HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 pro 2024, 22:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Obrazovanje
PostPostano: 09 vel 2010, 13:06 

Poštovanje gospodo.
Zanima me da li netko ima statističke podatke o visokom i sredjoškolskom obrazovanju u "našim" krajevima. Kakvo je vaše mišljenje o tome? Studirate li vi šta i gdje? Planirate li se vratiti u rodni kraj(osim ako ne studirate u Mostaru) i unaprijediti ga još više?
Evo da ja napišem za sebe: student 5. godine Geodetskog fakulteta u Zg. http://www.geof.hr/
Na faxu su sa mnom neke kolege iz Čapljine,Mostara,Kiseljaka,Bihaća... Baš jučer položio ispit kod profesorice iz Tuzle :001_smile
Imam osjećaj da se stanje jako popravlja u odnosu na prošla vremena. Uglavnom mislim da je ovo jako bitno za razvoj naših ljudi.
Nije sve u :pepam i :tank :smajl037

Vrh

Naslov: Re: Obrazovanje
PostPostano: 14 vel 2010, 01:12 

Pozdrav ERO

Evo ovo pogledaj za naš fakultet u Mostaru

http://www.hercegbosna.org/hrv/kolumne/ ... r/485.html

Ja sam ti 5 godina u Zagrebu, vraćam se u Mostar kroz pola godine. Situacija je što se tiče posla ni bolja ni lošija nego u Zg - kako u koga.

Vrh

Naslov: Re: Obrazovanje ili zanimanje?
PostPostano: 26 vel 2010, 02:11 

Mali potsjetnik

"Postoji velika zabluda da se obrazovanjem može steći određeno zanimanje. Naravno da možete mnogo toga naučiti imitirati. Ali nema te škole koja od vas može napraviti trgovca, slikara, novinara… ako tu ulogu ne nosite u svom srcu, ako vas to ne zanima.
Zanimanje treba doslovno shvatiti – to je ono što vas zanima, a obrazovanje vam pomaže da osvijestite svoje prirodne sposobnosti i sklonosti, te da steknete određene vještine, kako bi svoju ulogu stavili u funkciju."

Vrh

Naslov: Re: Obrazovanje
PostPostano: 27 vel 2010, 11:14 

EroZG je napisao/la:
Poštovanje gospodo.
Zanima me da li netko ima statističke podatke o visokom i sredjoškolskom obrazovanju u "našim" krajevima. Kakvo je vaše mišljenje o tome? Studirate li vi šta i gdje? Planirate li se vratiti u rodni kraj(osim ako ne studirate u Mostaru) i unaprijediti ga još više?
Evo da ja napišem za sebe: student 5. godine Geodetskog fakulteta u Zg. http://www.geof.hr/
Na faxu su sa mnom neke kolege iz Čapljine,Mostara,Kiseljaka,Bihaća... Baš jučer položio ispit kod profesorice iz Tuzle :001_smile
Imam osjećaj da se stanje jako popravlja u odnosu na prošla vremena. Uglavnom mislim da je ovo jako bitno za razvoj naših ljudi.
Nije sve u :pepam i :tank :smajl037

O kolega geodet poštovanje, drago mi je što se i takvi javljaju ovdje. Trenutno sbog ove ,,recesije'' naša struka je dosta na udaru, jerbo je građevina propala, a mi smo s njom itekako povezani. Do pried više od godinu dana, svaki geodetski tehničar početnik je mogao naći posao, a danas već i dipl. ing. ne može tek tako nać posao.
Znam jednog mog kolegu Hercegovca koji se vratio radit za čini mi se vodoprivredu ili elektroprivredu Hercegbosne, ali dobar dio ih ostane u Zagrebu.
Najvažnije da si preskočio profesora Rožića :-)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: