|
|
Stranica: 2/6.
|
[ 127 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
robelec
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 09 ožu 2020, 23:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Glavnina problema je što je HV pokupio vrhnje, najbolji sinovi su se stavili Hrvatskoj na raspolaganju još 1991., dobrovoljci su uvijek najbolje što možeš imati, a od 1992. godine se uglavnom nisu uključili u HVO, odnosno ako i jesu bilo je to ciljano i u manjoj mjeri, više su bili prisutni u BIH preko HV-a. Zanimljiv članak https://kamenjar.com/franjo-tudman-kazu ... DkWSLX1A70 koji najbolje pojašnjava velike simpatije Franje Tuđmana prema Hercegovcima. Citat: Popisi polaznika tečaja „Prvi hrvatski redarstvenik“, na kojima je oko 1800 momaka, kazuju da ih je porijeklom iz Bosne i Hercegovine bilo više stotina, odnosno izrazito nerazmjerno postotku bosanskohercegovačkih Hrvata u ukupnom broju hrvatskog naroda. Tako naprimjer u jedinici za posebne namjene MUP-a RH iz Kumrovca, odnosno trećoj generaciji tečaja, od 335 polaznika samo 30-ak nije bilo porijeklom iz Bosne i Hercegovine.
Ja se sjećam kada je Predsjednik išao u Rakitje (…) i kad se vratio u Ured pričao je kako je pitao dečke: Odakle si ti? Iz Posušja, odakle ti? Iz Širokog, odakle si ti? Iz Gruda, odakle si ti? Iz Tomislavgrada. Nakon toga je rekao: „Što je ovo, sami Hercegovci?” 90% ljudi je bilo iz BiH (…) Tako je to tada bilo, ja to ne želim potencirati zato što sam ja iz Hercegovine. Dragovoljci iz Hercegovine vidjeli su da stiže hrvatska država te su govorili idemo ginuti, pa što bude! Ja se sjećam, Predsjednik je bio u čudu, i to najozbiljnije. Prema podacima koji dolaze iz relevantnih krugova, 64% poginulih branitelja iz Oružanih snaga RH porijeklom su iz Bosne i Hercegovine.
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 00:01 |
|
|
Ovo je neki loš pokušaj demoralizacije. Samo sjećanje na HVO je dan danas strah i trepet za zlotvore.
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 01:49 |
|
|
robelec je napisao/la: dudu je napisao/la: Glavnina problema je što je HV pokupio vrhnje, najbolji sinovi su se stavili Hrvatskoj na raspolaganju još 1991., dobrovoljci su uvijek najbolje što možeš imati, a od 1992. godine se uglavnom nisu uključili u HVO, odnosno ako i jesu bilo je to ciljano i u manjoj mjeri, više su bili prisutni u BIH preko HV-a. Zanimljiv članak https://kamenjar.com/franjo-tudman-kazu ... DkWSLX1A70 koji najbolje pojašnjava velike simpatije Franje Tuđmana prema Hercegovcima. Citat: Popisi polaznika tečaja „Prvi hrvatski redarstvenik“, na kojima je oko 1800 momaka, kazuju da ih je porijeklom iz Bosne i Hercegovine bilo više stotina, odnosno izrazito nerazmjerno postotku bosanskohercegovačkih Hrvata u ukupnom broju hrvatskog naroda. Tako naprimjer u jedinici za posebne namjene MUP-a RH iz Kumrovca, odnosno trećoj generaciji tečaja, od 335 polaznika samo 30-ak nije bilo porijeklom iz Bosne i Hercegovine.
Ja se sjećam kada je Predsjednik išao u Rakitje (…) i kad se vratio u Ured pričao je kako je pitao dečke: Odakle si ti? Iz Posušja, odakle ti? Iz Širokog, odakle si ti? Iz Gruda, odakle si ti? Iz Tomislavgrada. Nakon toga je rekao: „Što je ovo, sami Hercegovci?” 90% ljudi je bilo iz BiH (…) Tako je to tada bilo, ja to ne želim potencirati zato što sam ja iz Hercegovine. Dragovoljci iz Hercegovine vidjeli su da stiže hrvatska država te su govorili idemo ginuti, pa što bude! Ja se sjećam, Predsjednik je bio u čudu, i to najozbiljnije. Prema podacima koji dolaze iz relevantnih krugova, 64% poginulih branitelja iz Oružanih snaga RH porijeklom su iz Bosne i Hercegovine.
