|
|
Stranica: 27/43.
|
[ 1059 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 14:38 |
|
|
Haram je napisao/la: Mocno izgleda, iako naravno cisto sumnjam da je tako prazno ljeti ;)
Nista, onda mi je sve jasno. Posto vec duze vremena mislim na to ali nikako da se potrefi. U špici sezone je svakako jedno na drugom Početak juna je vrh, za moj ukus odlično, nemaš još špicu, temperature su taman, voda iznenađujuće ugodna i to kaže neko ko je i u sezoni onako oprezan pri ulasku u vodu ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mystic C
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 14:40 |
|
|
Bude gužve, ali u poređenju sa Hrvatskom je kudikamo manja opterećenost.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 15:06 |
|
|
Ove sezone sigurno neće biti tolika pretrpanost u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Teranova 2
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 15:18 |
|
|
Moj poznanik ide na Krk jer ženina rodbina ima kuću tamo i kaže da su cene ubi bože. I smeštaj i restorani i radnje i pijaca.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 15:50 |
|
|
Na Korziku opet prezadovoljan sam bio
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mystic C
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 15:53 |
|
|
Hrvati će uvijek nafatati Švaba prije svega pa onda Mađara i Čeha čisto zbog geografije. CG je druga priča, ima navedenih, ali je najviše nas iz Srpske i Srbije i more Rusa i Ukrajinaca posebno sada kako rat traje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 15:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60333 Lokacija: DAZP HQ
|
Rutinerr je napisao/la: Ove sezone sigurno neće biti tolika pretrpanost u Hrvatskoj. u kom smislu neće biti? ova godina će biti prva normalna od korone.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 15:57 |
|
|
dudu je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ove sezone sigurno neće biti tolika pretrpanost u Hrvatskoj. u kom smislu neće biti? ova godina će biti prva normalna od korone. Mislim neće biti pretrpano toliko u smislu jedno na drugo kako zna biti u špici sezone. A biće odlična sezona to je sigurno. Zašto to mislim? Cijene su za mnoge čak i EU turiste poprilično visoke.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 16:00 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: dudu je napisao/la: u kom smislu neće biti? ova godina će biti prva normalna od korone.
Mislim neće biti pretrpano toliko u smislu jedno na drugo kako zna biti u špici sezone. A biće odlična sezona to je sigurno. Zašto to mislim? Cijene su za mnoge čak i EU turiste poprilično visoke. Pa nece vec javljaju da nema pretrpanosti. Medjutim onda vecinom (ako vrijeme posluzi) bude pretrpano u 9. jer ugostitelji zele nadoknaditi stetu pa spuste cjene
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mystic C
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 16:07 |
|
|
U suštini da spuste cijene ništa ne gube jer će biti veća potražnja. Ali ajde nije žao dati pare da recimo u restoranu dobiješ tek ulovljenu domaću ribu nego zamrznutu iz Njemačke i sa Tajlanda ili pečenu janjetinu i dalmatinsku pršutu umjesto nekog takođe zamrznutog mesa iz Mađarske ili Poljske . Zato treba znati ljude koji drže restorane koji pružaju domaću uslugu od sopstvenog vina do svježe ribe, hobotnica, vina i svega što uz to ide i tu se osjećaš da si na odmoru.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Teranova 2
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 16:24 |
|
|
Mystic C je napisao/la: U suštini da spuste cijene ništa ne gube jer će biti veća potražnja. Ali ajde nije žao dati pare da recimo u restoranu dobiješ tek ulovljenu domaću ribu nego zamrznutu iz Njemačke i sa Tajlanda ili pečenu janjetinu i dalmatinsku pršutu umjesto nekog takođe zamrznutog mesa iz Mađarske ili Poljske . Zato treba znati ljude koji drže restorane koji pružaju domaću uslugu od sopstvenog vina do svježe ribe, hobotnica, vina i svega što uz to ide i tu se osjećaš da si na odmoru. Ne možeš znati da li je orada iz ulova ili iz Metroa. Najsigurnije je kupiti direktno od ribara i peći sam. Na stranu što restorani deru, kako tamo tako i ovde. U zemunskom Šaranu su cene da se smrzneš. A stalno su puni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mystic C
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 16:49 |
|
|
Cijena na jednu stranu, ali daj kvalitet i top uslugu pa da kažeš da je vrijedno tih para. Bio sam prošle godinama u Brelima i špartao okolinom i generalno sam zadovoljan, potrošio sam više od Čeha i Poljaka sigurno koji nose i svoju vodu i pivo, Švabe tu i tamo, nisu škrti kao navedeni, ali ni nešto rasipni. U Istri je više vas iz Srbije malo bolje stojećih, paprena je ona i za zapadne standarde. Nama je Dalmacija najbliža ako se već ne ide u CG, a ima sve više turista iz RS dole.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Teranova 2
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 16:52 |
|
|
