|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 69 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 06 lis 2012, 21:59 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ti si igrao tu? Koja je tebi najbolja iz serijala, tu sam jedinu propustio, a i emperora sam kratko igrao, možda koju misiju. Pa zapravo jedino Zevsa (i Poseidona) volim. Ostalo mi je tako-tako. Valjda zato što ovo ima te mitološke momente i određenu dozu humora. Zapravo sam ih tražio godinama... Prvi put sam igrao kao klinac sa nekog užasnog cd-a. Negde u to vreme sam ko nenormalan igrao i Stronghold (mada uglavnom onaj "zeleni", ne ovaj pustinjski). Inače prvi cd koji sam kupio. I to kad sam se vratio iz Bosne. Tačno se sećam. Nešto kasnije i EU II. A godinu dana kasnije (ili tako nešto) sam u nekom časopisu video slike iz Medieval Total War-a. Mož' misliti kakvo oduševljenje. Stotine i hiljade vojnika. Tako da ispada da ste se na ovoj temi dotakli mnogih igrica koje su mi bile drage pre desetak i kusur godina.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 06 lis 2012, 22:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
EU je sranje, sranje i sranje. Niti jedna igra mi nije bila toliko iritantna kao ta... Igra jednostavno vara i krade da je to nenormalno. Tako npr. odredjenog protivnika ne mozete pokoriti ni ako imate 10 puta vise vojske itd... Jednostavno ne ide. Inace, tema ja Total War.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Rome II: Total War Postano: 06 lis 2012, 22:36 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Ja odobravam kao stari pripadnik familije Scipion Meni je Medieval TW Broken Crescent nenadjebiv ,redovito s Bizantom prašim muslimane do Teherena Haha, ne postoji igrica tog tipa u kojoj je moguće, a u kojoj nisam igrao sa Vizantijom i prašio muslimance. Joj, ma ĐE me nadje. I meni je to omiljeno, tj. prasiti male podrezane nevaljalce. Ja kad su god neki krizarski ratovi, kako god siromasan bio uvijek opremim najbolju vojsku, i posaljem i doli nek tamburaju.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 06 lis 2012, 22:48 |
|
|
Aztec je napisao/la: EU je sranje, sranje i sranje. ...jednostavno vara i krade da je to nenormalno. Kao i prava EU. Aztec je napisao/la: Joj, ma ĐE me nadje. I meni je to omiljeno, tj. prasiti male podrezane nevaljalce. Ja kad su god neki krizarski ratovi, kako god siromasan bio uvijek opremim najbolju vojsku, i posaljem i doli nek tamburaju. Ja opremim armiju (Medieval II) posaljem negde do Antiohije. I onda idem redom, pljačkam, unajmljujem plaćenike i rušim sve do Gibraltara. Tu raspustim plaćenike, ukrcam generala na brod i vratim u Jevropu.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 06 lis 2012, 23:41 |
|
|
Strasna igra, prvi deo jedna od najboljih strateskih ratnih igrica koje sam igrao...
Secam se, biras na pocetku jednu od 3 rimske frakcije, ja sam uvek birao gornju, iznad Rima... senat ti daje zadatke na pocetku, i casti te sa zlatom nakon uradjenog posla... ili da osvojis neku teritoriju, ili da blokiras luku...
Trebas valjda 50 teritorija da uzmes da bi zavrsio, na kraju se popickas sa senatom i moras da napadnes Rim i juznu Italiju da bi zavrsio ljudski... do tad je sibanje u Galiji, u Grckoj i mediteranu za osvajanje Svetskih cuda koje ti donose bonus... cesto je poobuna u novo-osvojenim teritorijama protiv nove vlasti, nekad drmne i neka zaraza, tako da moras imati vojsku blizini da intervenises...
Imas i opcije gradnje puteva, skola, baraka, luka, moras da dobro vodis racuna gde i sta ulazes...
Kad zavrsis sa Rimom, otvaraju ti se drugi narodi sa kojima mozes da igras... ja sam preferirao Egipcane, imaju 2 Cuda u startu, tresu indijance duz istocnog mediterana, Antioh, uzimaju Vavilonsku kulu, polako prema Kolosu sa Rodosa...
... izmedju ucitavanja save pozicija uzivao sam u latinskim izrekama, ima nekoliko sjajnih...
