HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 sij 2025, 06:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 287 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska košarkaška reprezentacija
PostPostano: 23 kol 2023, 16:34 

Naravno da se sjećam Ariana Komazeca, legendarna petarda
centri Stojko-Dino
bekovi Arian-Toni
play Dražen

Ja sam iznenađen kako se ovo brzo posložilo, odnosno nisam očekivao da ćemo ovako brzo dominirat ovom 2.ligom iako po meni je Turska definitivno 1.liga

Zadovoljan sam sa Filipovićem, jednu tekmu je odigro lošije, al s obzirom da je Kapusta ozljedio rame (vidi se na faci da se patio) nije imao ni prave zamjene osim Perkovića i Smitha
Zubac ko što sam rekao preko 30min. je znao igrat i Šarić bi uletavo da ga pokrije na zamjeni, ne znam kad se Bender vraća ??
Šarić, Hezonja, Smith su pokrili bekove, iako mislim da bi Smith tu mogao izvisit do sljedećeg ljeta, pogotovo ako Hezonja i Šarić budu tražili od Sesara da vrati Babu...

Po meni su za OLI sigurni.
Zubac
Šarić-Hezonja
Filipović
Ovi ostali će se morat borit za pozicije.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2023, 16:43 

Jel to to što se centara tiče ??
Jesu Karlo i Ante preniski za centre na top nivou ??

Centar:

(206cm) Karlo Matković ABA

(208cm) Ante Žižić NBA-Euroliga

(213cm) Antonio Vranković NCAA-Španjolska

(213cm) Dragan Bender NBA-Euroliga (operacija koljena)

(216cm) Danko Branković ABA

(212cm) Tomislav Zubčić UK

Vrh

PostPostano: 23 kol 2023, 19:12 

Bek/Krilo

(201cm) Bojan Bogdanović NBA

(203cm) Luka Božić ABA

(204cm) Dario Drežnjak ABA

(204cm) Lovro Mazalin ABA

(206cm) Roko Prkačin Espana

(208cm) Leo Menalo

(208cm) Luka Šamanić NBA

Vrh

PostPostano: 23 kol 2023, 19:32 

Play

(191cm) Toni Perković

(182cm) Borna Kapusta

(196cm) Luka Krajnović

(197cm) Roko Badzim

(193cm) Jaleen Smith Italia

(198cm) Lovro Gnjidić

Vrh

PostPostano: 24 kol 2023, 16:46 

Sažetak finala turski komentator... Ša-riĆ :zubati

Vrh

PostPostano: 24 kol 2023, 17:04 

Brane je napisao/la:
Sažetak finala turski komentator... Ša-riĆ :zubati

Obavezno pogledati na 6:10 kada turski igrač traži loptu za tricu i puca :zubati

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 18:24 

Spahija je dao jedan zanimljiv intervju za Index.
https://www.index.hr/sport/clanak/treba ... 89942.aspx
slika

Privitak/ci:
Trebali smo biti prvaci Europe. Kad završim karijeru reći ću sve što se dogodilo.png
Trebali smo biti prvaci Europe. Kad završim karijeru reći ću sve što se dogodilo.png [ 32.08 KiB | Pogledano 3890 put/a. ]

PostPostano: 26 kol 2023, 18:36 

To ti normalni ljudi ne otvaraju.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 27 stu 2023, 21:01 

Namješten ždrijeb ??

slika

Vrh

PostPostano: 28 stu 2023, 07:22 

Brane je napisao/la:
Namješten ždrijeb ??

slika

Pa moguće je da se namjestio, al to nas ne treba zamarati...Onako na prvu izraziti favoriti su Španjolska i Latvija, dok se Italija i Litva te Grčka i Slovenija trebaju "pobiti" za druga dva mjesta. Za Hrvatsku je ključno prvo dobiti Novi Zeland, a onda pokušati dobiti Slovence te izbjeći Grke u polufinalu, ili slično kao u Torinu dobiti jednu utakmicu, a onda u dvije epske utakmice (polufinale s Grcima i finale sa Slovencima), tražiti vizu za Pariz.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2023, 17:41 

Gaugamela93 je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Namješten ždrijeb ??

slika

Pa moguće je da se namjestio, al to nas ne treba zamarati...Onako na prvu izraziti favoriti su Španjolska i Latvija, dok se Italija i Litva te Grčka i Slovenija trebaju "pobiti" za druga dva mjesta. Za Hrvatsku je ključno prvo dobiti Novi Zeland, a onda pokušati dobiti Slovence te izbjeći Grke u polufinalu, ili slično kao u Torinu dobiti jednu utakmicu, a onda u dvije epske utakmice (polufinale s Grcima i finale sa Slovencima), tražiti vizu za Pariz.