Mystic C je napisao/la: Cijena na jednu stranu, ali daj kvalitet i top uslugu pa da kažeš da je vrijedno tih para. Bio sam prošle godinama u Brelima i špartao okolinom i generalno sam zadovoljan, potrošio sam više od Čeha i Poljaka sigurno koji nose i svoju vodu i pivo. Švabe tu i tamo, nisu škrti kao navedeni, ali ni nešto rasipni. U Istri je više vas iz Srbije malo bolje stojećih, paprena je ona i za zapadne standarde. Znaš šta, nisam od onih koji se na letovanju ponašaju kao pijani milioneri jer ja živim i ovde, sedim po restoranima, izlazim. Nemam nameru da im dam sve pare koje imam.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mystic C
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 17:03 |
|
|
Nisam se ni ja bahatio niti sam trošio bez mjere, ali ne nosim u kolima pivo i vodu kao Česi. Preporučili su mi prije puta par restorana i kada sam sračunao cehove shvatio sam da sam zapravo platio manje nego da sam jeo po tim fensi mjestima. Usluga domaća, hrana spremljena pred tvojim očima na vatri gdje piješ i uživaš dok to posmatraš i bez posebne gužve. U CG nije puno jeftinije, usluga tu i tamo, najviše nadrkani ovi sa Cetinja i naši Srbi sa istoka CG i par njih iz Srbije . Najbolji konobari i usluga od ovih sa sjevera, Srbi i Muslimani podjednako rekao bih.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Teranova 2
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 17:12 |
|
|
Ajde videću baš kakve su im sad cene. Godinama nisam išla dole ali sad idemo sa prijateljima pa su me naterali. Lično preferiram slatkovodne rajeve, jezera i reke.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mystic C
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 17:21 |
|
|
Pardoniram se, nisam znao da si ženskoga roda. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ako idete za Boku preporuka za Risan, Teuta se renovira ili se već renovirala i sagrađeno je jedno novo turističko naselje. Meni su dragi Risanci zato ću vjerovatno banuti na par dan uskoro. https://www.facebook.com/CrnaGoraiSrbij ... 690718981/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Teranova 2
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 22 lip 2023, 17:36 |
|
|
Drugarica je u bašti svoje kuće u Risnu svojevremeno iskopala (arheolog inače) ilirske novčiće.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 24 lip 2023, 14:34 |
|
|
Kakva su iskustva s Grčkom? Ja planiram iduće godine tamo, gledao sam malo stranicu "Putujmo jeftino", vidim da se mogu naći zanimljive i povoljne kombinacije letova i smještaja, ima i direktnih letova iz Zagreba. Mada mi je uvijek ljetovanje bilo vezano za Jadran i osjećaj da si doma.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 26 lip 2023, 14:30 |
|
|
![slika](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/26/25164735.jpg?1687766908) Sta je ovo bokte U Njemačkoj svugdje za 11-15 Eura mozes dobiti Buffet doručak
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 26 lip 2023, 14:43 |
|
|
Kroasan 6 eura?? Čak 3,80? Bratjo Hrvati, pretjerali ste ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 26 lip 2023, 14:52 |
|
|
Ovo je bas preseravanje. Osim ako kroasan nije bar velicine kruha
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 26 lip 2023, 14:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Moj prvi šok je bio 2018. godine. Dobro, šok je možda prejaka riječ, a to je bila spoznaja da su cijene apsolutno prilagođene zapadnoeuropskom tržištu, i to ne nekakvoj Njemačkoj, nego platežnoj moći Engleza. Praktički sve iste cijene kao u Londonu i Anglosferi.
Ne, to nije uopće loše, neka se zarađuje, ali je trebalo malo da se mozak navikne na tu promjenu paradigme.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 26 lip 2023, 14:57 |
|
|
Dobro mozak, šta ćemo sa džepovima turista 6 eura za bilo kakav kroasan je previše.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 26 lip 2023, 14:59 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Moj prvi šok je bio 2018. godine. Dobro, šok je možda prejaka riječ, a to je bila spoznaja da su cijene apsolutno prilagođene zapadnoeuropskom tržištu, i to ne nekakvoj Njemačkoj, nego platežnoj moći Engleza. Praktički sve iste cijene kao u Londonu i Anglosferi.
Ne, to nije uopće loše, neka se zarađuje, ali je trebalo malo da se mozak navikne na tu promjenu paradigme. Po kojoj logici nije lose? sta ti to znaci prilagodjavanje plateznoj moci Engleza? Pa u svim tim turistickim sredinama zive i domaci ljudi i oni idu na kavu i izadju na pice bar ako ne na veceru odnosno trebali bi To je kao da kazes Englezi su se prilagodili plateznoj moci Amerikanaca ili Arapa totalno glupo i smijesno Druga stvar 6 eura za kroasan sigurno nije platezna moc Engleza. To je doslovno platezna moc nikoga
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Gdje na more ove godine? Postano: 26 lip 2023, 15:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ne plaćate za kroasan nego za najam stola u kafiću za sat vremena. Na računu piše da je Caffe Bar, sjeli su za sto, nisu kupili u pekari (to je samo ime poslovnog subjekta).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|