|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 67 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 26 sij 2013, 00:59 |
|
|
BBC je napisao/la: Vidiš vraga. Ako zaliješ tipkovnicu kavom bez šećera lako je očistiš alkoholom. Ako piješ sa šećerom sve se slijepi i moraš je baciti. Možeš tipkovnicu promijeniti. Ima i ta opcija.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1609 of 2558 - 62.9%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 26 sij 2013, 01:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Mogu ali neću. Supruga je zaslužila veći i brži Notebook.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 26 sij 2013, 01:13 |
|
|
|
Ima samo na engleskom pa mi se ne da. Mali Netbook tek odnedavno na tržištu. Neka stoji tamo pa kupim vremenom, to je kupljeno samo za putovanja i slično. Mislio sam je ostaviti par sati u kadi vode ali eto izgleda sam lijen i za to. Smetnuo sa uma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 26 sij 2013, 01:15 |
|
|
BBC je napisao/la: Mogu ali neću. Supruga je zaslužila veći i brži Notebook. Čime li je to zaslužila? 
1609 of 2558 - 62.9%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 26 sij 2013, 01:19 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: BBC je napisao/la: Mogu ali neću. Supruga je zaslužila veći i brži Notebook. Čime li je to zaslužila?  Bezobrazan sam. Njoj stalno kupujem pokvarene pa joj popravim a sebi nove. Evo i sad ću novi uzeti sebi a njoj dati moj. Kad ima tako dobrih duša da ih ovakvi kao ja mogu iskorištavati, nepojmljivo. Ali eto, ona kao skromna to njena ideja bila da tako uradimo. Valjda sam ja u stanju stvoriti privid da nešto bitno i zahtijevno na laptopu radim, valjda imam takvu facu kad sjednem za njega. Da se ne zajebavamo, ne pijem, ne izlazim kasno noću, ne kurvam se. Suprug za poželjeti. Dok jednom ne otkačim pa opet postanem rocker. Sunce ti, postao sam Perec.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 26 sij 2013, 01:23 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
BBC je napisao/la: Bezobrazan sam. Njoj stalno kupujem pokvarene pa joj popravim a sebi nove. Evo i sad ću novi uzeti sebi a njoj dati moj. Kad ima tako dobrih duša da ih ovakvi kao ja mogu iskorištavati, nepojmljivo. Ali eto, ona kao skromna to njena ideja bila da tako uradimo. Valjda sam ja u stanju stvoriti privid da nešto bitno i zahtijevno na laptopu radim, valjda imam takvu facu kad sjednem za njega. Da se ne zajebavamo, ne pijem, ne izlazim kasno noću, ne kurvam se. Suprug za poželjeti. Dok jednom ne otkačim pa opet postanem rocker. Sunce ti, postao sam Perec. 
