|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 47 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:39 |
|
|
I nemoj plaćat nikako OS imaš krekiranih kolko hoćeš . Moji starcima sam uzeo ima 2 godine istu konfiguraciju šta tebi predlažem i skinuo OS sa neta . Pisat će ti doli desno aktiviraj kljuć sitnim malim slovima al ne triba te to previše zamarat . Isto koriste ljudi net , facebook igrice , youtube . Laptop se ne radi ispod par sati dnevno . Ne šteka već 2 godine .
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:41 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Nije stvar vrhunskog procesora nego slabe integrirane grafike kod slabijih procesora da će ti počet štekat za godinu dana ako ne i prije . Evo dao sam ti link na šta tribaš ciljat . Grafička je najbitnija i najskuplja: originalno igrice, a zatim kripto mining i AI treniranja su jako poskupila grafičke. Za laike, grafička kartica (u kombinaciji sa RAM) su vam kao “konji” kod automobila.  Storage (disk) je potpuno nebitan, možeš uvijek imat i eksterni plus Cloud. SSD je bitan jer je brži . PC će ti se palit sa hardiskom 10 sekundi s SSD-om 3 sekunde . Apsolutno je bitno . Grafičku ako hoće normalnu u laptopu minimum minimuma je rtx3050 a taj laptop je 800 eura .
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24693 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:43 |
|
|
lider30 je napisao/la: Top laptop konfiguracija samo neznan HP marka , čuo sam da se pregrijava da nije dobro hlađenje . Probaj lenovo ako možeš nać .
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84857 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Srednji Prst je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Grafička je najbitnija i najskuplja: originalno igrice, a zatim kripto mining i AI treniranja su jako poskupila grafičke. Za laike, grafička kartica (u kombinaciji sa RAM) su vam kao “konji” kod automobila.  Storage (disk) je potpuno nebitan, možeš uvijek imat i eksterni plus Cloud. SSD je bitan jer je brži . PC će ti se palit sa hardiskom 10 sekundi s SSD-om 3 sekunde . Apsolutno je bitno . Grafičku ako hoće normalnu u laptopu minimum minimuma je rtx3050 a taj laptop je 800 eura . Kolokvijalno storage i dalje zovemo “disk”, mada da, većina laptopa danas su SSD ako se ne varam.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24693 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Srednji Prst je napisao/la: lider30 je napisao/la: Top laptop konfiguracija samo neznan HP marka , čuo sam da se pregrijava da nije dobro hlađenje . Probaj lenovo ako možeš nać . Za profi uporabu imam poslovni laptop, vrlo nabrijan. Ovo mi je samo za drustvenih mreza, surfanje internetom, obiteljske slike i videa. Mislis da ovaj moze?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84857 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Srednji Prst je napisao/la: lider30 je napisao/la: Top laptop konfiguracija samo neznan HP marka , čuo sam da se pregrijava da nije dobro hlađenje . Probaj lenovo ako možeš nać . Neka konzultira ChatGPT, koji može brzo skupiti iskustva kupaca, uputiti ChatGPT neka procita Reddit.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Top laptop konfiguracija samo neznan HP marka , čuo sam da se pregrijava da nije dobro hlađenje . Probaj lenovo ako možeš nać . Neka konzultira ChatGPT, koji može brzo skupiti iskustva kupaca, uputiti ChatGPT neka procita Reddit. I GROK i ChatGPT je vec upitan.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:47 |
|
|
lider30 je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Top laptop konfiguracija samo neznan HP marka , čuo sam da se pregrijava da nije dobro hlađenje . Probaj lenovo ako možeš nać . Za profi uporabu ima poslovni laptop, vrlo nabrijan. Ovo mi je samo za drustvenih mreza, surfanje internetom, obiteljske slike i videa. Mislis da ovaj moze? Može ! Dovoljno za surfanje slike i videa iduće 3 godine minimum . Samo probaj lenovo nać jer sam čuo da se HP pregrijava da su loše riješili hlađenje al mislin ako ćes surfat samo da nećeš imat s tim problemima .
