|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 57 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 16 ruj 2010, 20:43 |
|
|
Bobovac je napisao/la: teranova je napisao/la: ไอที/แหล่งช็อปปิ้ง พลาซ่า สถาบันการเงิน ตัวเทแนบริการท่องเที่ยว สายการบิน โรงแรม รีสอร์ท ร้านอาหาร สวนอาหาร ร้านกาแฟ สุขภาพ โรงพยาบาล คลินิก สปา นวดแผนไทย กีฬา I JA TEBI!!! Liči na psovačinu, jel? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 16 ruj 2010, 20:46 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28404 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Malo šale nije zgoreg, tj naodmet. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 16 ruj 2010, 20:54 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 16 ruj 2010, 21:19 |
|
|
joe enter je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Gledaj, samo znam to da ukoliko se budemo vrieđali i psovali, da ću ja izgubiti jerbo tu si bolji. Ukoliko si za razpravu bez vrieđanja, ne imam ništa protiv. Ja te vređam?! , pa sam si sebe uvredio i ispao glup , a to nemoj meni pripisivati! Prvo ,postaviš post na temu koji nisi pročitao a kamoli proverio jel istinit ili ne! Drugo , onda kažeš da si ga ispravljo jezički zbog srbizama,pravopisa i čuda , a sam ne znaš da pišeš onaj jezik niti znaš ni taj korienski pravopis kojim se šatro služiš jer to je kao neki original! Treće , ladno si izjavio da je nametana ćirilica od bizanta , pa da te vidi čovek sad bi te u to pametno čelo poljubio zbog ovakve izjave! I zadnje , kažeš da je onaj Turčin pogrešio jer eto njemu je svejedno i ostali Turci su mešali pojmove , a pre toga izbiflaš o hrvatskim arabcima i hrvatskm rečnicima jer u tom slučaju oni nisu pogrešili! Jbt daj dozovi se malo pameti i pročitaj neku knjigu u životu , pa onda hrvatuj,muslimanči ili šta već hoćeš samo se ne brukaj ovako , i da ne bi mene optuživao da vređam! Ja ne vređam nikog nikada , ja samo reagujem kad neko slaže i kad neko izmišlja i lupeta , i za to uvek dam dokaz i naravno da ću takvog koji se ne obazire na svoje bisere nazvati glupim jer to i zaslužuje! Itekako sam pročitao što sam postavljao, inače da sam uvidio da nevalja, ne bih niti postavio. To je sad pitanje je li sasvim u redu što sam ga izpravljao na korienski pravopis, ali značenja nisam nigdje mienjao. Ako ćeš provjeravat, dat ću ti točne podatke knjige i stranicu pak ti vidi sam. Ćirilica jest nametana od Bizanta, jerbo je to čisto grčko pismo stvoreno za slavenski jezik. Što se tiče arebice kako je to hrvatsko pismo, imaš u 16. stoljeću pjesmu ,,Hrvatska pjesma'' t. j. ,,Chirvat turkisi''. Znači, ovo nije nikakva poruka Hrvatima katolicima, već je pisana baš za vlastite Hrvate muslimane. Također, reis-ul-ulema Džemaluddin Čaušević, koji je početkom 20. stoljeća dao pravila pisanja suvriemenoj arebici, sam ju je nazivao ,,hrvatica''. Ti se bojim se ljutiš i na istinu kad ona ne paše Srbima, a ne samo na laž. A tebi preporučujem da osnove saznaš prieko svemrežja, pak onda kreni na knjige.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 16 ruj 2010, 21:23 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Inače, pravila pisanja arebicom nisu nimalo jednostavna, jerbo za svako slovo abecede postoje četiri vrste slova ovisno o tome je li se slovo nalazi na početku, u sredini ili na kraju rieči, ter more biti i samostalno. Također rabe se i pojedini posebni znakovi za skup slova kano LA i LJA. Ovo je primjer napisan na arebici, a napisano je par hrvatskih domoljubnih uzrečica. (ova slova (font) su moj proizvod napravljena uz pomoć stripa na arebici)  Nadajmo se da ovo četvrto hrvatsko pismo ne će biti zaboravljeno, makar kako u našem narodu zamire naša najznačajnija glagoljica, bojim se da će arebica proći još samo lošije. Prijevod na latinisu arebičnog teksta: "Hrvatski Ustaški Pokret" "Hrvat i Bošnjak, brat do brata" "Nezavisna Država Hrvatska"  Svaka čast Hvala Bogu da nas ima koji nisu zaboravili ovo naše pismo. Ja bih u Hrvatsku i BiH uveo četvreopismene nadpise: glagoljica, bosančica, latinica, arebica.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 16 ruj 2010, 21:30 |
|
|
|
Svakako Dane, ako uspijemo obiti prostora od raznih stvari iz popularne kulture sa Zapada
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 16 ruj 2010, 21:57 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Itekako sam pročitao što sam postavljao, inače da sam uvidio da nevalja, ne bih niti postavio.
