EroZG je napisao/la:
Poštovanje gospodo.
Zanima me da li netko ima statističke podatke o visokom i sredjoškolskom obrazovanju u "našim" krajevima. Kakvo je vaše mišljenje o tome? Studirate li vi šta i gdje? Planirate li se vratiti u rodni kraj(osim ako ne studirate u Mostaru) i unaprijediti ga još više?
Evo da ja napišem za sebe: student 5. godine Geodetskog fakulteta u Zg.
http://www.geof.hr/ Na faxu su sa mnom neke kolege iz Čapljine,Mostara,Kiseljaka,Bihaća... Baš jučer položio ispit kod profesorice iz Tuzle
Imam osjećaj da se stanje jako popravlja u odnosu na prošla vremena. Uglavnom mislim da je ovo jako bitno za razvoj naših ljudi.
Nije sve u
i
O kolega geodet poštovanje, drago mi je što se i takvi javljaju ovdje. Trenutno sbog ove ,,recesije'' naša struka je dosta na udaru, jerbo je građevina propala, a mi smo s njom itekako povezani. Do pried više od godinu dana, svaki geodetski tehničar početnik je mogao naći posao, a danas već i dipl. ing. ne može tek tako nać posao.
Znam jednog mog kolegu Hercegovca koji se vratio radit za čini mi se vodoprivredu ili elektroprivredu Hercegbosne, ali dobar dio ih ostane u Zagrebu.
Najvažnije da si preskočio profesora Rožića :-)