|
|
Stranica: 6/17.
|
[ 420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lebowski
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:02 |
|
|
Nisu to tačni podaci, milioni profila su lažni, dupli i sl.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:05 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nisu to tačni podaci, milioni profila su lažni, dupli i sl. Korisnika, a ne profila.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:06 |
|
|
Ne koristim fb i imam manje od 35 godina. Po Ministru sam psihopat. Šta ima veze,još jedan u nizu.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:08 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Nisu to tačni podaci, milioni profila su lažni, dupli i sl. Korisnika, a ne profila. Dobro, milioni korisnika ne postoje u stvarnosti.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:10 |
|
|
Lebowski je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Korisnika, a ne profila. Dobro, milioni korisnika ne postoje u stvarnosti. Nemamo dokaza.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:16 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Dobro, milioni korisnika ne postoje u stvarnosti.
Nemamo dokaza. Šta će ti dokazi, ja imam više profila, a i većina drugih ima 2, neko radi pokera, neko radi neke druge igrice, neko radi cure ili momka da provjerava. Stavljao je neko ovdje već, sam FB je to rekao.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:16 |
|
|
Nekih 30% korisnika su dupli i lažni... Ali problem facebooka kao tvrtke je da marketing ne dopire do korisnika, tako da je to najlošiji način oglašavanja, zbog toga je ipo ispao promasaj ( doduse ne i za zuckenberga
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24016 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
volvoks je napisao/la: Nekih 30% korisnika su dupli i lažni... Ali problem facebooka kao tvrtke je da marketing ne dopire do korisnika, tako da je to najlošiji način oglašavanja, zbog toga je ipo ispao promasaj ( doduse ne i za zuckenberga I ja mislim da se broj lažnjaka kreće negdje od 20% do 30%.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:18 |
|
|
zmajček je napisao/la: Ne koristim fb i imam manje od 35 godina. Po Ministru sam psihopat. Šta ima veze,još jedan u nizu. welcome to the club.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:19 |
|
|
Lebowski je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Nemamo dokaza.
Šta će ti dokazi, ja imam više profila, a i većina drugih ima 2, neko radi pokera, neko radi neke druge igrice, neko radi cure ili momka da provjerava. Stavljao je neko ovdje već, sam FB je to rekao. Čuj provjeravati cure
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:25 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Šta će ti dokazi, ja imam više profila, a i većina drugih ima 2, neko radi pokera, neko radi neke druge igrice, neko radi cure ili momka da provjerava.
Stavljao je neko ovdje već, sam FB je to rekao.
Čuj provjeravati cure To je popularno među ovim mlađim godištima. Npr situacije: 1. Cura napravi lažni profil i stavi da je u vezi sa tim da bi napravila drugog ljubomornim. 2. Napravi profil, doda par stotina lažnih prijatelja, ubaci slike nekih anonimusa. Onda dodaje momka/curu u prijatelje i isprobava vjernost, dogovara sastanke i slično. 3. Neko vas je izbrisao iz prijatelja, vi napravite lažni profil i dodate tu osobu da bi je mogli stalkati.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:44 |
|
|
Pantagana je napisao/la: zmajček je napisao/la: Ne koristim fb i imam manje od 35 godina. Po Ministru sam psihopat. Šta ima veze,još jedan u nizu. welcome to the club. Šta ti ne bi bar ponekad bilo korisno? Ja imam hrpu frendova koji nisu najaktivniji, al uvijek lakše dogovoriš izlaske, nesto oko škole..,
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 04 lis 2012, 23:44 |
|
|
Lebowski je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Čuj provjeravati cure To je popularno među ovim mlađim godištima. Npr situacije: 1. Cura napravi lažni profil i stavi da je u vezi sa tim da bi napravila drugog ljubomornim. 2. Napravi profil, doda par stotina lažnih prijatelja, ubaci slike nekih anonimusa. Onda dodaje momka/curu u prijatelje i isprobava vjernost, dogovara sastanke i slično. 3. Neko vas je izbrisao iz prijatelja, vi napravite lažni profil i dodate tu osobu da bi je mogli stalkati. ccc, pa ja sam svojim curama bio otvoren, i rekao nema varanja ako ti se ulazi u avanturu slobodno i ja isto činim ;)
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 00:14 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Ali ima zaista glupih ljudi. Ja sam jedno vrijeme bila Milorad Dodik i ljudi su stvarno mislili da sam on. Imam negdje par slika (uslikala neke poruke na zidu), pa kad nađem postavit ću.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 00:18 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Sayuri je napisao/la: Ali ima zaista glupih ljudi. Ja sam jedno vrijeme bila Milorad Dodik i ljudi su stvarno mislili da sam on. Imam negdje par slika (uslikala neke poruke na zidu), pa kad nađem postavit ću. Samo za tebe:
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 00:21 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Ali ima zaista glupih ljudi. Ja sam jedno vrijeme bila Milorad Dodik i ljudi su stvarno mislili da sam on. Imam negdje par slika (uslikala neke poruke na zidu), pa kad nađem postavit ću. Meni su najgluplji profili tipa: minka damir čehajić ibrahimović to je znak da u vezi nema povjerenja i da je jedno od njih sklono šaranju..
