gdje će biti prikazan i film Ambasade Turske u BIH", izjavio je Safet Sijerčić predsjednik Saveza RVI "Sinovi Drine" BPK Goražde.

U Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" otvorena je i izložba ratnih fotografija Goražda kao i postavka fotografija Ambasade Turske u BIH. U Goraždu ovim povodom boravi i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

https://www.klix.ba/sport/okupili-se-u- ... 0714028#16


Invalidi su već u pedesetim al nema nema razloga za strah da će se ugasiti bosnjacka sportska scena, mogu oni trcati jos 20 godina.

Nemaju ni jedno finale u bilo cemu, cak ni polufinale, nemaju ni jednu medalju da OI, nemaju nista al imaju invalide za ponos. :klanjam Da im nije bilo Srba ne bi imali ni to. :zubati

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliko Finale: GORAŽDE-KAKANJ
PostPostano: 14 srp 2018, 12:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Poslije Modrica koji je podrzao Srebrenicane javio se i Rakitic.

Citat:
RAKITIĆ PRED FINALE MUNDIJALA PRIČAO O BOSNJACIMA: Navijam za Ahmeta! Sakib mi je više od brata


Ivan Rakitić je trenutno jedan od najvećih heroja Hrvatske!

Fudbaler Barselone je "vatrene" dva puta uvodio u narednu fazu Mundijala, jer je i protiv Danske i protiv Rusije bio izvođač odlučujućih penala, a u polufinalu je protiv Engleske igrao uprkos visokoj temperaturi koja ga je mučila dan ranije.

Odgovarajući na pitanja novinara u Rusiji, Rakitić se dotakao i Ahmeta Hadzipasicibrahimagića i Sakiba Gazibegomerhalidovića.

"Na sportskim igre RVI u Goraždu navijam za Ahmeta. Biće to veliki dan u nedelju (igra se i finale sportskih igrara RVI u Goraždu i Svetskog prvenstva). To što je jednom bilo, moramo na jedan način zaboraviti i ostaviti iz sebe. Za mene je Ahmet veliki sportista, a još veći kao osoba. Imali smo susret u Kalesiji. Ako može da osvoji sportske igre RVI u Goraždu, pa da slavimo zajedno", rekao je odlični hrvatski vezista.

Rakitić je u odličnim odnosima sa Sakibom, još iz vremena kada su bili saigrači u Šalkeu (2007-2009). Njih dvojica su u stalnom kontaktu.

"Naravno da smo se čuli, jako mi je bitan čovek. Teško mi je da kažem da mi je kao brat, jer je i više od toga. Naravno da mi je poželeo svu sreću sveta, kao i ja njemu", rekao je Ivan Rakitić.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliko Finale: GORAŽDE-KAKANJ
PostPostano: 14 srp 2018, 15:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Nek ljudi slave. To im dozvoljava njihova konstitutivnost od 33%.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliko Finale: GORAŽDE-KAKANJ
PostPostano: 17 srp 2018, 07:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 svi 2009, 22:03
Postovi: 1446
Bosnian muslims su ponosni osvajači brončanog odličja u životnom standardu među narodima BiH a ostvarili su i vrlo značajan plasman na Džihadističkom mundijalu u Siriji gdje su možda završili četvrti, odmah iza Slobodne sirijske armije, ali su zato MVP po najvećem broju sudionika u odnosu na broj stanovnika tako da svi vi šejtanski nevjernici koji im se rugate možete otići žderati krmetinu okićeni svojim kufarskim medaljama i biti zavidni što vam žene besramnice nisu elegantno prekrivene otmjenom perzijskom tkaninom na plus četrdeset stupnjeva u hladu.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO