|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 82 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 21:16 |
|
|
Jedino pametno sto mozete uraditi je da se vratite veri pradedovskoj
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 21:18 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
Glava je napisao/la: Jedino pametno sto mozete uraditi je da se vratite veri pradedovskoj Sto u svakom slucaju ne moze biti pravoslavna, ako se uzme u obzir da je ona na podrucju zapadno od Drine prisutna tek s dolaskom Turaka.
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 21:20 |
|
|
Melcher je napisao/la: Glava je napisao/la: Jedino pametno sto mozete uraditi je da se vratite veri pradedovskoj Sto u svakom slucaju ne moze biti pravoslavna, ako se uzme u obzir da je ona na podrucju zapadno od Drine prisutna tek s dolaskom Turaka. Pa slusaj, muslimani vole da lazu o ovim stvarima Sto se mene tice Bogumili ste
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 21:21 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ljudi vratimo se Vlasenici ? Melcher jesi prošo tuda pošto si nedavno bio u Teočaku ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 21 tra 2012, 21:23 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ljudi vratimo se Vlasenici ? Melcher jesi prošo tuda pošto si nedavno bio u Teočaku ? Nisam. Rodbinski nisam vezan za taj kraj. Desetodnevni odmor sam proveo u Teocaku, te nesto malo u Lukavcu.
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 08:46 |
|
|
Vlasenica u pjesmi...
Upitaj me danju noću, Tko sam, što sam i što hoću, Vrlo rado - kako ne bi' ?
Odgovorit ja ću tebi. Rođen sam u Vlasenici, Kraj obale bistre Drine, Ma međašu, na granici, Djedovske mi domovine. Kad su vlaški razbojnici Preko Drine provalili, Po mojoj su Vlasenici Klali, tukli i palili.
Ispred kuće pokraj vrata Oca su mi živog pekli, Objesili sva tri brata
I sestrici glavu sjekli. Ucviljena stara nana Od tuge je oboljela. Osušena trešnje grana Nije čemer preboljela.
A ja sam se negdje skrio, Ne sjećam se gdje i kako. Nejako sam dijete bio, Pa je Allah htio tako. Da sam Hrvat znadeš sada Po gorčini mojih jada. I evo ti jošte velim, Što ja hoću i što želim. Neću ništa iz milosti Niti kakvog malog darka, Niti čije samilosti,
Uvreda je to i varka. Neću novca niti zlata, Nit' "igara" niti "kruha", Jer pretječe za Hrvata Antinoga hrane Duha.
Neću štetnog piskaranja, Rušilačke zle kritike, Niti šupljeg trčkaranja Nit' kavanske politike. Želim stupit' u vojnicu I vratit' se domovini.
Daj mi pušku i strojnicu, U bunker ću moj na Drini. Daj mi samo ljutog boja, Nek' dušmanska krv se lije. Daj mi, daj mi - nano moja, Francetića i legije.
Pa da vidiš one psine, kako bježe preko Drine, kako im se gaće tresu, kada vide "U" na fesu ...!
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 09:30 |
|
|
Pjesma ti je sranje jer siri mrznju i poziva na osvetu to jest na zlocin !!
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 12:30 |
|
|
Samo neka on veliča Crnu legiju i Pavelića, to ga legitimiše bolje nego ijedan njegov lažljivi post. Takvi isti posle liju krokodilske suze nad sudbinom podrinjskih muslimana i traže razumevanje i pijetet. More mrš!
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 12:34 |
|
|
Najgore je sto sve to skrivaju iza Ustasluka da bi onda mogli sve to svalit na Hrvate!
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 12:37 |
|
|
Ma sedi u Americi i sikće otrov, udobna pozicija a nikakva odgovornost.
|
|
Vrh |
|
|
Glava
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 12:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 12:59 |
|
|
Ko gubi, ima pravo da se ljuti.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 13:01 |
|
|
Da se ljuti ima pravo, da laže nema.
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 13:02 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Melcher je napisao/la:
Pa da vidiš one psine, kako bježe preko Drine, kako im se gaće tresu, kada vide "U" na fesu ...! Ova mi je strofa najdraza ,bas dobra pjesma ko ima autorsko pravo?