Gau šta se priča u košarkaškim krugovima ??
Oće bit šta pojačanja, kako Šiši i Hezo uopće stoje po tome, Sesar sigurno neće ići protiv njih da ne razbija koheziju i atmosferu u ekipi.

Mislim da se svi slažemo da smo tanki na klupi, recimo na centru imamo samo Zubca, ovi dečki su prezeleni za ovaj nivo.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2023, 22:07 

Brane je napisao/la:

Gau šta se priča u košarkaškim krugovima ??
Oće bit šta pojačanja, kako Šiši i Hezo uopće stoje po tome, Sesar sigurno neće ići protiv njih da ne razbija koheziju i atmosferu u ekipi.

Mislim da se svi slažemo da smo tanki na klupi, recimo na centru imamo samo Zubca, ovi dečki su prezeleni za ovaj nivo.

Lako ćemo za visoke pozicije. Naša rak rana nakon odlaska Dražana, pa i Komazeca i Perasovića su bekovi. Nedostataje nam svjetska klasa na poziciji 1 i 2. Smith je dobar euroligaški igrač, al nam za medalju na nekom natjecanju fali još dva igrača koji su bolji od Smitha. Nažalost, nemamo niti jednog igrača ako ne računamo Smitha koji igra na bekovskoj poziciji u nekoj euroligaškoj momčadi, a da o NBA ne govorim. Nedostatak kvalitetnih igrača na poziciji 1 i 2 je razlog zašto u posljednjih 28 godina nismo uzeli medalju na velikom natjecanju. I naravno Lamonicina krađa u Beogradu 2005. godine...

Vrh

PostPostano: 20 vel 2024, 16:24 

Citat:
Očekivan rasplet: Božić ne dolazi u reprezentaciju, Sesar smiruje strasti

https://www.germanijak.hr/kosarka/vijes ... sti/125896

Šta taj Božić glumi? Baš ga jako boli umnjak?

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2024, 20:59 

Uočia san da se poslidice nike loše politike ne materijaliziradu odmah. Obično sustav ide naprid zbog korisna minula rada prijašnjih i kvalitetna rada entuzijasta. Vrimenon se to potroši i onda se bere plodove lošeg rada. Tako i u košarci se to ni odmah vidilo. Nas je još drža kvalitetni rad u mlađin kategorijaman pa smo ka' reprezentacija tu još osvajali odličja u svin uzrastiman. Bila je nada u povratak hrvatske košarke i nazad nikoliko godina, ali onda su nas uništili Česi ludin šuterskin danon. Naši treneri nisu znali tomen doskočit. Tribali su onda u utakmici osmine igrat na puno faula. Boje je faulirat, pa neka tri puta pogodi za ostvarit tri punta, nego samo jednon i trica. Bila je to ona sjajna generacija Šarića, Bogdanovića, Bendera, Zubca...
Sa stranciman u reprezentaciji ne ćemo puno napravit. Njima je to samo posal, a kod crnaca je to samo još jedna utakmica. Stariji će se sitit kako je svojevrimeno Čutura bia popiz*ia na Stevea Coltera kad je Split izgubia u Turskoj u Kupu kupova, a bia je u prigodi relativno laganije doć do završnice tog kupa i možda ga i osvojit. To je bila među zadnjim takvin prigodaman, a Colter "pa to je bila samo još jedna od utakmica"... Ameri to ne razumidu, pogotovo crnci. Ovdi je to bila utakmica koja je mogla donit poluzavršnicu, možda osvajanje eurokupa, boje pokroviteje, sigurniju financijsku konstrukciju. Jbg.

