|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 29 ožu 2012, 14:41 |
|
|
Chorus je napisao/la: Naravno.Ne sjećam se kako je išlo, ali znam da ima naljepnica i dođe neki papir/račun. No, uvjeren sam da će ovi mali trgovci i dalje nastaviti instalirati pirate jer inspekcija ne ganja male kućne korisnike eto, tu naljepnicu i papire za legalizaciju, sada moramo platiti 380 km/kom + pdv :) kako rekoh u uvodnom postu.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Chorus
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 29 ožu 2012, 14:43 |
|
|
A jbg, Billu treba para, 'ko će nahraniti silnu gladnu siročad u Africi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 29 ožu 2012, 16:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Morate paziti da ne dobijete sa zapada jeftine studentske Win licence. To je isto kao da je nemaš kad koristiš u uredu. Pa pazite tko vam prodaje, nećete uvijek skužiti da je studentska licenca.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 29 ožu 2012, 16:39 |
|
|
|
Legalan licenciran Windows mozes naci i za 20-30 KM, procesljaj malo oglasnike, pik, market, kupi i tako to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 29 ožu 2012, 21:14 |
|
|
|
To je upravo BBC rekao da ne kupujete. To su oni školski paketi koji tebi ne vrijede ništa više od windowsa skinutih sa nekog random torrenta!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 10:54 |
|
|
|
Imas mozes skinuti licencirani potpuno legalan Windows i to direktno sa microsoft.com sajta, pod uslovom da postanes njihov tester, to jest da im ukazujes gdje bi se mogli poboljsati i tako to, nesto slicno Linuxovoj open source filozofiji i tako ovi sto prodaju preko internet oglasnika pribavljaju dzabe legalne Windowse i prodaju ih za 20-30 KM, samo sto to narod ni nezna ili samo zna odredjena grupa ljudi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 11:38 |
|
|
|
I kako ćeš ti nekom tamo inspektoru objasniti da si kupio windows za 30 KM, kada on zna da je cijena 10 x veća? Osim toga nisam siguran da se licence mogu prenositi na druge osobe.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lilith_sb
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 11:51 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: kako je već svima poznato, u bih je u tijeku akcija provjere legalnosti računalnog softwarea, pa sam slijedom toga na firmu dobila i ponudu za licenciranje os-a po cijeni od nekih 380 km + pdv. cijena uključuje samo naljepnicu sa licencnim ključem i to je to. tim postupkom, nelegalni windows postaje legalan. nema dvd-a ni ničeg. naljepnica i račun na firmu koji je isto tako potreban kao nekakav dokaz... što mislite o ovoj cijeni i kakve su ponude drugih firmi u bih? ja volim imati dvd ipak. nisam nikad kupovala os (a kupovala sam i ja i firma), a da nismo dobili i medij na kojem se nalazi...  Pitanje je o kojem se windowsu radi! ako je Win7pro .preskupo je!
_________________ Bog i Hrvati
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lilith_sb
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 11:53 |
|
|
dudu je napisao/la: šta je s laptopima? imam dva laptopa, na njima mi je sve glavno pretpostavljam da je sve original, izuzev ovih nekih programčića što sam sam skidao. po čemu pretpostavljaš da je legalno!... ne mora biti ništa legalno!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lilith_sb
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 11:57 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: ne mogu ti ništa, bitno je da nemaš u radnom prostoru ništa nelegalno. međutim, postavit će ti pitanje na čemu radiš i tako to.. ne znam, ako je istina da je prva kontrola samo upozorenje, onda ok, barem za početak ako banu, ja sam mirna... nije sve tako crno ipak, imam i nekakav dvd i račun za njega iz hrvatske, a gazda je iz hrvatske i tako to.. za zamazat oči i npravit se naivan za početak. nego smiješno će biti ako mi banu za tri godine, a ja se pravim da nisam odavde... reći će 'koga ti, mala, zafrkaješ, ha?'  Ćitaš li ti išta, škutorko lopovska? ša je ba, đe je avaz, depo, islambosna? ništa? nema? zdra'o! Kod mene su bili! nije to tek upozorenje, oni su na zadatku da kazne! uvijek ima nešto što će naći! nije toliko bezazleno jer širok je spektar kazni! ... ako utvrde da se nešto nelicencirano koristilo u komercijalne svrhe, a pravne osobe to rade, mogu te tražit promet od kad je instaliran software, pa kad te ogule rodice! :P uf..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lilith_sb
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 12:03 |
|
|
Chorus je napisao/la: dudu je napisao/la: šta je s laptopima? imam dva laptopa, na njima mi je sve glavno pretpostavljam da je sve original, izuzev ovih nekih programčića što sam sam skidao. Pretpostavljas ili znas? Kada si ih kupovao jesu li došli sa predinstaliranim Windowsima ili si ti naknadno instalirao? Cijela priča o legalizaciji Windowsa je puna rupa i propusta.Primjera radi, taj USB stik, to je toliko glupa ideja da je to nevjerovatno.Neka se sa jednog zaraženog računala, neki virus ili malware "preseli" na USB, garantirano je da će se raširiti u roku odmah...Koliko zaposlenika u tvrtkama koristi antiviruse (i što je najvažnije-osvježava ih)? Šta je sa trial verzijama programa?Okej, ako IT podrška stalno bude išla sa inspektorima, oni će to shvatiti, ali kako objasniti nekom tko samo u Wordu zna tipkati, što je to trial verzija i da to nije pirat? Što je BBC rekao, većina "malo većih" programa ima svoje portable verzije (znam za Adobeov paket). Fino sve posložiti na usb stik od par giga i goni... Usb stick je zarazna kurva, može bit opasan prenosnik virusa! međutim na njemu je aplikacija koja čita registry, pokaže sve instalirano pa i ono uklonjeno sa računala! međutim ne može utvrditi šta je licencirano a šta ne!, za to će tražiti papirologiju, tako da se tu treba pokriti! Za početak je dobro postaviti Open Office, recimo Avast Antivirus i slične džabarije! ali windowsi, ako ih netko koristi, se moraju platit jer to je inspektorima glavna meta !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 12:05 |
|
|
Pitanje, sto je to ne legano na internetu? Sve je legalno,dok te ne uhvate 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Chorus
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 12:38 |
|
|
|
Ako su baš morali neki softver sa sobom nositi radi provjere, zašto ga nisu na CD snimili? Barem nebi bilo rizika od prijenosa štetočina sa jednog računala na drugo...
A kao privremeno rješenje, možda i jest najbolje instalirati Windows 8 sa nekim free office paketom, barem si miran godinu dana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 12:55 |
|
|
Chorus je napisao/la: Ako su baš morali neki softver sa sobom nositi radi provjere, zašto ga nisu na CD snimili? Barem nebi bilo rizika od prijenosa štetočina sa jednog računala na drugo...
A kao privremeno rješenje, možda i jest najbolje instalirati Windows 8 sa nekim free office paketom, barem si miran godinu dana. Zato što neki računari nemaju uređaj za cd/dvd, npr većina pc pos kasa. nema straha od virusa ti usb stikovi su 'read only' nema mogućnosti zapisa na njih.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 30 ožu 2012, 17:07 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Imas mozes skinuti licencirani potpuno legalan Windows i to direktno sa microsoft.com sajta, pod uslovom da postanes njihov tester, to jest da im ukazujes gdje bi se mogli poboljsati i tako to, nesto slicno Linuxovoj open source filozofiji i tako ovi sto prodaju preko internet oglasnika pribavljaju dzabe legalne Windowse i prodaju ih za 20-30 KM, samo sto to narod ni nezna ili samo zna odredjena grupa ljudi. Meni se čini da ti ne znaš kako windowsi licensirani na neku firmu imaju formu. Nije ti dovoljan samo orginalni ključ što većina ljudi misli, ti trebaš imati licensu da je taj ključ registriran na tu pravnu osobu, što nikako jedan beta tester (nije mi jasno da Microsoft prima beta testere za OS-ove koji su već 11 odnosno 4-5 godina vani? i još da prima testere bez orginalne verzije windowsa?!) ne može biti. Mislim da su te lagali Vladimire.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Chorus
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 31 ožu 2012, 00:12 |
|
|
|
