|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 85 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 30 ruj 2009, 17:50 |
|
|
PCM je napisao/la: Hvala , dobar je upis ima dosta toga , al mislim da se načelno možemo složiti (bar tako zaključujem i iz tvog upisa) da Židovi u Hrvatskoj i među Hrvatima nisu bili neka vječna antihrvatska peta kolona koja stalno šuruje sa crnim vragom protiv Hrvata , jednako kao što šuruju protiv svih domicilnih naroda u svim državama gdje su se nastanili (dakle one klasične antisemitske fore o židovima kao krpeljima i zličinama koje treba poput tumora odsijeći) ... Odnosno , ono što ih je snašlo u NDH , ne može se reći da su zaslužili ono "ko ih jebe" priča . I stoga mi je i nejasno čemu kod nas taj neki antisemitizam doduše nije ništa ekstra velik , al opet - u Hrvatskoj ih ima 1500 , nisu dakle nikakav bitan faktor izuzev par onih laprdala a la Goldstein kojeg si spomenuo koji se valjda pod muss imaju nacrtat u medijima da bi valjda ispunili kvotu Židova i/ili manjina u istima . Ili da bi zagovarali "antifašizam"  LOL 1. Židovi u Hrvatskoj nisu ni bili toliko utjecajni. A i nije bilo antisemitizma jer je mali broj ljudi dolazio u kontakt s njima, a još više- politički aktivnih Židova nije bio velik broj. 2. zanimljiva je pojava asimilacije Židova u pojedinim društvima. Bez ostatka, Židovi su najveću afirmaciju i najveći prinos dali njemačkoj (od tzv. "velikih" nacija), od banaka do medija. Oni su to osnivali i potpomagali i kreirali, a ne parazitirali. Zato je uistinu cinizam povijesti da su nastradali poglavito od Nijemaca, a sami su najviše pridonijeli rastu i bogatstvu njemačkoga entiteta. Kod drugih (Francuzi više, Englezi i Talijani manje,..) Židovi jesu nezanemarivi, no nisu baš tako vidljivi i utjecajni. Kod manjih naroda najviše su dali Mađarima, a ostalima manje. Istaknuti su i u SSSR-u i u SAD, no to nije ni približno onom što su učinili za "Deutschtum". Kao zaprjeka- Židovi nisu baš bili zaprjeka, ali se može reći da nisu ni nešto bitno učinili za "manje" (relativno) slavenske narode (Česi, Hrvati, Ukrajinci,..). Jedino Rusima, pa ako bi se išlo na stereotipe- Židovi su bili dio njemačkoga imperijalizma, no praktički jedino njemačkoga. 3. antisemitizam je socijalizam idiota, rekao je August Bebel (koji nije bio Židov, usput). Dakle, ovo lupetanje protiv Židova kod nas slično je lupetanju protiv Hercegovaca- sindrom ispušnoga ventila i dežurnih krivaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 30 ruj 2009, 17:58 |
|
|
Naćitan si u pićku materinu  rekli bi ti naši multietnićari Uglavno slažem se sa ovim što je Bebel rekao , alergičan sam na te mantru "dežurnih krivaca" ... Smatram da je to najbolji recept za skinut odgovornost sa sebe i za vlastite neuspjehe okrivit druge ... Inače to je baš cinizam da su Njemačkoj kojoj su kako kažeš puno dali , zauzvrat dobili po lampi i to pošteno... Nekako iz mog kuta gledanja , djeluje mi nevjerovatno da su se široke narodne mase uspjele toliko popaliti na Hitlerovu priču ... Baš nevjerovatno ... Izgleda da je moć pojedinca uistinu zastrašujuća , bilo da se radi politici , ideologiji , znanosti , filozofiji , religiji , kojoj god kategoriji ... Zastrašujuća uistinu ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 30 ruj 2009, 18:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25443 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
PCM je napisao/la: Ako se ne varam , Hrvatima i hrvatskoj državnoj i državotvornoj ideji , hrvatski Židovi nisu bili neki veliki protivnici ili čak protivnici uopće (o ovom bi više volio čuti od Hroboatosa) , tako da mi je jako žao što im se dogodilo veliko sranje u NDH ... Šteta to nam je kao narodu kao Hrvatima , bio veliki kiks ... Općenito sva ta klanja i iživljavanja se na kraju pokažu kontraproduktivnima (pored toga što su u svojoj srži čisto zlo), bar mislim na ovo moderno vrijeme tj noviju povijest ...
Koji je promašaj bila NDH. Koliko nas je vratilo unazad, da je to čudo. Zar može niti gora kombinacija u povijesti od zla i gubitništva. 
