|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zomby
|
 |
Naslov: Internet racuni Postano: 01 ožu 2013, 13:57 |
|
|
Molio bih Vas da na ovoj temi podjelite svoja iskustva koja su vezana uz racune za mobilni internet. To se odnosi i na mobilni internet koji preko stikova koriste laptopi. U zadnje vrijeme su se pojavili visoki racuni, pa su neki slali prigovore, neki su tuzili, a nekima sudski proces traje vec godinama. Ako netko ima neko iskustvo sa velikim racunom te kako je to rijesio.
Operateri TELE2,VIP,T-com,...
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 01 ožu 2013, 13:59 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 01 ožu 2013, 14:01 |
|
|
Dobio sam informaciju da je jedan veliki racuj dosao jednoj tvrkcu u RH a visina je oko 20.000kuna. To je bio racun za mobilni internet,preko stika. Racun su uredno podmirli. Racun za MTS mobilni internet za jun mesec od 580.000,00 dinarahttp://www.nisamovca.com/PostDet.aspx?postID=447
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 01 ožu 2013, 14:04 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 01 ožu 2013, 18:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sami su krivi. Izađu iz roaminga i vise na Facebook.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 01 ožu 2013, 20:14 |
|
|
Previsoki računi za mobilni internet se uglavnom dogode kod onih koji se prvi put susreću sa mobilnim internetom i neznaju da isključe (u šta čisto sumnjam) ili nisu ni svjesni da im su uključene sve postavke vezane za automatsko ažuriranje programa poput mapa, antivirusnog sistema i slično i to sve troši promet, ali ne troši puno (u smislu novca) dok je korisnik unutar mreže, ali zato kada je van mreže, to jest u romingu onda ne treba ni govoriti da je roming jako skup, pošto to se u ovih više od decenije postojanja mobilne telefonije podrazumijeva, tako da u ovom konkretnom slučaju i u niz sličnih slučajeva kriv je onaj ko nije iskoristio opcije isključivanja automatskog ažuriranja kod svih programa ponaosob, pošto i samo ažuriranje je kao kada koristiš internet. Ukratko, pametni telefoni i to doslovce, jer su pametniji i od samih korisnika. 
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 01 ožu 2013, 22:40 |
|
|
Nisam toliki lajik, ali mi je dekutantno da neko dobije tacun vise tsuca eura! Davatelji usluga, sto je normalno bi trebali biti zadovoljni velikim racunima, mislim na promet, ali istini za volju davatelji usluga bi trebali priliko divljanja racuna odmah reagirati.
Tu su nelegalna kacenj, virusi,...te ostalo smece sa interneta!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 01 ožu 2013, 23:21 |
|
|
Podsjeti me na one što odu na Tajland ili u Grčku pa čitav odmor surfaju preko mobitela. Onda 5 godina u dugovima ne mogu ni otići na odmor. Poslije ih nasade na TV i kukaju sa njima, zaboli me neka stvar.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 02:27 |
|
|
Evo onda ovako, da li je moguce da korisnik jedne domace mreze u RH dobije racun od nekoliko tisuca eura, a da nije makeo sa mjesta,ni on niti racunar!? Kako se tada postaviti i sto tada uraditi? A takvih slucajeva ima. Po meni je nerealno i nemoguce da neko dobije tave racune,koristio on mobilni internet,ADSL,ili nesto treca!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 02:40 |
|
|
Da se nije maknuo ne bi dobio toliki račun, moraš mu vjerovati na riječ a svi su "pošteni" kad dobiju velik račun.
Možda je već sam domaći ugovor koji je imao bio nepovoljan po skinutom MB. Možda živi negdje uz granicu pa telefon automatski prebaci na jaču mrežu. Većina tih Apps se stalno spaja na net, dosta njih skida update, stvari. Sam OS na telefonu stalno radi sinkronizacije, Facebook, Gmail, Gmaps. Što siromašnija država ako krene po zlu do 8 puta veći računi po MB nego u EU.
Ja sam na mom smartphone ugasio sve sevices, sinkronizaciju i te gluposti. Ostavio samo SMS i telefon funkciju. Kad mi nešto zatreba od 300 tih instaliranih Apps i čuda pokrenem ručno. Moj HTC punim svako 6-8 dana. Zvuči nevjerojatno ali duže mi traje punjenje nego onaj stari Nokia koji sam imao.
Toliko utječu sve te gluposti kojen ljudi neće da pogase, i koji nekad i nabiju te račune.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 14:37 |
|
|
Nisi me shvatio, rijec je o laptopu (racinaru) koji je van dosega roming operatera,te nije micana s mjesta,niti se kopcao na drugu mrezu. U laptop se usteka stik, preko kojega se konektujes. Nije rijec o mobilnom uredaju, vec racunaru-laptopu.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 14:42 |
|
|
Pa još gore. Što ako mu u pozadini radi torrent client. Sve ostalo. Nije mu to neki izgovor što je bio laptop, s obzirom koliko košta 1 MB prijenosa još gore.
Danas 1 MB nabiješ sa 2 klika na loše napravljenoj web stranici.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 15:22 |
|
|
Meni je neshvatljivo na koji nacin se moze doci do racuna od nekoliko tisuca eura!? Mozda da mi neko nacta. jos je cudnije da operateri, sebe uredno ograde u tarifi no limit,flet,.. (brzino) a da priliko extremnih potrosnji ne cine nista!?
Po meni ili se neko nakacio ili je virus, neznam sto bi trece moglo biti. Vjestacenje racunara kroz povjest preglednika je ustanovljeno da otvaranjem istih, nemoze doci do tako extremnih racuna.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 15:31 |
|
|
zomby je napisao/la: Meni je neshvatljivo na koji nacin se moze doci do racuna od nekoliko tisuca eura!? Mozda da mi neko nacta. jos je cudnije da operateri, sebe uredno ograde u tarifi no limit,flet,.. (brzino) a da priliko extremnih potrosnji ne cine nista!?
Po meni ili se neko nakacio ili je virus, neznam sto bi trece moglo biti. Vjestacenje racunara kroz povjest preglednika je ustanovljeno da otvaranjem istih, nemoze doci do tako extremnih racuna. Surfanjem nema teorije. Možda je nekako postao server za downloadiranje piratskog sadržaja.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1218 of 2558 - 47.62%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 15:33 |
|
|
Što ti nije jasno. U Hrvatskoj 1 MB kad se pređe vrijednost pretplate košta do 2 do 10 Kuna. Znaš matematiku.
Napraviš jedan refresh na ovoj temi i uzelo ti 1/3 od MB. A ljudi surfaju i vise na netu satima.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 15:35 |
|
|
YouTube isto zna uzeti dosta.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1218 of 2558 - 47.62%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 17:35 |
|
|
...ma shvatam ja vas...ali racun od 4.000 EUR !? Pa zar nije prevec...taman da je surfano preko Maldiva,Martinika,...Tasmanije. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 02 ožu 2013, 19:00 |
|
|
Račun je u 99% slučajeva na mjestu, legalan. Za drugo se ne zna, premalo detalja.
|
|
Vrh |
|
 |
Pejic10
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 18 ožu 2015, 09:28 |
|
|
Pozdrav, prvo da se predstavim, novi sam clan ovdje i želim prikupiti što više informacija vezane uz e-racune (internet racune). Hmm, gledam po netu razne forume i misljenja drugih, al nekako se bojim koristiti internet za placanje racuna, da nebi ispalo krivo. Netko hakira ili mi se prikopca da potrosi kune... zanimaju vaša iskustva. Hvala, lp :)
|
|
Vrh |
|
 |
Pejic10
|
Naslov: Re: Internet racuni Postano: 19 ožu 2015, 09:37 |
|
|
Pejic10 je napisao/la: Pozdrav, prvo da se predstavim, novi sam clan ovdje i želim prikupiti što više informacija vezane uz e-racune (internet racune). Hmm, gledam po netu razne forume i misljenja drugih, al nekako se bojim koristiti internet za placanje racuna, da nebi ispalo krivo. Netko hakira ili mi se prikopca da potrosi kune... zanimaju vaša iskustva. Hvala, lp :) Na zalost, bilo mi je hitno rjesenje pa sam onda pokusao na svoj nacin saznat. Nova kartica, tekuci racun, gore sto eura i da vidim kako ce se to ponasat kroz mjesec dana kupovine netom. Hvala svejedno. p.s. evo jedan link ako koga zanima preporuka moja; e racuni
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|