Sve u svemu, igra po meni cista petica, ako dodjem do nastavka, moracu da ga onjusim...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Tiger
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 13 lis 2012, 16:36 |
|
Pridružen/a: 04 tra 2010, 13:07 Postovi: 188 Lokacija: 43° 20′ 35.88″ N 17° 48′ 29.16″ E
|
Lebowski je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Nisam igrao igrice ima 6-7 godina volio sam onih 6 komadosa, red alert, i još jednu ratnu gdje upravljaš čitavom armijom u ww2 ali sam zaboravio kako se zove :) morao sam to napustiti, jer sam počeo sanjati te borbe.. Možda Sudden Strike? Meni nije loš ni serijal Stronghold. Kao i igrice na fazon Caesara. Možda da se tema preimenuje...anyone? Uh Sudden prva RTS ljubav,Stronghold do nedavno igrao preko neta dosadilo vise btw jedno vrijeme sam igrao medieval 2
|
|
Vrh |
|
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 18 svi 2013, 21:53 |
|
|
Stiže preorder, ako nitko dosad nije čuo. Aztec je napisao/la: EU je sranje, sranje i sranje. Niti jedna igra mi nije bila toliko iritantna kao ta... Igra jednostavno vara i krade da je to nenormalno. Tako npr. odredjenog protivnika ne mozete pokoriti ni ako imate 10 puta vise vojske itd... Jednostavno ne ide.
Ne ide ako ne znaš igrati. Nije EU kao TW, sve treba uzeti u obzir.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 20 svi 2013, 22:14 |
|
|
L.A.N. je napisao/la: Stiže preorder, ako nitko dosad nije čuo. Aztec je napisao/la: EU je sranje, sranje i sranje. Niti jedna igra mi nije bila toliko iritantna kao ta... Igra jednostavno vara i krade da je to nenormalno. Tako npr. odredjenog protivnika ne mozete pokoriti ni ako imate 10 puta vise vojske itd... Jednostavno ne ide.
Ne ide ako ne znaš igrati. Nije EU kao TW, sve treba uzeti u obzir. Ma da, to je, ne znam igrati... Ne, nego je igrica sranje, smece skoje vara, krade. Nema veze s mojim umijecem, vec jednostavno neke stvari koliko god da si jaci, da imas vise vojske, da je opremljenija... ti jednostavno ne mozes pobijediti, igra ti ne da. Tog se sjecam iz te igrice...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 17:03 |
|
|
dudu je napisao/la: o čemu govoriš? EU III Chronicles su vrh, a IV-a će biti i bolja. to je igra koja omogućuje dominaciju i drugim putem osim vojnim, poput diplomacije i trgovine, a možeš igrat s bilo kojom državom između 1399. i 1812. godine. da ne pričam da postoje specifičnost za neke zemlje, poput njemačkih koji su dio Svetog Rimskog carstva, zatim Japana koji ima daimyo, pa onda katoličke zemlje se natječu tko će vladat kurijom itd. Jeste da je odgovaram na post od pre devet meseci, ali ipak: Jedna od najjačih igara ikad napravljenih! Inače sam jedan put, sa Srbijom, ušao u personalnu uniju sa kneževinom Moskvom, nasledio njihov tron, napravio srpsko-rusku imperiju i stigao do Aljaske (nedosanjani san jednog broja forumaša sa Krstarice ). Na very easy, naravno.... Igra je dovoljno preteška da bi me bilo sramota da to priznam.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 17:11 |
|
|
Aztec je napisao/la: L.A.N. je napisao/la: Stiže preorder, ako nitko dosad nije čuo.
Ne ide ako ne znaš igrati. Nije EU kao TW, sve treba uzeti u obzir. Ma da, to je, ne znam igrati... Ne, nego je igrica sranje, smece skoje vara, krade. Nema veze s mojim umijecem, vec jednostavno neke stvari koliko god da si jaci, da imas vise vojske, da je opremljenija... ti jednostavno ne mozes pobijediti, igra ti ne da. Tog se sjecam iz te igrice... Ništa te igra ne krade, nego ne znaš da igraš.... Skuvaj bokal kafe, pročitaj pažljivo ceo tutorijal, i tek onda možeš da igraš. Moraš da paziš i da podesiš svaku sitnicu. I kreni prvo sa nekom jakom državom, da se lakše uhodaš, najjača je Francuska, mada su i Austrija i Španija isto dosta jake. Mada opet sa druge strane, nemoj.... Kada je naučiš, igra je toliko zarazna da nećeš mesec dana izlaziti iz kuće. A onda će Sabaheta da se oseti zapostavljenom i ostaviće te u suzama....