Odgovori na to su bili tipa da je istina kako je u početku bilo dosta bh Hrvata u raznim postrojbama, ali su kasnije u velikom broju prešli u HVO ili su u HV-u kasnije činili vrlo mali broj te kako je HVO bila šlampava, dezerterska vojska koja je samo hodala iza HV-a te koja bi bez HV-a završila u moru u Neumu. Eto ukratko. Taj Worm stavlja dokumente od Glasnovica koji govore o dezerterima itd, a opet isti taj Glasnovic kaze ovo: https://www.vecernji.hr/vijesti/zeljko- ... la-1262356https://www.bljesak.info/vijesti/flash/ ... ave/125776Ja vjerujem u točnost onoga što govore ti neki kao što su the Worm, ali gledajući širu sliku radi se o manipuliranju informacijama.
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 01:55 |
|
|
DrMag je napisao/la: Za dzamijasa,
Zapadno od Orasja, svi hrvati su porijeklom iz Hercegovine. pola hercegovackog sela, naselilo posavsko selo, u toj migraciji su se drzali zajedno na putu od hercegovine do posavine. Ima mamlaza u posavini i hercegovini koji ne vole one druge, no oni su i dalje mamlazi. Nedavno sam jednog posavljaka rasformirao u kafani, kada je poceo na tu temu. Pitam ga kako ti je prezime, on rece. Znas li koji je najstariji grob u vasem groblju sa tvojim prezimenom. Kaze nema puno starih spomenika. Pa ne moze ni biti kada ti se sukundjed izljubio sa materom, bracom i sestrama i zaputio se iz hercegovine u posavinu. Tvoji daljni rodjaci i danas zive u prapostojbini. Pogledaj se u zrcalo, pravi si hercegovac. Dalje ga pitam koliko je dugo bio u HVO-u, kaze do pada linije. Pa tko ti je onda izdao posavinu? Pocrvenio u licu, htio me lupiti bocom. Kako tebe i ostale uvjeriti da nisam džamijas? Da, znamo svi da su se iz Hercegovine naseljavala ostala područja. Zar je to bitno u tom specifičnom slučaju ako te lik umalo išao lupiti bocom i ako bi drugi tako reagirali? Još jedan kivni lik što mu nismo poslali M1 Abrams tenkove i F35 stealth avione.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 02:11 |
|
|
Sherlock je napisao/la: robelec je napisao/la: Zanimljiv članak https://kamenjar.com/franjo-tudman-kazu ... DkWSLX1A70 koji najbolje pojašnjava velike simpatije Franje Tuđmana prema Hercegovcima. Odgovori na to su bili tipa da je istina kako je u početku bilo dosta bh Hrvata u raznim postrojbama, ali su kasnije u velikom broju prešli u HVO ili su u HV-u kasnije činili vrlo mali broj te kako je HVO bila šlampava, dezerterska vojska koja je samo hodala iza HV-a te koja bi bez HV-a završila u moru u Neumu. Eto ukratko. Taj Worm stavlja dokumente od Glasnovica koji govore o dezerterima itd, a opet isti taj Glasnovic kaze ovo: https://www.vecernji.hr/vijesti/zeljko- ... la-1262356https://www.bljesak.info/vijesti/flash/ ... ave/125776Ja vjerujem u točnost onoga što govore ti neki kao što su the Worm, ali gledajući širu sliku radi se o manipuliranju informacijama. Tko je uopće Worm, na osnovu čega je autoritet i zašto pokrećeš temu o anonimcu sa drugog foruma? Konstantno pričaš gluposti. Jesi ti normalan?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1010 of 2558 - 39.48%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 21:39 |
|
|
Čito sam prije ratne diskusije na forumu HR u kojima je učestvovo "the Worm". Po njegovom pisanju bi reko da je bio pripadnik 125 br.HV iz Novske,i da je musliman. Mislim da taj isti lik postavlja ratne video zapise na youtube pod imenom "sajasajko". Ovaj Sherlock je vijerovatno on.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 22:18 |
|
|
Ja sam Tigarx na forum.hr jebem vas glupe.
