|
|
Stranica: 5/10.
|
[ 236 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 12 ožu 2012, 18:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24264 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Real gone je napisao/la: lider30 je napisao/la: VEČE NA ŠKOLJU
Aleksa Šantić, Mostar 1904. godine Nama je ovo u okviru obavezne lektire, a kod vas? p.s. pozdrav novom članu, @lirik-u. Meni je bila. I naučiti napamet. Naravno da je i sada znam. Kao i ovu gore od Matoša. Sumnjam. Kad nije Branko Ćopić obvezan, onda ne vjerujem ništa. Brankova djela su meni obilježila djetinjstvo, tako da me žalosti ako su sada osnovnooškolci uskraćeni za to iskustvo.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 12 ožu 2012, 19:09 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
lider30 je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: JESENJE VEČE
Olovne i teške snove snivaju Oblaci nad tamnim gorskim stranama; Monotone sjene rijekom plivaju, Žutom rijekom među golim granama.
Iza mokrih njiva magle skrivaju Kućice i toranj; sunce u ranama Mre i motri kako mrke bivaju Vrbe, crneći se crnim vranama.
Sve je mračno, hladno; u prvom sutonu Tek se slute ceste, dok ne utonu U daljine slijepe ljudskih nemira.
Samo gordi jablan lisjem suhijem Šapće o životu mrakom gluhijem, Kao da je samac usred svemira.
ANTUN GUSTAV MATOŠ Ovu pjesmu jako volim.  Ja je znam napamet, tjeralo me u školi  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 12 ožu 2012, 19:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24264 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Zadar1993 je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ovu pjesmu jako volim.  Ja je znam napamet, tjeralo me u školi  . Također.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 12 ožu 2012, 19:24 |
|
|
Oblak
U predvečerje, iznenada, Ni od kog iz dubine gledan, Pojavio se ponad grada Oblak jedan.
Vjetar visine ga je njiho, I on je stao da se žari, Al oči sviju ljudi bjehu Uprte u zemne stvari.
I svak je išo svojim putem: za vlašću, zlatom il za hljebom, A on - krvareći ljepotu - Svojim nebom.
I plovio je sve to više, Ko da se kani dići do boga; Vjetar visine ga je njiho, Vjetar visine raznio ga.
Dobriša Cesarić
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 12 ožu 2012, 19:26 |
|
|
Poludjela ptica
Kakvi to glasi čuju se u mraku, Nad noćnim poljem, visoko u zraku? Ko li to pjeva? Ah, ništa, sitnica: Jedna u letu poludjela ptica.
Nadlijeće sebe i oblake trome, S vjetrom se igra i pjeva o tome. Svu svoju vjeru u krilima noseći, Kuda to leti, što bi htjela dòseći?
Nije li vrijeme da gnijezdo vije? Kad bude hladno, da se u njem grije. Ko li te posla pjevati u tminu? Sleti u nižu, u bolju sudbinu.
Ne mari za to poludjela ptica. Pjeva o vjetru što je svu golica. A kad je umor jednom bude srvo, Neće za odmor nać nijedno drvo.
Dobriša Cesarić
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 12 ožu 2012, 22:34 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 21:55 Postovi: 643 Lokacija: dijaspora
|
Moj dom
Ja domovinu imam; tek u srcu je nosim, I brda joj i dol; Gdje raj da ovaj prostrem, uzalud svijet prosim, I... gutam svoju bol!
I sve što po njoj gazi, po mojem srcu pleše, Njen rug je i moj rug; Mom otkinuše biću sve njojzi što uzeše, I ne vraćaju dug.
Ja nosim boštvo ovo - ko zapis čudotvorni, Ko žića zadnji dah; I da mi ono pane pod nokat sverazorni, Ja past ću utoma.
Ah, ništa više nemam; to sve je što sam spaso, A spasoh u tom sve, U čemu vijek mi negda vas srećan sve je glaso Kroz čarne, mlade sne!