Hm... evo zamisli za jednu anketicu.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2024, 23:12 

..e da bender možda najveći talent posli kukoča...i nesta di je sad..

Vrh

PostPostano: 20 vel 2024, 23:24 

Bender i dalje vuče neku ozljedu.
A zašto nema Žižića na popisu? Prešao je nedavno u Virtus Bolognu.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2024, 23:39 

kiler je napisao/la:
Bender i dalje vuče neku ozljedu.
A zašto nema Žižića na popisu? Prešao je nedavno u Virtus Bolognu.

Nije mogo doć...

Uglavnom izgubili, malo kratka klupa, malo suci...

Privitak/ci:
23022024 France vs Croatia.png
23022024 France vs Croatia.png [ 48.2 KiB | Pogledano 2922 put/a. ]

PostPostano: 23 vel 2024, 23:46 

Nisan reka do kraja ono šta san mislia reć.
Citat:
Uočia san da se poslidice nike loše politike ne materijaliziradu odmah. Obično sustav ide naprid zbog korisna minula rada prijašnjih i kvalitetna rada entuzijasta. Vrimenon se to potroši i onda se bere plodove lošeg rada. Tako i u košarci se to ni odmah vidilo.

Učinci se vididu za 10 do 15 godina.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2024, 20:54 

Opet nas je mokrom krpom po glavi lupila stara boljka hrvatske košarke - nedostatak 2-3 iskusna euroligaška beka na poziciji 1 i 2. Plus činjenica kako su loše utakmice odigrali Smith, Šarić i Hezonja, kojeg je Sesar čak 7 min držao na klupi u drugom poluvremenu iz samo njemu poznatih razloga...Ne može se ovakav jedan turnir izvući sa 4 igrača (Šarić, Smith, Hezonja Zubac) kompetentna za ovu razinu košarke...Sinoć je dao ruke i Mateo Drežnjak, al to je puno premalo za dobiti ovakvu jednu Grčku sa 9 euroligaških igrača i jednim NBA superstarom. Sve u svemu nije loš rezultat za hrvatsku košarku s obzirom na mizerna ulaganja i činjenicu kako su glavni hrvatski klubovi prikovani za dno ABA lige.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2024, 02:34 

Falia je Bogdanović. No glede okolnosti, bili smo dobri. Pošćeno smo namučili Grke.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2024, 07:28 

Sokolić je napisao/la:
Falia je Bogdanović. No glede okolnosti, bili smo dobri. Pošćeno smo namučili Grke.

Da je igrao Bogdanović ne bi prošli Grčku. Jedino dobro bi bilo što bi odmorio Hezonju i Šarića. Isto tako pitanje je koliko bi njegovo prisustvo narušilo odnose u ekipi...Kažem nama fale 2-3 krštena euroligaška beka na poziciji 1 i 2, a Bogdanoviće ne igra ni jednu od te dvije pozicije. Bez dobrih bekova u današnjoj modernoj košarci nema zabave, bolje rečeno - gre.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2024, 06:27 

Sokolić je napisao/la:

Da je igrao Bogdanović ne bi prošli Grčku. Jedino dobro bi bilo što bi odmorio Hezonju i Šarića. Isto tako pitanje je koliko bi njegovo prisustvo narušilo odnose u ekipi...Kažem nama fale 2-3 krštena euroligaška beka na poziciji 1 i 2, a Bogdanoviće ne igra ni jednu od te dvije pozicije. Bez dobrih bekova u današnjoj modernoj košarci nema zabave, bolje rečeno - gre.

U pravu si.
Pa, tako je uvik i bilo. Bez bekova nisi ni moga organizirat igru, niti imat potrebnu brzinu.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2024, 13:52 

Ma Božić je sjebo, sad se mogo spremat za OI najveću pozornicu košarke i dobit ugovor od milju i više, a ne igrat u Zadru za kikiriki.
100% sam siguran da bi s njim prošli grke, jer bi ih držali u egalu i pukli bi pod pritiskom, ovako smo mi fizički pali i grci ušli u sigurnu završnicu.

Sad je jasno da je Smith bezveze pozvan u reprezentaciju, najgori igrač, skoro smo izgubili u polufinalu zbog njega (izgubi loptu i još faul za 3) u finalu isto najgori. Šta će nam stranac ako nije extra kvaliteta i još kad vidiš kako se vuče po terenu.