Taj tip po svemu sudeći nije musliman (veliko čudo da nije kada tako dobro pogađate), mislim da je i po Bošnjacima srao.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 22:21 |
|
|
Sherloče kako onda objašnjavaš one brojke HVO vs VRS i ABIH
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 22:27 |
|
|
HVO je bio regularna vojska...Zašto ne brišete temu,na forumu ima sasvim dovoljno za onog ko želi znati, za onog ko ne želi bolje je da nezna.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 10 ožu 2020, 22:53 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Sherlock je napisao/la: Ja sam Tigarx na forum.hr jebem vas glupe.
Taj tip po svemu sudeći nije musliman (veliko čudo da nije kada tako dobro pogađate), mislim da je i po Bošnjacima srao. Zasto mislis da nas je briga tko si ti na fhr???
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 00:44 |
|
|
PCM je napisao/la: Sherloče kako onda objašnjavaš one brojke HVO vs VRS i ABIH Moglo bi se objasniti kao što kaže Markan da su glavninu su na leđima ponijeli izvrsni pojedinci. Kako objasniti dokumente gdje Glasnović piše Šušku, Bobanu i ostalima o dezerterima i slično? http://www.forum.hr/showthread.php?t=981535&page=74post #1469
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 00:46 |
|
|
ivica je napisao/la: HVO je bio regularna vojska...Zašto ne brišete temu,na forumu ima sasvim dovoljno za onog ko želi znati, za onog ko ne želi bolje je da nezna. Najbolje zatrpati glavu u pijesak i brisati sve što ne želimo čuti. Činjenica je da je velik broj jako sposobnih bh Hrvata otišao u HV, ZNG itd i dao svoj obol. Činjenica je da je i u HVO-u bilo jako sposobnih vojnika gledajući statistiku koju ste pokazali. Zanima me da li je HVO zbilja takav kao što ga neki branitelji žele prikazati.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 00:50 |
|
|
Koji branitelji ??? Pravi / istinski branitelj se ne bavi takvim stvarima, on zna i postuje svakog ratnika, a posebno one sa kojima je dijelio sudbinu obrane svog naroda.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 00:53 |
|
|
Sherlock je napisao/la: ivica je napisao/la: HVO je bio regularna vojska...Zašto ne brišete temu,na forumu ima sasvim dovoljno za onog ko želi znati, za onog ko ne želi bolje je da nezna. Najbolje zatrpati glavu u pijesak i brisati sve što ne želimo čuti. Činjenica je da je velik broj jako sposobnih bh Hrvata otišao u HV, ZNG itd i dao svoj obol. Činjenica je da je i u HVO-u bilo jako sposobnih vojnika gledajući statistiku koju ste pokazali. Zanima me da li je HVO zbilja taka kao što ga neki branitelji žele prikazati. zašto te to zanima?
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 00:55 |
|
|
ivica je napisao/la: Sherlock je napisao/la: Najbolje zatrpati glavu u pijesak i brisati sve što ne želimo čuti. Činjenica je da je velik broj jako sposobnih bh Hrvata otišao u HV, ZNG itd i dao svoj obol. Činjenica je da je i u HVO-u bilo jako sposobnih vojnika gledajući statistiku koju ste pokazali.