To je sad pitanje je li sasvim u redu što sam ga izpravljao na korienski pravopis, ali značenja nisam nigdje mienjao. Ako ćeš provjeravat, dat ću ti točne podatke knjige i stranicu pak ti vidi sam.
Ćirilica jest nametana od Bizanta, jerbo je to čisto grčko pismo stvoreno za slavenski jezik.
Što se tiče arebice kako je to hrvatsko pismo, imaš u 16. stoljeću pjesmu ,,Hrvatska pjesma'' t. j. ,,Chirvat turkisi''. Znači, ovo nije nikakva poruka Hrvatima katolicima, već je pisana baš za vlastite Hrvate muslimane. Također, reis-ul-ulema Džemaluddin Čaušević, koji je početkom 20. stoljeća dao pravila pisanja suvriemenoj arebici, sam ju je nazivao ,,hrvatica''.
Ti se bojim se ljutiš i na istinu kad ona ne paše Srbima, a ne samo na laž. A tebi preporučujem da osnove saznaš prieko svemrežja, pak onda kreni na knjige. Odakle ti izniknu na ovom dunjaluku?! pa sad bi prorok Ibrahim praotac svih naroda svoje mošnice okino da se ne ramnožava kad bi čuo ovakve priče! Čuj ćirilica nametnuta od strane Grka?!  , pa koje si imao pre ćirilice i glagoljice pismo za svoj jezik pa da ti je to nametnuto majstore svih majstora??! Da nisu hrvatske rune bile pre ćirilice i glagoljice?! , ili možda hijeroglifi na čistoj ikavici samo još par godina treba pa da ih otkriju u Visokom! Ooo manita momka Bože dragi , ali samo keep on writing , zabave nikad dosta!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 17 ruj 2010, 00:47 |
|
|
Citat: Ooo manita momka Bože dragi , ali samo keep on writing , zabave nikad dosta!
Forum je bez njega nezamisliv, mislim - ako ode on idem i ja! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 17 ruj 2010, 02:38 |
|
|
joe enter je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Itekako sam pročitao što sam postavljao, inače da sam uvidio da nevalja, ne bih niti postavio.
To je sad pitanje je li sasvim u redu što sam ga izpravljao na korienski pravopis, ali značenja nisam nigdje mienjao. Ako ćeš provjeravat, dat ću ti točne podatke knjige i stranicu pak ti vidi sam.
Ćirilica jest nametana od Bizanta, jerbo je to čisto grčko pismo stvoreno za slavenski jezik.
Što se tiče arebice kako je to hrvatsko pismo, imaš u 16. stoljeću pjesmu ,,Hrvatska pjesma'' t. j. ,,Chirvat turkisi''. Znači, ovo nije nikakva poruka Hrvatima katolicima, već je pisana baš za vlastite Hrvate muslimane. Također, reis-ul-ulema Džemaluddin Čaušević, koji je početkom 20. stoljeća dao pravila pisanja suvriemenoj arebici, sam ju je nazivao ,,hrvatica''.
