|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 11:02 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18573 Lokacija: Drina je na granici!
|
bezimeni12 je napisao/la: Bez ovoga ne valja:  Centralno grijanje Tijekom ljeta dobro je skinuti sa kućišta bočne stranice
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 11:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Meni su stranice neprestano skinute. Primjetio sam da se kompjuter daleko manje guši i skuplja prašinu kad ih nema.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 13:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
NoviSeer je napisao/la: Meni su stranice neprestano skinute. Primjetio sam da se kompjuter daleko manje guši i skuplja prašinu kad ih nema. Kad to uradiš poremetiš svu konstrukciju i kako je napravljen air flow.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 15:46 |
|
|
Tad bukvalno ventilatori nemaju nikakvu funkciju. Vazduh koji trebaju usmjeriti na komponente odlazi van kućišta, nema turbulencije u kućištu, nema ništa.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 15:49 |
|
|
Postoji debeo razlog zašto se prašina skuplja na hladnjaku i ventilatorima. Ako je nema, onda i ne hladi.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 15:57 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Koliko redovno treba čistiti prašinu iz unutrašnjosti kutije?
Ja sad PC još nisam otvarao otkako sam kupio, ima 2 godine...
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 16:11 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18573 Lokacija: Drina je na granici!
|
MRSHO je napisao/la: Koliko redovno treba čistiti prašinu iz unutrašnjosti kutije?
Ja sad PC još nisam otvarao otkako sam kupio, ima 2 godine... Bogati u tebe u pc-u ima mrtvi životinja Agathonikos je napisao/la: Tad bukvalno ventilatori nemaju nikakvu funkciju. Vazduh koji trebaju usmjeriti na komponente odlazi van kućišta, nema turbulencije u kućištu, nema ništa. Imao sam potpuno drugačije iskustvo, sa skinutim poklopcima bilo je manje grijanja i manje buke..
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 16:26 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Imao sam potpuno drugačije iskustvo, sa skinutim poklopcima bilo je manje grijanja i manje buke.. Ja sam nekad davno imao jedan luđački ventilator prečnika auto felge, potpuno mehanički nečujan a duvao je kao lud. Držao sam ga na 2 metra od otvorenog kućišta s jedne strane kako ne bi remetio ventilator na procesoru jer bi se ovaj pogubio kad bi ovaj veliki zaduvao unutra. To je bilo hlađenje, maltene inje bi se skupilo na hardu a vani + 40 u hladu  Poslije mi ispadne i polomi se nešto u njemu, ležaj pođe škripiti, baš je parao uši i nisam ga više mogao koristiti.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 18:38 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Koliko redovno treba čistiti prašinu iz unutrašnjosti kutije?
Ja sad PC još nisam otvarao otkako sam kupio, ima 2 godine... Kad ti se ventilator ne prestane vrtiti na max.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 22 lip 2012, 18:41 |
|
|
Jednom sam surfao tjedan dana na malom netbook na oko 100 C. Jedini razlog zašto se plastika nije počela topti je da je ventilator stalno radio na max. To je bilo kad sam tek bio počeo stavljati bakarne pločice za hlađenje, pa krivo proračunao mm debljine pločica.
Izdrže oni svašta.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Računari i ljetne vrućine Postano: 27 lip 2012, 18:18 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Kod mene komp dobro zuji ljeti, ali nisam toga ni svjesna dok ga ne ugasim, pa vidim koja tad tišina nastupi. A inače kad stavim termometar na sto od kompa bude 32 stepena.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|