Zanima me da li je HVO zbilja taka kao što ga neki branitelji žele prikazati.
zašto te to zanima? Volim znati, a i da znam odgovoriti šupcima kao što je taj crv i sličnima, ako se ima što odgovoriti.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 01:11 |
|
|
Sherlock je napisao/la: ivica je napisao/la: zašto te to zanima? Volim znati, a i da znam odgovoriti šupcima kao što je taj crv i sličnima, ako se ima što odgovoriti. Ostavi se stvari kojima nisi dorastao. Idi drkaj, jebi nesto.. rat je zavrsen.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 01:12 |
|
|
Sherlock je napisao/la: ivica je napisao/la: zašto te to zanima? Volim znati, a i da znam odgovoriti šupcima kao što je taj crv i sličnima, ako se ima što odgovoriti. Sa šupcima i crvima nemoj razgovarati,trošiš vrijeme bezveze...ali kako ti hoćeš.
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 01:15 |
|
|
Ok, vidim da sam džabe otvarao temu. Što se mene tiče može se brisati.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 01:23 |
|
|
Sherlock je napisao/la: Ok, vidim da sam džabe otvarao temu. Što se mene tiče može se brisati. Najpametniji zakljucak koji si do sada napisao.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 19:08 |
|
|
Sherlock je napisao/la: ivica je napisao/la: HVO je bio regularna vojska...Zašto ne brišete temu,na forumu ima sasvim dovoljno za onog ko želi znati, za onog ko ne želi bolje je da nezna. Najbolje zatrpati glavu u pijesak i brisati sve što ne želimo čuti. Činjenica je da je velik broj jako sposobnih bh Hrvata otišao u HV, ZNG itd i dao svoj obol. Činjenica je da je i u HVO-u bilo jako sposobnih vojnika gledajući statistiku koju ste pokazali. Zanima me da li je HVO zbilja takav kao što ga neki branitelji žele prikazati. A kakav je? Nedorastao HV-u? Pa koja vojska je ravna HV-u Pogle armiju,najveci uspjeh zaletanje na Ono Neko brdo sa kojeg su onda odbijeni.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 11 ožu 2020, 19:10 |
|
|
Sherlock je napisao/la: Ja sam Tigarx na forum.hr jebem vas glupe.
Taj tip po svemu sudeći nije musliman (veliko čudo da nije kada tako dobro pogađate), mislim da je i po Bošnjacima srao. Jos puno moras naucit o prorokovim robovima.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 12 ožu 2020, 04:16 |
|
|
Heero je napisao/la: Sherlock je napisao/la: Najbolje zatrpati glavu u pijesak i brisati sve što ne želimo čuti. Činjenica je da je velik broj jako sposobnih bh Hrvata otišao u HV, ZNG itd i dao svoj obol. Činjenica je da je i u HVO-u bilo jako sposobnih vojnika gledajući statistiku koju ste pokazali.
Zanima me da li je HVO zbilja takav kao što ga neki branitelji žele prikazati.
A kakav je? Nedorastao HV-u? Pa koja vojska je ravna HV-u Pogle armiju,najveci uspjeh zaletanje na Ono Neko brdo sa kojeg su onda odbijeni. Vozuću. Njega su na kraju mudžahedini osvojili
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 13 ožu 2020, 01:39 |
|
|
Ne znam zašto ste mi izbrisali post. Možda netko tko je sudjelovao može odgovoriti na njegove priče. Što se tiče toga crva. Bio sam mu poslao privatnu poruku. Pitao sam ga zašto ima animozitet prema bh hrvatima. Mislim da sam ga pitao baš za hrvate iz hercegovine (ne mogu vidjeti privatne poruke jer sam baniran) jer on na njih ima najveći pik, no nisam siguran. Mislio sam da će mi odgovoriti nešto tipa kao da se razočarao u njih kao suborce itd, a on meni odgovori sljedećim pitanjem: Citat: Ti nemaš animozitet prema kriminalcima?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 13 ožu 2020, 01:45 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
De moderacijo izbrišite ovu retardiranost a autora odstranite u pizdu materinu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Sherlock
|
Naslov: Re: Kakva je HVO bila vojska? Postano: 13 ožu 2020, 01:54 |
|
|
Daj ne mantaj. Što vam je?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|