Ti se bojim se ljutiš i na istinu kad ona ne paše Srbima, a ne samo na laž. A tebi preporučujem da osnove saznaš prieko svemrežja, pak onda kreni na knjige. Odakle ti izniknu na ovom dunjaluku?! pa sad bi prorok Ibrahim praotac svih naroda svoje mošnice okino da se ne ramnožava kad bi čuo ovakve priče! Čuj ćirilica nametnuta od strane Grka?!  , pa koje si imao pre ćirilice i glagoljice pismo za svoj jezik pa da ti je to nametnuto majstore svih majstora??! Da nisu hrvatske rune bile pre ćirilice i glagoljice?! , ili možda hrvatski hijeroglifi na čistoj ikavici samo još par godina treba pa da ih otkriju u Visokom! Ooo manita momka Bože dragi , ali samo keep on writing , zabave nikad dosta!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
StariTorcidaš
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 17 ruj 2010, 02:57 |
|
Pridružen/a: 01 ruj 2010, 03:09 Postovi: 225 Lokacija: Prelijepa Naša
|
Kum Bečo je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Inače, pravila pisanja arebicom nisu nimalo jednostavna, jerbo za svako slovo abecede postoje četiri vrste slova ovisno o tome je li se slovo nalazi na početku, u sredini ili na kraju rieči, ter more biti i samostalno. Također rabe se i pojedini posebni znakovi za skup slova kano LA i LJA. Ovo je primjer napisan na arebici, a napisano je par hrvatskih domoljubnih uzrečica. (ova slova (font) su moj proizvod napravljena uz pomoć stripa na arebici)  Nadajmo se da ovo četvrto hrvatsko pismo ne će biti zaboravljeno, makar kako u našem narodu zamire naša najznačajnija glagoljica, bojim se da će arebica proći još samo lošije. Prijevod na latinisu arebičnog teksta: "Hrvatski Ustaški Pokret" "Hrvat i Bošnjak, brat do brata" "Nezavisna Država Hrvatska"  Nisi trebao prevoditi ovaj arebički tekst. "teranovi" i "joe enteru" bi moglo pozliti ! A ako se za ovo zakači i "pohana jetrica" - ode tema u bananu ! A možda je i dobro što sito učinio, jer će "mudraci" shvatiti da je arebica doista i HRVATSKO PISMO ! Riječ je forumaška ! DaniCroatiji hvala ! ----
_________________ Ispiranje mozga počinje punjenjem ušiju ! ....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 17 ruj 2010, 07:53 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28404 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
joe enter je napisao/la: Čuj ćirilica nametnuta od strane Grka?!  , pa koje si imao pre ćirilice i glagoljice pismo za svoj jezik pa da ti je to nametnuto majstore svih majstora??! Prava je istina - ćirilicu su izmislili hrvati pa je podvalili srbima!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 17 ruj 2010, 23:26 |
|
|
Bobovac je napisao/la: joe enter je napisao/la: Čuj ćirilica nametnuta od strane Grka?!  , pa koje si imao pre ćirilice i glagoljice pismo za svoj jezik pa da ti je to nametnuto majstore svih majstora??! Prava je istina - ćirilicu su izmislili hrvati pa je podvalili srbima! A zatim nametnuli i Grcima, koji su se jedno vreme hrabro opirali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 17 ruj 2010, 23:44 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 18:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
dane-croatia je napisao/la: Hvala Bogu da nas ima koji nisu zaboravili ovo naše pismo. Ja bih u Hrvatsku i BiH uveo četvreopismene nadpise: glagoljica, bosančica, latinica, arebica.  Boze dragi, i onda se pitamo,sto je sve tako kako je . 
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hum.
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 18 ruj 2010, 08:37 |
|
|
|
Dane jesi li razmišljo da se kandiduješ pada počnemo postavljat te ploče
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 19 ruj 2010, 10:32 |
|
|
joe enter je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Itekako sam pročitao što sam postavljao, inače da sam uvidio da nevalja, ne bih niti postavio.
