|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
hinterland
|
Naslov: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 09 srp 2012, 01:03 |
|
|
Zanima me da li bude problema u kafanama tipa tuče, podjebavanja, provokacije zbog pripadnosti ovome ili onome narodu. Da li postoje podijeljeni kafići za Hrvate i Bošnjake po Hercegovini i srednjoj Bosni? Pogotovo u Bosni me zanima jer je tamo miješano stanovništvo.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 09 srp 2012, 09:53 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Naravno da postoje, čak i u Tomislavgradu di su muslimani zanemariv broj zna se koji su naši a koji njihovi kafići, a u srednjoj bosni je to samo još žešče izraženo, svako ima svoje kafane tako da rijetko može doc do šaketanja zbog nacionalne osnove...jedino ako tko zaluta tamo di mu nije mjesto e onda je hebo ježa
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 21:31 |
|
|
Aha. Tako sam i pretpostavljao.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 21:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59992 Lokacija: DAZP HQ
|
eno Sayuri se žalila da u Stocu Hrvati neće u njihove kafiće, a Bošnjaci koji put i uđu u hrvatske.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 21:49 |
|
|
dudu je napisao/la: eno Sayuri se žalila da u Stocu Hrvati neće u njihove kafiće, a Bošnjaci koji put i uđu u hrvatske. Traže batina? Podjela tko se gdje okuplja nije novijeg datuma i u 'titino vrijeme bratstva i jedinstva' seoska okupljanja su bila jednonacionalna, čak i tamo gdje su dodirne točke dvije nacije.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 21:51 |
|
|
Kad se desi da putujemo negdje preko Federacije, recimo prema sjeveru, Banjaluka, Brčko i tako, obično gledamo selo gdje ima crkva, pa makar i katolička, i gdje se prodaje Karlovačko ili Ožujsko pivo, da sjednemo :)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 21:57 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Ja gledam di je dobra konobarica.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 21:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
ManInBlack je napisao/la: dudu je napisao/la: eno Sayuri se žalila da u Stocu Hrvati neće u njihove kafiće, a Bošnjaci koji put i uđu u hrvatske. Traže batina? Podjela tko se gdje okuplja nije novijeg datuma i u 'titino vrijeme bratstva i jedinstva' seoska okupljanja su bila jednonacionalna, čak i tamo gdje su dodirne točke dvije nacije. Mi stari smo pravi multietničari. Uvijek u kafićima sve izmješano bilo, sve nacije koje postoje u gradu. Jesu se kafići kategorizirali prema selo-grad. Balkanska preseravanja, moguća samo u komunizmu. Kad se čovjek fura da je nešto bolji od ovih sa sela, a nema za kave.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 22:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59992 Lokacija: DAZP HQ
|
Metemma je napisao/la: Kad se desi da putujemo negdje preko Federacije, recimo prema sjeveru, Banjaluka, Brčko i tako, obično gledamo selo gdje ima crkva, pa makar i katolička, i gdje se prodaje Karlovačko ili Ožujsko pivo, da sjednemo :) i sam se često vodim time koje je pivo na tendama, računam da su veće šanse da su naši ako je na tendi Ožujsko ili Karlovačko.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 22:03 |
|
|
Detective work
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 22:34 |
|
|
Znan da u je u Vukovaru postojala striktna podjela nekih kafica, Hrvati su isli u jedan, Srbi udrugi...tako je bilo prije par godina, kad san grad posjetija, kako je danas moze mozda reci neko upuceniji.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 22:59 |
|
|
Bolje da se dijele nego da izbiju nacionalni sukobi. Pogotovo kad se popije onda ljudi dobiju krila.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 23:04 |
|
|
Ja prije ulaska u kafane tražim lične od gostiju i osoblja, ako nema Hrvata i Srba naručim nešto.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 23:10 |
|
|
Haha, dobra, dobra...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 10 srp 2012, 23:16 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Lebowski je napisao/la: Ja prije ulaska u kafane tražim lične od gostiju i osoblja, ako nema Hrvata i Srba naručim nešto. Baš si šovinist. Ja to ne tražim od Srba, samo od Bošnjaka.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 11 srp 2012, 19:54 |
|
|
Ja pijem i kad je ljeto i kada je zima i kad sunca nema i kada ga ima i kad vjetar duva i kad sunce kuva, pijem ja, pijem ja.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 11 srp 2012, 21:57 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
BBC je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Ja prije ulaska u kafane tražim lične od gostiju i osoblja, ako nema Hrvata i Srba naručim nešto. Baš si šovinist. Ja to ne tražim od Srba, samo od Bošnjaka. Hoćeš reći da tražiš osobne od sviju, i ako ustanoviš da nema Bošnjaka, onda piješ?
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kafane i nacionalne netrepeljivosti Postano: 12 srp 2012, 00:30 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa, lako je ustanovit. Naručiš pivu - nema pive, odeš u WC - nema papira. Izađeš van a ono tenda "Sarajevsko pivo". I ne, ovo nije zajebancija. No, u globalu, ja sam zalazio svagdje, nigdje problema, u normalno vrijeme. U noćnim satima, na mjestima punih žena i muškaraca upitnog morala , vazda problemi, te izbjegavam već dulje takva mjesta.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|