|
|
Stranica: 6/8.
|
[ 183 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 18:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39644 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nemaju Gorilla glass, jeste ako kupuješ na pijaci u Sarajevu kod Kineza, visoku stopu kvarova, ti brate kao da radiš u bh telecomu. Neprovjerena marka u brdima Bosne u ostatku svijeta nije, evo upravo izašao android 6 Marshmallow za njega, svaka 2-3 tjedna novi update. Ako ti nešto ode naručiš dio i zamjeniš, taj samsungov stari flahship nije ni do koljena mojoj 2 godine staroj Dekele small colli koja i dan danas radi ko urica. Taj Samsung S3 se još jedino može prodati u Bosni, taj stari hardware je davno vani u reciklaži, zastario procesor, malo rama ali glavno nek Bosancu piše SAMSUNG Dobro ovo je sad malo šala, dosta i ljudi koji nisu zaostali snobovi seljoberi koriste Xiaomi, Meizu, Umi i gore. Šta će mi mobitel iz 2013 ja ionako nosam godinu-dvije i proslijedim dalje čim izađe naprednija arhitektura. - 5,5 inčni ekran FHD – MediaTek Helio X10 – 3 GB RAM-a – 32GB interne memorije – kamere 5 MP i 13 MP – Android 5.0 – baterija 3000 mAh Leshi Internet Information & Technology, poznatiji kao LeTV (Leshi TV), najveća je kompanija u Kini s online video i zabavnim sadržajima. Nastala je u studenom 2004. godine u Pekingu, a njen osnivač je Jia Yueting, inače njen današnji izvršni direktor, a poznat je i kao “kineski Steve Jobs”. Koliko je ova kompanija jaka govori i podatak kako imaju 5.000 zaposlenih, a samo su prošle 2014. godine od svojih zabavnih i online usluga zaradili 1,6 milijardi američkih dolara. Mjesečno imaju oko 400 milijuna korisnika. U sastavu LeTV kompanije je i filmsko-producentska kuća LeVision Pictures.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 20:05 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25837 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
@daramo da ti nisi možda uključen u biznis sa onim novim kineskim mobile shopom u Mostaru? Toliko EPP-a za ta kineska *** se ne može drukčije objasniti.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 20:12 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Bobovac je napisao/la: @daramo da ti nisi možda uključen u biznis sa onim novim kineskim mobile shopom u Mostaru? Toliko EPP-a za ta kineska *** se ne može drukčije objasniti. Vjeruješ li mi, nije zajebancija. I ja evo čitam šta sve napisa daramo i kako ga nahvali da se naprosto ibretim da nam dara nije u nekom biznisu s tim mobitelima. Ako ga veseli Kinez neka kupuje. Ja ne bih nema šanse.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 20:19 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39644 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nisam, oni prodaju čini mi se budget pristupačne mobitele manjih i slabijih kompanija koje se baziraju na cijenu. Kad budeš držao u ruci i koristio Xiaomi, Meizu, Letv onda reći da je ***, ograničeni ste predrasudama totalno.
Kakvo reklamiranje razgovaramo o kineskoj tehnologiji ne vidim da sam išta reklamirao, samo govorim i vlastima iskustvima i iskustvima kolega.
Inače znam da dosta ljudi u BiH i RH koristi jer često raspravljamo na forumu kad nešto novo izađe, posebno na hrvatskom tržištu, tamo već imaju nazovi hrvatski rebrandovi kineskih mobitela.
Ovo šta ja hvalim je vrh tehnologije a ne neku odron, tko pati za brandom naravno da će platiti duplo više za lošiji mobitel, samo jek piše Sony ili Samsung iako isti, posebno Sony gube trku na svjetskom tržištu s Kinezima.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 20:58 |
|
|
Bobovac je napisao/la: @daramo da ti nisi možda uključen u biznis sa onim novim kineskim mobile shopom u Mostaru? Toliko EPP-a za ta kineska *** se ne može drukčije objasniti. Da ti nisi povezan s eronetom ili bh telecomom pa smo u skukobu interesa Pa i oni prodaju kineski Huawei i to po 3-4 puta većoj cijeni od izvorne. Vidiš da sam isključivo pisao o naručivanju online iz provjerenih shopova i to provjerenih brandova. Šta fali ako su ljudi krenuli u biznis da razbiju monopol, bolje nego da su se pokupili put Njemačke, ljudi pokreću mali biznis što je za svaku pohvalu. Nisam posjetio ali budem ako nude garanciju i ako je cijena realna bez nabijene marže zašto ne, ne može svatko dijetetu priuštiti Samsung ili Iphone, nismo svi na šveckoj sadaki. A tko voli i može nek slobodno kupuje brand, Samsung je vrh za razliku od Sony i prefuranog Iphonea.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 21:24 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Daramo, da si pametan uzeo bi mobitel za 1 euro u T-mobile. Ovo ti sad govorim ko jaran s foruma.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 21:49 |
|
|
1€ Kakav t mobile, nema to kod nas, Mislim da će skoro biti kad prodaju telekome Švabama. Eto jarane kad budeš dolazio rođacima vamo ponesi dadnem ti ja 2km, jel može kad je sve tako jeftino kod vas?