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 20:54 |
|
|
Ne znam sta imam citati... Imam daleko jacu vojsku. Moderaniju, brojcano daleko nadmocniju i koliko god ja njih da pobijem oni se uvijek vracaju i onda mi na kraju sacica tamo nekih njihovih seljaka pobije citavu vojsku... i ja odustanem jer nemam vise zivaca za takve gluposti. I to nije kod svih naroda, nego samo neki odredjeni, koje ti jednostavno ne mozes pobijediti koliko god da si jaci, bolji itd... igrica jednostavno ne da.
|
|
Vrh |
|
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 22:11 |
|
|
Istina, sa Francuskom i Španjolskom se može puno naučiti ali naravno prije toga malo proučiti tutorijale da se shvati neke detalje. Imam sliku koju ponosno čuvam koja pokazuje koliko je Španjolska dominirala svijetom. Kada se skuži, igra je čak zaraznija od TW-a da sam ovog napustio i prešao na Paradox. Djelom zbog TW-ove glupe politike sa DLC-ovima. Ipak ću se vratiti kada izlazi Rome 2. Aztec, kad poraziš vojsku ne smiješ dopustiti da pobjegne već je uništi potpuno inače će se obnoviti i ponovo te gnjaviti. Imat ćeš jaku i modernu vojsku i dominirat ćeš bojišnicom ako ubrzano razviješ tehnologiju, brže od drugih. Tehnologija je najvažnija riječ u tome, uvijek na umu biti. Možda si ovo zaboravio. Meni je loše što nema 3D bitke pa mrzim stvari prepustiti AI kojem ne vjerujem previše ali zato treba naučiti kako razvijati vojsku da bude jača da mogu kao malobrojna poraziti veću. Samo treba malo vremena. Meni je sve to pravi užitak. Tek kada se skuži. U obzir treba uzeti i okoliš, ima li rijeke, brda ili pustinje jer to utječe na bitku. Svaku sitnicu treba uzeti u obzir. Ne možeš skupiti vojsku i hop. Unaprijed planirati strategiju i prije rata. Jedva čekam EU4, samo se bojim hoće li sa DLC-ovima neke države učiniti neigrivima.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 22:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Otkad je moja voljena firma otišla u stečaj zbog korištenja skupih piratskih programa nisam pošteno igre ni zaigrao. Već 4 godine najavljuju novu igru, samo što nije izašla. Ali ne treba gubiti nadu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 22:19 |
|
|
Ma vjeruj mi da sam pokusavo... pokusao sam cak i na chetove al nije islo. Jednostavno mi igrica nije dala da pobjedim tu zemlju (ostale da, al tu odredjenu - NEMA SANSE). Ja recimo tu dovucem vojsku da je omjer 7:1 i razvale me... a vec sam napisao, da ja ne dovedem tu seljake, vec najbolju mogucu vojsku, a naprotiv, oni imaju neku mizeriju od vojske, al djaba... Ne igram ja igrice od jucer...
Kao sto kazes, ni sam ne volim AI, jer nije bas za vjerovati, tako i u Total War serijalima... Kad izgubim bitku na automatski naci, u 98% slucajeva pobijedim laganini kad sam vodim vojsku, a onda poslije vidim na me napala vojska seljaka... E, u Europi je to jos izrazenije, a nemas mogucnost kao u Total War-u da se sam boris.
|
|
Vrh |
|
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 22:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Otkad je moja voljena firma otišla u stečaj zbog korištenja skupih piratskih programa nisam pošteno igre ni zaigrao. Već 4 godine najavljuju novu igru, samo što nije izašla. Ali ne treba gubiti nadu. Na koju igru si mislio?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 22:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Delta Force od Nova Logic. Uhvatili ih sa piratskim programima i platili su puno kazne. Balkanci američki.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 22:31 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ma vjeruj mi da sam pokusavo... pokusao sam cak i na chetove al nije islo. Jednostavno mi igrica nije dala da pobjedim tu zemlju (ostale da, al tu odredjenu - NEMA SANSE). Ja recimo tu dovucem vojsku da je omjer 7:1 i razvale me... a vec sam napisao, da ja ne dovedem tu seljake, vec najbolju mogucu vojsku, a naprotiv, oni imaju neku mizeriju od vojske, al djaba... Ne igram ja igrice od jucer...
Kao sto kazes, ni sam ne volim AI, jer nije bas za vjerovati, tako i u Total War serijalima... Kad izgubim bitku na automatski naci, u 98% slucajeva pobijedim laganini kad sam vodim vojsku, a onda poslije vidim na me napala vojska seljaka... E, u Europi je to jos izrazenije, a nemas mogucnost kao u Total War-u da se sam boris. Zato u TW igrama jako rijetko bitku prepuštam computeru i što ne želim veću štetu napraviti svojoj vojsci nego kada je sam vodim, mislim manje mrtvih. TW igre se ističu uglavnom po 3D borbama, to je jedina mogućnost koji nema EU. E kad bi samo spojili ove dvije igre... Ali to je utopija. Nisi spominjao koju onu određenu državu si igrao.
|
|
Vrh |
|
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 22:35 |
|
|
BBC je napisao/la: Delta Force od Nova Logic. Uhvatili ih sa piratskim programima i platili su puno kazne. Balkanci američki. Od njihovih proizvoda igrao sam Delta Force: Black Hawk Down. Prešao cijelu igru dvaput. Nezapamćena avantura.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 22:43 |
|
|
L.A.N. je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ma vjeruj mi da sam pokusavo... pokusao sam cak i na chetove al nije islo. Jednostavno mi igrica nije dala da pobjedim tu zemlju (ostale da, al tu odredjenu - NEMA SANSE). Ja recimo tu dovucem vojsku da je omjer 7:1 i razvale me... a vec sam napisao, da ja ne dovedem tu seljake, vec najbolju mogucu vojsku, a naprotiv, oni imaju neku mizeriju od vojske, al djaba... Ne igram ja igrice od jucer...
