NEma ništa od poljoprivrede danas. Treba ti prvo traktor. A i masovno bi trebao imati zemlje. JEdno 50 duluma ako ne i više mašina dosta jedino tako se sad isplati.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
Naslov: Re: Kad nestane struje tko će preživjet - Tko od vas na forumu zna pomusti kravu?!
Postano: 29 tra 2014, 21:42
korrisnik je napisao/la:
NEma ništa od poljoprivrede danas. Treba ti prvo traktor. A i masovno bi trebao imati zemlje. JEdno 50 duluma ako ne i više mašina dosta jedino tako se sad isplati.
Jes' primjetio da je naslovom teme isključena struja?Kakve ba mašine,motika only!
Jes' primjetio da je naslovom teme isključena struja?Kakve ba mašine,motika only!
Pa nije struja gorivo. Šta ćemo opet jaram i teljige pa na volove. Pa i tad se nije motikom samo radilo. Ne možeš 2 duluma zemlje izhašat moraš nekim sredstvom.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
Naslov: Re: Kad nestane struje tko će preživjet - Tko od vas na forumu zna pomusti kravu?!
Postano: 29 tra 2014, 22:40
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
Mar-kan je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
permakultura. onda ti ni motika neće trebati, sve raste samo od sebe.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Postano: 30 tra 2014, 01:17
Bobovac je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Ti me nekad podjećaš na JNA priručnik za ONO. Nema digitrona, nema knjiga sve moraš znati napamet. U ratu nema struje i baterija. A nisu znali ni da Kalašnjikov probije onaj grudobran od zemlje sa kojim su nas maltretirali da ga kopamo i pravimo. Nekima fizika ide prirodno, nekima ne.
Postano: 30 tra 2014, 08:30
doc je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=Bw7mQZHfFVE
Morat će opet Švabe doć da nas nauče farmiranju.
Pardon Austrijanci.
Dok se opet ne zapuca valjda.
Mogao bi BBC naučit nešto preko veze pa Markanu prenijet kad navrati, a ne ovako...
haha, pa ne treba nam Holzer, ima i kod nas ljudi koji se time ozbiljno bave. osim toga, dovoljno je da se makneš malo izvan centra, ljudi uzgajaju povrće uz kuću.
čula sam nedavno da i u Zagrebu počinju iznajmljivati gradske parcele za vrtove. veli moja mater: ja ću tebi uzet jednu, pa kopaj kad si zapela. samo je problem što je budući vrt između dvije vrlo prometne ulice. imala bih povrće obogaćeno otrovima.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
SI probala udariti od njega šakom ili glavom? Siguro nije ko ovi današnji. A ormar ko ormar je iz doba sigurno kad ti je pradjed bio u mladim danima.
Oooj živote!
TI sve ozbiljno shvataš a i tema je da Bog sačuva. Sa samom motikom raditi nije sigurno se radilo ni prije 2000 godina i tad su bili volovi pa čak i u starom Egiptu i sad ja kad spomenem traktor svi me poprijeko gledaju .
Postano: 13 svi 2014, 10:29
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Kad gledam stare snimke iz 1992. prosvjeda ili nečega, npr.:
Baš se vidi koliko su ljudi bili mršaviji nego danas. Neki dan bio na nekoj krizmi, ja bio najmršaviji na njoj a imam skoro stoju. Ne bih rekao da smo gladni više nego prije. Dapače, mislim da se nikad više nije hrane imalo. Prestale su i one snimke iz Afrike gladne djece koja su bila normalna prije 20 g.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Postano: 13 svi 2014, 12:31
Junuz Djipalo je napisao/la:
Ne bih rekao da smo gladni više nego prije. Dapače, mislim da se nikad više nije hrane imalo. Prestale su i one snimke iz Afrike gladne djece koja su bila normalna prije 20 g.
Danas će od gladi umrijeti više od 17 tisuća djece: jedno svakih pet sekunda, a šest milijuna na godinu", rekao je na otvorenju rimskog sastanka na vrhu UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.
Glavni tajnik UN-a rekao je da će 2050. za prehranu devet milijarda stanovnika Zemlje trebati povećati proizvodnju hrane za 70 posto u odnosu na današnju razinu.
Također je istaknuo povezanost između gladi i klimatskih promjena u svijetu, znači naš napredak nije u skladu s prirodom, rekavši kako "ne može biti prehrambene sigurnosti bez klimatske sigurnosti"
FAO upozorava da bi poljoprivredna proizvodnja u Africi, Aziji i Južnoj Americi mogla pasti za 20 do 40 posto ako se temperatura u svijetu povisi za više od dva Celzijeva stupnja, a globalno zagrijavanje bi najteže moglo pogoditi subsaharsku Afriku u kojoj poljoprivreda isključivo ovisi o kiši.
Kad je u pitanju glad u Africi svemu iznad navedenom treba dodati jednu činjenicu koja reprezentativno oslikava afričku stvarnost ali se prešućuje jer govornika odmah optuže za rasizam. Veliki broj crnog stanovništva niti želi naučiti radit poljoprivredu niti želi radit na poljima. Kad je Robert Mugabe 1980. god. došao na vlast u Zimbabveu naredio je otimanje zemlje bijelim rančerima. Crna populacija Zimbabvea je farmerska imanja opljačkala, devastirala, i nikad nije pokrenula proizvodnju hrane. Danas su te farme bjelaca porušene i zarasle korovom. Rezultat je veliki broj gladnih.
Postano: 13 svi 2014, 12:41
dijete piramide je napisao/la:
Glavni tajnik UN-a rekao je da će 2050. za prehranu devet milijarda stanovnika Zemlje trebati povećati proizvodnju hrane za 70 posto u odnosu na današnju razinu.
30 % stanovnika više - 70 % povećanje potreba za hranom. zanimljivo.
na svijetu ima dovoljno svega, ne samo hrane, ali nije pravedno raspoređeno. tzv. razvijeni Zapad baci hrane onoliko koliko i pojede. kad bi ljudi više mislili na bližnjega (pa makar on živio u Africi), a manje na svoju komociju (profit da ne spominjem), bilo bi nam svima bolje.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.