|
|
Stranica: 5/12.
|
[ 283 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ZIX
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 20:50 |
|
|
DzonBG je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: FIBA jer unistila reprezentativnu kosarku, samo je cudo sto su na ovom EP skoro svi NBA igraci mada meni osobno nisu ni bitni.
Kosarka je bila puno puno bolja prije 10, 20 i 30 godina. Jace momcadi, ljepsa kosarka, sad je sve nekako hibridno, kako dudu kaze srozali se na nivo rukometa po nekakvom ugledu u svijetu.
Danas svi drkaju na OI i Dream team. Manje vise. Kosarka se drasticno promenila svugde u svetu, a pogotovo u Evropi... Danasnji timovi bi ekipe pre 20 godina razbili ladno sa 20 razlike. Neuporedivo su jaci i brzi, brze se igra, takticki se igra usavrsila... Izgubio se deo nekadasnje romanticne drazi, ali sve ostalo je poletelo u svemir. Kad pogledas kako igraju Janis, Doncic i Jokic... to je druga galaksija... Romantika se izgubila u većini sportova. Danas u nogometu ti nemaš face u karakternom ili igračkom smislu kao Cantona, kao Roy Keane, kao Ronaldinho, kao brojni drugi koji su igrali nogomet tijekom 90-ih i u prvom desetljeću ovog stoljeća. Sve se svodi na fizikalu pri igri, na neke pro forma izjave za javnost, na respekt. Nekad imam dojam da su svi ti moderni nogometaši isti, skroz bezlični. Zasigurno je i to utjecalo, uz još neke društvene procese, da moderna djeca iz generacije u generaciju imaju sve manji interes za nogomet. Naposljetku, o padu interesa djece za nogometom je govorio i jedan Florentino Perez pa je time išao pravdati Superligu.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 20:52 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: tacno, ali i u fudbalu i u drugim sportovima isto.
Naravno, i u fudbalu isto... Problem sa danasnjim sportom je sto imas inflaciju utakmica u prenosu... kladionice su ubile fudbal... Kakva je draz nekad bila gledati italijansku Seriju A nedeljom... to se cekalo... nemas 150 utakmica dnevno, nego par prenosa nedeljno, i o tome se prica od ponedeljka do subote. Cak i domaca liga se pratila fanaticno, stadioni puni. Secam se utakmice gde je Darko Pancev trebao da postane prva kopacka Evrope, mislim da je protivnik bila Sloboda iz Tuzle...na Mari 70 hiljada ljudi, a svi stojimo... Danas je to postala industrija za pravljenje love...
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 20:53 |
|
|
dudu je napisao/la: hrvatski problem je jasan, konstantno igra 1 na 5, glumljenje heroja, Dražena i Tonija.
kad igraju timski i brzo izgledaju ozbiljno, kad krenu glumiti baje ide raspad.
nijedan od igrača nije u svom klubu lider i vodeći igrač, sve do jednog su igrači uloge i kad bi se i u reprezentaciji držali te uloge bili bi jako dobri. ovako najobičnije siledžije.
Da , izgleda da kad ekipa krene da pada neki od njih umisle u glavi "Sad ću ja da preuzmem odgovornosti i donesem nam sreću" , to je taj jebeni sindrom "igrača od uloge" i kreće sunovrat. Ali to je zapravo vrlo lako rešivo , prvo pobeđuj timski više puta pa makar jako tesno , e tek kad nabiješ timsku rutinu neki igrači mogu sebi dozvoliti da "preuzmu odgovornost".
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 20:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59927 Lokacija: DAZP HQ
|
DzonBG je napisao/la: ShahidMaker je napisao/la: tacno, ali i u fudbalu i u drugim sportovima isto.
Naravno, i u fudbalu isto... Problem sa danasnjim sportom je sto imas inflaciju utakmica u prenosu... kladionice su ubile fudbal... Kakva je draz nekad bila gledati italijansku Seriju A nedeljom... to se cekalo... nemas 150 utakmica dnevno, nego par prenosa nedeljno, i o tome se prica od ponedeljka do subote. Cak i domaca liga se pratila fanaticno, stadioni puni. Secam se utakmice gde je Darko Pancev trebao da postane prva kopacka Evrope, mislim da je protivnik bila Sloboda iz Tuzle...na Mari 70 hiljada ljudi, a svi stojimo... Danas je to postala industrija za pravljenje love... ozbiljni analitičari kažu da u nogomet još nije ušao ozbiljan novac, kad klubovi krenu izbacivati ove razne posrednike, pogotovo u prodjai TV prava i kad na razne načine u financiranje uključne globalne navijače novac bi se mogao i u deseterostručiti. trenutno europski nogomet vrijedi oko 35 milijardi eura.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 20:56 |
|
|
Romantika se u sportovima izgubila, jer je to prestala da bude najvaznija sporedna stvar u zivotu, vec najvaznija. Igraci u svojoj karijeri postaju zveri u fizickom smislu, sto ih kosta zdravlja nakon... taktika se usavrsila.
evo ja kao fudbalski amater, koji to sranje ne gledam nikad. Navijam za zvezdu i trofej lige sampiona mi ne znaci nista. Uvek sam se pitao zasto golman ne odigra svojim odbrambenim i tako osigura prednost lopte za gradjenje napada, a on uglavnom ispuca preko pola terena. Kao totalni neznalica dosao sam do zakljucka da je statisticki manja sansa da primis gol, ako je lopta na protivnickoj polovini. I zato uvek ispucavaju, iako ne mogu biti precizni i sigurno znati da njihov igrac dobija loptu. To je taktika. Nema driblinga preko celog terena i akrobacija. Bas suvoparno za gledanje. Posledica toga da je jako skup sport i da se izgubio akcenat na lepoti igre.
|
|
Vrh |
|
|
Bobanovski!
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:00 |
|
|
Realno bolje je da izgubimo od Ukrajine nego da ih odvalimo i onda ispadnemo od Poljske/Češke Srbija je favorit broj 1, zašto ne ići na utakmicu protiv njih? Ići po slavu, prvo Srbe a onda Slovence
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:00 |
|
|
ZIX je napisao/la: Romantika se izgubila u većini sportova. Danas u nogometu ti nemaš face u karakternom ili igračkom smislu kao Cantona, kao Roy Keane, kao Ronaldinho, kao brojni drugi koji su igrali nogomet tijekom 90-ih i u prvom desetljeću ovog stoljeća. Sve se svodi na fizikalu pri igri, na neke pro forma izjave za javnost, na respekt. Nekad imam dojam da su svi ti moderni nogometaši isti, skroz bezlični. Zasigurno je i to utjecalo, uz još neke društvene procese, da moderna djeca iz generacije u generaciju imaju sve manji interes za nogomet. Naposljetku, o padu interesa djece za nogometom je govorio i jedan Florentino Perez pa je time išao pravdati Superligu.
Upravo to... Dodao bi zubu Ronalda koji je paklen bio... gledao sam ga 1996. na Marakani, Rivaldo nam dade go tad... pa Zinedine Zidane, za mene najbolji igrac kog sam savremenik... gledamo Juve nedeljom, i smejemo se kakve matori poteze prodaje... pa Batistuta u Fijorentini, Krespo i Kijeza u Parmi, Dejo i Boban u Milanu... Ovo danas, ne mogu da uhvatim u poplavi trasha ni ko igra sa kime...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:01 |
|
|
nemam pojma o čemu pričate, nogomet je savršen, samo treba novac distribuirati, Real koliko god bio velik nama nije važniji klub od Dinama, niti ima razloga da u istom natjecanju Real vrti milijardu, a Dinamo 50 milijuna eura. to je jedino što treba ispraviti jer ta elitizacija ubija nogomet, ubija neizvjesnost, vrte se uvijek isti klubovi, ako zaluta netko izvan lige petice za njeg navija pola Europe kao prije par godina za Ajax.
Ajax, Benfica, Porto, to su klubovi koji više znače nego nekakvi Cityiji, PSGovi i slični klubovi, milijuni žive za ove prvonabrojane klubove.
kad se sjetim one prve Dinamove LP s Portom, Ajaxom i Olympiakosom, to je bio ideal.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:02 |
|
|
Mene i Grobija ce na 7 dana hladjenja, preventivno, ako dobijemo
|
|
Vrh |
|
|
Bobanovski!
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:03 |
|
|
Koeficijent na HR protiv SRB će biti nekih 7-8, isplativo
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:04 |
|
|
Protiv vas se ne gleda kuci, nego u kaficu. Pivo i klopa i urlanje 2 sata.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:06 |
|
|
U kosarci trener ima vecu ulogu nego treneri u ostalim sportovima.
|
|
Vrh |
|
|
Bobanovski!
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:06 |
|
|
Dobiju nas Ukrajinci 10-15 razlike, svi ih pokopaju, jebu im mater i otpišu a onda zaplet svih zapleta kao uvijek u hrvatskom sportu kada nas svi otpišu.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:08 |
|
|
dudu je napisao/la: nemam pojma o čemu pričate, nogomet je savršen, samo treba novac distribuirati, Real koliko god bio velik nama nije važniji klub od Dinama, niti ima razloga da u istom natjecanju Real vrti milijardu, a Dinamo 50 milijuna eura. to je jedino što treba ispraviti jer ta elitizacija ubija nogomet, ubija neizvjesnost, vrte se uvijek isti klubovi, ako zaluta netko izvan lige petice za njeg navija pola Europe kao prije par godina za Ajax.
Ajax, Benfica, Porto, to su klubovi koji više znače nego nekakvi Cityiji, PSGovi i slični klubovi, milijuni žive za ove prvonabrojane klubove.
kad se sjetim one prve Dinamove LP s Portom, Ajaxom i Olympiakosom, to je bio ideal. Pa problem i jeste u distribuciji novca... a pre svega poreklu love... Upumpavaju se milijarde koje se peru, ulazu u najvece klubove, i ako nisi deo te elite, uvek ga pusis. Koje su sanse da neki autsajder mazne pehar lige sampiona danas...nikakve. Vrte se tu par klubova, sa budzetima od nekoliko milijardi svako... kako protiv njih... Mozes tu i tamo da tresnes nekog po grupama, ali cim pocnu eliminacije, dovidjenja...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:08 |
|
|
Bobanovski! je napisao/la: Dobiju nas Ukrajinci 10-15 razlike, svi ih pokopaju, jebu im mater i otpišu a onda zaplet svih zapleta kao uvijek u hrvatskom sportu kada nas svi otpišu. uvijek ostaje jedna atomska opcija koja se nikad nije dosad aktivirala, a ta je da Hezonja i Bogdanović imaju svoj dan na istoj utakmici.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:09 |
|
|
DzonBG je napisao/la: dudu je napisao/la: nemam pojma o čemu pričate, nogomet je savršen, samo treba novac distribuirati, Real koliko god bio velik nama nije važniji klub od Dinama, niti ima razloga da u istom natjecanju Real vrti milijardu, a Dinamo 50 milijuna eura. to je jedino što treba ispraviti jer ta elitizacija ubija nogomet, ubija neizvjesnost, vrte se uvijek isti klubovi, ako zaluta netko izvan lige petice za njeg navija pola Europe kao prije par godina za Ajax.
kad se sjetim one prve Dinamove LP s Portom, Ajaxom i Olympiakosom, to je bio ideal. Pa problem i jeste u distribuciji novca... a pre svega poreklu love... Upumpavaju se milijarde koje se peru, ulazu u najvece klubove, i ako nisi deo te elite, uvek ga pusis. Koje su sanse da neki autsajder mazne pehar lige sampiona danas...nikakve. Vrte se tu par klubova, sa budzetima od nekoliko milijardi svako... kako protiv njih... Mozes tu i tamo da tresnes nekog po grupama, ali cim pocnu eliminacije, dovidjenja... ne znam kako, ali znam da će Dinamo prvi otkriti recept.
|
|
Vrh |
|
|
Bobanovski!