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 30 ruj 2009, 20:34 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 30 ruj 2009, 20:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25443 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mar-kan je napisao/la: Može,FNRJ... Nažalost su bili tadašnji pobjednici (naravno i zločinci) i odmah mijenja cijelu situaciju u njihovu korist.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jationo
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 12 lis 2009, 18:57 |
|
|
|
Uf, Aleksije, ovaj Rus je potpuno lud. Mislim ima lik dobrih dijelova, ali je baš bolesno opsjednut Židovima, koje vidi posvuda, i gdje ih ima i gdje ih nema.. I jako je glupo njegovo neprestano spominjanje sotone i sotonizma, jer tako čega nema u paganizmu, već samo u židovskoj vjeri i njenim plagijatima (kršćanstvu i islamu)...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 12 lis 2009, 19:50 |
|
|
Da oživim malo zamrlu temu... Nedavno sam čituckao dijelove knjige američkog rusko-židovskoga povjesničara Yuri Slezkina (valjda je Sljoskin, jer su to size, sljozi, u prezimenu). Napisao tip knjigu "Židovsko stoljeće" u kojem tvrdi da su židovske značajke jako utjecale na 20. st, te opisuje 3 velike židovske migracije: u SAD, Palestinu, i u Rusiju nakon revolucije. Najvrjedniji je dio o odanosti Židova boljševicima, iako naravno teze o judeoboljševizmu su preglupe da bi se o njima pričalo. Dosta je pričepio Židove ukazujući na njihovu ulogu u NKVD-u (Stalin's willing executioners), a uprskao je stvar simplifikacijom da se društva i etnije mogu podijeliti u Merkurijanske (kao Židovi, Cigani, Armenci,..) i Apolinijevska (domaćini, seljaci, ratnici,..svi). Dakle- Merkurijanci su trgovci i često agensi modernizacije. Iako ima neke istine, ipak je dosta usosio tom New Age konstrukcijom. Ovo je ta knjiga i o njoj: http://www.alumni.berkeley.edu/Alumni/C ... ezkine.aspA ovu se neke dobronamjerne i ne baš dobronamjerne recenzije, u kojima ima istine i poluistine: http://www.thenation.com/doc/20051219/lazarehttp://www.scribd.com/doc/14879765/Kevi ... ners-Vdarehttp://vdare.com/girin/060408_executioners.htmO judeoboljševizmu: http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_BolshevismRealno- ništa baš novo, ali dobro podkrijepljeno o lojalnosti Židova u SAD i drugdje Staljinu, čak kad ih je počeo ganjati nakon WW2 i izumio doktorsku urotu i ostale paranoje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 14 lis 2009, 15:37 |
|
|
PCM je napisao/la: Inače to je baš cinizam da su Njemačkoj kojoj su kako kažeš puno dali , zauzvrat dobili po lampi i to pošteno...
Nekako iz mog kuta gledanja , djeluje mi nevjerovatno da su se široke narodne mase uspjele toliko popaliti na Hitlerovu priču ... Baš nevjerovatno ... Izgleda da je moć pojedinca uistinu zastrašujuća , bilo da se radi politici , ideologiji , znanosti , filozofiji , religiji , kojoj god kategoriji ... Zastrašujuća uistinu ...
prvi dio ne stoji, jer je velika vecina (ako se dobro siecam iznad 75%) zidova iz DR-a (njemackog carstva) se izselila jos prije pocetka 2.SR. tocnije vec od 1933. godine, a vrhunac je bio nakon tzv Reichskristallnachta. najsmiesnije je u cieloj prici sto su zapadne drzave alla francuska, britanija, engleska i sad itd u jednom trenutku onemogucile daljne useljavanje zidova iz njemacke... sto se tice stradalih, njih su uglavnom cinili zidovi koji su bili pokupljeni od njemaca s okupiranih podrucja, tj poljske, ukrajine i dielova rusije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 15 lis 2012, 12:47 |
|
|
Ernani je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ovo je poenta židovskog bitka. To ja pričam cijelo vrijeme prijatelju, ako nisi upućen u Svete spise, ne možeš razumijeti trenutno stanje svijeta, Izraela, Židova, sve gledaš kao zavjeru, kontrolu, ispiračinu mozga itd. Yeshua (Isus) je rekao u Mattiyahu (Matej) 24 : 32-36 : " 32Učite iz prispodobe o smokvi. Kad joj na granama izbiju nježni pupovi i kad potjera lišće, znate da je ljeto blizu. 33Također, kad vidite da se zbiva sve o čemu sam vam govorio, možete biti sigurni da je Gospodinov povratak blizu, na samim vratima. 34Kažem vam da ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi. 35Nebo i zemlja će proći, ali moje riječi ostaju zauvijek! 36Nitko, međutim, ne zna dana ni ure kada će se to dogoditi. Ne znaju ni anđeli na nebu, pa čak ni Sin. Zna samo Otac. " Smokva predstavlja Izrael, Izrael se vratio i još se vraća, opće stajalište glavnih židovskih rabina je da se nalazimo u zadnjim danima i pred (ponovnim) dolaskom Mesije. Kaduri je napisao na papirić u šifriranom stilu ime Mesije koje se otvorilo godinu dana nakon njegove smrti, navodno je pisalo Yehoshua (isto kao Yeshua samo duži oblik) ali je to brzo zataškano od ortodoksnih struja i o tome se ne priča. Detaljnije na : http://www.cyber-synagogue.com/rabbi_ka ... essiah.htm ili ukucajte Kaduri reveals the Messiah, Kaduri note itd. Židovima je obećano da će ostati kao svjetlo svijetu, narod tvrde šije i srca koje će B-g morati opet uvjeriti, da svjedoče svijetu o slavi Mesije, Bar Elacha (Sina Božjeg). Ja znam da je teško nekima vjerovati da B-g još ima svoj narod, ali to je tako kako jeste, vjerovali ili ne, polako se stvari dovode u red i čeka nas burna, veličanstvena ali i strašna budućnost. Židovi imaju veoma jaku volju, jak ruach (duh), uspiju u onome na što se fokusiraju, bila to vjera, znanost, financije itd. Kada je od Mojsija maćeha, Bitija, kćer faraona, odlučila napustiti komfor Egipta i poći sa Izraelom, i ostali će tako. Kršćansko je stajalište da tjeranje lišća znači rođenje Izraela. Izrael postoji ali još nije obraćen, ne donosi ploda. Čekamo da se to dogodi.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kandidat
|
Naslov: Re: Intelekt i talenat Jevreja (Židova) Postano: 16 lis 2012, 23:01 |
|
|
|
Ima li neka kvalitetna knjiga o povjesi Židova da pročitam?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|