Ti se bojim se ljutiš i na istinu kad ona ne paše Srbima, a ne samo na laž. A tebi preporučujem da osnove saznaš prieko svemrežja, pak onda kreni na knjige. Odakle ti izniknu na ovom dunjaluku?! pa sad bi prorok Ibrahim praotac svih naroda svoje mošnice okino da se ne ramnožava kad bi čuo ovakve priče! Čuj ćirilica nametnuta od strane Grka?!  , pa koje si imao pre ćirilice i glagoljice pismo za svoj jezik pa da ti je to nametnuto majstore svih majstora??! Da nisu hrvatske rune bile pre ćirilice i glagoljice?! , ili možda hijeroglifi na čistoj ikavici samo još par godina treba pa da ih otkriju u Visokom! Ooo manita momka Bože dragi , ali samo keep on writing , zabave nikad dosta! Ja ne znam o čeme ti sad trabunjaš, ter kakve veze ovo tvoje ima s mojim upisom, ali ćirlica ti je nastala iz grčkog pisma, dok je glagoljica samostalno pismo s vrlo malom sličnosti s drugim pismima. Meni nije zabavno s tobom pričati, ali vjerujem kako će mi se to uzet za dobro djelo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 19 ruj 2010, 10:34 |
|
|
teranova je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Prava je istina - ćirilicu su izmislili hrvati pa je podvalili srbima!
A zatim nametnuli i Grcima, koji su se jedno vreme hrabro opirali. Ako se ne varam, kod vas u Srbiji se još uviek uči da su i sami Židovi nastali od Srba, tako da je onda nepobitno da su Srbi Grcima prenieli grčko pismo, koje je zapravo srbska ćirilica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCELICA
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 19 ruj 2010, 11:25 |
|
|
_________________ [bVeni, vidi, vici ][/b]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 19 ruj 2010, 14:45 |
|
|
PCELICA je napisao/la: Glavno da se javi još jedan komunist koji je 90-ih postao Hrvat...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nima
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 20 ruj 2010, 00:08 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 20 ruj 2010, 00:22 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
StariTorcidaš
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 21 ruj 2010, 20:57 |
|
|
|
@nima
Bravo "nima" ! Vrlo pohvalno !!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 21 ruj 2010, 22:23 |
|
|
Auu glagoljaša Bog te vido??!!! Pa glagoljica vam je bliska taman isto kao i hrvatska arabica što bi reko brat Dane-veliki maistor vitezsekog reda glagoljaša sv.Jeronima! Ćirilice se vatajte to je pismo koje je "naše"!! , pa vi svoju hrvatsku varijantu opalite , ali mislim da bi vam srpska bila najodgovarajuća , jer je i sam latinički hrvatski fonetski koncipiran kao standard! Ali neka , možda uvalite po koji jat i postavite ga kroienski , tako da ipak kad je u pitanju ćirilica?! to je sasvim ok ideja! Imate tradiciju u ćirilici , i ako neko ima nešto u glavi nju bi ladno mogao postaviti kao pravo hrvatsko novo slovopisanje , sa svim svojim jezičkim HRVATSKIM pravilima! , ali jbg nećete! , podseća na Srbe i tu je sva priča završena! , jbg! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 22 ruj 2010, 10:07 |
|
|
joe enter je napisao/la: :sega Auu glagoljaša Bog te vido??!!! Pa glagoljica vam je bliska taman isto kao i hrvatska arabica što bi reko brat Dane-veliki maistor vitezsekog reda glagoljaša sv.Jeronima! Ćirilice se vatajte to je pismo koje je "naše"!! , pa vi svoju hrvatsku varijantu opalite , ali mislim da bi vam srpska bila najodgovarajuća , jer je i sam latinički hrvatski fonetski koncipiran kao standard! Ali neka , možda uvalite po koji jat i postavite ga kroienski , tako da ipak kad je u pitanju ćirilica?! to je sasvim ok ideja! Imate tradiciju u ćirilici , i ako neko ima nešto u glavi nju bi ladno mogao postaviti kao pravo hrvatsko novo slovopisanje , sa svim svojim jezičkim HRVATSKIM pravilima! , ali jbg nećete! , podseća na Srbe i tu je sva priča završena! , jbg!  Bosančica jest među prvim hrvatskim pisimima, ter je izuzetno važna, ali Hrvati su na narodnom jeziku najprije počeli pisati glagoljicom. Također, valja napomenuti da su Hrvati bili jedini u svietu koji su zadržali glagoljicu čak sve do danas, makar je službeno bila do 19. stoljeća. Bugari, Makedonci, a pogotovo Moravci zanemarivo kratko su pisali glagoljicom. Triba službeno pisat glagoljicu, bosančic, latinicu i arebicu, ali srbska ćirilica ima biti samo u Srbiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nima