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:48 |
|
|
Ovo šta sam ti predložio neće ti štekat iduće 3 godine sigurno ! Dovoljno rama za otvaranje 10 stranica googla , dobar procesor i neloša integrirana grafika , terabajt SSD dosta za video i slike .
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:48 |
|
|
lider30 je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Top laptop konfiguracija samo neznan HP marka , čuo sam da se pregrijava da nije dobro hlađenje . Probaj lenovo ako možeš nać . Za profi uporabu imam poslovni laptop, vrlo nabrijan. Ovo mi je samo za drustvenih mreza, surfanje internetom, obiteljske slike i videa. Mislis da ovaj moze? Izgleda ok, jedino ne znam kakav je ovaj Ryzen procesor od AMD. Ja sam uvijek na Intelu bio.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:51 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: lider30 je napisao/la: Za profi uporabu imam poslovni laptop, vrlo nabrijan.
Ovo mi je samo za drustvenih mreza, surfanje internetom, obiteljske slike i videa.
Mislis da ovaj moze?
Izgleda ok, jedino ne znam kakav je ovaj Ryzen procesor od AMD. Ja sam uvijek na Intelu bio. Ryzen je kralj nižeg i srednjeg ranga . Intelove integrirane grafike se ne mogu mjerit sa ryzenovima . Intel se uzima kad ideš složit jak moćan stroj od 1500 eura . Intel i7 , rtx4060 , 32 rama itd ...
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:53 |
|
|
Gejmeri dosta koriste intel jer igrice vole intel . Bolje je optimiziran za gemjere . Na CS dobiješ 20-30 posto više FPS . Dok s ryzenom moraš uzimat rame sa što više Herca 3200 npr da bi izvuka dobar FPS .
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:56 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 23 kol 2025, 23:59 |
|
|
Nećeš se zajebat ! I još je na akciji .
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 24 kol 2025, 06:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ja imam gejmerski laptop sa Nvidijinom grafičkom GE Force RTX 5080, najnoviji Intelov Ultra procesor, 32 giga memorije, i 2 terabajta storage. Ali ne igram igrice odavno.  Kaj ti nisi uzeo 64 RAMa, iznenađuješ me kao čovjek i kao kompjuteraš. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1347 of 2558 - 52.66%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 24 kol 2025, 07:26 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ja imam gejmerski laptop sa Nvidijinom grafičkom GE Force RTX 5080, najnoviji Intelov Ultra procesor, 32 giga memorije, i 2 terabajta storage. Ali ne igram igrice odavno.  Kaj ti nisi uzeo 64 RAMa, iznenađuješ me kao čovjek i kao kompjuteraš.  Slijedeći je 128. 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 24 kol 2025, 10:34 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 24 kol 2025, 10:51 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ja imam gejmerski laptop sa Nvidijinom grafičkom GE Force RTX 5080, najnoviji Intelov Ultra procesor, 32 giga memorije, i 2 terabajta storage. Ali ne igram igrice odavno.  Kaj ti nisi uzeo 64 RAMa, iznenađuješ me kao čovjek i kao kompjuteraš.  C64, taman. Kilobajta 
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 24 kol 2025, 15:44 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 24 kol 2025, 17:16 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3380 Lokacija: Dridska Župa
|
horus je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ok za cijenu, samo vidi jel postoji opcija da odmah ugradiš dodatnih 16gb Rama. Ili barem naknadno, tipa ako ima poklopac ozdol koji se da jednostavno maknuti, bez da rastavljaš pola laptopa. Što će mu pobogu za ono što on planira sa njime radit 32 gige rama.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Notebook ili laptop Postano: 24 kol 2025, 17:33 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43790 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
32gb je potpuno bespotrebno za tu namjenu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|