GraničarDrine je napisao/la:
Kak da ne kako to možete govoriti.Pa 25.000 muslimana je bilo u redovima Hrvatske Vojske,HOS I HVO.Od toga 10.000 rodom iz BIH je došlo braniti Hrvatsku.Poginulo ih je 1200 za obranu ove domovine i sada da se tih mi ljudi odrićemo.I nismo mi nikavi botaničari nego štujemo pravašku idelogiju i ono što je govorio Ante Stračević.Jel mi Hrvati i Bošnjaci smo jedan narod a dvije vjere.Znaći Hrvati katolici i Hrvati islamske vjeroispovjesti.Hrvatska do Drine,Bosna do Jadrana.
Okačite vi ta blebetanja mačku o rep.
I mnogi su Hrvati poginuli za slobodu BiH,a ako ćemo gledati tko je više kome valjao,opet će mo vidjeti na čiju stranu vaga bi prevagnula i te priče su besmislene,jer što je bilo,bilo je.
Danas bi rijetko koji Bošnjak ratovao za Hrvatsku a Boga mi i malo koji Hrvat za BiH,osim onih par baščovana.
Bošnjaci vide svoju braću u Turcima a ne u nama i vi koi želite lizati se sa njima,slobodno to činite,ali nemate pravo to raditi u ime hrvatskog naroda jer vi niste nikakvi exkluzivni predstavnici istog,jer nemate nikakav legitimet.
Par individualaca iz hrvatskog i još manje individua iz bošnjačkog naroda,svakako nisu dovoljni da bi promovirali bratstvo koje ne postiji i na svu sreću neće više nikada postojati.
Sve veze među nama su pokidane a i bolje je da to tako bude,jer kruh kada se jednom prelomi na dva djela,on više nikada neće biti isti.
Ne poričem da smo bili braća,možda smo i danas,ali Kain i Abel takođe su bili braća.
Hvala vam lijepa na vašem trudu i zalaganju,ali daleko vam kuća od naše,jer da je s Bošnjacima ili kako se već danas nazivaju,vrijedno graditi bratstvo,već bi ga Srbi prije nas izgradili,ali srećom po njih nisu,jer su pametniji i ne žele držati guju u njedrima.