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 13:03 |
|
|
teranova je napisao/la: Da se ljuti ima pravo, da laže nema. Ne može čovek protiv toga, radi genetika.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 17:52 |
|
|
Melcher je napisao/la: Vlasenica u pjesmi... Upitaj me danju noću, Tko sam, što sam i što hoću, Vrlo rado - kako ne bi' ? Odgovorit ja ću tebi. Rođen sam u Vlasenici, Kraj obale bistre Drine, Ma međašu, na granici, Djedovske mi domovine. Kad su vlaški razbojnici Preko Drine provalili, Po mojoj su Vlasenici Klali, tukli i palili. Ispred kuće pokraj vrata Oca su mi živog pekli, Objesili sva tri brata I sestrici glavu sjekli. Ucviljena stara nana Od tuge je oboljela. Osušena trešnje grana Nije čemer preboljela. A ja sam se negdje skrio, Ne sjećam se gdje i kako. Nejako sam dijete bio, Pa je Allah htio tako. Da sam Hrvat znadeš sada Po gorčini mojih jada. I evo ti jošte velim, Što ja hoću i što želim. Neću ništa iz milosti Niti kakvog malog darka, Niti čije samilosti, Uvreda je to i varka. Neću novca niti zlata, Nit' "igara" niti "kruha", Jer pretječe za Hrvata Antinoga hrane Duha. Neću štetnog piskaranja, Rušilačke zle kritike, Niti šupljeg trčkaranja Nit' kavanske politike. Želim stupit' u vojnicu I vratit' se domovini. Citat: Daj mi pušku i strojnicu, U bunker ću moj na Drini. Daj mi samo ljutog boja, Nek' dušmanska krv se lije. Daj mi, daj mi - nano moja, Francetića i legije. Pa da vidiš one psine, kako bježe preko Drine, kako im se gaće tresu, kada vide "U" na fesu ...! Zar ne ide: "Daj mi pušku i strojnicu, U bunker ću moj na Drinu"? Trebao si ovo u kategoriju "Pjesme".
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 21:08 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Melcher je napisao/la:
Pa da vidiš one psine, kako bježe preko Drine, kako im se gaće tresu, kada vide "U" na fesu ...! Ova mi je strofa najdraza ,bas dobra pjesma ko ima autorsko pravo? Courtesy of Asaf Durakovich.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 27 tra 2012, 21:15 |
|
|
Ajme sto je ova Srbadiya navalila na mene, kao da sam ja sklepao pjesmu a ne znanstvenik iz Stoca.
Pristupanje ne samo vlasenickih Bosnjaka nego podrinjskih Bosnjaka u cjelini u redove ustaske vojnice moze se promatrati iskljucivo u kontekstu prethodnog cetnickog divljanja u tom kraju.
Dakle, Bosnjaci su stupili u ustasku vojsku tek kada i ako su bili prezivjeli cetnicki pokolj. Dokle god vi Srbi insistirate na ispravnost rehabilitacije Draze Mihajlovica, nemate sto prigovarati Bosnjacima i Hrvatima.
Eh sada, ko "gubi" pokazati ce vrijeme...
I da, da napomenim cetnichku pionirku teranovu da sam ja svoje odradio za obranu Teocaka, te da podignute glave mogu koracati na tlu istog. A cetnickhi podguz VukSaJuga, mos se yebat.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 28 tra 2012, 00:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 28 tra 2012, 08:15 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Melcher je napisao/la:
Pristupanje ne samo vlasenickih Bosnjaka nego podrinjskih Bosnjaka u cjelini u redove ustaske vojnice moze se promatrati iskljucivo u kontekstu prethodnog cetnickog divljanja u tom kraju.
Tacno tako,sami su Srbi krivi sto su nas otjerali u NDH vojsku,da nisu trazili gujsci chepa bilo bi sve udure PS uvijek se sjetim kako smo ratu u opkoljenom Bihacu na tranzistor prikljucen na akumulator slusali vijesti i uvijek se spominjao Teochak kao "kost u grlu " chetaljima
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 28 tra 2012, 12:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76258 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ovo Vlasenica?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 28 tra 2012, 12:55 |
|
|
Melcher je napisao/la: A cetnickhi podguz VukSaJuga, mos se yebat. Stalno me vrijedas a ja uzivam u tome, jer je cisto dokaz da sam superioran nad tobom. Pokusavas izljecit svoje komplekse stim da me vrijedas ali to ce samo da te baci u jos dublju depresiju! Moze Melcher iz sela ali nemoze selo iz Melchera !!
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 28 tra 2012, 13:28 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Melcher je napisao/la: A cetnickhi podguz VukSaJuga, mos se yebat. Stalno me vrijedas a ja uzivam u tome, jer je cisto dokaz da sam superioran nad tobom. Pokusavas izljecit svoje komplekse stim da me vrijedas ali to ce samo da te baci u jos dublju depresiju! Moze Melcher iz sela ali nemoze selo iz Melchera !! Ti superioran? Hahahaha. Ja tebe ne vrijedam, samo ti govorim ono sto i sam znas. A to je da si cetnichki podguz.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 28 tra 2012, 13:29 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Melcher je napisao/la:
Tacno tako,sami su Srbi krivi sto su nas otjerali u NDH vojsku,da nisu trazili gujsci chepa bilo bi sve udure PS uvijek se sjetim kako smo ratu u opkoljenom Bihacu na tranzistor prikljucen na akumulator slusali vijesti i uvijek se spominjao Teochak kao "kost u grlu " chetaljima
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Vlasenica Postano: 28 tra 2012, 13:36 |
|
|
Melcher je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Stalno me vrijedas a ja uzivam u tome, jer je cisto dokaz da sam superioran nad tobom. Pokusavas izljecit svoje komplekse stim da me vrijedas ali to ce samo da te baci u jos dublju depresiju! Moze Melcher iz sela ali nemoze selo iz Melchera !!
Ti superioran? Hahahaha. Ja tebe ne vrijedam, samo ti govorim ono sto i sam znas. A to je da si cetnichki podguz. Srdacno se zahvaljujem !
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|