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 15:00 |
|
|
volvoks je napisao/la: Pantagana je napisao/la: welcome to the club. Šta ti ne bi bar ponekad bilo korisno? Ja imam hrpu frendova koji nisu najaktivniji, al uvijek lakše dogovoriš izlaske, nesto oko škole.., nemam prijatelje, ne izlazim, ne idem u školu, ovaj forum je moj život. ja sam psihopat.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 15:27 |
|
|
Pantagana je napisao/la: volvoks je napisao/la: Šta ti ne bi bar ponekad bilo korisno? Ja imam hrpu frendova koji nisu najaktivniji, al uvijek lakše dogovoriš izlaske, nesto oko škole.., nemam prijatelje, ne izlazim, ne idem u školu, ovaj forum je moj život. ja sam psihopat. Drago mi je
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 16:30 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Ali ima zaista glupih ljudi. Ja sam jedno vrijeme bila Milorad Dodik i ljudi su stvarno mislili da sam on. Imam negdje par slika (uslikala neke poruke na zidu), pa kad nađem postavit ću. Ne sumnjam. Naša Sayuri mnoge mračne tajne krije. Sayuri, ti si živa pokretna životna enciklopedija. Sparam tebe i wikipedia i wikileaks zajedno izgledaju jako nezanimljivo.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 16:36 |
|
|
volvoks je napisao/la: Nekih 30% korisnika su dupli i lažni... Ali problem facebooka kao tvrtke je da marketing ne dopire do korisnika, tako da je to najlošiji način oglašavanja, zbog toga je ipo ispao promasaj ( doduse ne i za zuckenberga Nisu to lažni profili već jedan dio korisnika facebooka otvori jedan profil u privatne svrhe, a drugi profil kreiraju sa nazivom firme za koju rade, umjesto da jednostavno kreiraju facebook stranicu koja je mnogo više prikladnija za predstavljanje firme, ali valjda zbog nedovoljne informisanosti jedan dobar dio korisnika facebooka (uglavnom nešto starije generacije i dalje) ne znaju ni šta je facebook grupa, kao ni facebook stranica i znaju samo kreirati profil i tako dovode i sam facebook u neprijatnu situaciju.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 16:39 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: volvoks je napisao/la: Nekih 30% korisnika su dupli i lažni... Ali problem facebooka kao tvrtke je da marketing ne dopire do korisnika, tako da je to najlošiji način oglašavanja, zbog toga je ipo ispao promasaj ( doduse ne i za zuckenberga Nisu to lažni profili već jedan dio korisnika facebooka otvori jedan profil u privatne svrhe, a drugi profil kreiraju sa nazivom firme za koju rade, umjesto da jednostavno kreiraju facebook stranicu koja je mnogo više prikladnija za predstavljanje firme, ali valjda zbog nedovoljne informisanosti jedan dobar dio korisnika facebooka (uglavnom nešto starije generacije i dalje) ne znaju ni šta je facebook grupa, kao ni facebook stranica i znaju samo kreirati profil i tako dovode i sam facebook u neprijatnu situaciju. Ne, puno ljudi rade lažne profile za igrice( imam dva...) il recimo za sexting, jer se ne usude to radit preko pravog profila, a da o zvijezdama ne govorimo, samo oni čine valjda 20000 profila
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 16:54 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ne, puno ljudi rade lažne profile za igrice( imam dva...) il recimo za sexting, jer se ne usude to radit preko pravog profila, a da o zvijezdama ne govorimo, samo oni čine valjda 20000 profila Znam da ima i toga, ali to je samo jedan manji dio od tih 30%, jer većina od tih famoznih 30% su ljudi koji nisu baš najbolje upoznati sa facebookom i onime svime što facebook pruža i koji su se priključili na internet upravo zbog istog i koji nemaju da kažem neko dobro predznanje o internetu uopšte i to neznanje iskazuju tako što kreiraju prezentaciju svoje firme na facebooku praveći još jedan dodatan profil što dovodi do zabune i same postojeće korisnike, kao i samu facebook administraciju.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 16:54 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Sayuri je napisao/la: Ali ima zaista glupih ljudi. Ja sam jedno vrijeme bila Milorad Dodik i ljudi su stvarno mislili da sam on. Imam negdje par slika (uslikala neke poruke na zidu), pa kad nađem postavit ću. Nažalost, našla sam samo 3 slike. S obzirom da o politici nemam veze, našla bih neki Dodin intervju, izvukla kontraverzni pasus i zalijepila na zid, pa pratila komentare ostalih. Ali nekad sam pisala zaista gluposti i opet su nasjedali.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Vladimir RUS je napisao/la: volvoks je napisao/la: Nekih 30% korisnika su dupli i lažni... Ali problem facebooka kao tvrtke je da marketing ne dopire do korisnika, tako da je to najlošiji način oglašavanja, zbog toga je ipo ispao promasaj ( doduse ne i za zuckenberga Nisu to lažni profili već jedan dio korisnika facebooka otvori jedan profil u privatne svrhe, a drugi profil kreiraju sa nazivom firme za koju rade, umjesto da jednostavno kreiraju facebook stranicu koja je mnogo više prikladnija za predstavljanje firme, ali valjda zbog nedovoljne informisanosti jedan dobar dio korisnika facebooka (uglavnom nešto starije generacije i dalje) ne znaju ni šta je facebook grupa, kao ni facebook stranica i znaju samo kreirati profil i tako dovode i sam facebook u neprijatnu situaciju. Primjetio sam da retardirani HSP-ovci ne znaju napraviti grupu nego samo otvaraju profile u ime stranke i raznih općinskih ogranaka.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Facebook - omiljena internetska društvena mreža Postano: 05 lis 2012, 16:58 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ova se još hvali sa ovom gluposti. Imaš li uz to i lažni profil za ustašu Dragana Čovića ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|