|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 26 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 25 pro 2020, 13:12 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Šta ste probali od software ? Šta vas se dojmilo, šta ne ?
Šta vam je uštedjelo vremena i muke ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 25 pro 2020, 13:44 |
|
|
- Lastpass password manager (Kao novorođena osoba sam. Ima i free verzija i svakome bih to preporučio.) - ExpressVPN (miran sam zakonski, ali takvih stvari nema besplatno.) - Arch Linux (prezadovoljan) - Rambox (Desktop tool, free, za socijalne mreže. Tako lijepa stvar da se čovjek ne živcira kucajući poruke bagavim prstima na malom ekranu telefona. Prije se uopće nisam dopisivao sa ljudima na WhatsApp. Sa tim jesam bez problema.) - Kmail mail client. Jako dobra stvar i prezadovoljan opcijama. - Kodi (ne treba objašnjenje)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 25 pro 2020, 15:17 |
|
|
Kodi - treba objasnjenje.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 25 pro 2020, 15:27 |
|
|
Treba samo prosječno dobra Internet veza i znanje koje dodatke instalirati. Sve filmove gledam u 1080p a mogu i 4K ali ne da mi se gubiti vrijeme na traženje torrenta koji je brz. Svaki 1080p odmah radi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 09:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BBC je napisao/la: - Lastpass password manager (Kao novorođena osoba sam. Ima i free verzija i svakome bih to preporučio.) - ExpressVPN (miran sam zakonski, ali takvih stvari nema besplatno.) - Arch Linux (prezadovoljan) - Rambox (Desktop tool, free, za socijalne mreže. Tako lijepa stvar da se čovjek ne živcira kucajući poruke bagavim prstima na malom ekranu telefona. Prije se uopće nisam dopisivao sa ljudima na WhatsApp. Sa tim jesam bez problema.) - Kmail mail client. Jako dobra stvar i prezadovoljan opcijama. - Kodi (ne treba objašnjenje) 1Password - Password manager Express VPN - VPN Bitdefender - Antivirus i Internet Security Google Authenticator - 2FA Google Workspace (G Suite) - Sve što treba za manju firmu Notion.so - Webclipper + Productivity
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 11:42 |
|
|
Je, i Authenticator na smartphone. Nije uštedio vrijeme već dodao par klikova po operaciji ali jako koristan.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
buenos aires
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 16:13 |
|
|
Ništa novo korisno, čak se vraćam na stariji software i shareware.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 18:13 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12574 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Expressvpn na vlastitom racunalu i mobitelu.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 18:34 |
|
|
Iako sam ga i prije sporadično koristio, ove godine sam kompletno prešao na Macrium Reflect, disk-images i backups program. Plaćena verzija ima naravno dodatnih opcija, za obične stvari je posve dovoljna i free verzija. Moja preporuka.
Linux Ubuntu također testiram.
Vidim da se 2FA kod mnogih već koristi, dodatno sam stavio i Microsoftov na smartphone. Inače sve moguće račune, gdje postoji opcija "zaključajem" s 2FA.
Počeo sam i VeraCrypt značajnije da koristim. Od password managera moj favorit je KeePass, iako sam davno bio testirao Lastpass.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 18:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39759 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
PCM je napisao/la: Kodi - treba objasnjenje. Kodi + Real Debrid = filmovi i serije 4K, HDR, Dolby Atmos...
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 19:19 |
|
|
Promjena mi je općenito korištenje besplatnih open source software-a, i korištenje komercijalnih SaaS pretplata.
Jedini komercijalni desktop software koji još uvijek imam je Windows i Office, i nemam ništa piratsko instalirano.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 20:08 |
|
|
daramo je napisao/la: PCM je napisao/la: Kodi - treba objasnjenje. Kodi + Real Debrid = filmovi i serije 4K, HDR, Dolby Atmos... Sve što sam tražio ima i bez tog Debrid.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 20:19 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12574 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Cini mi se kako je iznadprosjecan IQ na opcilistu
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 20:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39759 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
BBC je napisao/la: daramo je napisao/la: Kodi + Real Debrid = filmovi i serije 4K, HDR, Dolby Atmos...
Sve što sam tražio ima i bez tog Debrid. Da, debrid samo daje više file hostera s kvalitetnijom slikom i zvukom. Pored toga real debrid mi služi za skidanje s torrenta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 20:56 |
|
|
Kodi nije neka pretplata tipa Netflix i sl... Pretpostavljam torrenti i ta prica...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Burruchaga
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 20:59 |
|
|
Sticky Password Manager Multi Commander (besplatan, a nije losiji ot total commandera) E-Channelizer (za sortiranje kanala) Surfshark VPN premiumize.me
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 21:08 |
|
|
PCM je napisao/la: Kodi nije neka pretplata tipa Netflix i sl... Pretpostavljam torrenti i ta prica... Kodi je media centar, onda imaš addone. Ja čak preko njega koristim i netflix addon jer možeš sam ubaciti titlove Real debrid je pretplata koja ti daje pristup na preko 50 file hostera.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 21:27 |
|
|
G Suite - ponajviše G Drive za pohranu. GeForce Now Hola vpn, u zadnje vrijeme dosta su ograničili free mode tako da sam na nord vpn Calibre za slaganje biblioteke e-knjiga Discord za komunikaciju TeamViewer
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 26 pro 2020, 23:58 |
|
|
Hebo te Real Debrid. Ovo je gore nego Heroin. Danas uplatio i sve se da gledati u 4K bez ikakvih problema. Bar ta većina toga što ima.
Hola VPN ti krade masu privatnih podataka sa računala i prodaje to drugima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 27 pro 2020, 09:45 |
|
|
Super što torrent s malo seedera možeš ubaciti u RD i nek vrti, ne treba ti računalo biti upaljeno, da ne govorim kolika je prednost za download bilo čega. Odlična stvar tko želi gledati na velikom ekranu u punoj audio i video kvaliteti.
Hola znam da nije sigurna ali meni super za određene stvari jer nudi hr ip što većina vpn nema, tako da super dođe za gledanje hrti i gol.hr van Hrvatske ili otključavanje tipa US stranica, za sve ozbiljnije naravno preporuka ide za neki plaćeni vpn.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 27 pro 2020, 11:29 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 31 pro 2020, 11:42 |
|
|
Da dodam i novootkriveni Real Debrid. Plaćam probno 3 mjeseca. Ne znam kako to čudo radi sa tehničke strane ali radi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Burruchaga
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 31 pro 2020, 15:39 |
|
|
BBC je napisao/la: Da dodam i novootkriveni Real Debrid. Plaćam probno 3 mjeseca. Ne znam kako to čudo radi sa tehničke strane ali radi. Imas ovdje listu multihostera. https://usefulvid.com/multihoster-im-vergleich/Ja sam godinama kod premiumize.me, jesu skuplji od drugih ali imaju vise "features" koje mi trebaju.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 01 sij 2021, 15:16 |
|
|
Darktable - obrada fotografija. Još ga nisma naučio ali ide solidno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Stavimo točku na kraj godine - Software Postano: 18 sij 2021, 13:13 |
|
|
Ovo sam zaboravio. The Great Suspender topic18136.html
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|