Za ovu temu me inspririao Robijev post od prije koji dan gdje ustvrdio kako je šteta što Hrvati u BiH nisu uzeli simbole Bosne iz doba banovine i kraljevine.
Dopustivši mujama korištenje tog simbola oni su nama na neki način ukrali povijest. No politiku na stranu evo par mojih prijedloga koji su mi pali na pamet.
1. Originalni grb Herceg-Bosne no umjesto Hrvatskog pletera kao krune postavljena je kruna Bosanskih vladara.
2. Ista stvar kao i prethodni grb samo je ojačana simbolika Bosne s centralo pozicioniranim heraldičkim ljiljanom
3. Podijeljeni štit gdje se s jedne strane nalazi tradicionalna Hrvatska šahovnica a s desne strane na plavoj pozadini heraldički ljiljan
4. Još jedna varijacija na temu no sada potpuno dominiraju "bosanski" simboli s Krunom i ljiljanom bez šahovnice.
Ovdje se iz dominanto Hrvatskih simbola (grb 1.) s tek primjesom bosanskih dolazi do čisto bosanskih simbola (grb 4.)
Za svačiji ukus

5. Umjesto štita iz originalnog grba Herceg -Bosne ovdje se upotrebljava klasičan štit koji je podijeljen na dva polja , iznad je ponovno kruna bosanskih vladara .
6. Ovaj grb je kombinacija simbola Bosne ( ljiljani na plavom štitu) i Hercegovine ( crveno bijele pruge dinaste Arpadovića). Jedini valjda grb od svih koji zastupa obije regije BiH.
7. Varijacija na temu prethodnog grba uz dodanu šahovnicu pri dnu
8. Jedan stari i većini vjerojatno nepoznat grb, simbol za Bosnu kojeg pronalazimo u Fojničkom grbovniku.
Koji vam je grb najbolji?
Možete istovremeno glasati za 3 grba, s obzirom da ljudi često nemaju odmah favorita ili se ne mogu odlučiti između više odabira, stoga svakako iskoristite sva tri glasa.

8. - prisutan na grbu sadašnje Republike Hrvatske, simbolizira ilirske zemlje koje se trebaju oslobodit od Turaka.