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:09 |
|
|
dudu je napisao/la: Bobanovski! je napisao/la: Dobiju nas Ukrajinci 10-15 razlike, svi ih pokopaju, jebu im mater i otpišu a onda zaplet svih zapleta kao uvijek u hrvatskom sportu kada nas svi otpišu. uvijek ostaje jedna atomska opcija koja se nikad nije dosad aktivirala, a ta je da Hezonja i Bogdanović imaju svoj dan na istoj utakmici. +Šarić se vrati nekih 5 godina unazad i krene igrati kao Bird
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:10 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: U kosarci trener ima vecu ulogu nego treneri u ostalim sportovima. To je verovatno najgore zanimanje koje mozes da imas... nema nigde toliko stresa... Mora malo da si lud da bi se time bavio ceo zivot, mnogi ne shvataju koliko samo stvari on mora da vrti u glavi u svakoj sekundi...
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:12 |
|
|
dudu je napisao/la: ne znam kako, ali znam da će Dinamo prvi otkriti recept. Dinamo je za respekt ove godine... nema sta... Ali aj da vidimo dokle to moze da dosegne... tukli smo i mi Liverpool pre par godina, i to onda kad su osvojili pehar... to moze, ali proci kroz grmlje eliminacionih utakmica na prolece ako prodjete grupu... nije nemoguce, ali je skoro nemoguce...
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:13 |
|
|
DzonBG je napisao/la: ShahidMaker je napisao/la: U kosarci trener ima vecu ulogu nego treneri u ostalim sportovima. To je verovatno najgore zanimanje koje mozes da imas... nema nigde toliko stresa... Mora malo da si lud da bi se time bavio ceo zivot, mnogi ne shvataju koliko samo stvari on mora da vrti u glavi u svakoj sekundi... Recimo amater trener Hrvatske, koji im ne govori da prave faul u zadnjoj minuti odmah, jer im trebaju poeni u ukupnoj racunici za plasman u grupi.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:17 |
|
|
pored ovog etnickog/nacionalnog naboja, meni je zanimljiv rasni... recimo, mi belci protiv crnaca ili mi evropljani protiv ostatka.... ne znam da li sam jedini?
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:19 |
|
|
Nisam uhvatio danas Bosnje, bas sam bio u guzvi...
Vidim rezultat...to je to, pisali smo vec da ako nisu uzeli onako losu Francusku, vaditi se na Litvancima je nemoguca misija...
U onakvoj grupi uhvatiti 2 pobede, to je plafon, ako su objektivni, bice zadovoljni... ali citam sad kako mnogi pizde. Ta ekipa ima svoje vidljive limite, da nisu zaboli onakvu grupu, verovatno bi prosli dalje.
Ljudski je uvek ocekivati vise... ali ono sto su pokazali, mogu da pevaju. Npr Letonci su paklena ekipa, a nisu se ni kvalifikovali...
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:19 |
|
|
Mada, moramo priznati da su crnci fizicki spremniji od nas. Njihovo telo je dugovecnije, imaju misic vise na nozi, generalno jace misice. Trenutno se to slabo primecuje, jer crnacka populacija ima losu ishranu, ali kidaju nas u tom pogledu. Jedina im je mana sto imaju znatno nizi IQ.
|
|
Vrh |
|
|
Bobanovski!
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:20 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Mada, moramo priznati da su crnci fizicki spremniji od nas. Njihovo telo je dugovecnije, imaju misic vise na nozi, generalno jace misice. Trenutno se to slabo primecuje, jer crnacka populacija ima losu ishranu, ali kidaju nas u tom pogledu. Jedina im je mana sto imaju znatno nizi IQ. +ne mogu plivati, imaju jače kosti za košarku ali u vodi im je to mana
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: EuroBasket 2022 Postano: 07 ruj 2022, 21:21 |
|
|
u genetskom smislu je ovo zanimljivo, jer smo mi u nekom procentu mesani sa neandertalcima, koji su bili super ljudi u fizickom smislu. Duplo jace kosti i misice, i nisu bili glupi kako se trenutno pogresno smatra. te se tako dogodi, da ponekad izdominira neki belac u fizickom smislu, kao superhuman
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|