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 21:54 |
|
|
daramo je napisao/la: 1€ Kakav t mobile, nema to kod nas, Mislim da će skoro biti kad prodaju telekome Švabama. Eto jarane kad budeš dolazio rođacima vamo ponesi dadnem ti ja 2km, jel može kad je sve tako jeftino kod vas? Kako nema? Evo im i službene stranice. T-mobile Austria: http://www.t-mobile.at/A nemam ja rođaka u Austriji. Ali javi se kad budeš u Mostaru ovog ljeta. Meni nije problem skoknuti iz Sarajeva jarane moj. 100ak kilometara. Malo jače od tog. Ionako jednom mjesečno dođem. Pa možemo ko dva jarana - mostarski i sarajevski popit nešto.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 22:06 |
|
|
Ponesi ti meni u Mostar ja sam ti Beča samo jednom u životu turistički vidio. Poput ćemo kavu u Mepasu i dobit ćeš 2km za mobitel pa eto kad budeš na godišnjem u Sarajevu javi.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 13 srp 2016, 22:15 |
|
|
daramo je napisao/la: Ponesi ti meni u Mostar ja sam ti Beča samo jednom u životu turistički vidio. Poput ćemo kavu u Mepasu i dobit ćeš 2km za mobitel pa eto kad budeš na godišnjem u Sarajevu javi. Hahaha. A otac si. Pa u Sarajevu sam stalno Radim u federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke. Ko da meni treba godišnji. Godišnji mi je čitavu godinu. A znaš da nam je ministrica Mostarka? Dilberovićka. Hoću Allaha mi krajem augusta ili u septembru skoknuti do Mostara muhaem da s tobom popijem piće. Može u Mepas. Ako hoćeš mogu te turistički odvesti i do Starog grada. Neće ti niko ništa ako budeš sa mnom. Obećavam. Pa ima još katolika tamo turistički dođu kad se vraćaju iz Međugorja. Bude Talijana. Da vidiš samo. Ali polako. Prvo da mi popijemo pićence. Znači ti ćeš biti u to doba godine u Mostaru? To mi je najvažnije da znam da ćeš bit tu.
|
|
Vrh |
|
|
protein
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 14 srp 2016, 04:26 |
|
|
Ja sam već pokupovao desetak tih kineskih mobitela što za sebe što za druge. Najbolje mi je što mogu koristit mobitel dva-tri mjeseca i prodat ga po cijeni po kojoj sam ga kupio. Daramo, šta misliš o Lenovo Vibe Shot Z90? http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-lenovo-vibe-shot
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 14 srp 2016, 08:20 |
|
|
Kako na forumu nema ignore/block funkcije ili je ja ne vidim? Trol počeo i u tehnološke teme zalaziti.
Ovo je baš mobitel za fotografiranje ako ti treba i često koristiš kameru ne loš izbor. Moj prvi kinez je bio Lenovo A390, solidan mobitel za to vrijeme. Lenovo je odlična marka, oni proizvode i računala tako da imaju dobru tehnološku pozadinu.
Ovaj ima odlične kamere, dobar ekran, solidna baterija, ips full hd, Gorilla Glass 3, Snapdragon 615, što se tiče karakteristika sve super.
Gdje si ga vidio povoljno, Lenovo mobiteli su skuplji i u odnosu na ostatak kineske konkurencije?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 14 srp 2016, 08:28 |
|
|
Ovo će biti zvijer, izlazi Xiaomi Redmi s dual kamerom, 10 core procesorom, 4gb rama i 128gb interne memorije
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 14 srp 2016, 09:28 |
|
|
Bobovac je napisao/la: @daramo da ti nisi možda uključen u biznis sa onim novim kineskim mobile shopom u Mostaru? Toliko EPP-a za ta kineska *** se ne može drukčije objasniti. Nisu uopšte ***. I prave se od istih komponenti kao i Samsung ili Apple. Često i u istim fabrikama.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 14 srp 2016, 10:02 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Bobovac je napisao/la: @daramo da ti nisi možda uključen u biznis sa onim novim kineskim mobile shopom u Mostaru? Toliko EPP-a za ta kineska *** se ne može drukčije objasniti. Nisu uopšte ***. I prave se od istih komponenti kao i Samsung ili Apple. Često i u istim fabrikama. Nisi u pravu. Svaka od tih velikih firmi ima svoje patente koje Kinezi ne smiju koristiti u svojim telefonima, pa dobiješ lošiju zamjenu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 14 srp 2016, 10:09 |
|
|
Igrao sam se sa nekoliko kineskih telefona, i nisam primetio da im bilo šta fali što ima Samsung. Ne znam na koje patente misliš, ali znam da uredno kupuju komponente Samsunga, Qualcoma, Sonija itd. koje ugrađuju u svoje telefone. Sad, verovatno da ne kupuju najskuplje stvari, ali telefoni su im uglavnom sasvim solidni, pogotovu za cenu.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 28 srp 2016, 14:56 |
|
|
@daramo kakva je trenutna situacija sa cijenama / dolar, i našim bh carinama. ako platim mobitel 200$ koliko me na kraju ispadne ovdje?
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 28 srp 2016, 15:18 |
|
|
Nađi nekoga u RH i trgovinu koja šalje iz EU ako se ne želiš zavfrkavati s carinom. Naši uzimaju otprilike 30%, toliko dođe carina+pdv+carinski troškovi.
|
|
Vrh |
|
|
boki11
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 28 ruj 2016, 13:36 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: @daramo kakva je trenutna situacija sa cijenama / dolar, i našim bh carinama. ako platim mobitel 200$ koliko me na kraju ispadne ovdje? Ako plaćao davanja ona su ti oko 30% (gotovo uvijek). Često prođeš sa 20KM
|
|
Vrh |
|
|
boki11
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 28 ruj 2016, 13:39 |
|
|
daramo je napisao/la: Nađi nekoga u RH i trgovinu koja šalje iz EU ako se ne želiš zavfrkavati s carinom. Naši uzimaju otprilike 30%, toliko dođe carina+pdv+carinski troškovi. Pratim pisanja na temu kineza, sve kako i sam kažeš... Cubot Note S koristim već neko vrijeme i telefon je odličan. 220KM kod nas u trgovini. Sada neka netko uzme Samsung ili HTC takvih specifikacija i napravi ponudu...
|
|
Vrh |
|
|
k.josip
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 05 sij 2017, 14:32 |
|
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 30 sij 2017, 19:44 |
|
|
Obavijest i upozorenje, čini se da u BiH uvode obavezno carinsko posredovanje špeditera za kupovine robe preko 50KM. Dakle još minimalno 50KM špediteru pored 10% carine, 17% PDV-a i 5KM za pregled paketa. Na kraju skuplja pita nego tepsija, u crnom vilajetu se više ne isplati ni kupovati preko interneta, nije ni ovako bilo isplativo u odnosu na normalne države Europe. Ovo je kraj internet kupovine u BiH, u kakvoj mi državi živimo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 31 sij 2017, 09:55 |
|
|
Malo sam čitao. Čini mi se da to nema veze sa carinom kako svi muljaju već nije politički korektno reći istinu. Bosanske bukve su toliko puta varale Kineze (Hong Kong) da će sad paketi ići preko špeditera i budale neće moći reći "daj mi novac nazad, nisam dobio paket".
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 31 sij 2017, 14:13 |
|
|
To su Kinezi davno skontali pa svu vrijedniju robu u BiH šalju isključivo praćenom pošiljkom tako da primatelj nikako ne može prevariti sustav kad pošiljatelj ima dokaz da je roba ušla u BiH. Za ove sitnice važi ali nije da samo raja vara nego dobar dio klepnu i u pošti ako je bez praćenja a dio se naravno i zagubi na putu u ovu balkansku tunguziju.
Prije će biti ljenost uhljeba na carini jer su zatrpani pošiljkama sada za vrijeme blagdana, ljudi masovno kupuju jer je jeftinije nego kod nas. Netko je povukao špediterski lobi, vide kad se naručuje daj da se i mi omastimo, tko će nahraniti tolike sarajevske uhljebe. Što je najkomičnije nije donesen nikakav zakon nego se to u tamnom vilajetu radi na nečiju ruku, nakarada država s kojom ni Kinezi neće da imaju posla, jedno vrijeme je čak Hong Kong Post odbijao slati u BiH koja je bila na listi je Jemenom, Palestinom, Irakom i sličnim ratnim zonama.
Uglavnom na klislamu hebu sve po redu Bakiru koji ih harači te prijete napuštanjem BiH i brisanjem guzice BiH državljanstvom. Naravno nađe se pokoji džamijaš koji se za sve krivi hercegovački lobi.
Moj savjet za sve koji naručuju iz HB za vrijedniju robu idite preko nekoga u RH ili tamo otvorite poštanski pretinac pa pokupite, preko granice se ne carini ništa ispod 200KM a na pošti ispod 50KM, Apsurdistan šugavi gdje prestaje sva logika.
Ili još opcija ako imate nekoga u Njemačkoj ili Austriji idite preko njega pa nek vam pošalje preko vozača naših autobusnih linija.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kineski mobiteli (naručivanje, iskustva, preporuke, ...) Postano: 31 sij 2017, 14:18 |
|
|
Ne postoji to blento. U BiH nema praćenja. Ne tih paketa iz Kine koliko mi je poznato. Nedostaju ti međunarodni ugovori, što li. Na taj fazon i lažu Kineze jer ovi ne mogu dokazati. Što Kinezu vrijedi da na svom računalu vidi da je došlo na carinu u Sarajevo. Baš ništa, novac mora vratiti kad ga ovaj slaže da nije dobio paket.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|