Kroz požar, koji suklja da oprži mi krila, Ja obraz pronijeh njen; Na svojem srcu grijem već klonula joj bila I ljubim njenu sjen.
I kralje iznijeh njene i velike joj bane, Svih pradjedova prah, Nepogažene gore i šaren-đulistane I morske vile dah.
... Ja domovinu imam; tek u grud sam je skrio I bježat moram svijet; U vijencu mojih sanja već sve je pogazio, Al' ovaj nije cvijet.
On vreba, vreba, vreba... a ja je grlim mûkom Na javi i u snu, I preplašen se trzam i skrbno pipam rukom: O, je li jošte tu?!
Slobode koji nema taj o slobodi sanja, Ah, ponajljepši san; I moja žedna duša tim sankom joj se klanja I pozdravlja joj dan.
U osamničkom kutu ja slušam trubu njenu I krunidbeni pir, I jedro gdje joj bojno nad šumnu strmi pjenu U pola mora šir!
Sve cvjetno kopno ovo i veliko joj more Posvećuje mi grud; Ko zvijezda sam na kojoj tek njeni dusi zbore, I... lutam kojekud.
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Silvije Strahimir Kranjcevic
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 12 ožu 2012, 22:48 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
lirik je napisao/la: Moj dom
Ja domovinu imam; tek u srcu je nosim, I brda joj i dol; Gdje raj da ovaj prostrem, uzalud svijet prosim, I... gutam svoju bol!
I sve što po njoj gazi, po mojem srcu pleše, Njen rug je i moj rug; Mom otkinuše biću sve njojzi što uzeše, I ne vraćaju dug.
Ja nosim boštvo ovo - ko zapis čudotvorni, Ko žića zadnji dah; I da mi ono pane pod nokat sverazorni, Ja past ću utoma.
Ah, ništa više nemam; to sve je što sam spaso, A spasoh u tom sve, U čemu vijek mi negda vas srećan sve je glaso Kroz čarne, mlade sne!
Kroz požar, koji suklja da oprži mi krila, Ja obraz pronijeh njen; Na svojem srcu grijem već klonula joj bila I ljubim njenu sjen.
I kralje iznijeh njene i velike joj bane, Svih pradjedova prah, Nepogažene gore i šaren-đulistane I morske vile dah.
... Ja domovinu imam; tek u grud sam je skrio I bježat moram svijet; U vijencu mojih sanja već sve je pogazio, Al' ovaj nije cvijet.
On vreba, vreba, vreba... a ja je grlim mûkom Na javi i u snu, I preplašen se trzam i skrbno pipam rukom: O, je li jošte tu?!
Slobode koji nema taj o slobodi sanja, Ah, ponajljepši san; I moja žedna duša tim sankom joj se klanja I pozdravlja joj dan.
U osamničkom kutu ja slušam trubu njenu I krunidbeni pir, I jedro gdje joj bojno nad šumnu strmi pjenu U pola mora šir!
Sve cvjetno kopno ovo i veliko joj more Posvećuje mi grud; Ko zvijezda sam na kojoj tek njeni dusi zbore, I... lutam kojekud.
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
Silvije Strahimir Kranjcevic Predobra pjesma i ovo me tjeralo da naučim napamet  . Ipak od SS Kranjčevića mi je najdraža Misao svijeta
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 12 ožu 2012, 23:22 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
lider30 je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ja je znam napamet, tjeralo me u školi  . Također. Koliko vas dvoje tjedno graha pojedete? Imate ultra dobro pamćenje ako se sjećate stvari iz škole. Ja neznam šta sam prije dva tjedna radio,daleka prošlost. 
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 13 ožu 2012, 17:40 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Lirik, vidi se da imaš dara za poeziju, samo tako nastavi. Hvala prijatelju.Bit ce jos,nadam se da vam necu dojaditi 
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 13 ožu 2012, 17:43 |
|
|
SPREMAN NA SVE
Bio je budan i gledao kako se noc pozdravlja sa zorom Slusajuci dosadni lavez pasa koji se razlijegao selom Na istoku se nebo rumenilo nad usnulom gorom A rijeka je tiho zuborila jos skrivena nocnim velom
Mislio je o vremenu provedenom s njom i njihovim sinom Dok im je zivot jos bio ispunjen ljubavlju i slogom I rastanka se sjetio i svih noci natopljenih vinom A srce mu je krvarilo kao da je izbodeno glogom
Svih ovih godina htio je iz misli da je potisne I lagao se da misli na nju samo jer je dijete sa njom Zelio je preko mora svjetskih da se otisne Da zaboravi i zavicaj i nju i roditeljski dom
Ali u ovoj noci shvatio je da uzalud mu bi sav trud I da bez nje ne moze jer ju jos uvijek ludo voli Osjecao se kao splav nasukan na rijecni sprud Odlucan ipak da se izbavi makar morao i da moli
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 14 ožu 2012, 13:00 |
|
|
Majstore,ugasi svijeću...
Majstore, ugasi svijeću, dosla su ozbiljna vremena. Radije noću broji zvijezde, uzdiši za mladošću. Tvoje neposlušne riječi mogle bi pregristi uzice.
Sadi u vrtu luk, cijepaj drva, pospremaj tavan. Bolje da nitko ne vidi tvoje oči pune čuđenja. Takav je tvoj zanat: ništa ne smiješ prešutjeti.
Ne uzmogneš li izdržati i jedne noći opet uzmeš pero, majstore, budi razuman, ne bavi se proročanstvima, pokušaj zapisati imena zvijezda.
Ozbiljna su vremena, nikome se ništa ne oprašta. Samo klauni znadu kako se možeš izvući: plaču kad im se smije i smiju se kad im plač razara lice.
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 14 ožu 2012, 13:28 |
|
|
PRIBLIŽAVANJE OLUJE
Pogledaj one oblake Vera zašto šutiš
Nisam zaboga životinja ali evo kiše
Kako je naglo zahladilo
Daleko smo od grada
U redu Vera nikada neću zaboraviti što si mi
darovala
Mi smo sada jedno i čemu govoriti
Žuti oblaci obično donesu tuču
Sve je već nijemo zrikavci i žito
Ako ti želiš možemo i ostati
Bojim se za tebe za mene je svejedno
Gromovi su opasni u poljima
A mi smo sada najviši ( i tako prokleto sami )
Mnogi će ratari večeras kukati nad zrnjem rasutim
iz klasja
Ne bih mogao pristati da toliko ovisim o
mijenama
Ne plači Vera to su samo živci
I oni slute oluju
Kažem ti život je u svemu jednostavniji
Evo i prvih kapi sad će početi urnebes
Zakopčaj haljinu gle se i cvijeće zatvara
Ne bih sebi oprostio da ti se nešto dogodi
Dakako ovo će mjesto u mojem sjećanju ostati
Sveto
Molim te brže koračaj i nemoj se osvrtati
Prolazim Zrinjevcem dotiče me more
Prolazim Zrinjevcem dotiče me more. Čujem kliktaj galeba, žamor golog mnoštva. Brod upravo pristaje uz kavanu Splendid.
To ja možda more u svom srcu nosim i ono zove drugo more po uskim ulicama. Nedjelja je; maestral ore opustjele pločnike
Pale se i gase svjetionici duha. Radost nesputane misli nalazi mjesta mrtvima i živima. Napokon se našla zagubljena stoljeća.
Ribe izgovaraju svetu tišinu. Pa kad i podivlja more, ne utapa se smisao. Nevera je očišćenje od vječne hrvatske žalosti.
Dotiče me more i ja široko pružam svoje grane. Svaki korijen zatreperi nekim srebrom lista. Javlja se podne s tornja, plima se diže do krovova.
Veliki smo milijunski brod koji ne kani odustati.
Nitko nije ljepše opisao Zrinjevac od Slavka Mihalića. A ni neće. Postala sam nekoliko njegovih antologijskih.
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 14 ožu 2012, 13:34 |
|
|
lirik je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Lirik, vidi se da imaš dara za poeziju, samo tako nastavi. Hvala prijatelju.Bit ce jos,nadam se da vam necu dojaditi  Samo nastavi. Cijenim hrabrost ljudi koji pišu, a još više onih koji objavljuju.
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 14 ožu 2012, 18:03 |
|
|
Hvala snowflake  Drago mi je da i ovdje ima onih koji se za poeziju zanimaju.Naravno da cu jos objavljivati. Lijep pozdrav!
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 14 ožu 2012, 18:05 |
|
|
OPROSTI MI KRISTINA
Oprosti mi Kristina Sto pijem puno vina I druge zene jurim Sto kuci se ne zurim Oprosti mi Kristina
Oprosti mi Kristina Sto mami me daljina I nikad nisam vrijedan Sto zivot mi je bijedan Oprosti mi Kristina
Oprosti mi Kristina Sto bojim se visina I uvijek nisko letim Sto nevinim se svetim Oprosti mi Kristina
Oprosti mi Kristina Sto volim te jedina I tvoje tople oci Sto sanjam u samoci Oprosti mi Kristina
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
Grude_78
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 14 ožu 2012, 21:23 |
|
|
Sretan rođendan Mika.
Gospođo Vineti, samo je potrebno da imamo nekoliko dece, i videćete: biće sve dobro. Negde ću pozajmiti novac, kupiću drva i uglja, i čitave će zime biti toplo.
Vi ste moja žena, i nemojte ni pomišljati da ćete ponovo otići. Setite se kako sam, kao ptica, pre sedam zima sedeo na drvetu pred vašim bolničkim prozorom. Padao je sneg. A ja sam sedeo satima.
Setite se da tada nisam imao rukavice, ni toplo odelo. Tada smo nešto počinjali, i rukavice i toplo odelo imali smo samo u glavi.
Čuvam pisma koja sam vam pisao na tom drvetu. Pokazao sam ih Palavestri. Izabrao je jedno, rekao: to je pesma, i stavio ga u svoju antologiju. Posle sam ga našao i u poljskoj antologiji Zigmunta Stoberskog.
Nekoliko godina docnije upoznao sam Stoberskog. Dolazio je na Sterijino pozorje. Divan, uglađen čovek, ali nadasve: Poljak. Bio je iskreno razočaran mojim izgledom. Obavezno morate, rekao je, pustiti brkove. Ko je video pesnika bez brkova.
Kako da mu objasnim da sam te brkove morao da obrijem u osamnaestoj? Tada mi je Bihalji objavio jednu pesmu u časopisu - Jugoslavija -. Reprezentativno. Hartija kao ona na kojoj se štampaju ikone. Prevod na četiri jezika. Oto Bihalji Merin je iskreno bio razočaran mojim izgledom. Obavezno morate, rekao je, obrijati brkove. Nije evropski, a kamoli svetski, a ovaj časopis ide u ceo svet. Izvadio je iz džepa novac i lično me odveo u prvu berbernicu. Umirite se, dragi moj, tapšao me je po ruci, jer sam bio iskreno nesrećan. Okanimo se primitivizma.
Ispala je velika zabuna sa tim pismom, a vi dobro znate da ga nisam uneo ni u jednu svoju knjigu, i da sam ga, ponekad, kad ste mi bili neverovatno važni, prepisivao i slao vam ga ponovo i uvek ponovo.
To je ono što smo nazvali: balada o nama.
- Ako odeš, široko sivo stopalo gradskog neba zgaziće moju tršavu glavu i razliti pločnicima. Razbiću čelo o bandere i sva ću pluća izjecati i izjaukati. Pokidaću košulju i kožu sa grudi noktima, koji su sada crni i zapušteni kao lišće koje po ivicama polako počinje da truli.
Jer sve na tebe liči. Ukus tvoje krvi prodavaće dečaci, sa kupinama, pred mrak, po uglovima ovih ulica.
Razlivenu toplinu tvoje postelje vezaće u čvorove sestre u bolnici. Dezinfikovaće smisao tvoga osmeha na čaši iz koje si pila lekove. obrisaće novinama reči koje si mi govorila kroz prozorsko staklo. I sve će svesti na brutalno.
Ako odeš, ponećeš mene, a sebe ćeš ostaviti u oblicima mog sna i jave, koje će sažaljevati ili nepoznavati ljudi u prolazu.
Sve ću kuće ocrniti katranom i tući one koji ne umeju da nariču kad se spomene tvoje ime. Jer laž su priče o novim sastancima, laž sve uspomene i posete rodbini nedeljom popodne. Nikad se više nećemo naći.
Ostaću sam pod svrdlom svetiljke sa tavanice iz koje će mi se stvarnost godina uvrtati u potiljak. I sve će lepo s tobom umreti.
I svakog će proleća krovovi dugo plakati suzama okopnelog snega. -
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 14 ožu 2012, 23:00 |
|
|
PLAVI ŽAKET
Baš sam bio u plavom žaketu kada sretoh Vasiljević Cvetu. Da l zbog mene, da li zbog žaketa, prevari se, okrete se Cveta.
Ja joj rekoh:"Dobar večer, Cveto, s dopuštenjem - malo bih prošeto..." Da l zbog mene, da li zbog žaketa, prevari se i pristade Cveta.
Taman sve to - kad zalaja pseto! Ja joj rekoh:"Drž se mene, Cveto!" Da l zbog mene, da li zbog žaketa, prevari se, pridrža se Cveta.
Beše leto kad je božur cveto, ode pseto, ja u polje skretoh. Da l zbog mene, da li zbog žaketa, prevari se pa skrete i Cveta.
I logično, s obzirom da skretoh, plavi žaket na livadu metoh. Da l zbog mene, da li zbog žaketa, prevari se i spusti se Cveta.
Prođe leto i još pet-šest leta, sad se Cveta mojom kućom šeta, iz razloga ekstra kvaliteta - da li mene ili mog žaketa.
Dušan Radović
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 15 ožu 2012, 18:11 |
|
|
NEDOVRSENA POEMA
Izmoren i tuzan sam sjedim za stolom I borim se s drijemezom i sjetom i bolom U mislima mojim napola srocena poema U ocima tuga kakvu nitko nema
Napolju se svjetloscu vec novi dan javlja I umorni konobar mi zadnje pice na stol stavlja Ispito vino i dim cigarete pogled mi mute Vani crkvena zvona jos uspavano sute
Boze sto li mi donosi ovaj novi dan Nanovo tugu i bolesno iskidan san Ili mozda ipak neku nepoznatu srecu Prestati se nadati ne zelim i necu
Jer dok jos zivim i dok oblaci nebom plove Ja zelim da se borim za svoje snove A kada jednom u grob legnem i vise me nema Ostat ce iza mene teske misli i nedovrsena poema
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 16 ožu 2012, 17:38 |
|
|
PROKLETA ZENO
Ispila si me do kraja Dusu si mi otrovala Nema meni vise spasa Protjeran sam sad iz raja
Ljubav,vjernost sve do groba Stare fraze otrcane Ne mogu ih vise cuti Potrosna sam bio roba
Nekad bijah dijete srece A sada sam lutalica Nemam nigdje nikog svoga Ulicno sam zadnje smece
Ti prokleta zeno zlobna Od srca ti zelim samo Da te stigne jednog dana Ista ova sudba kobna
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 17 ožu 2012, 21:49 |
|
|
GDJE PRIPADAM
Bijah u raju i tu mi bi dosadno
Odoh u pakao i tu mi bi prevruce
Vratih se na zemlju i tu nadjoh sebe
Sada znadem gdje mi je mjesto
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 18 ožu 2012, 13:44 |
|
|
NOCAS MI SE PREDAJ
Nocas mi se predaj zanosna sva i otisnimo se rijekom strasti bez matice Usnama od barsuna me ljubi njezno polako otvori mi sve pupoljke i latice Nocas mi sapuci na uho tiho sve te rijeci ljubavne sve veze zaboravi buduce sadasnje i sve te ljubavi lanjske pusti nas da gorimo do zore kao Vatre Ivanjske Nocas me pusti u tvoje dvore da po tijelu ti padnem k'o rosa medna odskrini vrata raja i izvore pokazi da piju moja usta zedna Prigrli me toplo na tvoje grudi u toj prastaroj igri bludnje ljubavnica i boginja budi probudi u meni sve te slatke zudnje Nocas mi budi sva putena i meka kao svila grli me dugo iskonski k'o da si oduvjek moja bila Nocas mi nudi ljubav tvoju ja ne pitam sto je cijena gospodarica i robinja mi budi nocas budi zena
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 19 ožu 2012, 19:09 |
|
|
OPAKA VREMENA
Vremena opaka su nas stigla Brat brata ne poznaje vise sada Zloba se iznad dobrote digla Glupost umjesto razuma vlada
Odbjegli robijasi nove zakone stvaraju Ubojice se plemenitoscu dice Po pustim ognjistima lesinari haraju Medju ljudima sjeme mrznje nice
Pjesnici neke cudne pjesme pisu Mladez sve vise gubi prave ideale Pijavice nemocnima krv posljednju sisu Vrijeme je dobro samo za kurve i budale
Mudrost i vrline imaju sve manje pristasa Milostinja za siromahe trosi se po bordelima Preko noci radja se mnostvo bogatasa Gospodski zivot zivi se i po selima
Boze spasi puk svoj od laznih proroka Pamet mu prosvijetli i oci slijepe otvori Oslobodi ga od silnih grijeha i poroka Ne daj mu da rusi sto ti za njeg' stvori
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 20 ožu 2012, 21:55 |
|
|
ŠKOLSKA LJUBAV
Bojkotiram nastavu Da palim EU zastavu
Uhvatili me na djelu Ja sam onaj s U na čelu
Ja, ožujak 2012.
|
|
Vrh |
|
 |
lirik
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 20 ožu 2012, 22:11 |
|
|
JEDNO LJETO
Mladi bili smo i ljeto bjese jos mlado i mirisno Igra slucaja je htjela da se sretnemo i pogledamo Znali smo odmah jedno za drugo smo Otada kao da i lipe u drvoredu jace zamirisase Voljeli smo se kao da nam o tome zivoti ovise Svijet je bio nas Noci su nam bile prekratke a i dani Veceri su nas zatjecale u saputanju njeznom skrivene Zore su nas sretale zagrljene i smijale se s nama U koru starog jasena urezasmo inicijale i rijeci dvije ljubavne Samo krosnja njegova cula je zakletvu nasu o vjernosti do groba Mislili smo vise nikad tako voljeti necemo Mladi bili smo i naivni i slijepi od ljubavi Ljeto brzo prodje i dan rastanka stize plakasmo neutjesno I prodjose jos ljeta mnoga od tada i koprena zaborava cini svoje Jedino jasen stari stoji jos tamo i svjedoci nijemo o jednom ljetu i ljubavi o prolaznosti ovozemaljskoj
lirik
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Pjesme Postano: 21 ožu 2012, 00:34 |
|
|
Lirik, da li ti možda pišeš pjesme, ili je to čisto zanimacija?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|