Kao sto kazes, ni sam ne volim AI, jer nije bas za vjerovati, tako i u Total War serijalima... Kad izgubim bitku na automatski naci, u 98% slucajeva pobijedim laganini kad sam vodim vojsku, a onda poslije vidim na me napala vojska seljaka... E, u Europi je to jos izrazenije, a nemas mogucnost kao u Total War-u da se sam boris. Zato u TW igrama jako rijetko bitku prepuštam computeru i što ne želim veću štetu napraviti svojoj vojsci nego kada je sam vodim, mislim manje mrtvih. TW igre se ističu uglavnom po 3D borbama, to je jedina mogućnost koji nema EU. E kad bi samo spojili ove dvije igre... Ali to je utopija. Nisi spominjao koju onu određenu državu si igrao. Oooj, di mi je post nestao? Ugl., sad ukratko Ne znam, ne sjecam se, bilo je to prije vise od 3 god. Al znam samo da me je ispizdila, te da ni uz cheatove nisam mogao puno... i nisam se vise htio nervirati.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 23:13 |
|
|
Aztec, da ti nisi na Bošnjake naletio?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 26 svi 2013, 23:17 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Aztec, da ti nisi na Bošnjake naletio? Nisam, njih sam odmah "prisajedinio" s maticom.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 28 svi 2013, 21:18 |
|
|
Evo, ponovo sam instalirao EU3 sa svima patchevima ovaj put... Igram s Bosnom. Prvi mi je cilj oslopoditi Perece od Madjara, pa se prisajediniti s njima a onda poklopiti Srbeke... ili tako nesto... pa u daljnja osvajanja svijeta. Samo, zaboravio sam, postoji li nacin da Bosnu vratim pod katolicku vjeru, s pravoslavlja...
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 29 svi 2013, 00:44 |
|
|
Aztec je napisao/la: Evo, ponovo sam instalirao EU3 sa svima patchevima ovaj put... Igram s Bosnom. Prvi mi je cilj oslopoditi Perece od Madjara, pa se prisajediniti s njima a onda poklopiti Srbeke... ili tako nesto... pa u daljnja osvajanja svijeta. Samo, zaboravio sam, postoji li nacin da Bosnu vratim pod katolicku vjeru, s pravoslavlja... Ja sam igrao samo 2. Bilo je načina da pošalješ misionara, pisalo je i kolika je vjerojatnost da ćeš uspjeti.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 29 svi 2013, 02:05 |
|
|
Nisam je odavno igrao pa sam i zaboravio kako je igra spora... Ovo je bas onako igra za lijene.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Total War: Rome II Postano: 29 svi 2013, 12:25 |
|
|
Aztec je napisao/la: Evo, ponovo sam instalirao EU3 sa svima patchevima ovaj put... Igram s Bosnom. Prvi mi je cilj oslopoditi Perece od Madjara, pa se prisajediniti s njima a onda poklopiti Srbeke... ili tako nesto... pa u daljnja osvajanja svijeta. Pa ne možeš prvo na Mađare ako igraš sa Bosnom. Dobićeš batine...Mađarska je bila velesila u 15. veku. Moraš prvo da se proširiš na ostale balkanske banana države, pa tek onda možeš na Mađare. I to u savezu sa nekim, pošto će Lajoši i tada da budu jači od tebe. Citat: Samo, zaboravio sam, postoji li nacin da Bosnu vratim pod katolicku vjeru, s pravoslavlja... Ne postoji ako igraš kao Bosna jer je Bosna pravoslavno kraljevstvo. Ne možeš sam sebe da pokrštavaš tj. možeš ali samo da kao katolik pređeš u protestantizam ili obrnuto. Da bi uradio to što hoćeš, najbolje ti je da na početku malo varaš. Počni igru kao Mađarska, odmah napravi vazala od Hrvatske, i odmah nakon toga raskini vazalne veze i onda je Hr nezavisna. Udariš save i izađeš. Klikneš load game, odabereš fajl koji si snimio, ali na karti umesto Mađarske, klikneš Hrvatsku i igraš kao Hrvatska... Jeste da nije pošteno, ali šta te briga... Citat: Nisam je odavno igrao pa sam i zaboravio kako je igra spora... Ovo je bas onako igra za lijene. Brzinu sam podešavaš, od pauze pa do mnogo brzog.....
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|