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 22 ruj 2010, 12:56 |
|
|
zadnje knjige su otisnute u dvadesetom stoljeću prije prvog svj rata. kako su hrvati izgubili oba, pitanje obnove glagoljice (kao i države) je potpuno potisnuto. danas se to dosta i pristojno obnavlja sa strane amatera i udruga, svaki profesor hrvatskog jezika prolazi učenje glagoljice itd. problem je što se njome ne pišu udžbenici za hrvatski i slično, osim što pokoja škola napravi osnovno upoznavanje pisma itd. latinično, ćirilično i arapsko pismo su isto toliko hrvatska pisma koliko su i od svih ostalih sredina i naroda. glagoljica, s druge strane, ima isti status kao i hebrejsko pismo, armensko, gruzijsko itd. jer se njome koristio (i koristi) jedan narod i razvio ga u ovaj današnji oblik, kontinuirano od devetog stoljeća. stoga to pismo, za razliku od ostalih, čini dio hrvatskog identieta i kulturne baštine, kao i hebrejsko (aramejsko) pismo kod židova. do katastrofe s turcima glagoljica je bez problema supostojala uz latinično i druga pisma (obzirom na količinu pisane građe, jedino su ozbiljno usporedive glagoljica i latinica, koja počinje prevladavati nakon spomenutog). joe enter je napisao/la: Pa glagoljica vam je bliska taman isto kao i hrvatska arabica što bi reko brat Dane-veliki maistor vitezsekog reda glagoljaša sv.Jeronima!
Ćirilice se vatajte to je pismo koje je "naše"!! , pa vi svoju hrvatsku varijantu opalite , ali mislim da bi vam srpska bila najodgovarajuća , jer je i sam latinički hrvatski fonetski koncipiran kao standard! Ali neka , možda uvalite po koji jat i postavite ga kroienski , tako da ipak kad je u pitanju ćirilica?! to je sasvim ok ideja!
Imate tradiciju u ćirilici , i ako neko ima nešto u glavi nju bi ladno mogao postaviti kao pravo hrvatsko novo slovopisanje , sa svim svojim jezičkim HRVATSKIM pravilima! , ali jbg nećete! , podseća na Srbe i tu je sva priča završena! , jbg! also sprach štograd u pahulji na obali dunavskoj tijekom dvadesetog stoljeća, never more. hrvatska je mlada zemlja u izgradnji, iako se još nije slegao ratni dim. ono što se gradi gradi se za duže vrijeme. http://www.youtube.com/watch?v=43EdZ51O ... re=relatedpar sati vožnje od pahulje štogovac može vidjeti vrlo slojevit hrvatski spomenik podignut u vukovaru. pogled uputiti ispod grba. http://commondatastorage.googleapis.com ... 470007.jpgtu je i chm u udbini (slovo az na pročelju), roč, katedrala u zg, meštrovićeva povijest hrvata itd itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
StariTorcidaš
|
Naslov: Re: Hrvatski oblik arabskog pisma - arebica Postano: 22 ruj 2010, 15:09 |
|
|
|
@dane-croatia "Bosančica jest među prvim hrvatskim pisimima, ter je izuzetno važna, ali Hrvati su na narodnom jeziku najprije počeli pisati glagoljicom. Također, valja napomenuti da su Hrvati bili jedini u svietu koji su zadržali glagoljicu čak sve do danas, makar je službeno bila do 19. stoljeća. Bugari, Makedonci, a pogotovo Moravci zanemarivo kratko su pisali glagoljicom.
Triba službeno pisat glagoljicu, bosančic, latinicu i arebicu, ali srbska ćirilica ima biti samo u Srbiji."
Točno Dane ! Samo u Srbiji ! Bez Kosova, Crnre Gore, Vojvodine i Sandžaka...! ( Riječ je pravaška ! Bogu hvala !! ) ----
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|