Nije ga nitko lagao, sve što je rekao je točno.Radi se o Windows 8 OSu koji se već par mjeseci nalazi u beta fazi i moguće ga je legalno preuzeti sa Microsoftovih stranica te nakon instalacije uspješno aktivirati i dobiti licencu na godinu dana. Sada, ne znam što točno inspekcija želi vidjeti, no radi se o potpuno legalnom i validnom OSu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 31 ožu 2012, 00:36 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Chorus je napisao/la: Nije ga nitko lagao, sve što je rekao je točno.Radi se o Windows 8 OSu koji se već par mjeseci nalazi u beta fazi i moguće ga je legalno preuzeti sa Microsoftovih stranica te nakon instalacije uspješno aktivirati i dobiti licencu na godinu dana. Sada, ne znam što točno inspekcija želi vidjeti, no radi se o potpuno legalnom i validnom OSu... Pa ja sam to isto rekao . Šta te imaju tražit kad je besplatno do 2013-e . Mogu te tražit jedino za programe koje imaš na samom windowsu,ali i tu imaš hrpu besplatnih alternativa.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 31 ožu 2012, 00:39 |
|
|
|
Mislim da windows 8 ipak nije nešto što treba na kasama i običnim uredskim računalima. Prvenstveno iz razloga što bi se to sve skupa vuklo ko krepana mačka, nisam ni siguran u kompatibilnost svih drivera, još posebno za one dijelove koji su skoro sa početka stoljeća, a koje i dan danas znam vidjeti u našim malim firmama. I čisto sumnjam, mada ne tvrdim, da je moguće takvu licensu registrirati na pravnu osobu, već vjerujem da je to isključivo za fizičke osobe. Tako da opet i to ne vrijedi pišljiva boba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Chorus
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 31 ožu 2012, 13:24 |
|
|
A win7 treba na kasama? Sve je to manje više isto, čak je i prednost novih Windowsa što su hardverski manje zahtjevni nego Win7. A što se tiče pravna/fizička/ova-ona osoba, to ne znam kako ide.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 31 ožu 2012, 13:26 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
|
Pa evo ja na bug.hr čitam da novi win radi odlično i na starim kramama.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Chorus
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 31 ožu 2012, 18:05 |
|
|
Ja sam ih sve koristio, i Windowse i par Linux distribucija (Ubuntu od verzije 8.04 i openSUSE) te Appleov Snow Leopard, i mislim da će Win 8, kad izađe iz bete i sve se ispolira, biti bolji od svih njih.Moje mišljenje, ne želim flame war Odoh u offtopic al jbg 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 31 ožu 2012, 18:42 |
|
|
Chorus je napisao/la: A win7 treba na kasama? Sve je to manje više isto, čak je i prednost novih Windowsa što su hardverski manje zahtjevni nego Win7. A što se tiče pravna/fizička/ova-ona osoba, to ne znam kako ide. Daleko od toga da treba. WIN XP po je mom mišljenju još uvijek najbolji OS za obične uredske korisnike koji imaju par programa koji koriste na dnevnoj bazi i to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 03 svi 2012, 20:27 |
|
|
Zepce Jugend je napisao/la: Chorus je napisao/la: A win7 treba na kasama? Sve je to manje više isto, čak je i prednost novih Windowsa što su hardverski manje zahtjevni nego Win7. A što se tiče pravna/fizička/ova-ona osoba, to ne znam kako ide. Daleko od toga da treba. WIN XP po je mom mišljenju još uvijek najbolji OS za obične uredske korisnike koji imaju par programa koji koriste na dnevnoj bazi i to je to. XP SP2 je toliko zastareo, da МS više ne nudi ni tehničku podršku za tu i ranije verzije. Drugim rečima, It's outdated and you can have it for free. Sedmica nije loša ali sam silom prilika morao da se vratim na XP. Legalizacija? ne bih dao za to deset centi eura, dok postoji alternativa dobra kao Ubuntu 11.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip321
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 20 svi 2012, 20:56 |
|
|
|
Gold partner Microsofta je Avacom u BH i kod njih je najjeftinije. Ali ako imate na PC-u već krekiran Win onda morate kupiti 5 novih. Zato izbrišite prije nego donesete ili sami kući instalirajte.
Ili ozbiljno razmislite o npr. Ubuntu Linuxu i Liber Officu.
I zaboravio sam pa da editiram.
Hoće li itko kupiti PC, prodaje kolega polovan.
Kolega prodaje polovan kompjuter. 300 KM
Ovu specifikaciju je poslao: HP DC7700 SFF C2D 2.4 GHz, 160 GB, 2048 MB RAM DDR2, DVD, PCI-e slot,Sound/LAN, SFF + VGA SAPPHIRE ATI HD6570 1GB DDR3,PCI-E, DVI/HDMI/VGA
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Legalizacija Windowsa: gdje, kako, po kojim cijenama...? Postano: 20 svi 2012, 21:08 |
|
|
|
nije sporan nikakav linux ni alternative officeu, problem je što moj program za fiskalnu kasu i računovodstvo radi samo na win7 ili xp.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|