Ubuduće HKS treba javno objavit pozive na svom web portalu, kao što radi HNS i onda da se vidi ko se nije odazvao namjerno, a ko je spriječen ozljede, umor i sl.
https://www.hks-cbf.hr/
Mi sad ubiti ne znamo koga je Sesar zvao koga nije zvao, nego imamo neke kuloarske priče novinara i bivši igrača.

Također kao svi sportovi (osim gimnastike u Osijeku) fali nam centar košarke. Da sa vrhunskim trenerima brusimo tamo juniore i kadete za reprezentaciju, recimo sad preko ljeta, negdje u Zadru il Šibeniku il Splitu il Mostaru.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2024, 16:46 

Brane je napisao/la:
Ma Božić je sjebo, sad se mogo spremat za OI najveću pozornicu košarke i dobit ugovor od milju i više, a ne igrat u Zadru za kikiriki.
100% sam siguran da bi s njim prošli grke, jer bi ih držali u egalu i pukli bi pod pritiskom, ovako smo mi fizički pali i grci ušli u sigurnu završnicu.

Sad je jasno da je Smith bezveze pozvan u reprezentaciju, najgori igrač, skoro smo izgubili u polufinalu zbog njega (izgubi loptu i još faul za 3) u finalu isto najgori. Šta će nam stranac ako nije extra kvaliteta i još kad vidiš kako se vuče po terenu.

Ubuduće HKS treba javno objavit pozive na svom web portalu, kao što radi HNS i onda da se vidi ko se nije odazvao namjerno, a ko je spriječen ozljede, umor i sl.
https://www.hks-cbf.hr/
Mi sad ubiti ne znamo koga je Sesar zvao koga nije zvao, nego imamo neke kuloarske priče novinara i bivši igrača.

Također kao svi sportovi (osim gimnastike u Osijeku) fali nam centar košarke. Da sa vrhunskim trenerima brusimo tamo juniore i kadete za reprezentaciju, recimo sad preko ljeta, negdje u Zadru il Šibeniku il Splitu il Mostaru.

Božić isto ne bi donio prevagu, slično kao i Babo. Problem su bekovi...Smith je izgledao takav kakav jest jer igra praktično sam na poziciji beka, bez zamjene. Ono kad su u igri bili Filipović i Kapusta bila je još veća katastrofa. Oni jednostavno nisu dorasli ovoj razini košarke...Pogledaj samo kako je izgledao Kapusta u polufinalu s Dominikancima, ili u jednom trenutku kad je Filipović ušao u igru protiv Grčke...Ponavljam još jednom, bekovi koje mi imamo nisu dorasli ovoj razini natjecanja, pogotovo bekovima jedne Grčke...Mi bi prošli Grke jedino pod uvjetom da uz Smitha imamo još dva beka sličnih kvaliteta kao Smith, koji uput budi rečeno imaju zapaženu minutažu u Euroligi.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:43 

Kapusti su ligamenti otišli mislim u onoj prvoj tekmi, ne znam oće li na operaciju ili šta.
https://sportske.zabranjeni.url/sn/kosarka ... r-15482528
Filipović oscilira puno od Slovenije di je bio možda i najbolji šuter do prosjeka kasnije, u finalu grci su ga ubili sa visokim igračima na njemu.

Dojma sam da smo imali šanse dobit grke jer su pali u drugom poluvremenu jedno 5 min. nisu koš dali.
Da smo imali pravog centra u obrani da Zubac može ulovit malo zraka jedno 10min po tekmi, Branković je u napadu bio dobar, al u obrani je fizički preslab za TOP košarku.
Da smo imali još jednog igrača u reketu koji igra obranu i ne boji se spustit pod koš ili zabit izvana kao Božić.

Pali smo fizički zbog kratke klupe i onda će uvijek ostat pitanje da smo imali malo dužu klupu da li bi izgledali na terenu bolje i zabili neke čiste šuteve koje smo falili.
Pogotovo jer smo bili u egalu s grcima do 3/4 i to bez nekih extra dionica pojedinaca, nego baš timski smo se držali.

Šteta!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 287 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: