|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 56 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 14:45 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Navest ću nekoliko koje sam zapamtio kao nebulozis i besmislicu: Gianni Rodari: Cippolino Vladimir Nazor: Pastir Loda Anđelka Martić: Pirgo Lewis Carrol: Alisa u zemlji čuda Knjige o Kekecu Johana Spiry: Heidi  Pirgo i Heidi su zakona, ne zajebaji Hroboatos.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 14:47 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
Cort0 Maltese je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Uh, ja sam to obožavao. I danas imam četiri primjerka.
To sam doslovce gutao i pod nastavom u osnovnoj školi, sat matematike, a ja čitam ispod klupe 5 prijatelja.  Ja sam pod nastavom više čitao Zagora i Alana Forda.
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
 |
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 14:50 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
TomislavM je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: To sam doslovce gutao i pod nastavom u osnovnoj školi, sat matematike, a ja čitam ispod klupe 5 prijatelja.  Ja sam pod nastavom više čitao Zagora i Alana Forda. To je došlo malo kasnije, u višim razredima(7., 8.). Naravno, najdraži mi je ipak Corto Maltese. 
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 14:51 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Ja sam pod nastavom više čitao Zagora i Alana Forda.
To je došlo malo kasnije, u višim razredima(7., 8.). Naravno, najdraži mi je ipak Corto Maltese.  Uh, Balada od Slanome moru se na zaboravlja. Jedino mi krivo što tamo na kraju strijeljaju onog njemačkog poručnika.
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 14:53 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Navest ću nekoliko koje sam zapamtio kao nebulozis i besmislicu: Gianni Rodari: Cippolino Vladimir Nazor: Pastir Loda Anđelka Martić: Pirgo Lewis Carrol: Alisa u zemlji čuda Knjige o Kekecu Johana Spiry: Heidi  Heidi citati je bilo super, al kasnije je iritiralo sto su im u crticu oci bile mal cudne! 
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
 |
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 14:58 |
|
|
TomislavM je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: To je došlo malo kasnije, u višim razredima(7., 8.). Naravno, najdraži mi je ipak Corto Maltese.  Uh, Balada od Slanome moru se na zaboravlja. Jedino mi krivo što tamo na kraju strijeljaju onog njemačkog poručnika. Kelti su mi isto jako dobri, uz Baladu. Bio je i crtić(genijalan), samo sam pola epizoda propustio. Najjači lik uz Corta, definitivno Rasputin. 
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 15:02 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Uh, Balada od Slanome moru se na zaboravlja. Jedino mi krivo što tamo na kraju strijeljaju onog njemačkog poručnika.
Kelti su mi isto jako dobri, uz Baladu. Bio je i crtić(genijalan), samo sam pola epizoda propustio. Najjači lik uz Corta, definitivno Rasputin.  A u Corto Maltese u Sibiru, kada barun Ungern pita Rasputina:"A vi, koji nalikujete onom odvratnom Rasputinu, kako se zovete?" a Rasputin odgovori:"Rasputin ekselencijo" 
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 15:04 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Navest ću nekoliko koje sam zapamtio kao nebulozis i besmislicu: Gianni Rodari: Cippolino Vladimir Nazor: Pastir Loda Anđelka Martić: Pirgo Lewis Carrol: Alisa u zemlji čuda Knjige o Kekecu Johana Spiry: Heidi  Pirgo i Heidi su zakona, ne zajebaji Hroboatos.  Pirgo Heidi 
|
|
Vrh |
|
 |
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 15:09 |
|
|
TomislavM je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: Kelti su mi isto jako dobri, uz Baladu. Bio je i crtić(genijalan), samo sam pola epizoda propustio. Najjači lik uz Corta, definitivno Rasputin.  A u Corto Maltese u Sibiru, kada barun Ungern pita Rasputina:"A vi, koji nalikujete onom odvratnom Rasputinu, kako se zovete?" a Rasputin odgovori:"Rasputin ekselencijo"  Imam na pc-u skinuto s neta "Blago Samarkanda", srpski prijevod. Također je jako dobar. Što se tiče Rasputina, on je ubio Šefketa, ako se ne varam? 
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 15:12 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: TomislavM je napisao/la: A u Corto Maltese u Sibiru, kada barun Ungern pita Rasputina:"A vi, koji nalikujete onom odvratnom Rasputinu, kako se zovete?" a Rasputin odgovori:"Rasputin ekselencijo"  Imam na pc-u skinuto s neta "Blago Samarkanda", srpski prijevod. Također je jako dobar. Što se tiče Rasputina, on je ubio Šefketa, ako se ne varam?  Jel mi moš dati link da si skinem to. Imam samo jedan dio, i to u jednom broju Stripoteke. I da, Rasputin je ubio Šefketa, ako se dobro sjećam iz crtanog.
|
|
Vrh |
|
 |
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 15:27 |
|
|
TomislavM je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: Imam na pc-u skinuto s neta "Blago Samarkanda", srpski prijevod. Također je jako dobar. Što se tiče Rasputina, on je ubio Šefketa, ako se ne varam?  Jel mi moš dati link da si skinem to. Imam samo jedan dio, i to u jednom broju Stripoteke. I da, Rasputin je ubio Šefketa, ako se dobro sjećam iz crtanog. Smijem ovdje stavit link? 
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 05 lip 2009, 15:28 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: TomislavM je napisao/la: Jel mi moš dati link da si skinem to. Imam samo jedan dio, i to u jednom broju Stripoteke. I da, Rasputin je ubio Šefketa, ako se dobro sjećam iz crtanog.
Smijem ovdje stavit link?  Možeš ga dat i preko PP-a.
|
|
Vrh |
|
 |
since1921
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 02 ruj 2009, 08:49 |
|
|
Branko Ćopić i sve od njega . Letjelica profesora Bistrouma Sve od Žila Verna
_________________ FK Željezničar
|
|
Vrh |
|
 |
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 20 ruj 2009, 19:29 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 21 ruj 2009, 22:01 |
|
|
Orlovi rano lete; Magareće godine; Pustolovine Toma Sojera; Robinzon Kruso; 20 000 milja pod morem; Ostrvo s blagom.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 02 tra 2010, 01:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24488 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Nikoletina Bursać ili tako se nešto zvalo  Branko Ćopić 
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 02 tra 2010, 07:02 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26862 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Branko Ćopić i Jules Verne. I Robinson Crusoe. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
ivica
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 02 tra 2010, 09:16 |
|
|
Ivana Brlić Mažuranić: Priče iz davnine Biblija (strip izdanje); neznam postoji li još i ima li je igdje kupiti
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 03 tra 2010, 22:21 |
|
|
Branko Ćopić - "Magareće godine" Vladimir Nazor - "Bijeli jelen" "Sindbad moreplovac" "Alibaba i četrdeset razbojnika" Sve od Žil Verna Sve od Karla Maja Sve knjige o životinjama, svetskim čudima i gradovima.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 03 tra 2010, 22:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
teranova je napisao/la: Branko Ćopić - "Magareće godine" Vladimir Nazor - "Bijeli jelen" "Sindbad moreplovac" "Alibaba i četrdeset razbojnika" Sve od Žil Verna Sve od Karla Maja Sve knjige o životinjama, svetskim čudima i gradovima. da dodam Orlovi rano lete Družba Pere Kvržice Šuma Striborova
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 03 tra 2010, 22:45 |
|
|
...Stevan Sremac - "Pop Ćira i pop Spira" ..."Politikin zabavnik", "Miki", "Mikijev almanah", "Stripoteka"
|
|
Vrh |
|
 |
Beton
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 03 tra 2010, 22:46 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 03 tra 2010, 22:59 |
|
|
Šegrt Hlapić je bio prva knjiga koju sam pročitao. Zatim, gotovo sve od Mate Lovraka, Ivana Kušana, Mark Twain, Karl May, 5 prijatelja, gotovo sve mladopartizanske od Aneđelke Martić i njoj sličnih. Gotovo sve bajke koje postoje, među ostalim 100 najljepših svjetskih bajki. U malo kasnijoj dobi Zane Graya, Tarzana i t. d.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 03 tra 2010, 23:04 |
|
|
Da li je neko imao dečju biblioteku "Lastavica"?
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Koje su knjige obilježile vaše djetinjstvo? Postano: 03 tra 2010, 23:06 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Navest ću nekoliko koje sam zapamtio kao nebulozis i besmislicu:
Gianni Rodari: Cippolino Vladimir Nazor: Pastir Loda Anđelka Martić: Pirgo Lewis Carrol: Alisa u zemlji čuda Knjige o Kekecu Johana Spiry: Heidi :-rigam Sram me priznati, ali ja sam knjige od Anđelke Martić upravo gutao. Čak sam pročitao i djetinjstvo Josipa Broza, a da nisam imao pojma kako je zapravo to Josip Broz Tito. Što je da je, zanimljivo je bilo čitat kad neki klinac sbriše ,,krvoločnim'' Niemcima, pak proživljava razne pustolovine.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|