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bhfanaticos
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 27 sij 2013, 13:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ljubitelji Maca se definitivno ne bi složili sa mnom, tako da moje mišljenje uzmeš sa rezervom. Po meni je prednost MacBooka jedino ako se uspiješ ufurati da izgledaš cool jer imaš nacrtanu jabuku na poleđini zaslona dok radiš. Znaš kako u filmovima glavni lik uvijek ima neki Mac. Ali kako rekoh, to je subjektivno. Realno se 99% poslova može uraditi na 99% strojeva. Teško da je OS ikome usko grlo. Trenutno mjerkam neki Dell i7, pa se možda počastim. Samo da nađem izgovor zašto mi ova trenutna Toshiba više nije dovoljno dobra.  Hahahaha, svaka čast na komentaru! Da, tako je, ono što kao Mac možeš uzeti za recimo 1000€ je nula u odnosu na Dellovu ili HP mašinu za toliko love. Kvalitet jeste kada je Mac u pitanju, i kul izgledaš s njim.. ali ako ti istinski trebaju performanse - mac je ništa.. osim ako nemaš 2000€ za laptop :)
_________________ igre za dvoje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 27 sij 2013, 15:50 |
|
|
bhfanaticos je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ljubitelji Maca se definitivno ne bi složili sa mnom, tako da moje mišljenje uzmeš sa rezervom. Po meni je prednost MacBooka jedino ako se uspiješ ufurati da izgledaš cool jer imaš nacrtanu jabuku na poleđini zaslona dok radiš. Znaš kako u filmovima glavni lik uvijek ima neki Mac. Ali kako rekoh, to je subjektivno. Realno se 99% poslova može uraditi na 99% strojeva. Teško da je OS ikome usko grlo. Trenutno mjerkam neki Dell i7, pa se možda počastim. Samo da nađem izgovor zašto mi ova trenutna Toshiba više nije dovoljno dobra.  Hahahaha, svaka čast na komentaru! Da, tako je, ono što kao Mac možeš uzeti za recimo 1000€ je nula u odnosu na Dellovu ili HP mašinu za toliko love. Kvalitet jeste kada je Mac u pitanju, i kul izgledaš s njim.. ali ako ti istinski trebaju performanse - mac je ništa.. osim ako nemaš 2000€ za laptop :) Da stvar bude gora, 90% te cool-nosti je nosio osobno Jobs. Njegovom smrću, pitanje je dana kad će korisnici skontati da je nova uprava siva, dosadna i korporativna. Vjerujem da će Apple proizvodi i dalje biti kvalitetni kao i do sad, ali neće biti onog viška vrijednosti kojeg je donosio Steve samom svojom pojavom. Predviđam Apple propada u roku godinu dana.
1609 of 2558 - 62.9%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 27 sij 2013, 15:58 |
|
|
|
Apple jest konkretno bolji iz samo jednog razloga. Software i OS su compiled samo za taj hardware. Pa je normalno puno brži. Istu stvar možeš napraviti sa Linux. Ostavi preko noći da compile za taj hardware i ujutro imaš isto brzo kao Apple proizvodi.
Inače kad otvoriš Mac sve je to isto kinesko sranje od elektronike. U puno modela puno ružnije napravljeno nego u Notebooks od konkurenata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 27 sij 2013, 16:57 |
|
|
|
Neznam baš da li je ovo što ću napisati vezano mnogo za ovu temu, ali možda i jeste, naime prodaja Iphona, koji je Apple-ov glavni adut je podbacila i nije dostigla brojku koju je Apple očekivao da će dostići i dionice Apple-a su burno reagovale na tu vijest tako da "slabljenje" njihovog glavnog aduta bi moglo da cijelu kompaniju dovede do ozbiljnog pada vrijednosti dionica ili čak bankrotstva i to zbog slabije prodaje Iphona. Razlog zašto je prodaja Iphona iznevjerila zacrtana očekivanja jeste dijelom zbog toga što tablični uređaji postaju sve popularniji i uzimaju jedan dio kolača od pametnih mobilnih uređaja, a dijelom je to zbog pada koji je prouzrokovan zbog same smrti čovjeka koji je jedan od simbola cjelokupne svjetske IT industrije i zaštitni znak Apple-a što je dovelo do "straha" kod potrošača da Apple poslije Jobsa neće biti ono što je bio prije, tako da Apple uopšteno gubi i na nekom da kažem šarmerskom cool imidžu koji je igrao i još igra određenu ulogu kod kupaca koji se opredjeljuju za kupovinu njihovih kompjutera, tako da nakon smrti glavnog aduta Apple je izgubio i na nekakvoj da kažem atraktivnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 27 sij 2013, 17:04 |
|
|
|
24. siječnja je cijena dionice pala za 80$, a već od sredine rujna je u blagom padu... To je više rezultat precijenjosti same dionice (odnos prihoda kompanije i burzovne vrijednosti) nego loše prodaje...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 28 sij 2013, 12:19 |
|
|
Citat: To je više rezultat precijenjosti same dionice (odnos prihoda kompanije i burzovne vrijednosti) nego loše prodaje.. Istina , prijatelj je mislio da je super kao što izgleda (meni je ionako nikakav pa...) i sada je teško razočaran i preprodao ga je prvom prilikom
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 31 sij 2013, 20:21 |
|
|
|
Naručen je. Teška srca se rastajem od mog vjernog prijatelja koji ide supruzi. Hebi ga, netko troši na BMW-e i Mercedese, meni to dosadno. Elektronika je moje uživanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 07:18 |
|
|
|
Lijepi ste mi na Intel i-7. Pametni, bistri i brzi. Ali koja kita, kakva korist od ovih jakih rezolucija, ništa ne vidim na monitoru. Google search stranica mi uzme 20% ekrana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 14:53 |
|
|
BBC je napisao/la: Lijepi ste mi na Intel i-7. Pametni, bistri i brzi. Ali koja kita, kakva korist od ovih jakih rezolucija, ništa ne vidim na monitoru. Google search stranica mi uzme 20% ekrana. Ne kontam? Mali ekran si uzeo?
1609 of 2558 - 62.9%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 18:20 |
|
|
Šta si uopće kupio? Znamo samo da je i7 unutra. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 18:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: BBC je napisao/la: Lijepi ste mi na Intel i-7. Pametni, bistri i brzi. Ali koja kita, kakva korist od ovih jakih rezolucija, ništa ne vidim na monitoru. Google search stranica mi uzme 20% ekrana. Ne kontam? Mali ekran si uzeo? 17 ", zato je sve sitno i malo. Moram malo smanjiti rezoluciju, ili se više primicati display-u.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 18:58 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 19:32 |
|
|
Solidan stroj na prvi pogled. Ne znam stvarno što se buniš? 
1609 of 2558 - 62.9%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 19:59 |
|
|
|
Ma popizdio sam. Obrisao particiju sa svim fotografijama sa Diskpart pa se sad zajebavam sa tim. Vratio sam je ali treba praviti jebeni UEFI Boot Windows 8. Hoću Win 8 PRO, pa sve instaliram nanovo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 20:30 |
|
|
BBC je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Šta si uopće kupio? Znamo samo da je i7 unutra.  Uzeo ovo. Sviđa mi se opcija za jak upgrade, ali to su prazna mjesta. http://www.cyberport.at/acer-aspire-v3- ... _1688.html2 GB grafička kartica, 8 GB RAM memorije, 16.9 incha ekran, respect...samo 750 GB, pa to će se brzo "napuniti" ako imaš jako brzu internet konekciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 20:34 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: ...samo 750 GB, pa to će se brzo "napuniti" ako imaš jako brzu internet konekciju. Neće. Ja za 5 godina ni 500 GB ne napunim. Ali uzeo sam sa dva zbog bavljenja fotografijom. Ne držim stvari na disku, film pogledam i izbrišem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 21:37 |
|
|
|
Ako imaš dva diska razmisli za sustav da bude ssd disk.
1609 of 2558 - 62.9%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 13 vel 2013, 22:39 |
|
|
|
Imam dva, ženi sam ukrao jedan iz starog. Ma u pičku materinu, već 2 sata pravim nešto za Win 8 boot da mogu instalirati na UEFI BIOS. Jebem im mater glupu, razlika na DVD-u doslovce 2 male datoteke da bude kompatibilno sa svim za boot.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: MacBook, da ili ne? Postano: 14 vel 2013, 05:47 |
|
|
BBC je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Šta si uopće kupio? Znamo samo da je i7 unutra.  Uzeo ovo. Sviđa mi se opcija za jak upgrade, ali to su prazna mjesta. http://www.cyberport.at/acer-aspire-v3- ... _1688.htmlIma li taj notebook opciju za mSata SSD? To je dobar upgrade.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|